Témata
Reklama

Péče o mobilní hydraulická zařízení

Zatímco přínosy kvalitní péče o oleje v průmyslu jsou veřejnosti poměrně známé, zajištění špičkové péče o oleje v mobilních zařízeních běžné není. Přitom pořizovací náklady mobilních zařízení, například pro oblast stavebnictví, doly, těžbu dřeva aj., se pohybují v podobných cenových relacích jako výrobní zařízení pro průmysl. Také ztráty způsobené prostojem v nejméně vhodný okamžik se bez problémů mohou vyšplhat do výše statisíců korun.

Konstrukce mobilních hydraulických zařízení či převodovek je přirozeně odlišná od průmyslových, je přizpůsobena jejich mobilitě a také ztíženým pracovním podmínkám. Tato zařízení jsou mnohem více namáhána vlivy počasí, velkými rozdíly teplot, jsou vystavena působení mnohdy drsného venkovního prostředí – déšť, sníh, prach, vlhkost, otřesy apod. Tomu odpovídá i větší namáhání oleje a také mnohem větší kontaminace oleje nečistotami, produkty degradace oleje a vodou.

Reklama
Reklama
Reklama

Výměna oleje často nic neřeší

V praxi je péče o oleje většinou omezena na pouhou výměnu olejové náplně v nádrži a filtrů po určitém počtu odpracovaných motohodin. Pečlivější uživatelé preventivně mění oleje a filtry dříve, než stanovuje doporučený interval, ti spořivější mění později. Málokdo se však zaobírá tím, v jakém stavu je olej při jeho konkrétních pracovních podmínkách v průběhu či na konci intervalu. Z naší mnohaleté praxe vyplývá, že olej při výměně po doporučeném intervalu je svými parametry srovnatelný s olejem novým, jen s tím rozdílem, že obsahuje nečistoty. Proto také výměna oleje ve stroji z pravidla nic neřeší, jelikož v systému zůstane část oleje (podle konstrukce i třetina) a také převažující část nečistot.

Aplikace elektrostatického čištění olejů na mobilní hydrauliku při odstávce strojeEfektivnější a levnější je olej elektrostaticky čistit a zbavovat jej mechanických nečistot, produktů degradace a vody. Optimálním způsobem je kontinuální ošetřování oleje přístrojem Kleentek a pravidelné vyhodnocování stavu oleje.

Elektrostatické čištění oleje

Na obrázku jsou výsledky kontrolní olejové zkoušky, z nichž je jasně patrné, jakých výsledků lze dosáhnout aplikací přístroje Kleentek na elektrostatické čištění olejů u mobilních hydraulických zařízení. Znečištěný mikrofiltr vlevo představuje výsledek zkoušky ze vzorku oleje ze stroje na bezvýkopové protlaky. Stroj byl po výměně olejové náplně, hydraulický systém je osazen dvěma 20µm filtry na zpětné větvi a jedním 10µm filtrem v bypassu. Mikrofiltr na pravé straně představuje výsledek elektrostatického čištění oleje v celém hydraulickém systému.

Výsledek kontrolní olejové zkoušky na mikrofiltru 0,8 µm – stav oleje před elektrostatickým čištěním a po němV praxi se lze setkat s názory, že náplně mobilních hydraulických systémů jsou zpravidla menší než u průmyslových zařízení a kvalitní péče o olejovou náplň v řádu stovek litrů se nevyplatí, nebo že úniky jsou tak veliké, že stačí olej pouze doplňovat. Opak je pravdou a špičkový servis olejů velmi šetří náklady provozovatele mobilního zařízení.

Problémy hydraulických zařízení

K nejčastějším problémům mobilních hydraulických zařízení, které způsobují nečistoty v olejích, patří:
• vydírání těsniv, úniky olejů – nečistoty v oleji působí abrazivně na třecí plochy a postupné obrušování těsniv a stíracích kroužků způsobuje úniky olejů a zároveň i průnik dalších nečistot do systému, které dále negativně působí na chod stroje;
• postupné zpomalování chodu hydraulických prvků, výkonnost stroje pracujícího s nečistotami v hydraulickém systému se postupně může snížit i o 30 %. Jen pro představu – pracovní cyklus bagru se tak z 10 sekund prodlouží na sekund 13;
• cukání (slip-stick efekt) – problémy s přesností ovládání hydrauliky. Tento problém je obzvlášť nebezpečný například u jeřábů s dlouhými výložníky, kdy cukání hydrauliky může způsobit neočekávaný pohyb břemene a způsobit tak velké škody. U bagrů je tento jev obzvlášť nežádoucí při okopu inženýrských sítí;
• nedostatečné pracovní tlaky – nečistoty působící v čerpadle způsobují jeho postupné opotřebení a postupné snižování schopnosti generovat potřebný tlak oleje;
• zalepování ventilů, sítek a citlivých mazacích kanálků – nejčastěji způsobeno působením mechanických nečistot a produktů stárnutí oleje v kombinaci s vodou;
• přehřívání – zvýšené koeficienty tření na kluzných plochách a tvorba úsad v chladicím systému snižující jeho účinnost jsou typickým projevem znečištěného oleje;
• opotřebení kluzných ploch, pitting, vnitřní koroze – jsou způsobeny porušením mazacího filmu a kontaminací oleje vodou.
U mobilních systémů jsou poruchy a prostoje obzvláště nepříjemnou záležitostí – většinou pak provozovatel není schopen dodržet nasmlouvané termíny a může tak přijít o zakázku. Mnohdy se porucha přihodí na nepřístupném místě, a pokud jde o havarijní stav harvestoru uprostřed lesa, dozeru či bagru na stavbě, rypadla či nakladače v obtížně přístupné části lomu, znamená porucha i obtížně řešitelný a velmi drahý logistický oříšek.

Vzorek oleje ze stroje – extrémní znečištění způsobilo zalepování a poškození čerpadla, ventilů a hydromotorů, způsobená škoda činila přes 1 milion korun.

Přínosy a možnosti aplikace elektrostatického čištění olejů

Přínosy elektrostatického čištění olejů mobilních systémů prostřednictvím přístroje Kleentek:
• eliminace prostojů;
• snížení nákladů na servis a náhradní díly;
• prodloužení životnosti zařízení;
• obnovení výkonosti strojů;
• snížení spotřeby olejů a filtrů;
• snížení spotřeby paliva.

Stacionární jednotka elektrostatického čištění olejů Kleentek ELC-R3PSP na harvestoru

Množství nečistot v hydraulickém systému přímo ovlivňuje výkonnost stroje (zdroj youtube.com).

Vlastní aplikace elektrostatického čištění Kleentek může být provedena třemi způsoby:
1. stacionární jednotka v provedení na napětí 24 nebo 230 V může být umístěna přímo na mobilním zařízení. Jednotka může být na stroji umístěna trvale, olejové náplni je pak věnována maximální možná péče za provozu stroje;
2. péče o olej probíhá při plánované odstávce stroje jednotkou s vysokou čisticí kapacitou a v průběhu čištění se střídají mezní polohy hydraulických prvků tak, aby došlo k vyčištění celého hydraulického systému;
3. k dispozici jsou dvě pracovní náplně a provádí se jejich pravidelná obměna – jedna pracuje ve stroji a druhé náplni je věnována péče elektrostatického čištění Kleentek. Podle technických možností se obě náplně v pravidelných intervalech střídají.

Ing. Jan Novák

Kleentek

chvalinova@kleentek.cz
www.kleentek.eu

Reklama
Související články
Monitorování stavu hydraulického oleje

Na následujících stranách je ukázán příklad aplikace, jak lze prodloužit životnost oleje v hydraulickém zařízení. U sledovaného zařízení byl na začátku stanoven servisní interval a životnost hydraulického oleje na 2 000 hodin. U maximálně vytíženého stroje by to znamenalo tříměsíční interval výměny oleje.

Péče o oleje znamená také péči o stroje

S přístroji na elektrostatické čištění olejů (ELC) Kleentek se můžeme setkat prakticky ve všech průmyslových odvětvích. Mají široké možnosti využití, protože jsou použitelné pro většinu typů průmyslových olejů. Na podrobnosti jsme se zeptali Ing. Milana Soukupa, obchodního ředitele společnosti Kleentek.

Preventivní údržba v oblasti olejů a maziv

Preventivní údržba nám říká: „Nečekejte na poruchu, udržujte stroje v perfektní kondici a poruše stroje se vyhnete.“ Zavedení systematické péče o oleje nám umožňuje předcházet problémům a udržovat stroje v bezporuchovém, a tím i nízkonákladovém provozu.

Související články
Výměna hydraulických olejů v praxi

Výměny hydraulických olejů představují odjakživa součást údržby hydraulických strojů. Ve většině případů je výměna spojena s předpisem nebo doporučením výrobce (dodavatele) stroje. Avšak pomáhají tyto výměny stroji? Udržují ho v bezporuchovém režimu?

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Nová koncepce dvoupotrubních centrálních mazacích systémů

Oproti jiným typům ztrátových centrálních mazacích systémů, dále jen CMS, mají dvoupotrubní mazací systémy zásadní přednost v tom, že dávkovače jsou plněny novým mazivem přetlakově. To je předpoklad pro spolehlivé mazání strojů a strojních zařízení.

Vakuové odpařování - technologie budoucnosti

Vakuové odpařování je v České republice poměrně málo používaná technologie. Má však velký potenciál pro budoucí rozšíření. Tato technologie nachází využití v povrchových úpravách, chemickém, strojírenském, potravinářském a farmaceutickém průmyslu. Firma Kovofiniš je jednou z prvních českých firem, která nabízí vlastní vakuové odparky.

Prediktivní údržba 4.0

Smyslem prediktivní údržby je předpovědět stav výrobních zařízení a odhalit potenciální poruchu. Prediktivní údržba rozšiřuje běžné monitorování stavu o pohled do budoucnosti strojů a nabízí tak možnosti, jak zvýšit efektivitu a snížit celkové provozní náklady. Digitalizace přináší nové možnosti řešení servisní údržby.

Efektivní program čištění pro moderní průmyslovou výrobu

„Rozlila se mi láhev ředidla!“ I v nejlépe organizované dílně se stávají nehody. Jsou dvě řešení: vytáhnete během vteřiny z vhodně umístěného zásobníku jednu netkanou utěrku, ředidlo utřete a utěrku hodíte do koše. Nebo vstanete, jdete do kumbálu, z velkého pytle hadrů vyberete ten nejvhodnější, vrátíte se, zjistíte, že hadr rozlité ředidlo nepojme, jdete pro další, oba dva pak zanesete do druhého kumbálu, kde se ukládají hadry na vyprání... a už je pomalu čas na pauzu po uklízecí anabázi.

Výzvy při lisování hliníku

Vzhledem k neustále se zvyšujícím požadavkům na snižování spotřeby paliv automobilovém průmyslu, musí výrobci hledat cesty ke snižování hmotnosti automobilů všech produktových řad. Vedle používání ocelí AHSS a UHSS jsou hliníkové slitiny velmi atraktivní a životaschopnou možností pro výrobce. Novější typy oceli mohou být zpracovány podobným způsobem původně používaným po generace. Hliníkové materiály mají mnoho výhod i nevýhod oproti oceli, které musí být pečlivě zváženy.

Vlastnosti moderních plastických maziv

Průmyslová odvětví neustále vyhledávají plastická maziva, jež nabízejí nejkvalitnější technické parametry mazání – lepší mechanickou stabilitu, zvýšenou odolnost vůči smyku a vodě, účinnější ochranu proti korozi a stálý výkon jak při vysokých, tak nízkých teplotách.

Čisticí utěrky v systému vícenásobného použití

Vyčistit stroje, pracoviště a materiál použitý k čištění prostě zahodit? Tak jednoduché to v oblasti řemesel a průmyslu není. Kdo začne pracovat se znečišťujícími látkami, jako jsou motorový olej, tuhá maziva nebo nátěry, musí respektovat a dodržovat určité zákonné směrnice pro zacházení s materiálem použitým k čištění.

Čistící síla pro hydraulické systémy

Majitelé podniků a provozovatelé strojů neustále hledají nové způsoby, jak zefektivnit produktivitu výroby a zvýšit svou konkurenceschopnost. Údržba hydraulických zařízení se však stále více potýká se znečištěním hydraulického systému kaly a usazeninami. Tyto usazeniny snižují efektivitu práce strojů, způsobují zbytečné prostoje a snižují celkovou produktivitu práce a navyšují celkové náklady.

Množství maziva je klíčem k životnosti ložisek

Obecně platí, že ložiska jsou velmi spolehlivé komponenty a často mohou přečkat celkovou životnost stroje. Nicméně ne všechna ložiska dosáhnou své výpočtové životnosti. Předčasné selhání ložisek je častým problémem a může vést k nákladné opravě a nákladným prostojům strojních zařízení.

Ochrana provozních měřidel tlaku před mechanickým namáháním

Při měření tlaku v potrubních systémech a v nádobách se setkáváme s nepříznivými mechanickými vlivy, které mají původ v měřeném procesu. Jedná se o tlakové rázy, pulzace, otřesy či vibrace, a někdy také o přetížení nad rámec měřicího rozsahu přístroje. Pulzace tlaku v potrubí zpravidla pochází od čerpadel, případně od rotujících míchadel v nádobách. Tlakové rázy jsou způsobovány setrvačností sloupce kapaliny pohybující se v potrubí; na jejich vzniku se podílí i činnost ventilů a škrticích orgánů. Destruktivní účinky mohou mít i bubliny par a plynů v tekutině proudící přes ventily. Otřesy a vibrace jsou způsobovány zpravidla rotujícími částmi strojů, prouděním tekutin, pulzacemi a tlakovými rázy v potrubí. Tento článek si klade za cíl shrnout způsoby, jak lze tlakoměry před uvedenými vlivy ochránit.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit