Témata
Reklama

Novinky z veletrhu AMB

14. 12. 2010

Firma Paul Horn GmbH představila na letošním veletrhu AMB ve Stuttgartu mnoho zajímavých novinek a inovačních programů svých produktů pro zapichování, soustružení otvorů, frézování drážek, vrtání a vystružování.

Kromě rozšíření programu upínacích držáků pro obrážení drážek, nových lisovaných destiček pro standardní program Super-mini a Mini nástroje a nových povlaků pro standardní destičky přichází firma Horn - na českém a slovenském trhu zastupovaná společností SK Technik - s velkým množstvím nových aplikací. Celkem tak bylo na AMB představeno 14 nových produktů pro nové druhy aplikací či pro vylepšení a zvýšení produktivity výroby.

Reklama
Reklama
Reklama
Monolitní lichoběžníkové planžety HCC ze slinutého karbidu

Nové trendy v zapichovacích a upichovacích systémech

Od listopadu 2010 je k dispozici nový systém zapichovacích monolitních lichoběžníkových planžet HCC ze slinutého karbidu. Nože jsou vyráběny ve dvou profilech s označením 20 a A0. Standardní profil 20  je určen pro všeobecné použití, ostří je neutrální a planžeta je nabízena v šířkách 1 až 5 mm s celkovou délkou nože 90 až 150 mm. Další provedení A0 se vyrábí v šířkách 1,5-5 mm a v délkách 115 až 125 mm. Profil A0 je s broušeným utvařečem - podélnou rádiusovou drážkou pro použití při zapichování ve větších hloubkách a pro materiály s dlouhou třískou. Broušený lamač tvaruje odebíraný materiál a snižuje jeho šířku. V důsledku toho nedochází k otěru odcházejících třísek o boky obráběného materiálu, teplo neodchází do výrobku a při obrábění se dociluje lepších povrchů na bocích drážek. Nabízené planžety jsou použitelné ve všech běžných upínacích držácích a jsou kompletně broušeny  s tolerancí šířky ±0,01 mm. Výškově jsou nože zhotoveny v toleranci ±0,02 mm. Nástroje jsou standardně k dodání jak v nepovlakovaném slinutém karbidu, tak i s povlaky TiN nebo AlTiN. Kromě standardních šířek jsou zákazníkům jako speciál k dispozici planžety pro libovolný zápich ve výše uvedeném rozsahu šířek 1 až 5 mm.

Nová geometrie FY pro zapichování a upichování

Geometrie FY

Další novinkou je nová geometrie FY. Geometrie se používá k zapichování i upichování při malých až středních posuvech v oblasti 0,03-0,15 mm.ot.-1. Čisté boky drážky a povrchy obrobku budou zaručeny díky výhodnému zúžení třísky. V kombinaci s povlakovaným slinutým karbidem Ti25 je tato geometrie velmi dobrá pro obrábění nerezavějících ocelí. Geometrie je dodávána  na osvědčených typech destiček S100, S224, S229 a na nových destičkách S316. Destičky jsou podle typu provedení nabízeny v šířkách 1,5 až 4 mm.

Zapichovací a upichovací kazetový systém 840

Větší provedení trojbřitých destiček          

Firma Horn taktéž doplnila svůj standardní program trojbřitých destiček typu 312 o nové větší provedení S316, které dříve bylo nabízeno jen jako speciální aplikace. Díky zvětšené velikosti polotovaru je možné toto hospodárné řešení používat do větších zapichovacích hloubek, a to až do rozměru 8 mm. Destičky lze upínat do povrchových soustružnických držáků s upínacím kvadrantem 16 x 16 až 32 x 25 mm. Standardně jsou nabízeny v šířkách 1,5 až 3 mm ve třech různých provedeních utvařeče třísek s označením .5, EN a FY. Použití FY jsme již popsali výše, typ .5 je pro všeobecné použití materiálů standardních pevností a EN je pro materiály vyšších pevností.

Rotační hlava M302 pro výrobu kostních šroubů

Nástroje pro obrábění hliníkových ráfků

Pro obrábění hliníkových ráfků byly nástroje zákazníkům nabízeny ojediněle již v dřívější době, a proto se firma Horn rozhodla od roku 2010 budovat ucelený výrobní program pro tuto oblast cíleně. Firma začíná nabízet nástroje pro vnější i vnitřní obrábění, které sestávají ze standardních i speciálních upínacích systémů, bez nebo s přívodem vnitřního chlazení, včetně broušených a precizně lisovaných výměnných břitových destiček se speciálně odladěnými geometriemi a povlaky. PKD břitové destičky jsou navrženy pro hrubovací i dokončovací obrábění. Pro docílení vysoce lesklých povrchů se používají upínací držáky s přívodem vnitřního chlazení a břitové destičky osazené MKD nebo PKD. Při vnitřním i vnějším obrábění ráfků se používají řezné rychlosti od 1 200 až do 2 200 m.min-1, posuvy 0,4 až 1 mm.ot.-1 a hloubky odebíraného materiálu od 0,5 do 2,5 mm. Tyto parametry jsou brány firmou Horn za základ pro konstrukční dimenzování nástrojů, při návrhu upínacích systémů není opomíjena ani problematika zamezení vytahování výměnné břitové destičky z lůžka během obrábění.

Vrtáky řady DD s výměnnou hlavičkou z SK

Zapichovací a upichovací kazetový systém 840

Nový zapichovací a upichovací kazetový systém 840 je určen pro výměnné držáky GWS. Ve spolupráci s firmou Göltenbadt firma Horn nabízí kazety pro většinu svých osvědčených standardních destiček. Pro VBD 312 je určen typ kazety NK360 do hloubek zapichování  6 mm a typ NK368 do hloubek 9 mm při průměru 18 mm, pro VBD 315 je k dispozici typ kazety 356 do hloubek 6 mm, pro S274 typ kazety NK274 do hl. 6 mm, pro S264 typ kazety NK 264 do hloubek 16 mm, pro S224 typ NK224 do hloubek 18 mm a pro S100 typ NK100 do hloubek 18 a 25 mm. Výhody tohoto systému spočívají v rychlé vyměnitelnosti, v možnosti přestavení v ose Y mimo stroj, ve vysoké stabilitě, ve vysoké přesnosti opakované výměny do 0,01 mm a ve vnitřním přívodu chladicí kapaliny.

Nové možnosti frézovacích systémů

S rozvojem lékařské techniky roste poptávka po nástrojích, které by tyto produkty dokázaly hospodárně a kvalitně vyrobit. Firma Horn proto začíná nabízet specifické nástroje pro obrábění titanových a CoCr slitin.

Jednou z novinek jsou rotační hlavy M302. Tyto nástroje slouží k výrobě kostních šroubů s jedno- nebo dvouchodým závitem se speciálním profilem závitu. Rotující nástroj je vůči výrobku nakloněn pod určitým úhlem a společným otáčením tzv. vířivým pohybem produktivně zhotoví na šroubu požadovaný závit. Firma Horn nabízí dva typy těchto hlav, a to  jako modulární nebo monolitní systém. Modulární nástroj je řešení pro výměnu nástrojů při stísněných prostorech. Základní držák zůstává na stroji, držák řezných destiček je s převlečnou upínací maticí odmontován. Výměnné břitové destičky pak mohou být bez problému vyměněny mimo stroj. Druhým typem je pevný, tzv. monolitní systém. Díky této aplikaci je výrobní proces vždy velmi přesný a stabilní.

Dále firma Horn nabízí standardní frézovací stopkové nástroje ze slinutého karbidu pro obrábění lékařské techniky z CoCr slitin. Frézy mají speciální polotovar, výbrus i povlak a jsou nabízeny v několika typech fréz průměrů od 1 do 16 mm.

Pro aplikace v oblasti speciálních CoCr materiálů jsou připraveny stopkové frézy kopírovací, kulové, torus frézy a vícezubé rohové frézy. Od listopadu 2010 firma Horn taktéž začne nabízet monolitní mikrofrézy ze slinutého karbidu pro obrábění v malých otvorech. Jedná se o frézy na výrobu závitů M3 až M12, pro vnitřní rovné i rádiusové drážky v průměrech fréz 4 až 10 mm a srážecí frézy v průměrech 2 až 7,5 mm.

Vrtákyy řady DD s výměnnou hlavičkou

Další možností nového použití je rozšíření  programu vrtáků DD s výměnnou hlavičkou z SK. Již dříve nabízené vrtáky do 5x D byly doplněny kratším tužším provedením do délek 3x D. Výměnné hlavičky jsou nyní standardně k dispozici v průměrech od 12,0 do 15,9 mm, odstupňovaných po 0,1 mm. Vrcholový úhel špičky vrtáku je 140°, hlavičky jsou povlakované TiAlN s označením TA45. Tento povlak se vyznačuje vyšší tepelnou odolností při vysoké tvrdosti. Vrtáky systému DD jsou s vnitřním přívodem chlazení a je doporučeno používat chlazení min. o 5 barech. Vrtáky lze použít pro vrtání průchozích i neprůchozích otvorů a taktéž pro vrtání v paketu plechů.

Speciální fréza s dvoubřitými destičkami S275

Speciální frézy s dvoubřitými destičkami

Firma Horn dále zavádí do svého standardního programu osvědčené speciální frézy s dvoubřitými destičkami typu S275. Tyto nástroje byly dříve nabízeny pro aplikace, kde kvůli zúženému prostoru nebylo možné použít standardní frézy s destičkami typu 314. Vnější rozměr nástroje je díky jinému typu destiček zredukován na průměr 31 mm oproti původnímu průměru 44 mm a taktéž počet zubů se změnou VBD zvýšil ze 3 na 4. V důsledku toho je frézování daleko produktivnější. Fréza typu 275 je k dispozici v provedení s válcovou stopkou nebo jako šroubovací fréza se závitem M16. V průměrech od 38 do 98 mm je nabízena také jako nástrčná fréza. Dvoubřité destičky se vyrábějí pro drážky v rozsahu šířek od 1,20 do 3,25 mm a nebo v šířce 4,3 mm pro čelní frézování. Maximální hloubka drážky je 2,5 mm. Destičky se dodávají se standardní geometrií nebo s geometrií .40 pro slitiny hliníku. Ve výrobním programu jsou rovněž destičky na drážky pro pojistné kroužky včetně vnějšího sražení hran. Destičky jsou povlakované, s označením AS45 pro všeobecné použití a TA45 pro slitiny hliníku. V nabídce jsou také destičky pro zhotovení závitu v částečném profilu pro rozsah stoupání 1,5 až 3,5 mm od jmenovitého průměru závitu 45 mm.

Řezací kotoučová fréza typu M310

Řezací kotoučové frézy

Program řezacích kotoučových fréz M310 byl rozšířen o menší šířku 3 mm v průměrech 80 až 160 mm. Dosud byly v programu jen frézy šířek 4 a 5 mm od průměru 80 mm. Tím se nabízejí nové možnosti a úspora materiálů především při operacích dělení a odřezávaní obrobků. Hloubka řezu je nyní od 18 do 64 mm podle šířky a rozměru nástroje, který může být v provedení kotoučové nebo nástrčné frézy. Pro tyto frézy se používají trojbřité otočné destičky typu S310 šířek 3, 4 a 5 mm ve třech různých povlakovaných variantách dle obráběného materiálu.

Jiří Jaspar

SK Technik

//www.sktechnik.cz/

dvorak@sktechnik.cz

Reklama
Vydání #12
Kód článku: 101224
Datum: 14. 12. 2010
Rubrika: Trendy / Obrábění
Autor:
Firmy
Související články
900 000 nástrojových datových záznamů navíc

Nové rozhraní výrazně rozšiřuje datovou nabídku pro uživatele systému TDM. Ti mají nově k dispozici nástrojová data od více než 40 výrobců, tedy téměř pro každou obráběcí operaci.

Strojírenské podniky v době pandemie

Pandemie koronaviru uzavřela hranice naší republiky a zahraniční pracovníci se nedostanou do zaměstnání. Řada domácích zaměstnanců musela nastoupit do karantény. Mnoho českých strojírenských podniků se tak dostalo do nemalých problémů. Firma Grumant hledala recept, jak se takovým problémům vyhnout nebo alespoň minimalizovat jejich následky.

Na cestě stát se globálním jazykem produkce

V loňském roce na veletrhu EMO se uskutečnila první "live" prezentace univerzálního rozhraní obráběcích strojů umati (universal machine tool interface), do které se na výstavě zapojilo na sedmdesát firem z deseti zemí se 110 stroji a 28 softwary. Tato inciativa vytvořit standardizované rozhraní, které uživatelům umožní snadnou a bezpečnou integraci nových strojů, softwarů a dalších zařízení do vlastních IT ekosystémů na principu plug and play, vznikla v roce 2017 pod záštitou VDW (Německá asociace výrobců obráběcích strojů). VDW nyní spojuje své síly s VDMA (Svaz německých strojírenských podniků), aby společně podporovaly šíření a používání standardů OPC UA v celém strojírenském sektoru pod značkou umati.

Související články
Čištění upínacích kuželů nástrojů

Při obrábění je zpravidla věnována značná pozornost kvalitě řezných nástrojů a také způsobu jejich upnutí. Již menší pozornost ale bývá věnována rozhraní upínací kužel - vřeteno stroje. Přitom právě upnutí nástrojové sestavy ve vřetenu obráběcího stroje výrazným způsobem ovlivňuje jak celý proces obrábění, tak i trvanlivost ostří, bezpečnost a v neposlední řadě také životnost upínačů i drahých vřeten strojů.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Pohodlné upínání magnetem

Pokud jde o úsporu času při seřízení a upnutí obrobků bez deformace, je elektricky aktivovaná technologie permanentních magnetů považována za špičkový systém. S trochou konstrukční zručnosti mohou být během sekundy a bez deformace upnuty a z pěti stran obrobeny především velkoformátové díly. Ani v oblasti standardních modulů nezůstává vývoj bez odezvy. Moderní magnetické upínací desky umožňují optické nebo automatizované monitorování upínacího procesu.

Doplňkový katalog nástrojů

Specialista na třískové obrábění, společnost Ceratizit, vydává svůj nový doplňkový katalog Up2date, v němž opět představuje inovované nástroje, produktové doplňky i zcela nová nástrojová řešení - mezi nimi i čtyřbřitý vrták WTX HFDS.

Kloubový robot uvnitř stroje

V oboru obráběcích strojů není potřeba japonskou společnost Okuma podrobně představovat. Je známá svým širokým sortimentem soustružnických, frézovacích a brousicích číslicově řízených obráběcích strojů. Nyní na trh přináší vlastní automatizační řešení v podobě robota Armroid.

Prediktivní diagnostika přesnosti CNC strojů

Jak přesný je náš stroj? Můžeme jeho parametry nějak zlepšit? Je stále ještě ve stavu, který předpokládáme? Často je obráběcí stroj pro uživatele černou skříňkou, která v optimálním případě produkuje shodné výrobky. Nemusí to tak zůstat a stav strojů lze i cíleně zlepšovat.

Přesnost zvyšující produktivitu

Zakoupení obráběcího centra Pama umožnilo společnosti Tajmac-ZPS zvýšit nejen její celkovou produktivitu, ale také geometrickou přesnost při výrobě důležitých komponent pro její vícevřetenové automaty.

Kompaktní horizontální seřizovací přístroj pro Průmysl 4.0

Systémový dodavatel Kelch představil na veletrhu EMO v Hannoveru inovativní výsledky vývoje pro optimalizaci procesů, mezi nimi poprvé nově koncipovanou konstrukční řadu H3 z úspěšné série seřizovacích přístrojů Kenova set line.

Nové rozšíření řady WTX vrtáků

TK vrtáky typu WTX jsou již dlouhá léta stálicí na trhu. Pod produktovou značkou WNT nabízí Ceratizit Group prémiovou řadu vrtáků WTX z produktové kategorie Perfomance. Díky realizovaným inovacím se v nedávné době podařilo výrazně zvýšit výkonnost a životnost u řady vrtáků WTX Feed a WTX Speed. Do rodiny WTX vrtáků od ledna přibude další výjimečný a jedinečný nástroj, a to TK vrták se čtyřmi břity.

Nová generace tangenciálních rohových fréz

Nové tangenciální rohové frézy se vyznačují inovativním trojúhelníkovým tvarem okraje břitové destičky, který poskytuje řezným hranám výjimečnou pevnost.

Automatický systém hlídání použitého adaptéru

Společnost Kelch, která se specializuje na periferie a služby pro výrobce a uživatele strojů pro třískové obrábění, představuje plně automatické monitorování modulů MoDeTec. Tento patentovaný systém zabraňuje výběru nesprávných adaptérů ve výrobě, čímž se předchází vysokým následným škodám v podobě poklesu kvality, poškození stroje a zastavení výroby.

Pro větší efektivitu ve výrobě

Spolupráce mezi výrobcem obráběcích strojů Hurco a dodavateli automatizovaných nakládacích systémů má za následek vyšší produktivitu a větší výnosy. Automatizované nakládání umožňuje rozšíření kapacity v kusové a malosériové výrobě bez potřeby dalšího personálu pro obsluhu strojů. Nakládací roboty je možno také využít v bezobslužných směnách nebo o víkendech.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit