Témata
Reklama

Vystružování přesných děr v hydraulických komponentech

26. 04. 2010

Strojní výstružníky s břity z cermetu díky svým specifickým vlastnostem nacházejí stále větší uplatnění při výrobě velmi přesných děr, zejména tam, kde jsou kladeny vysoké požadavky na přesnost rozměru a tvaru, kvalitu povrchu, stabilitu procesu a vysokou produktivitu.

Vlastnosti cermetů jsou navíc umocněny neustále se zdokonalujícími otěruvzdornými povlaky a úpravami mikrogeometrie břitu nástroje. Významné uplatnění těchto nástrojů je zejména v oblasti výroby hydraulických komponentů, především rozvodových kostek.

Reklama
Reklama
Reklama
Rozvodová kostka a řez rozvodovou kostkou. Materiál: tvárná litina GGG50 (podle DIN 1693)

Rozvodové kostky z tvárné litiny

Při výrobě rozvodových kostek se ve stále větší míře používá tvárná litina, která nahrazuje šedou litinu. Tvárná litina (GGG) je podobně jako šedá litina nebo ocel slitinou železa s uhlíkem. Obsah uhlíku je vyšší než 2,06 %. Uhlík je zde vyloučen ve formě kuliček grafitu. Dobré mechanické vlastnosti tvárné litiny umožňují konstruovat hydraulické rozvodové kostky menších rozměrů a pro vyšší tlaky.

Kvalita rozvodové kostky je do značné míry ovlivněna tvarovou přesností a kvalitou povrchu díry pro uložení rozvodového pístu. Díry se vyrábějí ve stupni přesnosti IT 5-IT 6 s drsností povrchu max. Ra = 0,6 µm. Standardním způsobem se této přesnosti dosahuje honováním. To znamená, že díra se obrobí třískovým způsobem s přídavkem cca 0,03 mm/průměr, ve stupni přesnosti IT 7-IT 8 s povrchem do Ra 1,6 µm, a dále se dokončí abrazivním způsobem, tj. honováním.

Výstružník D2X

Rozpínací výstružníky

Především v kusové a malosériové výrobě je snahou odbourat výrobní operaci honování s cílem dosáhnout pružnější výroby s nižšími náklady a dokončit díru ve stupni přesnosti IT 5-IT 6 s povrchem do Ra = 0,6 µm na třískově obráběcím stroji. To vede k uplatňování stále modernějších strojů a nástrojů pro třískové obrábění. V současné době jsou pro tuto operaci nejvíce používány rozpínací strojní výstružníky s břity z cermetu.

Jejich výhodou je, že rozpínáním průměru řezné části výstružníku je možné velmi jemně (v tisícinách milimetru) kompenzovat průměr výstružníku na základě skutečného průměru vystružené díry. Nevýhodou je, že vzhledem k požadavku vysoké tvarové přesnosti díry a kvality povrchu je nutné vystružovat při velmi nízkých řezných podmínkách (viz tabulka), které jsou na úkor nízké životnosti nástroje. Zvyšováním řezných podmínek dochází ke zhoršování tvarové přesnosti díry.

Rozpínací strojní výstružníky s břity z cermetu

Vystružovací hlavice

Na základě této skutečnosti firma Ham-Final vyvinula nový typ výstružníků s označením D2X. Jedná se o mnohobřitou vystružovací hlavici určenou výhradně pro obrábění materiálů GG a GGG, která je vyrobena z monolitu cermetu s lapovanými břity na dvou pracovních průměrech a je povlakována otěruvzdorným povlakem. Vystružovací hlavice je nerozebratelně spojena s ocelovým držákem. Chladicí kapalina je přiváděna středem držáku do zubových mezer řezné části výstružníku. Jak je patrno z tabulky, s výstružníky D2X se dosahuje oproti rozpínacím výstružníkům mnohonásobně vyšší produktivity při vysoké stabilitě přesnosti vystružených děr. Uvedené výsledky byly získány dlouhodobými testy u předních výrobců hydraulických komponentů.

Stanislav Fiala

Karel Kouřil

Tab. Vyhodnocení výstružníků pro průměr 12 H6 x 210.

 

Rozpínací výstružník

Výstružník D2X (Ham-Final)

Materiál břitů výstružníku

cermet

cermet +PVD povlak

Těleso výstružníku

ocel (1 000 MPa)

ocel (1 000 MPa)

Chlazení výstružníku

IK do zubových mezer

IK do zubových mezer

Řezná rychlost vc [m.min-1]

20-30

160-200

Posuv f [mm-1]

0,2-0,3

1,2-1,6

Životnost [m]

20

180

Počet rozepnutí výstružníku

30x

0

Počet ostření výstružníku

3-5

0

Dosahovaný rozměr díry [mm]

Ø 12,003÷12,010

Ø 12,003÷12,010

Průměrná kvalita povrchu Ra [µm]

0,6

0,45

Průměrná kruhovitost [µm]

8

5

HAM-FINAL

www.ham-final.cz

kouril@ham-final.cz

Reklama
Související články
Trvanlivost a utváření třísky při vystružování

Vystružování je obvykle finální operací při obrábění velmi přesných děr. Jsou zde kladeny vysoké požadavky na tvarovou, rozměrovou přesnost a kvalitu obrobeného povrchu. Přitom jako u ostatních výrobních operací je i zde vyžadována vysoká produktivita a zároveň spolehlivost procesů. Uvedené ovlivňuje celá řada faktorů. Jedním z nich je způsob utváření třísek při vystružování a jejich odvod.

Cermetové výstružníky s utvářeči třísky

Obrábění velmi přesných děr vystružováním patří k náročnějším technologickým operacím. Při správné volbě nástroje a pracovních podmínek je potřeba brát v úvahu i fakt, že utváření a odvod třísek v omezeném prostoru díry průchozí i neprůchozí je vždy komplikovanější než u jiných technologií (např. při obrábění rovinných ploch frézováním).

900 000 nástrojových datových záznamů navíc

Nové rozhraní výrazně rozšiřuje datovou nabídku pro uživatele systému TDM. Ti mají nově k dispozici nástrojová data od více než 40 výrobců, tedy téměř pro každou obráběcí operaci.

Související články
Na cestě stát se globálním jazykem produkce

V loňském roce na veletrhu EMO se uskutečnila první "live" prezentace univerzálního rozhraní obráběcích strojů umati (universal machine tool interface), do které se na výstavě zapojilo na sedmdesát firem z deseti zemí se 110 stroji a 28 softwary. Tato inciativa vytvořit standardizované rozhraní, které uživatelům umožní snadnou a bezpečnou integraci nových strojů, softwarů a dalších zařízení do vlastních IT ekosystémů na principu plug and play, vznikla v roce 2017 pod záštitou VDW (Německá asociace výrobců obráběcích strojů). VDW nyní spojuje své síly s VDMA (Svaz německých strojírenských podniků), aby společně podporovaly šíření a používání standardů OPC UA v celém strojírenském sektoru pod značkou umati.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Doplňkový katalog nástrojů

Specialista na třískové obrábění, společnost Ceratizit, vydává svůj nový doplňkový katalog Up2date, v němž opět představuje inovované nástroje, produktové doplňky i zcela nová nástrojová řešení - mezi nimi i čtyřbřitý vrták WTX HFDS.

Čištění upínacích kuželů nástrojů

Při obrábění je zpravidla věnována značná pozornost kvalitě řezných nástrojů a také způsobu jejich upnutí. Již menší pozornost ale bývá věnována rozhraní upínací kužel - vřeteno stroje. Přitom právě upnutí nástrojové sestavy ve vřetenu obráběcího stroje výrazným způsobem ovlivňuje jak celý proces obrábění, tak i trvanlivost ostří, bezpečnost a v neposlední řadě také životnost upínačů i drahých vřeten strojů.

Strojírenské podniky v době pandemie

Pandemie koronaviru uzavřela hranice naší republiky a zahraniční pracovníci se nedostanou do zaměstnání. Řada domácích zaměstnanců musela nastoupit do karantény. Mnoho českých strojírenských podniků se tak dostalo do nemalých problémů. Firma Grumant hledala recept, jak se takovým problémům vyhnout nebo alespoň minimalizovat jejich následky.

Pohodlné upínání magnetem

Pokud jde o úsporu času při seřízení a upnutí obrobků bez deformace, je elektricky aktivovaná technologie permanentních magnetů považována za špičkový systém. S trochou konstrukční zručnosti mohou být během sekundy a bez deformace upnuty a z pěti stran obrobeny především velkoformátové díly. Ani v oblasti standardních modulů nezůstává vývoj bez odezvy. Moderní magnetické upínací desky umožňují optické nebo automatizované monitorování upínacího procesu.

Prediktivní diagnostika přesnosti CNC strojů

Jak přesný je náš stroj? Můžeme jeho parametry nějak zlepšit? Je stále ještě ve stavu, který předpokládáme? Často je obráběcí stroj pro uživatele černou skříňkou, která v optimálním případě produkuje shodné výrobky. Nemusí to tak zůstat a stav strojů lze i cíleně zlepšovat.

Kloubový robot uvnitř stroje

V oboru obráběcích strojů není potřeba japonskou společnost Okuma podrobně představovat. Je známá svým širokým sortimentem soustružnických, frézovacích a brousicích číslicově řízených obráběcích strojů. Nyní na trh přináší vlastní automatizační řešení v podobě robota Armroid.

Přesnost zvyšující produktivitu

Zakoupení obráběcího centra Pama umožnilo společnosti Tajmac-ZPS zvýšit nejen její celkovou produktivitu, ale také geometrickou přesnost při výrobě důležitých komponent pro její vícevřetenové automaty.

Kompaktní horizontální seřizovací přístroj pro Průmysl 4.0

Systémový dodavatel Kelch představil na veletrhu EMO v Hannoveru inovativní výsledky vývoje pro optimalizaci procesů, mezi nimi poprvé nově koncipovanou konstrukční řadu H3 z úspěšné série seřizovacích přístrojů Kenova set line.

Nové rozšíření řady WTX vrtáků

TK vrtáky typu WTX jsou již dlouhá léta stálicí na trhu. Pod produktovou značkou WNT nabízí Ceratizit Group prémiovou řadu vrtáků WTX z produktové kategorie Perfomance. Díky realizovaným inovacím se v nedávné době podařilo výrazně zvýšit výkonnost a životnost u řady vrtáků WTX Feed a WTX Speed. Do rodiny WTX vrtáků od ledna přibude další výjimečný a jedinečný nástroj, a to TK vrták se čtyřmi břity.

Nová generace tangenciálních rohových fréz

Nové tangenciální rohové frézy se vyznačují inovativním trojúhelníkovým tvarem okraje břitové destičky, který poskytuje řezným hranám výjimečnou pevnost.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit