Témata
Reklama

Nové výkonné nástroje pro frézování a soustružení

Seco Tools představuje celou řadu nových vysoce výkonných nástrojů pro aplikace v oblasti frézování a soustružení a pro dosažení vysoké produktivity při obrábění.

Následující článek přináší stručný přehled nejzajímavějších novinek.

Reklama
Reklama
Reklama

Highfeed2 pro aplikace s vysokým posuvem

Highfeed2 je nová generace nástrojů určená pro moderní CNC obráběcí stroje, jejichž prostřednictvím se dosahuje vysoké produktivity. Podlouhlé břitové destičky používané v těchto nástrojích se vyznačují maximálním počtem zubů ve vztahu k průměru. Tato úzká rozteč mezi zuby umožňuje dosažení velmi vysokých rychlostí posuvů při stabilním řezném výkonu, a to i při provádění přerušovaných řezů. Dokonale vyvážená konstrukce jak tělesa nástroje, tak i břitových destiček umožňuje volný průchod třísek i při kopírovacím frézování dutin s dlouhým přesahem. Nástroje řady Highfeed2, které jsou určeny pro velmi vysoké rychlosti posuvu při malých řezných hloubkách, jsou k dispozici v rozsahu průměrů od 16 do 35 milimetrů a jsou vhodné k obrábění širokého spektra materiálů.

Frézy Highfeed2 jsou určeny pro velmi vysoké rychlosti posuvu při malých řezných hloubkách.

Square 6-04 s menšími rozměry

Po úspěchu, kterého dosáhly nástroje řady Square 6-08 pro frézování do rohu, nyní společnost Seco rozšiřuje tuto svoji řadu nástrojů o menší verzi: frézy Square 6-04 dodávané v rozsahu průměrů od 20 do 63 milimetrů. Nástroje Square 6-04, které jsou velmi vhodné pro stroje malé a střední velikosti, jsou určeny pro maximální hloubku řezu 4 milimetry. Oboustranné břitové destičky mají celkem šest řezných hran, které jsou optimalizovány pro obrábění s nízkými řeznými silami. Všechny tyto vlastnosti společně přispívají k optimalizaci nákladů a zvýšení produktivity. Nástroje Square 6-04 je možné používat také pro čelní a ponorné frézování a dodávají se s různými geometriemi a v několika jakostních třídách, což umožňuje obrábění širokého spektra materiálů.

Nástroje řady Square 6-04 pro frézování do rohu jsou vhodné zejména pro stroje malé a střední velikosti.

Maximální výkon při frézování do rohu

Turbo 10 je nový, vysoce výkonný řezný nástroj pro frézování do rohu, který se vyznačuje prodlouženou životností a zvýšenou přesností. Těchto zdokonalení je dosaženo optimalizací řezných vlastností, která omezuje vytváření tepla a snižuje řeznou sílu, a použitím nové geometrie břitové destičky, která umožňuje frézování rohů pod úhlem 90 stupňů. Díky těmto vlastnostem je nástroj Turbo 10 velmi přizpůsobitelný a vhodný pro většinu frézovacích operací včetně hrubovacího, polodokončovacího i dokončovacího obrábění drážek, tvarového frézování, postupného frézování a obrábění spirálovou interpolací. Zpočátku bude k dispozici v rozsahu průměrů od 16 do 100 milimetrů s poloměry rohů břitové destičky 0,4 a 0,8 milimetru, se dvěma geometriemi a v osmi jakostních třídách. Frézy Turbo 10 jsou k dispozici v provedení s válcovou stopkou, Weldon, s upnutím na trn a Combimaster.

Turbo 10 je nová řada vysoce výkonných řezných nástrojů pro frézování do rohu.

Nová generace fréz Minimaster

Seco navazuje na úspěšnou řadu fréz Minimaster a představuje novou generaci čelních fréz Minimaster Plus s vyměnitelnýni řeznými hlavičkami. Nový systém nabízí:
• zvýšenou produktivitu a přesnost;
• flexibilní kombinace řezných hlaviček a stopek;
• vnitřní průchozí chladicí kanálky;
• břitové destičky se dvěma, třemi a více břity;
• schopnost obrábět všechny druhy materiálů.

Čelní fréza Minimaster Plus s vyměnitelnou řeznou hlavičkou

Jabro-Solid2, řada JS530

Všestranná řada fréz Jabro-Solid2 pro obrábění do rohu byla rozšířena o rádiusovou frézu, která se dodává v rozsahu průměrů od jednoho do 25 milimetrů. Řešení určené pro všeobecné obrábění, které se již dříve vyznačovalo vysokou mírou flexibility, je tím dále zdokonaleno v tom smyslu, že se rozšiřuje řada materiálů obrobitelných stejným nástrojem – od uhlíkových ocelí a šedé litiny až po nerezavějící oceli a vysoce legované slitiny.

Rádiusová fréza Jabro-Solid2 pro hrubovací a dokončovací operace při 3D kopírovacím frézování

Rádiusová fréza Jabro-Solid2 je určena především pro hrubovací a dokončovací operace při 3D kopírovacím frézování. Poskytuje zlepšené řezné podmínky a prodlouženou životnost nástroje ve srovnání s předchozí generací i s mnoha dalšími alternativami dostupnými na trhu. To vše přispívá k dosažení vyšší produktivity a optimálních nákladů. Frézy Jabro-Solid2 se dodávají v provedeních se dvěma, třemi a čtyřmi břity a ve třech různých délkách.

Zvýšení produktivity při soustružení litiny

Dva nové druhy slinutých karbidů TK1001 a TK2001 s povlakem Duratomic zvyšují produktivitu při soustružení litiny. Nahrazují řezné destičky ze slinutého karbidu TK1000 a TK2000, nové druhy pokrývají široký rozsah materiálů šedé litiny, tvárné litiny, litiny CGI (GGV) a ADI.
Nová generace slinutých karbidů s povlakem Duratomic výkonově převyšuje předchozí. I když doporučení pro řezné rychlosti zůstávají stejná, TK1001 a TK2001 nabízí zvýšenou produktivitu ve většině aplikací v šedé litině a jak je vidět z grafu, i oblast použití je značně širší a pokrývá oblast K05 až K20. Snižuje to potřebu udržovat široký sortiment řezných destiček, zjednodušuje logistiku a zvyšuje produktivitu.

Oblast použití řezných materiálů TK1001 a TK 2001

Tyto dva nové druhy slinutých karbidů s povlakem Duratomic se liší ve své ideální oblasti použití. TK1001 je vhodnější pro šedou litinu a je navržen pro maximální produktivitu při stabilních podmínkách, které vyžadují vyšší odolnost proti otěru. Válce a brzdové kotouče jsou typickým příkladem. O něco houževnatější TK2001 je dobrou volbou pro všeobecné obrábění se špičkovým výkonem v tvárné litině. Poskytuje spolehlivost a možnost použití vyšších řezných rychlostí při obrábění přerušovaným řezem. Má dlouhou předvídatelnou trvanlivost při nestabilních podmínkách.

V porovnání s předchozí generací mají řezné destičky silnější vrstvu povlaku TiCN a Al2O3, který zvyšuje výkonnost. Technologie povlakování Duratomic je už několik roků úspěšně zavedena u destiček pro soustružení a frézování ocelí. Nyní je aplikována na výrazně tvrdší druh slinutého karbidu. Pro obrábění litiny je typická vysoká abrazivnost, která vyžaduje používat tvrdší slinuté karbidy a také silnější povlaky na řezných destičkách. Avšak silnější vrstva snižuje integritu a pevnost povlaku. Použitím technologie Duratomic se podařilo dosáhnout lepší vyváženosti obou požadavků a i při silnějším povlaku je jeho integrita a pevnost velmi dobrá. Výsledkem je výrazné zlepšení trvanlivosti řezné hrany v porovnání s konkurencí.

Příklad soustružení materiálem TK1001

Při obrábění tělesa čerpadla z litiny EN-GLJ-250 byla použita řezná destička CNMA120412 z materiálu TK1001. Operace zahrnovala soustružení průměru a čela 50% přerušovaným řezem. Řezné podmínky:
• řezná rychlost: 450 m.min-1
• posuv: 0,25 mm.ot.-1;
• hloubka řezu: 3 mm;
• chlazení: ano.
Celkový čas obrábění činil 23 s. Jak je patrno z grafu, dosažená životnost břitové destičky byla v porovnání s konkurenčním materiálem o cca 175 % vyšší.

Příklad soustružení materiálem TK1001 – Jen graf!

Utvařeč třísek FF2

FF2 je nově vyvinutá geometrie utvařeče třísek určená pro soustružnické břitové destičky se záporným úhlem čela. Je navržena speciálně pro tažné materiály, při jejichž obrábění vznikají dlouhé třísky, jako jsou nízkouhlíkové a nerezavějící oceli. Geometrie FF2, která je určena pro dokončovací operace s malými posuvy a malými hloubkami řezu, umožňuje dosáhnout nižších řezných sil ve srovnání s předešlou geometrií FF1. Geometrie FF2 pokrývá stejnou oblast použití, je velmi univerzální a slouží také k doplnění geometrie MF2 při dokončovacím obrábění. Tato nová geometrie utvařeče třísek je k dispozici u nejoblíbenějších jakostí břitových destiček, včetně jakostí opatřených povlakem Duratomic, a u několika dalších typů břitových destiček. Geometrie FF2 je přizpůsobena k použití společně s řadou držáků nástrojů Jetstream Tooling.

Geometrie FF2 je určena pro dokončovací operace při soustružení.

M5 – robustní utvařeč třísek

Tato robustní břitová destička s vysoce pevnou drážkou pro odvod třísek se dokáže úspěšně vypořádat s těmi nejnáročnějšími operacemi, častým přerušováním řezu a hrubým povrchem. Otevřená drážka pro odvod třísek se správně přizpůsobenými řeznými úhly umožňuje použití vysokých rychlostí posuvu a velký rozsah hloubky řezu pro efektivní obrábění a úsporu nákladů. Díky zdokonalené konstrukci drážky pro odvádění třísek je možné naprosto přesně zpracovávat tvárné materiály. Vyvážená čelní plocha minimalizuje přenos tepla na břitovou destičku pro zajištění optimální životnosti nástroje v různých materiálech. M5 představuje nepřekonatelnou geometrii pro různé materiály obrobku, jako je ocel, nerezová ocel, litina a problematické vysoce legované slitiny.

Robustní břitové destičky s utvařečem M5 pro nejnáročnější operace

Pozitivní břitové destičky se středovým upínáním jsou dostupné v širokém sortimentu utvařečů třísek, které vyhovují většině materiálů a aplikací. Základem jsou utvařeče F1, MF2, F2 a M3. Nový utvařeč M5 bude těmto nástrojům doplňkem jako nejrobustnější geometrie pro většinu obráběcích procesů a pro ty nejnáročnější aplikace.

Alena Tejkalová

Seco Tools
Alena.Tejkalova@secotools.com
www.secotools.com/cz

Reklama
Vydání #12
Kód článku: 111228
Datum: 19. 12. 2011
Rubrika: Trendy / Obrábění
Autor:
Firmy
Související články
900 000 nástrojových datových záznamů navíc

Nové rozhraní výrazně rozšiřuje datovou nabídku pro uživatele systému TDM. Ti mají nově k dispozici nástrojová data od více než 40 výrobců, tedy téměř pro každou obráběcí operaci.

Čištění upínacích kuželů nástrojů

Při obrábění je zpravidla věnována značná pozornost kvalitě řezných nástrojů a také způsobu jejich upnutí. Již menší pozornost ale bývá věnována rozhraní upínací kužel - vřeteno stroje. Přitom právě upnutí nástrojové sestavy ve vřetenu obráběcího stroje výrazným způsobem ovlivňuje jak celý proces obrábění, tak i trvanlivost ostří, bezpečnost a v neposlední řadě také životnost upínačů i drahých vřeten strojů.

Doplňkový katalog nástrojů

Specialista na třískové obrábění, společnost Ceratizit, vydává svůj nový doplňkový katalog Up2date, v němž opět představuje inovované nástroje, produktové doplňky i zcela nová nástrojová řešení - mezi nimi i čtyřbřitý vrták WTX HFDS.

Související články
Pohodlné upínání magnetem

Pokud jde o úsporu času při seřízení a upnutí obrobků bez deformace, je elektricky aktivovaná technologie permanentních magnetů považována za špičkový systém. S trochou konstrukční zručnosti mohou být během sekundy a bez deformace upnuty a z pěti stran obrobeny především velkoformátové díly. Ani v oblasti standardních modulů nezůstává vývoj bez odezvy. Moderní magnetické upínací desky umožňují optické nebo automatizované monitorování upínacího procesu.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Kompaktní horizontální seřizovací přístroj pro Průmysl 4.0

Systémový dodavatel Kelch představil na veletrhu EMO v Hannoveru inovativní výsledky vývoje pro optimalizaci procesů, mezi nimi poprvé nově koncipovanou konstrukční řadu H3 z úspěšné série seřizovacích přístrojů Kenova set line.

Nové rozšíření řady WTX vrtáků

TK vrtáky typu WTX jsou již dlouhá léta stálicí na trhu. Pod produktovou značkou WNT nabízí Ceratizit Group prémiovou řadu vrtáků WTX z produktové kategorie Perfomance. Díky realizovaným inovacím se v nedávné době podařilo výrazně zvýšit výkonnost a životnost u řady vrtáků WTX Feed a WTX Speed. Do rodiny WTX vrtáků od ledna přibude další výjimečný a jedinečný nástroj, a to TK vrták se čtyřmi břity.

Nová generace tangenciálních rohových fréz

Nové tangenciální rohové frézy se vyznačují inovativním trojúhelníkovým tvarem okraje břitové destičky, který poskytuje řezným hranám výjimečnou pevnost.

Československá stopa u nového rekordu

Nový rekord počtu návštěvníků jsme zaznamenali na letošním technologickém setkání WFL Millturn Technologies.

Novinka z varnsdorfské líhně

Přední evropský výrobce obráběcích strojů, TOS Varnsdorf, letos představil nečekanou novinku, která významně rozšiřuje nabídku výkonných obráběcích strojů z varnsdorfské líhně.

Automatický systém hlídání použitého adaptéru

Společnost Kelch, která se specializuje na periferie a služby pro výrobce a uživatele strojů pro třískové obrábění, představuje plně automatické monitorování modulů MoDeTec. Tento patentovaný systém zabraňuje výběru nesprávných adaptérů ve výrobě, čímž se předchází vysokým následným škodám v podobě poklesu kvality, poškození stroje a zastavení výroby.

Pro větší efektivitu ve výrobě

Spolupráce mezi výrobcem obráběcích strojů Hurco a dodavateli automatizovaných nakládacích systémů má za následek vyšší produktivitu a větší výnosy. Automatizované nakládání umožňuje rozšíření kapacity v kusové a malosériové výrobě bez potřeby dalšího personálu pro obsluhu strojů. Nakládací roboty je možno také využít v bezobslužných směnách nebo o víkendech.

Efektivní identifikace nástrojů a přenos dat

Systémový dodavatel Kelch GmbH uvádí na trh řešení Kelch QR pro kompletní, procesně spolehlivou identifikaci nástrojů, která zároveň přenáší data nástrojů do obráběcího stroje. Kelch QR je koncipováno jako jednoduché ekonomické řešení, které umožňuje podnikům zavést bez velkých dodatečných nákladů standardy Smart Factory a Průmyslu 4.0. Následující text představuje běžné metody, jako jsou tištěné etikety, postprocesor a moderní systémy, například RFID čipy a systémy pro správu nástrojů, a porovnává je s Kelch QR jako s jednoduchou a ekonomickou alternativou.

Vyvrtávání hlubokých otvorů

V současné době jsou kladeny stále vyšší nároky na nástroje pro obrábění. Čím dál více se obrábí těžkoobrobitelné a různé nestandardní materiály. K tomu jsou obrobky po konstrukční stránce čím dál složitějšími.

Optimalizace soustružení korozivzdorných ocelí

Použití korozivzdorných ocelí pro inženýrské aplikace vždy do určité míry vedlo k technickému paradoxu. Zatímco konstruktéři jsou nadmíru spokojeni s tím, jaké pevnostní vlastnosti a korozní odolnost tyto běžně používané materiály nabízejí, výrobní inženýři už jsou asi méně okouzleni jejich typickým deformačním zpevňováním a všeobecně špatnou obrobitelností. Avšak průmyslovými odvětvími, jako jsou výroba čerpadel a ventilů, výroba zařízení pro ropný a plynárenský průmysl, automobilový a letecký průmysl, jsou součásti z korozivzdorných ocelí výslovně požadovány i nadále.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit