Témata
Reklama

Řízené utahování se systémem MITIGHT - dokonalá montáž

V dnešní době, kdy technologie neustále pokračuje vpřed a očekává se vyšší kvalita produktů, je klíčové zajistit přesnou montáž a spolehlivé šroubové spoje včetně veškerých dostupných dat. Řízené nářadí doplněné o systém MITIGHT je tu proto, aby přineslo dokonalou kvalitu montáže, zajistilo všechna data a především zjednodušilo a zlevnilo uvedení do provozu těchto technologií.

Komerční článek

Tento inovativní software je založen na pokročilé technologii, která umožňuje řídit procesy montáže s maximální přesností a spolehlivostí.

(Zdroj: MAVE Plus)

Představte si, že potřebujete utáhnout spoje na výrobní lince, ale nejste si jistí, zda operátor dodrží zadaný postup. Řízené utahování se systémem MITIGHT je řešení. Díky jeho inteligentnímu vizualizačnímu a monitorovacímu systému vám bude poskytnut přesný postup pro práci a zpětná vazba o provedených úkonech. Systém MITIGHT zobrazí jaký šroub máte utáhnout, podá informaci, zda-li je nástroj ve správné pozici, ukáže, který klíč máte použít, zvolí správný program, navede na odebrání správného dílu a jakmile úkon provedete, máte okamžitě vizuální informaci, že jste dosáhli požadovaného výsledku. A pokud je něco špatně, systém zobrazí chybové hlášení a zablokuje další práci. Pokračování je dále možné jen po zadání hesla. Je tak zajištěna bezpečnost, efektivnost a rychlost montážních procesů.

(Zdroj: MAVE Plus)

Instalace a ovládání systému je díky intuitivnímu uživatelskému prostředí velmi snadné. K jeho použití nepotřebujete žádné komplikované nastavování nebo rozsáhlé školení, vystačíte si se základní znalostí obsluhy počítačových programů.

(Zdroj: MAVE Plus)

A co víc? Systém MITIGHT dokáže pracovat s různými typy nástrojů, můžete kombinovat řízené utahováky a momentové klíče s přenosem dat v jednom postupu. Systém podporuje komunikační protokoly mnoha výrobců nářadí. Naše firma zastupuje značky INGERSOLL-RAND, STAHLWILLE a ti byli první, jejichž komunikační protokoly byly do systému zavedeny, nyní připravujeme komunikaci s nářadím od firmy CLECO, FIAM jejichž produkty také nabízíme a především je připraven univerzální komunikační protokol OPEN PROTOCOL.

(Zdroj: MAVE Plus)

Systém vyvíjíme již více jak 10 roků a máme za sebou mnoho úspěšných instalací v mnoha odvětvích průmyslu, především automobilovém a elektrotechnickém. Za dobu vývoje jsme do systému aplikovali mnoho uživatelských úprav a zákaznických požadavků, a pokud se objeví speciální požadavek, není problém provést další úpravy.  

(Zdroj: MAVE Plus)

Řízené utahování se systémem MITIGHT přináší novou éru přesné montáže s dostupnými daty. Jeho snadná obsluha a spolehlivost vám umožní dosáhnout dokonalé kvality ve vaší práci. Pokud hledáte jednoduchý způsob, jak zlepšit svou výrobu a dosáhnout dokonalé přesnosti, je systém MITIGHT tím správným řešením.

(Zdroj: MAVE Plus)
Související články
Facelift pro staré stroje

Opravy a modernizace starých strojů s využitím současných technologií tak, aby jejich užitná hodnota byla posléze srovnatelná s novým strojem. To je náplň práce 35členného týmu společnosti Fermat Pressl, která sídlí v romanticky industriální budově v Rokycanech. Jejich práce by se dala přirovnat k plastické chirurgii u lidí, výsledek je však rozhodně trvanlivější i užitečnější. Na podrobnosti jsme se zeptali Ing. Vojtěcha Vlka, jednatele společnosti.

Zero point - efektivní způsob upínání obrobků

Soustava stroj–nástroj–obrobek předurčuje, jak přesné a kvalitní bude obrobení polotovaru obrobku. K významným, ale bezesporu velmi podceňovaným prvkům tohoto procesu patří také upínání obrobku. O trendech v upínání obrobků pomocí technologických palet pojednává tento příspěvek.

Obráběcí stroje pro produkční výrobu

Po sérii článků v minulém vydání se v posledním poohlédnutí po letošním hannoverském veletrhu EMO věnujeme důležité oblasti, a to jednoúčelovým strojům. I v letošním ročníku byla část expozic věnována této komoditě pro produkční výrobu a my se podíváme, co trh zákazníkům nabídl. Proč? Menším dílem proto, že se jim dlouhá léta autor (nejen) profesně věnuje, dílem podstatným proto, že jsou na nich „bytostně“ závislé veškeré obory nejen strojírenské či technické, ale i stavebnictví, telekomunikace, zdravotnictví a další.

Související články
Veletržní kaleidoskop

Strojírenské veletrhy jsou přehlídkou novinek a inovací v široké paletě oborů. Nejinak tomu bylo i letos v Brně, kdy akce opět poskytla návštěvníkům ucelený pohled na současnou úroveň strojírenství. Přesto, že od konání veletrhu již určitá doba uběhla, na aktuálnosti prezentovaného to bezesporu nemá žádný vliv. Nabízíme výběr zajímavostí z výrobní a měřicí techniky.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Zákaznické dny v Bielefeldu

Před prázdninami se konaly tradiční zákaznické dny v montážním závodě DMG Mori v Bielefeldu. Na pozvání brněnské pobočky DMG Mori Czech se této akce se zúčastnilo též na 50 hostů z České a Slovenské republiky. Všichni účastníci společně odletěli do Paderbornu nacházejícího se nedaleko výrobního závodu.

Technologie soustružení na CIMT 2015

Na veletrhu CIMT bylo možné vidět různé typy a velikosti výrobních zařízení. V tomto článku se budeme věnovat strojům provádějícím primárně soustružnické operace. Svislé soustruhy a svislá obráběcí centra na rotační součástky jsou v Číně, ale i v Indii, specifickou skupinou. Z hlediska výroby lze konstatovat, že je vyrábí každá firma mající ve výrobním programu více než dva typy obráběcích strojů. Samozřejmě vedle těchto existují firmy, které se na svislé soustruhy specializují.

Nástroje pro přesné a výkonné obrábění

Společnost WNT v nedávné době uvedla na trh celou řadu novinek v oblasti technologie obrábění, které mají pro své uživatele řešení pro svoji univerzálnost v použití, stabilitu procesu obrábění, ekonomičnost provozu a v neposlední řadě procesní spolehlivost.

Bezpečnostní schodišťové stupně

Významnou roli v produktovém portfoliu PcP. Sicherheitsroste GmbH, která se specializuje na výrobu a prodej schodišťových stupňů, podlah a točitých schodišť z oceli, nerezu a hliníku, hrají bezpečnostní schodišťové stupně PcP. Sicherheitstuffe, typ 02 - Achil, vyráběné na základě vlastního vývoje.

Nový tým WNT - ROTOR Pro Cycling je připraven na sezónu 2018

Prezentace týmu WNT-ROTOR Pro Cycling se uskutečnila v pátek 9. února, kdy se jezdci, management, španělská média a zástupci sponzorů z WNT, odborníci ze skupiny Ceratizit Group, ROTOR a Wolfpack společně sešli v sídle společnosti ROTOR ve španělském Madridu. Tato prezentace se živě přenášela do celého světa.

Novinky značky IMAO pro upínání obrobků

V dnešní době je velká poptávka po efektivní produkci různorodých výrobků v malém objemu a klíčem k vyšší produktivitě je použití přípravků, které lze flexibilně přizpůsobit mnoha různým obrobkům. Upínací prvky ONE-TOUCH se vyrábějí v mnoha různých provedeních, snadno z nich lze vybrat prvky vhodné pro upnutí požadované součásti. Upnutí a odepnutí součásti je jednoduché, bez použití dalšího nářadí a rychlé, zkracuje se čas potřebný pro manipulaci s obrobkem a tím i celkové náklady na výrobu.

Vstupenka na EMO Hannover 2019 zdarma!

Ve spolupráci s odborným svazem německých výrobců obráběcích strojů VDW (Verein Deutscher Werkzeugmaschinenfabriken) a českým zastoupením Deutsche Messe CZ vám opět nabízíme opět bezplatné permanentní elektronické vstupenky, podléhající registraci přes internetovou stránku veletrhu (eTickets) - platné po celou dobu konání veletrhu.

Blíží se druhý ročník veletrhu broušení

Od 14. do 17. května 2024 se koná druhý ročník veletrhu GrindingHub, který odborníkům z celého světa představí – poprvé v historii ve čtyřech výstavních halách – nejnovější technologická řešení v oblasti broušení. Tentokrát se ve Stuttgartu představí přes 460 vystavovatelů z 31 zemí.

Plzeňské setkání strojařů

Katedra technologie obrábění Fakulty strojní Západočeské univerzity v Plzni letos uspořádala již devátý ročník mezinárodní konference Strojírenská technologie Plzeň. V porovnání s minulým ročníkem zaznamenala podstatně větší návštěvnost – čítala téměř dvě stě účastníků a uskutečnilo se bezmála šedesát prezentací. Náš časopis na konferenci figuroval jako mediální partner akce.

Chceme svítit

Povědomí o bývalém vojenském prostoru Stříbro v západní části naší republiky přinášejí buď vzpomínky osobního rázu, nebo přicházejí skrze narukované, kteří zde společně, převážně s romskými spoluobčany z tehdejšího východu Československa, v tankových praporech chránili naši republiku proti vpádu západních imperialistů. Doba se naštěstí změnila. Nyní je to rozvíjející se region jak díky blízkosti k Německu a hlavní dálniční tepně, tak i zásluhou generace techniků, kteří se zde kolem plzeňské Škody zrodili a po jejím rozpadu a rozmělnění se vydali na cestu soukromého podnikání ve strojírenském oboru. Do jedné z takových firem, nacházející se v Kladrubech u Stříbra, jsem se vypravil. Důvodem byla ukázka vzniku a růstu dalšího partnerství s dodavatelem technologií obrábění, společností Mazak.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit