Témata
Reklama

Kalibrace teploty a vlhkosti zkuš.zařízení pro simulaci prostředí

Kalibrace je postupem, jímž se za specifikovaných podmínek stanoví vztah mezi hodnotami veličin indikovaných měřicím systémem a odpovídajícími hodnotami, které jsou naměřeny pomocí etalonů

Zjišťování vlivu prostředí na životnost a funkci výrobků, součástí a materiálů se stává nezbytnou podmínkou jejich uvedení na trh. To se provádí pomocí simulace různých životních podmínek především ve zkušebních komorách a skříních. Simuluje se zde vliv teploty, vlhkosti, světelného záření, prašnosti, střídání horka a mrazu, deště, působení škodlivých plynů SOx, NOx, solných roztoků a dalších vlivů, které mohou při provozu výrobku nastat. Protože postupně vznikla potřeba tyto vlivy objektivně vyhodnocovat na různých pracovištích, byly tyto zkoušky zpracovány do zkušebních předpisů a norem. Jedná se o mezinárodní standardy a zkušební předpisy ISO, EN, IEC, nebo i národní normy, např. ČSN, ASTM, DIN, MIL apod.
Reklama
Reklama
Reklama

Zařízení pro simulaci prostředí

Po roce 1990, kdy se československý průmysl zaměřil na výrobu dílů pro automobilový průmysl, skončila éra různých "kýblových" zkoušek či přenášení součástky z mrazáku na slunce a zpět, jak má ještě mnoho zkušebních techniků v paměti. Aby bylo možno provádět objektivní zkoušky podle norem, musela být vyvinuta a používána zkušební zařízení, která jsou schopna zajistit standardní prostředí dle zkušebních předpisů. Výrobu těchto zkušebních zařízení zajišťuje mnoho firem různě kvalitně. Jedním z výrobců, který představuje světovou špičku v oboru zařízení pro simulaci prostředí, je firma Weiss Umwelttechnik GmbH (SRN). Dodává klimatizační a teplotní komory všech velikostí (pro umístění jednoho dílu do zkušebního prostoru až po umístění celého automobilu), solné komory, vibrační komory, zařízení pro simulaci prašného prostředí aj.

Co je to kalibrace

Jak se tato zařízení stávala přesnějšími, stávala se i složitějšími. Vznikala potřeba a později i povinnost prověřit, zda prostředí ve zkušebním prostoru odpovídá požadovanému zadání a zda je opravdu takové, jak je zobrazují přístroje zkušební komory. Pro toto prověřování se vžil termín kalibrace. Lze jej definovat jako soubor úkonů, jimiž se za specifikovaných podmínek stanoví vztah mezi hodnotami veličin, které jsou indikovány měřicím systémem, a odpovídajícími hodnotami, které jsou realizovány etalony.
Vlhkost ve zkušebním prostoru komory se snímá vlhkostním čidlem. Ve zkušebních komorách se používají běžně kapacitní nebo psychrometrická čidla. Teplota se snímá většinou odporovými čidly, převážně s platinovým elementem - teplotním čidlem Pt 100. Snímače teploty nebo vlhkosti, vedení přes zesilovače signálu a regulaci až po display tvoří jeden měřicí a regulační systém zkušební komory. Tento systém musí být kalibrován celý, ne pouze jeho část (nelze např. zaslat samotné čidlo ke kalibraci). Kalibrace se provádí etalonem, umístěným ve středu prázdného zkušebního prostoru komory (což jsou podmínky, odpovídající kalibraci ve výrobním závodě před distribucí k zákazníkům), případně v dalším bodě (umístění v některém z rohů nebo blízko čidla komory). Umístění etalonů při kalibraci, stejně jako rozsah kalibrace - počet teplotních či vlhkostních bodů -, lze po konzultaci s provozovatelem zařízení upravit dle jeho požadavků. Popsaným způsobem se prokazuje stabilita prostředí zkušebního prostoru. V poslední době se také rozšiřuje počet zákazníků, kteří požadují prokázat homogenitu pole zkušebního prostoru. V tomto případě je ve zkušebním prostoru rovnoměrně umístěno 9 až 15 etalonů v závislosti na objemu zkušebního prostoru.
Kalibrace měřicího systému zkušební komory musí být prováděna při jejím provozu následujícím způsobem: Do zkušebního prostoru se vloží zkušební etalon, což je vnější čidlo o řád přesnější, než má regulační čidlo zkušebního zařízení. Tento zkušební etalon je navázán na etalon vyššího řádu. Porovnáním zobrazení hodnot zkušební komory a etalonového měřidla se zjistí jejich shoda. O výsledku je vystaven Kalibrační list s vyšetřenými výsledky a k nim příslušejícími nejistotami. Obsah a forma Kalibračního listu jsou předepsány především normou ČSN EN ISO/IEC 17 025. Kalibrované zařízení je označeno kalibrační značkou. V případě, že není dosaženo shody a rozdíl leží mimo toleranci danou výrobcem komory, vznikne většinou požadavek na seřízení zkušební komory na správné hodnoty.

Kdo provádí kalibrace

Zkušební komory - teplotní, klimatizační aj. - nejsou tzv. stanoveným měřidlem, tzn. nejsou určeny k povinnému ověřování. Požadavky na jejich kalibraci upravují příslušné normy ISO, ČSN apod., ale především interní předpisy provozovatelů zařízení, jejich metrologický pořádek. V některých případech je kalibrace předepsána příslušnými normami ISO, např. řady 9000. U certifikovaných společností či firem je periodická kalibrace povinností. Je-li firma certifikována, pak je povinna v rámci kontroly zkušební techniky provádět periodickou kalibraci zkušebních komor. Kalibrace teploty a vlhkosti lze provádět na různé úrovni přesnosti a kvality.
Kalibraci si může zajistit sám provozovatel zkušební komory pomocí podnikového etalonu, což je velmi obvyklé u kalibrace teploty, nebo může kalibraci zadat různým firmám, kterých působí na českém trhu poměrně dost. Prováděné kalibrace mají ale také různou kvalitu.
Jedinou možností, jak si se zárukou zajistit kvalitní kalibraci teploty a vlhkosti ve zkušební komoře, je nechat si ji kalibrovat některou z akreditovaných kalibračních laboratoří. Každý zákazník má právo požadovat na laboratoři, se kterou si sjednal kalibraci, "Osvědčení o akreditaci" včetně přílohy, která je nedílnou součástí osvědčení na příslušnou činnost. Zákazník také může nahlédnout do seznamu akreditovaných laboratoří, který lze najít na internetových stránkách www.cai.cz/cz3.htm Českého institutu pro akreditaci, o. p. s. - národního akreditačního orgánu. Tento seznam poskytuje úplný aktuální výběr všech akreditovaných kalibračních laboratoří působících v České republice.
Vzhledem k velikosti zkušebních komor a problémům s jejich eventuální přepravou je téměř vyloučeno provést kalibraci mimo prostor jejího umístění. Proto je nutno vybrat laboratoř, která je vybavena mobilním zařízením (etalony), umožňujícím kalibraci přímo u zákazníka, tedy firmu, která může dojet ke zkušební komoře a provést její kalibraci v místě, kde je provozována. Pro akreditovanou kalibraci teploty je na seznamu ČIA uvedeno několik kalibračních laboratoří, ale pro akreditovanou kalibraci vlhkosti prováděnou u zákazníka je zde uvedena pouze jediná firma, a to "Akreditovaná kalibrační laboratoř č. 2298", JD Dvořák, s. r. o.

Jak se člení systém organizace metrologie

Začlenění kalibračních laboratoří v organizačním systému metrologie teploty a vlhkosti vyplývá ze znázornění ve tvaru pyramidy (viz obrázek). Nejvyšší úroveň představuje primární etalonážní řád - český národní etalon uchovávaný laboratoří ČMI. Ve druhé rovině se nacházejí sekundární etalony (I. a II. řádu) akreditovaných kalibračních laboratoří. V této úrovni pracuje také kalibrační laboratoř JD Dvořák, s. r. o. Do třetí roviny organizačního členění se řadí pracovní měřidla výrobců a uživatelů.
Český institut pro akreditaci, o. p. s., který vydává Osvědčení o akreditaci, je signatářem MLA EA o vzájemném uznávání výsledků akreditace v oblasti zkoušek, kalibrací, certifikací výrobků, systémů jakosti a pracovníků a MRA ILAC o vzájemném uznávání výsledků akreditace v oblasti zkušebních a kalibračních laboratoří. Výsledky kalibrace, provedené akreditovanou kalibrační laboratoří České republiky, jsou tedy uznávány ve všech členských státech Evropy, které přistoupily k uvedeným dohodám (např. Rakousko, Nizozemí, Německo, Velká Británie aj.) a v některých mimoevropských zemích (např. USA, jižní Afrika nebo Austrálie).
Reklama
Vydání #6
Kód článku: 30630
Datum: 18. 06. 2003
Rubrika: Trendy / Měření
Autor:
Firmy
Související články
Přesné měření libovolného materiálu nebo povrchu

Společnost Keyence uvedla na trh řadu konfokálních snímačů polohy CL-3000 pro vysoce přesné měření na jakémkoliv materiálu nebo povrchu. Tyto vysoce kompaktní koaxiální laserové snímače polohy pomáhají s takovými úkoly, jako je zlepšování kvality, prevence dodávek nevyhovujících dílů a zvyšování objemu výroby.

Měření v rámci celého výrobního řetězce

Na cestě k aplikaci konceptu Průmyslu 4.0 se měřicí a kontrolní technologie čím dál víc používají jako řídící nástroj ve výrobě. V rámci plnění této nové role ale potřebují pružněji a rychleji zachytit kvalitativní údaje na různých místech: v měřicí laboratoři, v těsné blízkosti výrobní linky, stejně tak jako přímo v ní.

Měřicí technologie pro Průmysl 4.0 v Nitře

Průmysl 4.0 závisí na propojení systémů schopných spolu komunikovat, schopných získávat, vyhodnocovat a sdílet data a na takto zpracované informace reagovat v reálném čase. Údaje z měření jsou nezbytné pro shromažďování informací, které mají být použity při inteligentním rozhodování za účelem zabránit nežádoucím procesním změnám.

Související články
Velmi přesný měřicí stroj pro výpočetní tomografii

Nový model TomoCheck S HA (High Accuracy) 200 společnosti Werth Messtechnik GmbH se senzorem pro výpočetní tomografii je aktuálně nejpřesnějším souřadnicovým měřicím strojem na světě.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Měřicí technika se stává součástí výrobních strojů

Vzhledem k tomu, že jednou z aktivit České metrologické společnosti, z. s., je mimo jiné také sledování prezentace aktuálních metrologických novinek, trendů vývoje a zastoupení metrologie na veletrzích pořádaných v České republice i v zahraničí, navštívili jsme mimo jiné veletrh Toolex 2017, který se již po desáté konal v polském městě Sosnowiec na třetím největším výstavišti v Polsku – Expo Silesia.

Měřicí přístroje pro efektivní výrobu

Jestliže jsou nástroje přesně zaměřeny a seřízeny ještě před samotným obráběním mimo obráběcí stroj, lze následně zkrátit vedlejší neproduktivní časy na stroji a zvýšit tak celkovou efektivitu výroby. Přístroje pro měření a seřizování nástrojů mohou v samotném procesu třískového obrábění zajistit zvýšení produktivity až o 25 %, a to při velmi dobrém poměru cena/výkon. Úspěšné obrábění tedy vyžaduje nejen výkonné stroje, ale i přesně seřízené nástroje.

Konfirmace měřidel

Příspěvek se zabývá problematikou zajištění návaznosti měření a rozebírá obvyklé metrologické čin-nosti, které jsou za tím účelem prováděny. Zákon o metrologii i běžná praxe zmiňují jako základní postupy kalibraci nebo ověření stanovených měřidel. Kalibrace je postup vedoucí k dosažení způsobilého měřidla ve dvou logických krocích podle definice VIM. Vždy musí být zjištěn aktuální stav měřidla – provádí se zkouškou, která ověří, zda je měřidlo způsobilé plnit dané specifikace, či nikoliv. Nezpůsobilé měřidlo se musí kalibrovat nebo vyřadit. O výsledku je vydán doklad (kalibrační certifikát), jímž je potvrzena způsobilost z dřívější kalibrace nebo způsobilost dosažená kalibrací novou. Zvláštní pozornost je věnována kalibraci měřidel řízených softwarem, např. u souřadnicových měřicích strojů.

Vestavné přístroje pro měření v silnoproudé síti

Řadou vestavných přístrojů SIRAX se doplňují přístroje s vysokým výkonem SINEAX a završují tak portfolio v této oblasti. Přístroje série SIRAX se vyznačují základní funkčností převodníku elektrických veličin za dodržení velmi dobrého poměru cena/výkon. Přístroje BM1200 a BM1400 představují jednoduché a cenově výhodné monitory silnoproudé sítě. Pro vyšší stupeň vizualizace a komfortnější koncept obsluhy jsou vhodné multifunkční monitorovací přístroje, které byly označeny MM1200 a MM1400, jsou vybaveny TFT displejem a lze je na základě přehledného menu též konfigurovat.

Průmysl 4.0 v měření aneb Kvalita 4.0

V souvislosti s postupující mírou digitalizace a automatizace výroby se často hovoří o Průmyslu 4.0 neboli čtvrté průmyslové revoluci. Tento trend se pochopitelně nevyhýbá ani oboru měření. Objevuje se dokonce nový pojem – Kvalita 4.0. Co si pod tím představit?

Ochrana provozních měřidel tlaku před mechanickým namáháním

Při měření tlaku v potrubních systémech a v nádobách se setkáváme s nepříznivými mechanickými vlivy, které mají původ v měřeném procesu. Jedná se o tlakové rázy, pulzace, otřesy či vibrace, a někdy také o přetížení nad rámec měřicího rozsahu přístroje. Pulzace tlaku v potrubí zpravidla pochází od čerpadel, případně od rotujících míchadel v nádobách. Tlakové rázy jsou způsobovány setrvačností sloupce kapaliny pohybující se v potrubí; na jejich vzniku se podílí i činnost ventilů a škrticích orgánů. Destruktivní účinky mohou mít i bubliny par a plynů v tekutině proudící přes ventily. Otřesy a vibrace jsou způsobovány zpravidla rotujícími částmi strojů, prouděním tekutin, pulzacemi a tlakovými rázy v potrubí. Tento článek si klade za cíl shrnout způsoby, jak lze tlakoměry před uvedenými vlivy ochránit.

Revoluční linka pro měření kvality

Je to takový český "americký sen". Začínal jako soustružník, dnes Miroslav Dušek vlastní strojírenskou firmu s mnohamilionovým obratem. Láska k poctivému řemeslu se u něj potkává s vynalézavostí, která ho nyní dovedla k vývoji revoluční linky pro měření kvality.

Měření energie je důležité ve všech oborech

Spotřeba a ve velké míře i kvalita energií je v poslední době stále více sledovanou veličinou. Měřicími systémy od přehledových měřičů spotřeby až po systémy, kde je měření, zobrazování, ukládání a grafické prezentování veličin integrováno do větších systémů lze získávat přehled o spotřebě kdykoli je to potřeba.

Měřím, měříš, měříme…na obráběcím stroji

V moderních výrobních systémech složených z CNC obráběcích strojů je měření a kontrola nástrojů pro preventivní zajištění kvality nepostradatelná. Změřená data nástrojů nebo změřené hodnoty obrobků jsou potom použity k automatickému výpočtu kompenzačních hodnot v probíhajícím výrobním procesu. Pomocí automatické kompenzace rozměrů nástrojů nebo případnou výměnou nástrojů zůstávají výsledky obrábění stabilní.

Zákaznické dny ve znamení počítačové tomografie

Společnost Prima Bilavčík uspořádala ve svém sídle v Uherském Brodě zákaznické dny, na nichž seznámila své partnery s novinkami ve svém sortimentu měřicích přístrojů, jakož i ve vybavení svých laboratoří. Zlatým hřebem programu bylo představení počítačového tomografu Werth TomoScope HV 500, zakoupeného koncem loňského roku.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit