Témata
Reklama

CNC frézovací centra a CNC soustruhy na dřevo

Jedním z tuzemských výrobců CNC strojů pro obrábění dřeva je společnost Sahos, v jejímž výrobním programu jsou CNC soustruhy a CNC frézovací centra pro nábytkářský průmysl a výrobu modelů.

Úvodem stručně shrneme výrobní postup při obrábění na CNC strojích, který se liší od obrábění na konvenčních strojích. Výroba tvarových výrobků na CNC frézovacích centrech probíhá ve čtyřech základních krocích:
  • modelování (kreslení) výrobku pomocí CAD/CAM softwaru (firma Sahos používá grafický program SurfCAM) - zde je možné použít mnoho podpůrných funkcí, jako prokládání bodů křivkami, zmenšování a zvětšování detailů modelu, kopírování opakujících se částí modelu, snímání starého modelu atd. Velkou výhodou je i možnost exportu dat z jiného grafického programu, což je důležité zejména proto, že v dnešní době většina firem zabývajících se tvorbou modelů tyto vytváří právě pomocí některého grafického programu;
  • tvorba CNC programu pro frézovací centrum - po grafickém vytvoření modelu se přímo v CAD/CAM softwaru vytvoří program pro kompletní obrobení modelu. Přitom je možno navolit optimální řezné podmínky jako otáčky, pracovní rychlost, druh použitého nástroje, způsob a hustotu obrábění, hloubku třísky atd.;
  • po vytvoření programu se pro kontrolu přímo v CAD/CAM softwaru spustí reálná simulace obrábění modelu, pomocí níž lze rozpoznat případné chyby a nedostatky programu nebo pracovního postupu obrábění, takže nedochází k zbytečnému ničení obráběného materiálu. Tyto nedostatky je pak možné odstranit přímo v programu;
  • nakonec následuje vlastní obrábění na CNC frézovacím centru.
  • Reklama
    Reklama
    Reklama

    Obráběcí centrum Sprint FC 2000 CNC-N

    Prvním obráběcím centrem z produkce firmy Sahos, s. r. o., je obráběcí centrum pro nábytkáře Sprint FC 2000 CNC-N s frézovacím vřetenem 8 kW. Vřeteno má plynule regulovatelné otáčky 1000 ÷ 18 000 min-1 a pneumatickou výměnu nástroje. Stroj je možné osadit vrtacím a drážkovacím agregátem a automatickou výměnou nástroje. Vrtací a drážkovací agregát se skládá z jedenácti samostatných vertikálních vrtacích jednotek - šesti v ose X a pěti v ose Y, jedné oboustranné horizontální vrtací jednotky v ose Y, dvou oboustranných horizontálních vrtacích jednotek v ose X a drážkovací pilové jednotky v ose X 120 mm, 5000 min-1.

    Frézovací centrum Sprint FC 2000 CNC-M

    Druhým výrobkem tohoto druhu, který zmíníme podrobněji, je modelářské frézovací centrum Sprint FC 2000 CNC-M. Tento stroj vznikl na základě požadavků zákazníků, kteří vyrábějí různé velikosti tvarových modelů. Každý, kdo se touto problematikou zabýval v praxi, poznal, že vyrobit model odlitku, např. bloku automobilového motoru nebo převodovky, je velmi náročný a nelehký úkol. Samozřejmě, že 3D (prostorové) obrábění neslouží jen pro výrobu modelů odlitků, ale praktické využití nachází od výroby hraček, reliéfů až po výrobu částí trupu letadel. Současná technologie výroby těchto komponentů, která ještě u většiny modelářských firem převládá, spočívá ve velkém podílu ruční práce a velice záleží na šikovnosti a preciznosti lidí, kteří modely vyrábějí.
    Rám stroje Sprint FC 2000 CNC-M je svařen z ocelových nosníků. Speciální žebrová konstrukce ze silných žíhaných plechů opracovaných na požadovaný tvar laserem je zárukou tvarové stálosti a vysoké tuhosti. Pohyby ve všech třech osách zabezpečují vysoce dynamické asynchronní servopohony spolu s přesnými kuličkovými šrouby. Vedení všech pohyblivých saní zajišťují kalené vodicí plochy s kuličkovými lineárními vedeními. Všechny pohybové části jsou pravidelně mazány automatickým centrálním rozvodem mazání. To je zárukou dlouhodobé životnosti i při vysokých přesunových rychlostech. Pracovní rozsah jednotlivých os je v ose X 2300 mm, v ose Y 1100 mm a v ose Z 800 mm. Především díky velkému rozsahu osy Z lze obrábět i rozměrnější výrobky.
    Pracovní stůl je zhotoven z tvrzeného pertinaxu se zvýšenou mechanickou odolností, ve kterém je rozfrézován speciální rastr. Upínání obrobků se provádí pomocí mechanických upínek, které se mohou na rovném stole rozmístit do libovolných míst. Pro přesné ustavení polotovaru se do rastrů usazují dorazy.
    Vertikální osa Z je osazena vřetenem o výkonu 8 kW při otáčkách 12 000 min-1. Otáčky jsou plynule regulovatelné v rozsahu 1000 ÷ 18 000 min-1. Vřetena jsou ukončena kuželem ISO 30 s pneumatickou výměnou. Stroj lze vybavit i automatickou výměnou nástrojů.
    Specialitou tohoto obráběcího centra je možnost záměny klasického vřeteníku na obrábění dřeva za vřeteník na obrábění polystyrenu, protože polystyren se z rozvojem nových technologií stává stále častějším materiálem pro výrobu tzv. vypalovacích modelů. Při obrábění tohoto materiálu se samozřejmě musí použít i speciální nástroj.

    Soustruhy Progress SH 1500 CNC a SH 2000 CNC

    Numericky řízené soustruhy řady Progress SH 1500 CNC a SH 2000 CNC (označení podle točné délky) jsou svou robustní konstrukcí a precizními vedeními SKF podélného a obou příčných suportů určeny pro zatížení v nepřetržitých výrobních provozech. Předností jsou dva příčné suporty, přičemž první se používá k obrobení výrobku nahrubo, druhý jej dokončí načisto při jedné pracovní dráze. Samozřejmě je možné soustružit i na více fází při velkém rozdílu soustružených průměrů. Na druhý příčný suport je také možné místo nože jednoduchým způsobem nainstalovat brousicí zařízení; první nůž pak obrobí hranol do konečné podoby a brousicí zařízení dobrousí obrobek načisto. Tímto způsobem je obrobek kompletně připraven pro další zpracování (lakování, moření atd.) při jedné pracovní operaci a jednom upnutí. Obdobným způsobem je možno na druhý suport nainstalovat frézovací zařízení, přičemž po obrobení prvním nožem frézovací zařízení vyfrézuje šroubovici s navoleným stoupáním, počtem chodů atd. V tomto případě musí být stroj osazen čtvrtou řízenou osou na vřeteníku. Produktivitu výroby je možno zvýšit ještě použitím automatického zakladače a vykladače materiálu. Obsluha pak jen jednoduše doplňuje hranoly do zásobníku automatického zakladače. Stroje jsou osazeny automatickým centrálním mazáním pohybujících se částí, které zajišťuje mazání stroje v pravidelných cyklech, a nejsou tak závislé na péči obsluhy.
    Řídicí systém firmy Sahos pracuje ve spojení s novým grafickým CAD/CAM softwarem LatheCAM R1, který provádí podélné a čelní soustružení, umožňuje snadné kreslení profilu nejen strojní, ale i estetické s přesností na 0,001 mm, podporuje až 10 hladin profilu v jednom výkresu, dále umožňuje zobrazení profilu ve fotografické kvalitě, export a import z a do dxf formátu, snadné a rychlé sestavení kompletního CNC programu pro obráběcí stroj, ověření sestaveného programu v simulaci obrábění atd.
    Vysokootáčkové servopohony na pracovních jednotkách dosahují vysokých návratových a přesunových rychlostí suportů. Pro představu uvádíme hlavní technické údaje: točná délka je standardně 1500 nebo 2000 mm (na přání je možná i větší), maximální točné průměry jsou: nad ložem 580 mm, nad suportem 300 mm, v lunetě 0 ÷ 140 mm. Otáčky jsou plynule regulovatelné vysokofrekvenčním měničem v rozmezí 100 ÷ 4000 min-1, výkon elektromotoru vřetena je 4 kW při napětí 400V, hmotnost stroje je 950 kg. Soustruhy řady Progress jsou velice univerzální stroje, vhodné pro nepřetržité nasazení, ale lze je využít i v provozech s menšími sériemi soustružených výrobků vzhledem ke snadné změně tvaru obrobku.
    Výše uvedené obráběcí stroje jsou využívány nejen domácími zákazníky, ale byly exportovány i do řady zemí Evropy a amerického kontinentu. Jejich nezanedbatelnou výhodou je i příznivá cena, která je hluboko pod cenami zahraničních strojů srovnatelných parametrů.
    Reklama
    Vydání #10
    Kód článku: 11034
    Datum: 10. 10. 2001
    Rubrika: Trendy / Zpracování dřeva
    Autor:
    Firmy
    Související články
    Made in Česko - Romantické tóny z Hradce Králové

    V roce 1948 byla doslova ze dne na den znárodněna česká firma Petrof vyrábějící dokonalé, světově proslulé klavíry. Její majitel, dědeček dvou dam a pradědeček třetí, tedy těch, které v současné době firmu úspěšně vedou, musel tehdy okamžitě svoji továrnu opustit. O dlouhou řadu let později se, nejen díky revoluci, ale i díky nezměrnému úsilí jeho samého i jeho potomků, podařilo firmu, která figuruje na předním místě mezi českým „rodinným stříbrem“, vrátit do rukou rodiny Petrofů.

    Zima se blíží!

    Jestli jste milovníci zimních radovánek, tak si zajisté po loňském zklamání přejete, aby letos napadaly celé závěje sněhu, a vy jste mohli zase vytáhnout ze sklepů lyže a oddávat se potěšení z jízdy a kochat se výhledy do zasněžené krajiny. V hromady sněhu doufají pochopitelně i výrobci lyží, jak nám potvrdil generální ředitel výrobního podniku lyží Sporten Ján Hudák v září na tiskové konferenci v Novém Městě na Moravě. Po představení novinek pro rok 2014–15 nám otevřeli dveře i do výrobních hal podniku a seznámili nás s technologiemi výroby lyží.

    Pohodlné upínání magnetem

    Pokud jde o úsporu času při seřízení a upnutí obrobků bez deformace, je elektricky aktivovaná technologie permanentních magnetů považována za špičkový systém. S trochou konstrukční zručnosti mohou být během sekundy a bez deformace upnuty a z pěti stran obrobeny především velkoformátové díly. Ani v oblasti standardních modulů nezůstává vývoj bez odezvy. Moderní magnetické upínací desky umožňují optické nebo automatizované monitorování upínacího procesu.

    Související články
    Strojírenské podniky v době pandemie

    Pandemie koronaviru uzavřela hranice naší republiky a zahraniční pracovníci se nedostanou do zaměstnání. Řada domácích zaměstnanců musela nastoupit do karantény. Mnoho českých strojírenských podniků se tak dostalo do nemalých problémů. Firma Grumant hledala recept, jak se takovým problémům vyhnout nebo alespoň minimalizovat jejich následky.

    Reklama
    Reklama
    Reklama
    Reklama
    Související články
    Kloubový robot uvnitř stroje

    V oboru obráběcích strojů není potřeba japonskou společnost Okuma podrobně představovat. Je známá svým širokým sortimentem soustružnických, frézovacích a brousicích číslicově řízených obráběcích strojů. Nyní na trh přináší vlastní automatizační řešení v podobě robota Armroid.

    Přesnost zvyšující produktivitu

    Zakoupení obráběcího centra Pama umožnilo společnosti Tajmac-ZPS zvýšit nejen její celkovou produktivitu, ale také geometrickou přesnost při výrobě důležitých komponent pro její vícevřetenové automaty.

    Prediktivní diagnostika přesnosti CNC strojů

    Jak přesný je náš stroj? Můžeme jeho parametry nějak zlepšit? Je stále ještě ve stavu, který předpokládáme? Často je obráběcí stroj pro uživatele černou skříňkou, která v optimálním případě produkuje shodné výrobky. Nemusí to tak zůstat a stav strojů lze i cíleně zlepšovat.

    Ochranný kryt pro stroje všech výšek

    Již několik let má firma P.E.I. ve své nabídce střešní kryt pro portálové frézky značky Wave Sky. Kryt se vyrábí ze speciální průsvitné tkaniny a brání úniku výparů, prachu a třísek z pracovního prostoru obráběcího stroje. V průběhu let byl původní návrh dále rozšiřován. Verzi s motorem usnadňující otvírání a zavírání střechy nad strojem následuje inovativní modulární konstrukce s integrovaným nízkonapěťovým motorem.

    Ve znamení produktivity i dlouhé životnosti

    Firmy z různých průmyslových oblastí, mezi jinými výrobci velkých valivých ložisek, výrobci automobilů a jejich dodavatelé patří mezi zákazníky německého výrobce transferových obráběcích center a speciálních obráběcích strojů Elha-Maschinenbau Liemke KG.

    Stroje pro nejnáročnější obory

    Na veletrh EMO 2019 v Hannoveru přichází letos společnost TOS Varnsdorf se strojem WHT 130 v konfiguraci vodorovná vyvrtávačka, vybavený robotickou výměnou nástrojů. Tento univerzální obráběcí stroj je druhou letošní novinkou ve výrobním programu společnosti.

    Středicí svěrák s rychlovýměnným systémem čelistí

    Nový středicí svěrák Garant Xtric s rychlovýměnným systémem čelistí zkracuje časy na přípravu při upínání polotovarů i hotových dílů.

    Zásadní pokrok ve vyvrtávání válců motorů

    Vyvrtávání válců je v automobilovém průmyslu všeobecně považováno za jednu z nejdůležitějších obráběcích úloh. Tradiční způsob výroby válců bloku motoru zahrnoval celou řadu hrubovacích, polodokončovacích a dokončovacích operací. Díky využití nejnovějších technologií obráběcích nástrojů však lze nyní hrubovací a polodokončovací nástroje zkombinovat do jediného řešení, kterým je vyvrtávací tyč určená pro obrábění na jediný průchod, což umožňuje úsporu drahocenného času cyklu bez jakýchkoli kompromisů z hlediska kvality. Dokonce i nepatrná úspora délky času cyklu může při výrobě válců znamenat významné snížení nákladů, protože objem výroby je velmi vysoký, takže dojde-li k zásadnímu pokroku z hlediska tohoto celkového objemu, lze s jistotou tvrdit, že u této kritické obráběcí operace bylo dosaženo skokové změny.

    Novinka z varnsdorfské líhně

    Přední evropský výrobce obráběcích strojů, TOS Varnsdorf, letos představil nečekanou novinku, která významně rozšiřuje nabídku výkonných obráběcích strojů z varnsdorfské líhně.

    Pro větší efektivitu ve výrobě

    Spolupráce mezi výrobcem obráběcích strojů Hurco a dodavateli automatizovaných nakládacích systémů má za následek vyšší produktivitu a větší výnosy. Automatizované nakládání umožňuje rozšíření kapacity v kusové a malosériové výrobě bez potřeby dalšího personálu pro obsluhu strojů. Nakládací roboty je možno také využít v bezobslužných směnách nebo o víkendech.

    Reklama
    Předplatné MM

    Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

    Proč jsme nejlepší?

    • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
    • Vysoký podíl redakčního obsahu
    • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

    a mnoho dalších benefitů.

    ... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

        Předplatit