Témata
Reklama

Efektivní soustružení komplexních obrobků

23. 09. 2014

Nový soustružnický automat Sprint 20|5 se vyrábí v kompletně zmodernizovaném závodě společnosti Gildemeister Italiana poblíž města Brembate di Sopra a doplňuje úspěšnou řadu Sprint dalším výhodným strojem pro vstup do obrábění obrobků do průměru 20 mm z tyčí.

Stroj přestavený v rámci Grand Opening v Bergamu (3.–7. 6. 2014) je v základním provedení vybaven pěti lineárními osami a osou C u hlavního vřetena. Pracovní prostor nabízí místo pro celkem 23 nástrojů, čtyři nástrojová místa na dvou saních jsou vybavena pro poháněné nástroje. Volitelně lze dvě z těchto čtyř míst vybavit také pohonem pro obrábění zadní strany, včetně osy C pro protivřeteno. Působivá je u tohoto stroje rovněž cena: základní stroj se dodává již od 92 900 eur.

Reklama
Reklama
Reklama
Nový Sprint 20|5 je koncipován pro produktivní obrábění obrobků z tyčí do průměru 20 mm.

Obrábění tyčí do průměru 20 mm

Sprint 20|5 je koncipován na vysoce produktivní sériovou výrobu obrobků nízké až střední komplexnosti z tyčí. Hlavní vřeteno poskytuje průchod tyče o průměru 20 mm, protivřeteno lze volitelně vybavit odebíráním obrobků až do Ø 20 x 600 mm. Dalším rysem podporujícím jak spolehlivost, tak i přesnost, je vysoce stabilní konstrukce stroje. Robustní valivá vedení velikosti 25 mm s velkou vzdáleností jsou zárukou konstantní tuhosti. Termostabilní litinové lože v plochém provedení a strmé kryty vnitřního prostoru umožňují optimální odvod třísek. Celkem 23 nástrojových míst, z toho až šest poháněných, zajišťuje díky časům od řezu k řezu pod 0,2 s maximální efektivitu. Vysokou produktivitu lze navíc podpořit řešeními pro automatické odebírání obrobků.

Pro realizaci komplexních operací je hlavní vřeteno vybaveno osou C. Ve spojení s volitelnými poháněnými nástroji pro obrábění zadní strany lze vybavit osou C také protivřeteno. Obě vřetena jsou provedena jako integrovaná motorová vřetena. Hlavní vřeteno poskytuje výkon 2,2 kW a krouticí moment 14 Nm při otáčkách až 10 000, u protivřetena je k dispozici max. 1,5 kW, 4,8 Nm a 10 000 min-1.

Soustružení krátkých i dlouhých dílů na jednom stroji

Ve spojení se sadou SwissTypeKit pro úpravu na dlouhotočný automat se zdvih hlavního vřetena zvýší z 60 na 180 mm, což umožňuje soustružení krátkých i dlouhých dílů na stejném stroji. Úprava spočívá pouze v montáži vodicího pouzdra a přestavení řídicího systému prostřednictvím menu programu. Tato operace trvá méně než 30 minut. „Tento snadný a rychlý přechod z krátkých na dlouhé obrobky nabízí našim zákazníkům dvě rozhodující výhody,“ říká Paolo Musante, jednatel společnosti Gildemeister Italiana, S. p. A. „Jednak potřebují pouze jeden stroj pro dvě rozdílná spektra obrobků, jednak si zredukují variabilní náklady. Určitě lze obrábět krátké díly na dlouhotočném automatu, ale délka zbytku je v dlouhotočné konfiguraci 170 mm v kvalitě h9, u krátkotočné pouze 70 mm v kvalitě h11.“

Obr. 3. Stroj může být vybaven řídicím systémem Mitsubishi M70 nebo Fanuc 32i-B

Komplexní obrábění s až šesti poháněnými nástroji

Pracovní prostor nabízí místo pro až 23 nástrojů umístěných na dvou nezávislých nosičích. Toto uspořádání umožňuje současné obrábění na hlavním vřetenu i protivřetenu. Na straně hlavního vřetena je k dispozici šest míst pro obrábění čelní strany a šest míst pro radiální soustružení. Navíc jsou čtyři další radiální nástrojová místa vybavena pohonem nástrojů. Pro obrábění zadní strany na protivřetenu jsou k dispozici tři místa na saních 1, doplněná čtyřmi dalšími místy na saních 2. Volitelně lze saně vybavit také dvěma poháněnými místy včetně osy C pro protivřeteno.

Ustavovací plocha menší než 2 m2

Stroj je díky konstrukci Stealth optimalizován na minimální zástavbový prostor. Ve spojení s integrovaným ovládacím pultem 10,4" řídicího systému Mitsubishi M70 vyžaduje celý stroj ustavovací plochu menší než 2 m2. „Naši konstruktéři tu zvládli malý zázrak: obrábět obrobky dlouhé 180 mm pomocí 23 nástrojů je na trhu zajisté obvyklé, hřídele dlouhé 600 mm už jsou něco speciálního, ale absolutně jedinečná přitom však je ustavovací plocha menší než 2 m2,“ horuje Paolo Musante pro malý stroj s velkým pracovním prostorem.

Pracovní prostor nabízí místo pro až 23 nástrojů uspořádaných na dvou nezávislých nosičích.

Volitelně je k dispozici řada opcí pro sériovou výrobu. Za zmínku zde stojí paket na obrábění tyčí s dopravníkem třísek a zakladačem tyčí. Dále lze nástrojová místa vybavit rychlovýměnným systémem umožňujícím zkrácení příprav, resp. úprav, o 20 procent.

Produkční soustružnický automat na krátké i dlouhé obrobky

Nový Sprint 20|5 je ideálním strojem, pokud jde o sériovou výrobu z tyčí součásti nízké až střední komplexnosti. Jako příklady lze uvést zdravotnický, automobilový či elektrotechnický průmysl nebo součásti pro fluidiku a hydrauliku. V závislosti na požadavcích jsou k dispozici speciální zařízení, například patentovaná jednotka pro vířivé obrábění vnějších závitů s přímým pohonem nebo vysokofrekvenční jednotka s otáčkami až 80 000 min-1, například pro frézování profilu torx do hlav šroubů, vrtání mikrootvorů nebo vířivé obrábění vnitřních závitů.

Pohled do pracovního prostoru stroje Sprint 20|5

Technická data

Soustružnický automat Sprint 20|5 disponuje následujícími parametry:
• obrábění tyčí do průměru 20 mm;
• zdvih vřeteníku max. 60 mm nebo volitelně se sadou SwissTypeKit až 180 mm;
• délka obrobku až 600 mm při použití volitelného zařízení na odebírání tyčí;
• 23 nástrojových míst, z toho 4 (volitelně 6) na poháněné nástroje (6 000 min-1, 1,45 Nm, 0,9 kW);
• hlavní vřeteno 10 000 min-1, 14 Nm, 2,2 kW (S1 – 100% zatíž.);
• protivřeteno 10 000 min-1, 4,8 Nm, 1,5 kW (S1 – 100% zatíž.).
• zařízení na odebírání obrobků dlouhých až 600 mm protivřetenem (volitelně);
• vysokotlaký přívod chladicí kapaliny až 120 bar;
• CNC řízení Mitsubishi M70 s barevnou obrazovkou 10,4" nebo řízení Fanuc 32i-B (volitelně).

Kristian Walach

DMG Mori Seiki Czech

veronika.vagnerova@dmgmori.com

www.dmgmori.com

Reklama
Vydání #10
Kód článku: 141039
Datum: 23. 09. 2014
Rubrika: Trendy / MSV 2014
Autor:
Firmy
Související články
Rychlá a spolehlivá příprava technologie

CAD/CAM systém TopSolid od společnosti Missler Software je v současnosti dostupný ve verzi 7.8. Podívejme se blíže na možnosti tvorby technologie s využitím automatizace obráběcích algoritmů, opakovatelnosti použití obráběcích strategií či na přednosti použití 3D kinematického modelu stroje v simulacích obrábění.

Efektivní systém výuky CNC programování

Je zjevné, že strojírenství je a bude tradičně základnou pro výkon našeho hospodářství. Žádné jiné odvětví mu v tomto nemůže zatím konkurovat. Ale ani toto odvětví, ačkoliv nabízí poměrně stabilní pracovní možnosti i dobré platy, nemá právě přebytek odborníků a kvalifikovaných pracovníků. Proto by kvalitní strojírenské školství mělo být prioritou a mělo by být středem pozornosti nejen státu, ale i podniků. Vzhledem k dlouhodobým zkušenostem s absolventy těchto škol je však zřejmé, že optimální stav ještě zdaleka nenastal.

Výroba ocelových modelů a forem

V oblasti výroby modelů pro slévárny mají dosud používané materiály vrstvené dřevo, umělá hmota a hliník stále větší konkurenci v oceli. Ocelové modely se vyznačují vynikající přesnosti a odolností proti otěru, avšak vyžadují použití odpovídajících robustních obráběcích strojů. Středně velký výrobce modelů v Sauerlandu je v této oblasti už řadu let aktivní jako průkopník. Zde je zpráva o zkušenostech po zakoupení pětiosého HSC obráběcího centra Röders RXU1200 DSH na podzim roku 2012.

Související články
Od vzdělávání přes úspory až po virtuální realitu

Společnost Siemens se zúčastnila všech dosud konaných ročníků Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně a tradice pokračuje i v letošním roce, kdy hlavním tématem expozice je časová a energetická efektivita v rámci celého životního cyklu stroje - od jeho návrhu až k výrobě. Že je ochrana životního prostředí pro Siemens téma číslo jedna, podpoří i divácky atraktivní část expozice, ve které se představí nový model elektromobilu BMW i3, který je od jara letošního roku součástí vozového parku společnosti Siemens.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Lehké průmyslové roboty

Nové světové standardy v oblasti lehkých, malých průmyslových robotů nastavuje firma Denso Robotics od letošního roku se zastoupením i na českém trhu. Poslední vývoj byl zaměřen na roboty pro zdravotnictví a farmacii s odolností proti H2O2 a UV záření. V této oblasti jde o zcela unikátní provedení robotického ramena.

Vrták WTX-Ti je první volbou do superslitin

Nejnovější generace řezných nástrojů pro vrtání těžkoobrobitelných materiálů spadajících do skupiny superslitin, jako jsou žáruvzdorné slitiny, byla představena v novém katalogu společnosti WNT v červnu tohoto roku. Se zvyšující se produkcí obrábění těchto materiálů současně narůstá poptávka po nástrojích splňujících ty nejvyšší požadavky na obrábění. Nová generace vrtáků WTX-Ti speciálně vyvinutých pro letecký průmysl, nachází uplatnění i v jiných, více či méně významných odvětvích. Generace těchto vrtáků přináší vysokou užitnou hodnotu a nabízí nesporné výhody oproti předešlým generacím.

Plně automatické měření závitových nástrojů

Pro měření komplexních parametrů na závitových nástrojích nabízí společnost Walter unikátní řešení pro měřicí stroje řady Helicheck, které dosud na trhu chybělo.

Vývoj, konstrukce a výroba vrtacích nástrojů

Výrobou nástrojů ze slinutých karbidů pod obchodní značkou K-Tools se již od roku 2000 zabývá Ing. Zdeněk Krátký. Původním záměrem bylo vyrábět pouze standardní frézy, ale dnes tvoří výroba speciálních fréz a vrtáků pro komplexní obrábění výrobků více než padesát procent výrobního portfolia společnosti.

Individuální zkoušky kabelů eliminují problémy

Kabely v průmyslovém prostředí musejí fungovat bez poruch po dlouhá léta. Platné normy sice popisují obecné požadavky na konstrukci a materiál, ty však v některých případech kabelů pro speciální aplikace nejsou dostatečné. Řešením zde může být individuální dohoda výrobce kabelů se zákazníkem a vlastní vyvinuté zkušební postupy.

Novinky v parametrickém modelování

PTC Creo Parametric, 3D parametrický konstrukční systém společnosti PTC, poskytuje nejširší škálu výkonných a přitom pružných schopností, které pomáhají řešit nejnaléhavější konstrukční výzvy.

Moderní řezné kapaliny

Nové řezné kapaliny společnosti Quaker Chemical přinášejí nižší náklady, vyšší kvalitu obrobených dílů a menší zátěž pro životní prostředí.

Elektroerozivní hloubicí stroje

Řada elektroerozivních hloubicích strojů NX (TX) vyráběná firmou ONA Electroerosion zahrnuje 44 standardních konfigurací. Nyní se ještě rozrostla o dva nové modely, a to NX3C a NX3F. Oba dva stroje mají pojezdy v osách XYZ 400 x 300 x 300 mm.

Nové frézy zvyšují produktivitu

Vývoj kombinovaných nástrojů je významným potenciálem pro zvyšování efektivity výrobních procesů. V tomto článku je představena unikátní fréza, která umožňuje nejen frézování klasické, ale i šikmé najíždění do hloubky pod strmým úhlem až 45° a také vrtání do plného materiálu. Díky uvedeným vlastnostem si tato inovovaná fréza vysloužila pojmenování potápěč (diver). Tento nový produkt významně rozšiřuje stěžejní řadu programu monolitních racio fréz s označením RF100.

Novinky na trhu úklidových strojů

Úklidové stroje pomáhají v péči o čistotu firemního prostředí. Uplatní se zejména tam, kde je třeba efektivně udržovat větší prostory.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit