Témata
Reklama

Boroskopická kontrola plynových motorů

Tým ExxonMobil’ Field Engineering Support je zaměřen na zajištění zvýšení produktivity a efektivity provozu plynových motorů. Boroskopická prohlídka umožňuje vnitřní kontrolu motorů bez nutnosti jejich demontáže a tím zkrácení doby jejich odstávky. Může tak být užitečným nástrojem pro odstraňování závad, výměnu olejů, prodloužení intervalů oprav a prokázání schopností zařízení.

Tento dokument obsahuje přehled částí a kritických parametrů, které je nutné vizuálně zkontrolovat, aby prohlídka plynového motoru byla smysluplná. Bezpečná kontrola vnitřních prostor spalovacího prostoru sleduje stav vložky válce, hlavy válců, pístu a ventilů.

Před zahájením prohlídky je nutné se přesvědčit, zda byly provedeny všechny bezpečnostní úkony (přítomnost H2S, zabezpečení stroje proti startu, první pomoc atd.). K tomu je potřeba být správně proškolen a dobře vybaven (přilba, chrániče sluchu, ochranné brýle, nomexový ochranný oděv s reflexními pruhy, rukavice, boty s ocelovými chrániči a čelní indikátor plynu). Po splnění odpovídajících bezpečnostních předpisů je také potřeba přijmout správné rozhodnutí o řešení možných rizik. Je vhodné si práci předem naplánovat.

Reklama
Reklama
Reklama

Kontrola vložek válců

Začíná se zasunutím objektivu boroskopu směrem do válce, kde je obvykle viditelné křížové šrafování (stopy po honování). Pokračuje se do horní části vložky válce, dokud nejsou uvidět stopy po spalování. V ideálním případě by mělo být jasně a dobře vidět křížové šrafování na horní straně vložky stejně jako ve spodní části. Samozřejmě že časem, třením a opotřebením stopy po honování mizí.

Obr. 1. Poškozený antilešticí prostor se silnou vrstvou karbonu.Částice karbonu mohou časem vyleštit vložku válce a zanechat hladký povrch bez viditelných stop po honování (toto se označuje jako leštění vývrtu). Některé vložky mají antilešticí kroužky nebo plochy umístěné na horní části vložky, které slouží k omezení leštění. Pracují tak, že sbírají části karbonu, které zůstávají na horní ploše pístu a zabraňují jim, aby se uvolnily do prostoru vložky.

K provedení kontroly je potřeba přemístit objektiv směrem vzhůru až k horní úvrati, kde lze na vložce kontrolovat tloušťku černých karbonových ložisek. Tloušťka úsad se následně porovnává s příručkou originálního výrobce. Pokud překročí předepsané hodnoty, měla by být vložka vyměněna (obr. 1). Nakonec připadá kontrola celkového stav povrchu vložky. V ideálním případě by neměly být vidět vodorovné škrábance, které jsou kolmé na dráhu pohybu. Je také důležité, aby přes vrstvu úsad nebo škrábance byly vidět honovací značky (obr. 2).

Obr. 2. Vložka s úsadami a viditelné stopy po honování.

Kontrola všech výše uvedených bodů umožní vyhodnotit celkový stav vložek válců. Je důležité si uvědomit, že vyleštěné části a úsadami zanesený honovaný povrch výrazně zvyšují spotřebu oleje.

Sledování stavu hlavy válců

Objektiv musí být umístěn tak, aby zobrazil spodní plochu hlavy válců. V tomto prostoru se kontrola týká přítomnosti popela. Pokud vrstva popela není rovnoměrně rozložena, může to znamenat nehomogenitu tepelného zatížení. V případě, že se vyskytuje nadměrné množství popela, znamená to, že není správně zvoleno odpovídající mazivo (obr. 3).

Obr. 3. Kontrola vrstvy popela na ventilech

V sedlech ventilů nebo v jejich okolí se mohou vyskytovat praskliny. To může mít na svědomí chladicí kapalina. Trhliny nejsou přípustné a je nutné zjistit jejich pravou příčinu a místo.

Usazeniny v pístech

Pokračuje se kontrolou horního dna pístu. Množství usazeného karbonu je první věcí, která se má v této oblasti prohlédnout. Normálně se vyskytují usazeniny, které by měly být rovnoměrně rozděleny. Nerovnoměrné nánosy usazenin jsou známkou nehomogenního tepelného rozptylu (obr. 4). Známky deformace pístního dna mohou dokazovat samozápaly, které se mohou projevit jako krátery, jamky a olámané okraje dna pístu (obr. 5). Náznaky přítomnosti vody nebo oleje ve spalovacím prostoru svědčí o úniku z chladicího okruhu nebo mazacího systému. Pro zjištění závažnosti problému je nutné zjistit množství a zdroj úniku.

Obr. 4. Nános karbonu na dně pístu
Obr. 5. Poškození pístu samozápaly

Hodnocení stavu ventilů

Objektiv boroskopu se nyní přemístí směrem k výfukovým ventilům. Prohlédnutím ukládání karbonu na talíři ventilů lze zhodnotit vliv a kvalitu spalování. Nadměrný výskyt usazenin a černé zbytky znamenají špatné spalování. Malá vrstva popela na talíři ventilů izoluje povrch od působení tepla při spalování, ale příliš silná vrstva může způsobit bodové tepelné zatížení, které vyústí ve vylámání okraje ventilů, podpálení sedel ventilů nebo jejich spálení (obr. 6).

Obr. 6. Vylomený ventil

Následuje kontrola sacích ventilů. Monitorováním tvorby popela na talíři ventilu lze zhodnotit kvalitu mazání a účinky výběru oleje. Pokud je popel nerovnoměrně rozložen, ukazuje to na nehomogenní tepelné zatížení. Výskyt většího množství popela může být také způsoben nadměrnou spotřebou oleje v důsledku ztráty těsnicí schopnosti těsnicích kroužků nebo těsnění dříků ventilů. Nutná je také kontrola obou skupin ventilů na výskyt trhlin. Motor s poškozenými ventily by neměl být znovu nastartován bez jejich výměny nebo opravy. Provoz s poškozeným ventilem může mít katastrofální následky, protože odlomené části ventilu poškodí další části motoru (obr. 7).

Obr. 7. Prasklý ventil

Při provozu motoru na zemní plyn je povoleno, aby olej pronikl dolů podél dříků sacích a výfukových ventilů a tím zajistil jejich mazání. Je také povoleno, aby olej prolínal kolem stíracích kroužků a zajišťoval tak mazání stěn válců. Olej se tím spotřebuje při spalování a vytváří popel, který chrání sedla výfukových ventilů během provozu. Množství spotřeby oleje je určeno konstrukcí motoru a stíracích kroužků a výběrem způsobu těsnění dříků a vodítek ventilů. Proto množství usazeného popela souvisí s množstvím spotřebovaného oleje.

Nakonec je potřeba zkontrolovat, zda nedošlo k zaklepání ventilů. Zaklepání ventilů je obdobné jako ztráta ventilové vůle. Opotřebením sedla a ventilu z důvodu nedostatečné ventilové vůle se ventil nevrací zpět do hlavy motoru a nesprávně dosedá do sedla. Zaklepané ventily by měly být označeny a opraveny (obr. 8).

Obr. 8. Zaklepaný ventil

Závěr

Boroskopické prohlídky mohou být široce využívány pro všechny typy plynových motorů. Přitom je hlavním cílem zdokumentování stavu a monitoring částí spalovacího prostoru motoru. To může pomoci informovat provozovatele motoru o podmínkách provozu plynového motoru a vlivu mazadel na jeho provoz.

Tento dokument shrnuje základy provádění boroskopické prohlídky plynových motorů a slouží jako jednoduchý průvodce pro pochopení jeho výsledku.

Maier Korduletsch

Jan Kistanov

honza.kistanov@gmail.com

//www.maierkorduletsch.cz/

Reklama
Vydání #6
Kód článku: 170655
Datum: 07. 06. 2017
Rubrika: Výroba / Údržba
Autor:
Firma
Maier & Korduletsch Maziva

Jediný český autorizovaný distributor olejů a maziv značky Mobil již od roku 2011. Co ale konkrétně znamená autorizace a proč je důležitá i pro zákazníka?
Celý proces je veden a kontrolován samotným výrobcem, společností ExxonMobil, která jednou za dva roky provádí audit skladových zásob distributora a jeho logistických a obchodních aktivit. Zjišťuje si tím, zdali nedochází k nesprávnému skladování či stáčení produktů do jiných balení, než která máme povolena (cisterna -> IBC 1000l) a zda veškeré obchodní činnosti probíhají v souladu s pravidly ExxonMobil. Proto si zákazník můžete být jist, že všechny produkty, které si u certifikovaného distributora objedná, pocházejí přímo z výroby ExxonMobil.
Dalším hodnoticím kritériem pro získání autorizace jsou obchodní zástupci. Obchodně-techničtí zástupci společnosti Maier & Korduletsch Maziva jsou zkušenými odborníky, kteří dokážou poradit při výběru nejvhodnějšího oleje či maziva přímo pro konkrétní aplikaci. A pokud si čirou náhodou nevědí rady nebo potřebují konzultaci pro řešení složitějších problémů, přizvou si na pomoc Distributor Lubes Engineery.
2020–Circle of Excellence – Best Performance Awards – Highly Commended
2019–Circle of Excellence – Best Performance Awards – Winners
Od roku 2018 je společnost Maier & Korduletsch Maziva také autorizovaným distributorem produktů simatec pro ČR.

Číst dál
Související články
Na míru českému strojírenství a průmyslu

V dnešním globálním průmyslu je důležité být fyzicky nablízku zákazníkům a usnadnit tak přístup k řešením a službám, které jim pomohou zlepšit provoz a výkonnost jejich strojního vybavení a zařízení bez ohledu na to, ve které části světa se nacházejí.

Prediktivní údržba 4.0

Smyslem prediktivní údržby je předpovědět stav výrobních zařízení a odhalit potenciální poruchu. Prediktivní údržba rozšiřuje běžné monitorování stavu o pohled do budoucnosti strojů a nabízí tak možnosti, jak zvýšit efektivitu a snížit celkové provozní náklady. Digitalizace přináší nové možnosti řešení servisní údržby.

Digitalizace ve vlastní výrobě i u zákazníků

Termín digitalizace v současné době vzbuzuje zájem jak na straně výrobců, tak se pravidelně objevuje také v médiích. Firma SKF klade důraz na včasné kroky směrem k digitalizaci nejen v rámci řešení orientovaných na zákazníka, ale také ve vlastní výrobě.

Související články
Nová koncepce dvoupotrubních centrálních mazacích systémů

Oproti jiným typům ztrátových centrálních mazacích systémů, dále jen CMS, mají dvoupotrubní mazací systémy zásadní přednost v tom, že dávkovače jsou plněny novým mazivem přetlakově. To je předpoklad pro spolehlivé mazání strojů a strojních zařízení.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Vlastnosti moderních plastických maziv

Průmyslová odvětví neustále vyhledávají plastická maziva, jež nabízejí nejkvalitnější technické parametry mazání – lepší mechanickou stabilitu, zvýšenou odolnost vůči smyku a vodě, účinnější ochranu proti korozi a stálý výkon jak při vysokých, tak nízkých teplotách.

Syntetická maziva šetří energii i přírodní zdroje

Ochrana životního prostředí stejně jako co nejvyšší energetická účinnost jsou již delší čas velmi důležitými pojmy v rámci řízení a údržby každého podniku. Výrobci hledají různé způsoby pro snížení spotřeby surovin a energie, aby zlepšili bilanci oxidu uhličitého. A díky neustálému zvyšování nákladů na energie se tedy pro mnoho firem stávají možnosti jejich úspor stále atraktivnější.

Pomocník pro plánování výroby

Většina lidí dnes ví, že žádná firma, která chce být konkurenceschopná, neobejde bez kvalitního ERP. Díky němu lze především řídit procesy, a to doslova všechny. Ne každý si však uvědomuje, jak velké mohou být rozdíly mezi systémy pro jednotlivé oblasti podnikání. Asi nejsofistikovanější ERP najdeme bezesporu ve výrobních firmách.

Novinky značky IMAO pro upínání obrobků

V dnešní době je velká poptávka po efektivní produkci různorodých výrobků v malém objemu a klíčem k vyšší produktivitě je použití přípravků, které lze flexibilně přizpůsobit mnoha různým obrobkům. Upínací prvky ONE-TOUCH se vyrábějí v mnoha různých provedeních, snadno z nich lze vybrat prvky vhodné pro upnutí požadované součásti. Upnutí a odepnutí součásti je jednoduché, bez použití dalšího nářadí a rychlé, zkracuje se čas potřebný pro manipulaci s obrobkem a tím i celkové náklady na výrobu.

Vždyť je to tak jednoduché

Šéfe, opravdu chcete, abych tam lezl dneska, když prší, střecha klouže a ty ventilátory nahoře jsem pořádně promazal minule? Pořád nám vtloukáte do hlavy to vaše safety first, a teď chcete, abych se kvůli pár maznicím skoro zabil.

Chlazení a mazání kompresorů

V kompresorech se běžně používají chladiva spolu s mazivy. Aby kombinace těchto dvou složek dobře fungovala, je potřeba zvolit vhodné mazivo. Výrobci maziv reagují na změny v legislativě EU o využívání freonů jako chladiva v kompresorech.

Asset management průmyslových podniků

Velkým tématem průmyslových podniků na celém světě je řízení provozních nákladů, neboť firmy si uvědomují, že účinná správa provozních prostředků v průběhu celého životního cyklu může snížit celkové náklady na vlastnictví a přinést tak velkou hodnotu.

Aplikace systémů managementu úspory energií

Premisou pro vznik normy ISO 50001 bylo snížení ekologické stopy procesu výroby, zejména snížení produkce skleníkových plynů a dalších derivátů zatěžujících životní prostředí, při redukci její energetické náročnosti.

Nový zdokonalený vizuální IR teploměr

V katalogu výrobků společnosti Fluke Corporation se objevil další přírůstek v kategorii vizuálních IR teploměrů.

Efektivní program čištění pro moderní průmyslovou výrobu

„Rozlila se mi láhev ředidla!“ I v nejlépe organizované dílně se stávají nehody. Jsou dvě řešení: vytáhnete během vteřiny z vhodně umístěného zásobníku jednu netkanou utěrku, ředidlo utřete a utěrku hodíte do koše. Nebo vstanete, jdete do kumbálu, z velkého pytle hadrů vyberete ten nejvhodnější, vrátíte se, zjistíte, že hadr rozlité ředidlo nepojme, jdete pro další, oba dva pak zanesete do druhého kumbálu, kde se ukládají hadry na vyprání... a už je pomalu čas na pauzu po uklízecí anabázi.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit