Témata
Zdroj: ČMA

WHP Technik je dodavatelem měřicí techniky pro strojírenství. Na českém a slovenském trhu zastupuje renomované výrobce z celého světa. Oborem této společnosti je měření čehokoliv menšího než milimetr s přesností na mikrometr. Frentech Aerospace je střední ryze česká strojírenská firma, která je zaměřena na přesnou mechaniku. Primárně je orientována na export. Po vstupu České republiky do ESA zahájil Frentech Aerospace své aktivity ve vesmírném průmyslu, kam dodává především vesmírné mechanismy. Co mají tyto dvě firmy společného? Obě vznikly již v roce 1994 a jejich topmanažeři se stali finalisty soutěže Manažer roku 2022, kam byli doporučeni redakcí MM Průmyslového spektra. O soutěži a o tom, co znamená být skutečně dobrým manažerem, jsme si povídali s Josefem Slámou, obchodním ředitelem společnosti WHP Technik, a Pavlem Sobotkou, spolumajitelem a ředitelem společnosti Frentech Aerospace.

Hana Janišová

Vystudovala Divadelní fakultu AMU. Většinu svého profesního života pracovala jako redaktorka v rozličných periodikách nebo na PR pozicích ve firmách různého zaměření, naposled z oblasti informačních technologií.
Osobně jí jsou blízká nejen témata týkající se techniky a technologií, ale například také z oblasti sociální nebo školství a další.
Pro MM Průmyslové spektrum pracuje od roku 2017. Její stěžejní mimopracovní aktivitou je ochrana zvířat.

Reklama

MM: Jaký jste měl pocit, když jste se dozvěděl, že jste postoupil do finále takové prestižní soutěže, jakou je Manažer roku?

J. Sláma: Pocit úžasu. Opravdu do tak prestižní soutěže nominovali právě mě?

P. Sobotka: O soutěži Manažer roku jsem věděl, ale nikdy jsem se do ní dříve nehlásil. Protože mi bylo doporučeno, abych se soutěže zúčastnil, tak jsem to nakonec zkusil. Až když jsem se dozvěděl, že jsem se umístil jako finalista, uvědomil jsem si, že jsem dosáhl na velmi prestižní umístění, a to s vědomím, kolik schopných lidí a manažerů v celé České republice je.

MM: Co bylo podle vás důvodem, že jste byl vybrán mezi tolika, bezesporu také velmi kvalitními, manažery?

J. Sláma: Domnívám se, že hlavní roli sehrál fakt, že jsem ve strojírenské branži známou tváří. V roce 1994 jsem na tuzemský trh přivedl tehdy novou značku zahraničního výrobce měřicí techniky, a poté jsem více než dvě dekády zastával pozici generálního ředitele zastoupení pro ČR a SR a vytvořil z něj největší pobočku této globální společnosti ve střední a východní Evropě.

Buď šéf a dávej svému týmu pevné body. V každé skupině je jeden zodpovědný, říkejme mu šéf, který ukazuje ostatním cestu,“ tvrdí Josef Sláma.
(Zdroj: WHP Technik)

P. Sobotka: To přesně nevím. To by musela říci porota, která ty nejlepší vybírala. Osobně si myslím, že svou roli mohla hrát skutečnost, že je za mnou vidět dlouholetá profesní a cílevědomá pracovní dráha. Hlavní roli vždy vedle profesních dovedností měla odpovědnost. Odpovědnost k produktu, odpovědnost ke spolupracovníkům, odpovědnost k zákazníkům a odpovědnost ke státu a dodržování pravidel.

Reklama
Reklama
Reklama

MM: Které zásady při řízení lidí by podle vás měl uplatňovat člověk, který chce být skutečně dobrým manažerem? A naopak, čeho by se měl vyvarovat?

J. Sláma: Buď šéf a dávej svému týmu pevné body. V každé skupině je jeden zodpovědný, říkejme mu šéf, který ukazuje ostatním cestu. Dovolte mi příměr ke psí smečce. V každé psí smečce existuje šéf, který určuje, kdy a kde se bude lovit, kdy jíst, kdy odpočívat a kdy si hrát. Tento vůdce nemusí být nutně největší, nejrychlejší nebo nejchytřejší ze všech. Smečku vede jedinec, který ostatním dokáže zajistit klid a bezpečí k jejímu fungování a který vytváří takové prostředí, v němž se každý může uplatnit tak, jak to odpovídá jeho přirozenosti.

P. Sobotka: Práce s lidmi není lehká, ale je zajímavá a motivující. Ve firmě člověk v pozici manažera nepracuje sám, ale se spolupracovníky. Nepracuje jen pro sebe a na sebe, ale stará se, aby pro ostatní udělal maximum. Manažer nikdy nesmí svému týmu lhát. V tom případě by byl „boj“ prohraný. Člověk nesmí kázat vodu a sám pít víno. Tak to prostě je.

Už i u Bati museli budoucí manažeři projít nejdříve praxí. Baťa také říkal: ‚Inženýr je tehdy, až student úspěšně dostuduje, potom se postaví k výrobnímu pásu na boty a vydělá si více než dělník. Potom je teprve inženýr!’“ říká Pavel Sobotka.
(Zdroj: Frentech Aerospace)

MM: Dá se práce manažera naučit, nebo je to spíše otázka určitého souboru vrozených vlastností?

J. Sláma: V genech to určitě nebude. Naučit se můžete cokoliv. Být manažerem jistě, být lídrem možná. Vždy do toho ale musíte vložit kus svého já, jinak vám to ostatní lidé v týmu nebudou věřit.

P. Sobotka: Osobně si myslím, že se dá hodně naučit. Už i u Bati museli budoucí manažeři projít nejdříve praxí. Baťa také říkal: „Inženýr je tehdy, až student úspěšně dostuduje, potom se postaví k výrobnímu pásu na boty a vydělá si více než dělník. Potom je teprve inženýr!“ A tak by to mělo být. Efektivita je důležitá! Já jsem měl před mnoha lety v Tesle Brno přezdívku Baťa, i když jsem pracoval v modrákách.

Reklama

MM: Co vám dala soutěž Manažer roku a jak ji hodnotíte očima úspěšného soutěžícího?

J. Sláma: Soutěž mi přinesla úžasnou příležitost k zamyšlení. Účastníci musí předložit množství podkladů o sobě a svém manažerském stylu. Díky soutěži jsem musel zformulovat myšlenky, které nosím dlouhou dobu zasuté někde v mysli.

Účast v této soutěži je nepochybně ctí pro každého nominovaného a já si obrovsky vážím lidí, kteří ji organizují, i účastníků, mezi kterými jsem se cítil v tom nejlepším slova smyslu jako ve vynikající společnosti.

P. Sobotka: Asi jsem si uvědomil, že to vše, co jsem dělal, jaké jsem si vytyčil cíle, jsem nedělal zbytečně a úplně špatně. Jasně, mnoha chyb jsem se dopustil. Je čestné je přiznat, ale vzápětí je nutné je napravit. Umístění mezi finalisty soutěže Manažer roku mě posílilo a povzbudilo pro další práci.

Související články
Krize jako cesta k žádoucí změně

Hlavním životním mottem Ing. Vlastislava Břízy, majitele a generálního ředitele společnosti Koh-i-noor, je tvrzení, že kdo je připraven, není zaskočen. Společný rozhovor probíhal v intencích této jeho celoživotní strategie.

Více propojujme vysoké školy s praxí

Profesor Jaroslav Kopáček patří zcela bez pochyb mezi nestory oboru hydrauliky a pneumatiky v naší zemi ve druhé polovině 20. století, a proto mu byla na Mezinárodním strojírenském veletrhu 2019 v Brně udělena po zásluze Zlatá medaile za celoživotní tvůrčí technickou práci a inovační činy. Při příležitosti ocenění práce pana profesora jsme připravili malý medailonek tohoto skromného a entuziastického člověka. Pan profesor nám při této příležitosti sdělil i několik svých zajímavých postřehů.

Jak se transferuje know-how

„Pokud někde postavím pět strojů a budou z nich padat šrouby, které budu odesílat do zahraničí, tak to je samozřejmě jiná přidaná hodnota, než když vybuduji vývojové centrum, kde mám devadesát procent vysoce sofistikovaných pozic, spojené s výrobním závodem,“ říká programový ředitel GE Aviation pro Českou republiku Milan Šlapák, který poskytl redakci MM Průmyslového spektra rozhovor.

Související články
Zapalovací svíčky z jihu Čech dobývají celý svět

V letošním roce oslaví táborský Brisk osmdesát dva let své existence. Již od svého vzniku měla firma světové ambice. Na veletrhu Automechanika 2016 ve Frankfurtu je opět potvrdila. O zapalovací svíčky z jihočeského Tábora je velký zájem. „Aktuálně vyvážíme do více než 70 zemí a každý rok nám přibývají nová teritoria. Loni to byl například Mauricius, Zimbabwe a Malajsie. Nyní očekáváme první objednávky z Indonésie a Thajska,“ říká majitel společnosti Brisk Ing. Mojmír Čapka.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Český podnikatel pod tíhou bruselské legislativy

Podporuje Evropská unie svoji evropskou ekonomiku, potažmo národní ekonomiky jednotlivých zemí, nebo je to moloch, který je brzdou dalšího rozvoje? Jaký je aktuální stav a co můžeme ještě od bruselské legislativy očekávat? Na názor jsme se zeptali prezidenta Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu ČR RNDr. Jiřího Hynka.

Plzeňské setkání strojařů

Katedra technologie obrábění Fakulty strojní Západočeské univerzity v Plzni letos uspořádala již devátý ročník mezinárodní konference Strojírenská technologie Plzeň. V porovnání s minulým ročníkem zaznamenala podstatně větší návštěvnost – čítala téměř dvě stě účastníků a uskutečnilo se bezmála šedesát prezentací. Náš časopis na konferenci figuroval jako mediální partner akce.

Fórum výrobních průmyslníků

Jak máte obsazeny výrobní kapacity pro druhé pololetí roku 2021 (příp. ve srovnání se stejným obdobím roku předešlého), co tento stav nejvíce ovlivňuje a jak odhadujete výhledy ohledně svých zakázek pro rok 2022?

Cíle a píle jsou tím, co mě žene stále kupředu

Martin Šula, majitel společnosti MSR Engines, založené roku 2004, vyrábí motorizovaná surfovací prkna JetSurf. Zajímavé na tomto projektu je, že úplně všechno vzniká v Brně – Střelice, kam se firma nastěhovala před dvěma lety. Tak se podařilo zvýšit plánovanou kapacitu na 1 500 výrobků ročně. Ale hned první rok zde vyrobili 1 200 surfovacích prken. Firma už ale přistavěla další objekty a hodlá se rozšiřovat i nadále.

Pavel Sobotka: Příležitost je nutné v pravý čas chytit za pačesy

Píšeme první kapitolu knihy příběhů, v níž chceme představit úspěšné české podnikatele, kteří něco dokázali a kteří se za svou práci rozhodně nemusejí stydět. I když v České republice má slovo „podnikatel“ spíše pejorativní význam – a zasloužili se o to tzv. „rychlí podnikatelé“, kteří ostrými lokty dokázali rychle zbohatnout na úkor ostatních –, tento seriál ukazuje druhou stranu mince. Nápad, záměr, tvrdá práce, stanovení filozofie firmy, vztah k lidem. Pro mnohé to nebylo jednoduché a my chceme představit právě ty, kteří svou usilovnou prací dokázali, že Česká republika má stále na to, aby se pohybovala na špičce nejen v technologiích, ale i v managementu. Nechť vám tento seriál slouží jako příklad toho, jak nelehká cesta na samotný vrchol v určitém oboru mnohdy vede.

Digitalizujeme svět obrábění

Digitalizace v oblasti obráběcích strojů je poměrně nový fenomén. Svět digitalizace se stává svébytným ekosystémem a Siemens jako jediný má pro jeho vytvoření a fungování potřebnou škálu nástrojů – od simulačních programů pro plánování a virtuální zprovoznění strojů, výrobků i procesů přes řídicí systémy a další prvky průmyslové automatizace po monitoring a sběr dat, cloudová úložiště i manažerské nadřazené systémy. Jaké výhody digitalizace přináší, ukázal Siemens na letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně mimo jiné také na prototypu multifunkčního obráběcího centra MCU450 společnosti Kovosvit MAS.

Integrace měření drsnosti povrchu do obráběcích strojů

Blum-Novotest, přední výrobce inovativní a vysoce kvalitní měřicí a zkušební techniky, bude na veletrhu MSV 2014 prezentovat sondu na měření drsnosti povrchu TC64-RG. S tímto novým produktem je nyní možné automatické testování kvality povrchu obrobku v obráběcích strojích.

Stavme na pozitivním a fungujícím

Česko patřilo ke konci roku 2023 k zemím, jejichž ekonomika stále nedosáhla předcovidové úrovně. Hospodářský růst bude podle většiny ekonomů i v tomto roce velmi pomalý. Situaci komplikují nepříliš optimistické faktory, jako je nestabilita veřejných financí, výroba postavená na subdodávkách, nedostatečná infrastruktura a další. Když k tomu připočteme vnější geopolitické okolnosti, není situace příliš příznivá. A o tom, jak toto vše ovlivňuje automobilový průmysl a jak se zbavit stigmatu subdodavatelské země, jsme hovořili s Petrem Knapem, odborníkem společnosti EY pro automobilový průmysl.

O stavu ekonomiky a roli vůdců

V povídání s Janem Urbanem, vysokoškolským pedagogem, podnikovým poradcem, publicistou a autorem řady knih a článků, se prolíná řada myšlenek nedávno zesnulého profesora Milana Zeleného, i když se osobně nikdy nepotkali. Několik top manažerů a emeritních CEO, kterým jsme tento rozhovor poskytli před zveřejněním, doporučilo slova Jana Urbana tesat do kamene. V intencích uvažování excelentních ekonomů Zeleného i Urbana lze říci, že dosud panuje rozpor, který nastiňuje tento rozhovor: trend zaměňování popisu akce za akci samotnou se spíše prohlubuje místo toho, aby v praxi ustupoval – v politice, podnikání i ve vzdělávání.

Je nutné stanovit diagnózu a následně zvolit léčbu

Bohdan Wojnar vždy razil zásadu, že je třeba si všechno řádně odpracovat a každý den zkusit udělat něco navíc. Nikdy se nebránil novým věcem, trpělivě se je učil a s potřebnou dávkou štěstí se pak dostával k zajímavým pracovním příležitostem. Během čtyřiceti profesních let ušel cestu od chemického inženýra, přes dlouhou kariérou ve Volkswagenu Slovakia ve financích a controllingu až po člena představenstva za oblast HR ve Škoda Auto. Toto je dle jeho slov výhodou velkého koncernu, kdy nemusíte zůstat na jednom místě, u jednoho oboru a v jedné zemi. Tyto zkušenosti mu poskytly velký profesní přehled, ze kterého vycházejí témata aktuálního otevíracího rozhovoru MM Průmyslového spektra.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit