Témata
Reklama

Pracoviště na děrování nárazníku pro osobní automobily

K jedné z hlavních aktivit firmy Bosch Rexroth, spol. s r. o., patří stavba hydraulických pohonů a agregátů. Příkladem je dodávka kompletního pracoviště na děrování výztuhy nárazníku pro osobní automobily z vysokopevnostního materiálu pro významného tuzemského zákazníka. Při subdodávkách společnost na základě mnoha spoluprací podpořily dvě firmy - jedna realizovala mechanickou část zařízení, druhá řešila řízení technologického procesu.

Kompletní automatizované pracoviště na děrování otvorů do výztuhy nárazníku je umístěno na plošině nad ohřívací pecí a navazuje technologicky na operaci lisování za tepla se zakalením. Za normálního automatického chodu je pracoviště děrování obsluhováno robotem. Robot zajišťuje odebrání výlisku z nástroje po operaci lisování a jeho založení do pracoviště děrování.

Pro řešení pracoviště byly odběratelem stanoveny velmi tvrdé zadávací podmínky - především délka cyklu děrování se všemi manipulačními časy. Délka cyklu byla stanovena na 3,5 s. Požadovaná délka cyklu si vynutila rovněž zajistit co nejkratší dobu střihu samotným děrovacím lisem, ale přitom optimalizovat velikost samotného hydraulického pohonu a jeho potřebného příkonu. Výsledkem projekčního řešení byly tyto parametry pro jeden lis:

Pro zajištění co nejkratšího cyklu děrování je použit programovací řídicí systém lisu, který zajišťuje optimální řízení děrovacího cyklu, tj. přiblížení rychloposuvem do spodní polohy před dotekem nástroje na materiál, dosednutí nástroje pracovní rychlostí na materiál a vlastní děrování. Po děrování následuje zpětný rychloposuv do výchozí polohy. V průběhu stříhání je sledován pracovní tlak v hlavním pracovním válci. Během prvních děrovacích zdvihů nabroušeného nástroje lze provést kalibraci potřebné minimální síly na děrování dle tlaku v pracovním válci. Tato hodnota je uložena do paměti řídicího systému. Při pracovních zdvizích se pak může sledovat skutečný pracovní tlak v pracovním válci, porovnávat ho s nastavenou kalibrační hodnotou a pomocí srovnání s určitou zvolenou tolerancí lze hlídat otupení nástroje nebo jeho poškození včetně signalizace daného stavu obsluze.

Hydraulický agregát je umístěn vedle lisu. Pro snížení celkového příkonu zařízení je použit akumulátorový pohon. Velká kinetická energie po prostřihnutí výlisku je zachycena dvojicí dalších akumulátorů a dále zatlumena v nástroji lisu. Z důvodu velkých průtoků (2x 310 l.min-1) jsou rozvodné bloky umístěny přímo na lisovních válcích. Každý z válců je vybaven lineárním snímačem polohy. Proporcionální ventily s integrovanou elektronikou 4WRTE 16 zajišťují jak rychlostní, tak tlakovou regulaci této technologie. Zajímavostí je použití pryžového vaku na místě odvzdušňovacího filtru nádrže a tím úplné oddělení pracovního média od okolního prostoru, což zaručuje podstatné snížení znečištění oleje. Pohon splňuje požadované parametry hlučnosti a veškeré bezpečnostní funkce předepsané normami EU pro tento typ zařízení.

Celé pracoviště je řízeno pomocí řídicího systému Simatic S-7, který také zajišťuje komunikaci pracoviště s nadřazeným řídicím systémem a roboty pro manipulaci s výlisky.

Ing. Luděk Němec
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Od konstrukce strojů po parkovací věže

Mezi starší generací strojařů pravděpodobně není nikoho, kdo by neznal původem škodováka Josefa Bernarda z Jičína. Tento strojírenský nadšenec příští rok oslaví své sedmdesátiny. Před třiceti lety po odchodu z místního Agrostroje položil základy společnosti Vapos, která dává perspektivní práci patnácti desítkám lidí z Jičína a blízkého okolí.

Pod dvou letech opět na EMO do Hannoveru

Od 16. do 21. září 2019 se uskuteční 22. ročník největšího světového veletrhu zpracování kovů EMO. Megaakce se koná opět v Německu, které je po Číně a USA třetím největším trhem obráběcích strojů na světě. Veletrhu se účastní téměř 2 100 vystavovatelů ze 47 zemí světa. Z České republiky se očekává účast 28 firem na ploše necelých 1 700 m2. Na minulý veletrh v roce 2017 přijelo do Hannoveru z České republiky přes 2 200 odborníků.

Nová úroveň vývoje lineární techniky

Požadavky konstrukčních inženýrů a výrobců strojů se často a rychle mění. Na základě stále rychlejších vývojových cyklů konstruktéři hledají řešení, která se pružně přizpůsobí novým výrobním procesům. Lineární technika Rexroth nové požadavky přesně splňuje, a to díky inteligentním mechatronickým řešením a díky použití inteligentních produktů.

Související články
Svět mobility se mění

Společnost Schaeffler představila optimalizované pohony se spalovacími motory, které přispívají k dosažení klimatických cílů, jež plynou z Pařížské klimatické dohody. Další novinkou v jejím portfoliu jsou elektromotory dotažené do stavu připravenosti na sériovou výrobu.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Modulární lisovací systémy

Od univerzálních standardních lisů až po jednoúčelové speciální lisy - firma TOX Pressotechnik je díky svému modulárnímu systému lisů a pohonů schopna realizovat speciální a úsporná řešení v krátkém čase. Lisy ecoLine je možné sestavit v online konfigurátoru.

Harmonizace ve svařování

Mezinárodní harmonizace norem a pravidel pro svařování je důležitá z mnoha důvodů. Primárním důvodem je skutečnost, že svařování je považováno za "zvláštní proces" (EN ISO 9001), při kterém nelze zcela zjistit jakost po skončení procesu inspekcí, ale jakost musí být sledována před i v průběhu celého procesu svařování.

Moderní způsoby ochrany vysokopevných ocelí

V posledních letech je v automobilovém průmyslu kladen stále větší důraz na snižování hmotnosti vozu, potažmo spotřeby a z ní plynoucích emisí, za současného zvýšení bezpečnosti posádky. Jednou z možností, jak splnit tyto požadavky, je nahrazení starých materiálů používaných pro výrobu určitých komponentů za nové, pevnější. Díl z pevnějšího materiálu může být tenčí a potažmo i lehčí oproti dílu původnímu, ale současně je schopen vydržet stejné, nebo i větší namáhání.

Jsou smíšené konstrukce dočasně za svým zenitem?

Nikdo nenamítá proti oprávněné potřebě lehkých konstrukcí v dopravě, aeronautice, obalové technice a u pohyblivých částí strojů, systémů a zařízení. Avšak jsou smíšené konstrukce s plasty vyztuženými vlákny v současnosti opravdu za svým zenitem?

Optimalizace péče o ložiska zabraňuje odstávkám výroby

Ložiska jsou vysoce namáhanými součástmi pohonů, které v průběhu času podléhají opotřebení. S ohledem na to je zvláště důležité zahrnout je do plánů údržby, protože tato strategie pomáhá prodloužit životnost strojů nebo zařízení.

Velmi rychlá dvojčata

SolidCAM a InventorCAM jsou jeden a tentýž CAM program integrovaný v různých CADech (SolidWorks a Autodesk Inventor), proto má smysl mluvit o obou najednou. Neliší se funkčně totiž opravdu vůbec, pouze je uživatel ovládá ve svém oblíbeném CADu.

Výzvy při lisování hliníku

Vzhledem k neustále se zvyšujícím požadavkům na snižování spotřeby paliv automobilovém průmyslu, musí výrobci hledat cesty ke snižování hmotnosti automobilů všech produktových řad. Vedle používání ocelí AHSS a UHSS jsou hliníkové slitiny velmi atraktivní a životaschopnou možností pro výrobce. Novější typy oceli mohou být zpracovány podobným způsobem původně používaným po generace. Hliníkové materiály mají mnoho výhod i nevýhod oproti oceli, které musí být pečlivě zváženy.

Lehké konstrukce automobilů - Specifické povlaky hlubokotažných ocelí

Na konstrukční materiály používané při stavbě automobilové karoserie jsou kladeny mimořádné požadavky. Specifické podmínky musejí splnit zejména vnější povrchové díly karoserie, které jsou nositeli designu vozu a které tím i do značné míry rozhodují o prodejnosti a úspěšnosti daného modelu. Kromě základních mechanických podmínek musejí povrchové díly splnit perfektní lakovatelnost, mimořádnou korozní odolnost, ale také musejí mít schopnost bezproblémového zpracování – ať už lisováním, nebo rozmanitými technologiemi spojování, jako je laserové pájení a lepení.

Pomocník pro plánování výroby

Většina lidí dnes ví, že žádná firma, která chce být konkurenceschopná, neobejde bez kvalitního ERP. Díky němu lze především řídit procesy, a to doslova všechny. Ne každý si však uvědomuje, jak velké mohou být rozdíly mezi systémy pro jednotlivé oblasti podnikání. Asi nejsofistikovanější ERP najdeme bezesporu ve výrobních firmách.

Střídavě stejnosměrné názory na elektromobilitu, 2. díl: Elektromobilita a emise. Regulace vs. poptávka

Ačkoli je přechod na elektromobilitu motivován zejména snahou o celkové snížení emisí CO2, a tím o dosažení uhlíkové neutrality do roku 2050, má podle Evropské unie rovněž podpořit konkurenceschopnost unijního trhu. V minulém díle našeho seriálu jsme upozornili na skutečnost, že zavedený regulační rámec, zejména limity emisí CO2 pro osobní automobily a lehká užitková vozidla, má pozitivně motivovat automobilky, aby se čím dál tím víc orientovaly na produkci vozidel s nulovými či nízkými emisemi, tedy na produkci elektrických vozidel a dobíjecích (plug-in) hybridů. V tomto díle se podíváme, zda přechod na elektromobilitu tyto emise skutečně globálně sníží.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit