Témata
Reklama

Pohony pro explozivní prostředí

19. 03. 2008

Prevence exploze je v systémovém inženýrství zásadním tématem. Tření, přehřívání nebo jiskra v pohonu mohou mít v explozivním prostředí tragické následky.

Společnost Deprag vyvinula inovativní systém pohonu právě pro potenciálně explozivní prostředí. Vývojáři společnosti zkonstruovali systém sestávající z motoru, brzdové sestavy a převodovky, jež je celý vyroben z nerezové oceli. Odpovídá směrnici ATEX a je využíván jako pohon pro zařízení na vyprazdňování sudů společnosti Beer-Fördertechnik.

Společnost Beer-Fördertechnik je výrobcem zakázkových systémů pro manipulaci se sypkými materiály. Tato společnost hledala pohon s integrovaným brzdovým systémem pro optimalizaci bezpečnosti jejich zařízení pro vyprazdňování sudů, využívaného primárně v chemickém průmyslu. Zařízení je využíváno pro vyprazdňování sudů s toxickými sypkými materiály se zrny menšími než 100 μm, objemovou hmotností 0,86 kg.l-1 a zápalnou energií menší než 20 mJ. Zajišťuje prakticky bezprašné vyprazdňování sudů o hmotnosti až 200 kg.

Využití pohonu s integrovanou brzdou šetří mnoho výdajů na konstrukci a výrobu dodatečného mechanismu, protože brzda zajištující bezpečnost vyprazdňovacího zařízení je již zabudována přímo v motoru.

Reklama
Reklama
Reklama
Zařízení pro vyprazdňování sudů od společnosti Beer-Fördertechnik

Vzduchový motor s integrovanou brzdou a převodovkou

Inovativní vzduchový motor s integrovanou brzdou a planetární převodovkou pracuje následujícím způsobem: vzduchový motor pohání mechanismus, který zvedne a naklápí sud, čímž je započato vyprazdňování. V nejvyšším (mrtvém) bodě je motor vypnut a brzda drží sud v dané pozici.

Integrovaná brzda se skládá ze tří brzdových kotoučů, tlačné pružiny a pístu. Prvky jsou řízeny odděleně pomocí tlakového vzduchu. Když tlak v řídicí hadici překročí 3 bary a zatížení pružiny je menší než tlaková síla, brzda se vypíná a motor se může otáčet. Jestliže tlak v řídicí hadici klesne pod 3 bary a zatížení pružiny je větší než tlaková síla, je aktivována brzda a motor je zablokován.

Bezpečnostní ventil jako prevence trvalého brzdění

Aby byl motor schválen pro provoz v potenciálně explozivním prostředí, bylo třeba vyřešit problém s možným nadměrným třením brzd. Pokud by totiž tlak v hadici řídící brzdy trvale přesahoval 3 bary, brzdové kotouče by neustále třely o sebe a způsobily tak nadměrné zvýšení teploty. To by samozřejmě zvyšovalo rizikový faktor v potenciálně explozivních oblastech. Toto riziko bylo minimalizováno instalací bezpečnostního ventilu, který automaticky vypne přívod vzduchu, pokud tlak klesne pod 5 barů, a tlak v brzdovém systému tak klesá na nulu. Brzdy jsou následně plně stlačeny k sobě a motor je zablokován.

Vzduchové motory

Konstrukce vzduchových motorů je ideální pro použití v potenciálně explozivních prostředích. Tlakový vzduch dodávaný kompresorem roztáčí rotor, který je umístěn excentricky ve válci motoru. V rotoru jsou posuvně uloženy lopatky, které jsou odstředivou silou tlačeny na válec motoru. Mezi jednotlivými lopatkami tak vznikají uzavřené pracovní komory s proměnlivým objemem (při rotaci). Stlačený vzduch je přiváděn do prostoru s menším objemem a následně se rozpíná, přičemž je tlaková energie přeměňována na kinetickou, způsobující rotaci motoru.

Další výhodou vzduchových motorů je ochlazování vzduchu při expanzi. Vzduch tak chladí celý motor a významně redukuje riziko vznícení plynů při vysokých teplotách.

Integrovaná planetová převodovka

Další výhodou kompletního systému je integrovaná planetová převodovka. Díky ní je možné snadno nastavit požadovaný krouticí moment a počet otáček pro každou aplikaci samostatně.

Individuální požadavky zákazníků často vedou k vývoji nových řešení, jako je popisovaný pohon s integrovanou brzdou splňující požadavky směrnice ATEX. Přídržná brzda vyvinutá pro společnost Beer-Fördertechnik umožňuje brzdnou frekvenci až do 600 brzdných operací za hodinu. Přídržné brzdy jsou nyní dostupné s různými rozsahy krouticího momentu v řadě nerezových motorů o výkonu 1,2 kW společnosti Deprag.

-ds-

Deprag

info@deprag.cz

www.deprag.cz

Reklama
Související články
Svět mobility se mění

Společnost Schaeffler představila optimalizované pohony se spalovacími motory, které přispívají k dosažení klimatických cílů, jež plynou z Pařížské klimatické dohody. Další novinkou v jejím portfoliu jsou elektromotory dotažené do stavu připravenosti na sériovou výrobu.

Jak se vyvíjí a vyrábí proudový motor?

V letošním roce uvedla První brněnská strojírna Velká Bíteš (PBS) na trh nový turbínový motor PBS TJ150. Jedná se o proudový motor, u kterého se výkon, resp. tah motoru uvádí v jednotkách Newton. Maximální tah tohoto motoru činí 1 500 N. Je to již pátý typ proudového motoru, který tato exportně orientovaná firma dodává na zahraniční trhy.

Špičkové technologie pro letectví a kosmonautiku

Jako jedno z nejinovativnějších a nejprogresivnějších odvětví na světě spojuje letectví a kosmonautika téměř všechny dnešní špičkové technologie. Elektronika a robotika se zde setkávají v měřicí, regulační a řídicí technice. Přitom se letectví a kosmonautika v první řadě ujímají vývoje a provozu leteckých objektů, jako jsou letadla nebo speciální kosmické dopravní prostředky a družice.

Související články
Optimalizace koncepce pohonu strojů

Pomocí celkové dynamické simulace různých vzájemně působících posuvových systémů stroje může být již v návrhu posuzována vzájemná souhra mezi jednotlivými souřadnými osami. Dále je možné pomocí takové simulace navrhnout cenově příznivý koncept celkového pohonu menších rozměrů s vysokou přesností.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Klínové řemeny pro pohony obráběcích strojů

Klínové řemeny ContiTech Conti V jsou určeny pro vysoká zatížení a osvědčují se ve ztížených provozních podmínkách. Snadno se instalují a vyznačují se nízkou hlučností v širokém spektru aplikací.

Navrhování ložisek s využitím systémových znalostí

Společnost Schaeffler uvedla novou verzi svého výpočetního softwaru Bearinx 10.0. Ten nyní zahrnuje i novou řadu toroidních ložisek TORB a přináší nové funkce také v zákaznických verzích.

Najít svou konkurenční výhodu

„Najít svou konkurenční výhodu je v dnešní době zásadní,” říká v rozhovoru Ing. Radek Socha, ředitel SKF CZ, a. s.

Profilové válečkové vedení

Produktivita a ekonomický úspěch každého zařízení závisí především na kvalitě vybraných dílů lineárního vedení. Tyto díly často rozhodují o tom, s jakým přijetím se zařízení setká na trhu, a tedy pomáhají výrobci získat konkurenční výhodu. Z toho důvodu musí umožňovat v co největší možné míře přesné přizpůsobení vedení požadavkům aplikace a navíc, v ideálním případě, s využitím standardních dílů.

Bezpečnostní spojka pro řemenové pohony

Aplikace bezpečnostních spojek se používají ve všech oblastech techniky, v každém stroji nebo zařízení, kde je třeba omezit krouticí moment z důvodu ochrany strojů či výrobků před přetížením.

Kuličkové šrouby a matice ve stavbě CNC obráběcích strojů, část 4.

V současné době se jako jedna z několika možných alternativ využívá ve stavbě obráběcích center pro realizaci přímočarých posuvů elektromechanická posuvová soustava tvořená servomotorem s kuličkovým šroubem a maticí. Princip kuličkového šroubu a matice je znám více než sto let. V tomto seriálu vás krok za krokem provedeme zajímavým světem tohoto typu pohybových (polohovacích) šroubů.

Vysoký výkon a antistatická úprava

Řemen navržený pro snížení bezpečnostních rizik v prostředích s nebezpečím výbuchu. Jeho hlavní předností je trvalá elektrostatická vodivost.

Kuličkové šrouby a matice ve stavbě CNC obráběcích strojů, část 3.

V současné době se jako jedna z několika možných alternativ využívá ve stavbě obráběcích center pro realizaci přímočarých posuvů elektromechanická posuvová soustava tvořená servomotorem s kuličkovým šroubem a maticí.

Kuličkové šrouby a matice ve stavbě CNC obráběcích strojů, část 2.

V současné době se jako jedna z několika možných alternativ využívá ve stavbě obráběcích center pro realizaci přímočarých posuvů elektromechanická posuvová soustava tvořená servomotorem s kuličkovým šroubem a maticí. Princip kuličkového šroubu a matice je znám více než sto let. V tomto seriálu vás krok za krokem provedeme zajímavým světem tohoto typu pohybových šroubů. Ve druhém pokračovaní se budeme zabývat konstrukcí vlastního kuličkového šroubu a matice a představíme jediného českého výrobce kuličkových šroubů a matic.

Lineární vedení NSK s vylepšeným těsněním

Společnost NSK představila na veletrhu EMO 2019 optimalizovanou řadu válečkového vedení RA s vylepšeným těsněním. Lineární vedení RA jsou vybavena novými těsněními V1 a vylepšeným krytem, které pomáhají prodloužit životnost a spolehlivost obráběcích strojů.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit