Témata
Reklama

Zařízení pro nízkoteplotní zpracování kovů

Zpracování kovových dílů za nízkých teplot je u některých aplikacích důležitou součástí procesu tepelného zpracování. Pro tyto účely společnost Linde Gas nabízí kompletní program Cryoflex, který zahrnuje chladicí boxy s následným ohřevem, skříně a tunely, jakož i dodávky a skladování kapalného dusíku a poradenství aplikačních inženýrů.

Při nízkých teplotách se u kalených ocelí rozpadá zbytkový austenit na martenzit, čímž dochází ke zlepšení mechanických vlastností materiálu jako tvrdosti a pevnosti, odolnosti proti opotřebení a tvarové stálosti. Použití technologie Cryoflex je výhodné především u vysoce legovaných ocelí, jako jsou například nástrojové oceli. Také u vytvrzovaných slitin hliníku nebo jiných neželezných kovů může být zpracováním za nízkých teplot dosaženo vyšší pevnosti a delší životnosti.

Reklama
Reklama
Reklama
Kryogenní mrazicí box Cryoflex CBF

Princip zařízení pro zmrazování kovů

Ke zmrazování kovových dílů se používají kryogenní mrazicí boxy, skříně nebo tunely, které pro dosažení nízkých teplot využívají kapalný dusík. Zpracovávané díly se vloží do zmrazovací komory, do níž se přes rozprašovací lišty vstříkne kapalný dusík. Vznikající výparné teplo a ještě studený plyn vedou k prudkému snížení komorové teploty a ochlazení zpracovávaných kovových dílů. K dosažení homogenního rozdělení teploty v komoře slouží ventilátor, jenž ve zmrazovací oblasti spolu s cirkulujícím vzduchem rovnoměrně rozděluje velmi studený plynný dusík. V závislosti na době chlazení, geometrickém tvaru a charakteru výrobku se jeho teplota postupně přibližuje teplotě komory (například –120 °C nebo –180 °C). Rozpínající se plynný dusík uniká přes hrdlo odpadního vzduchu ze zmrazovací oblasti a přes externě připojený systém odpadního vzduchu je vypouštěn do ovzduší.

Kryogenní mrazicí skříň Cryoflex CCF

Kryogenní mrazicí boxy

Volba vhodného typu zařízení záleží na druhu, rozměrech a materiálu zpracovávaných částí, velikosti a frekvenci zpracování vsázek, na požadavcích technologie a možnostech výroby. Tam, kde časové prodlevy mezi vsázkami nejsou kritické, se uplatní kryogenní mrazicí box. Jeho plnění a vyprazdňování se provádí ručně nebo jeřábem. Zařízení je vhodné pro dlouhodobé zpracování při nízkých teplotách (kryogenní zpracování) a vyrábí se pro teploty nižší než –120 °C nebo ještě nižší (–180 °C). Využívá se obvykle pro menší dávky.

Kryogenní mrazicí tunel Cryoflex CTF

Kryogenní mrazicí skříně

Kryogenní mrazicí skříň oproti boxům obvykle nabízí větší vnitřní objem a kratší doby plnění či vyprazdňování. Plnění se provádí manipulačním vozíkem nebo automaticky, popřípadě i ručně. K dispozici je dvojí provedení dveří skříně, které mohou být s bočními závěsy nebo vertikálně vysouvací.

Zákaznické provedení mrazicího tunelu pro zpracování vstřikovacích trysek

Kryogenní mrazicí tunely

Mrazicí tunely vyhovují požadavkům na vysokou kapacitu výroby a automatizované výrobní postupy. K typickým oblastem použití patří výroba šroubů, čepů nebo zpracovávání velkého množství drobných dílů. Cílem aplikace je obvykle převádění zbytkového austenitu na martenzit pro zaručení rozměrové stálosti a zvýšení tvrdosti.

Ing. Vladimír Žilka

Linde Gas

www.linde-gas.cz
vladimir.zilka@cz.linde-gas.com

Reklama
Vydání #9
Firmy
Související články
Kontinuální omílací systém do stávající periferie

Pokud jde o sériovou výrobu složitých tlakových odlitků z hliníkových slitin, je Kovolis Hedvikov preferovaným partnerem automobilových výrobců a dodavatelů. S cílem rozšířit kapacitu i možnosti zpracování investovala společnost do nového omílacího systému, přizpůsobeného široké škále dílů a místním podmínkám.

Fórum výrobních manažerů

Jak se odráží ve vaší výrobě stále přetrvávající nedostatek materiálových vstupů? Jak to ovlivňuje chod vaší firmy, plánování průchodu zakázky výrobou? Navýšení cen surovin musíte pravděpodobně promítnout do výsledných cen vašich produktů. Jak na to reagují odběratelé?

Kombinace technologií slévání a 3D tisku

Aditivní technologie přinášejí do oboru slévárenství nový pohled na věc a výrazně ovlivňují nejen proces výroby odlitků, ale i myšlení pracovníků ve slévárnách. Aditivní výroba zásadním způsobem mění zavedené pracovní postupy, systémy práce s výrobní dokumentací, technickou přípravu výroby a technologii výroby odlitků. Mění také možnosti konstrukce odlitků včetně jejich tvarové náročnosti. Proto můžeme bez přehánění tvrdit, že celou slévárnu a její postup výroby odlitků lze vměstnat do jednoho stroje - 3D tiskárny na kovy.

Související články
Budoucnost nástrojových materiálů bez kritických kovů

V současné době jsou nejrozšířenějšími nástrojovými materiály slinuté karbidy a nástrojové oceli. Slinuté karbidy, tedy cermety tvořené vysokým podílem karbidů, převážně karbidu wolframu, a dále TiC, TaC a NbC, a kobaltem jako pojivem jsou využívány především pro výrobu výměnných břitových destiček pro strojní obrábění, případně vrtáků do zdiva a betonu. Díky výborné otěruvzdornosti a velmi dobré lomové houževnatosti jsou v poslední době tyto materiály využívány pro různé aplikace, jako je obrábění ocelí, litin i neželezných kovů.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Technologie DMLS - 3D tisk kovů

Moderní technologie vyrábějící 3D objekty přímo z 3D CAD modelů zažívají v posledních letech obrovský rozmach, který svědčí o tom, že se podařilo výrobcům 3D tiskáren dosáhnout kvality a efektivity procesů tak vysoké, že dnes již směle konkurují dlouhodobě zavedeným konvenčním výrobním postupům a mnohdy je dokonce předstihují. Uvedená skutečnost platí dvojnásob pro 3D tisk kovů, který je široce uplatňován v rozmanitých oborech výroby od průmyslu až po zdravotnictví.

Zlepšovatelská hnutí českých průmyslových podniků - ArcelorMittal

Inovace, inovace, inovace. Kdo neinovuje, jako by nebyl. To jsou nejčastěji skloňovaná hesla v posledních letech napříč všemi obory podnikání. Nejde však o žádnou novinku – zlepšovákům, jak se dříve inovacím říkalo, se věnoval každý druhý podnik. Ať už jde o inovaci, která společnosti ušetří nemalé náklady, zvýší její konkurenceschopnost na trhu, nebo usnadní dělníkovi práci ve výrobě, všechny se počítají a je důležité jejich autory odměňovat.

Česká zbrojovka se světovým zvukem

Pistole ČZ-75 je druhou nejkopírovanější krátkou zbraní na světě, v zámoří se na zbraně z České zbrojovky Uherský Brod stojí fronty. Čeští zbrojaři mají trefu. Neodolali jsme a přijali pozvání do 20hektarové zbrojovky na pomezí Valašska a Slovácka.

Termomechanické zpracování

Globální svět s možností volného cestování a neomezeného přístupu k informacím s sebou přináší riziko chybných nebo nepřesných překladů odborných pojmů z jiných jazyků. Ve své praxi vysokoškolského lektora s předchozí zkušeností technologa se setkávám zejména v posledních letech se značným rozvolňováním odborných pojmů, které mohou vést až k matení odborné veřejnosti. V tomto příspěvku se pokusím stručně shrnout přehled a podstatu technologických postupů, označovaných v češtině pojmem termomechanické zpracování (TMZ, resp. TMP, z anglického thermomechanical processing, což odpovídá též pojmu thermo-mechanical treatment – TMT).

Aplikace nanomateriálů ve strojírenství

Nanotechnologie umožňují vývoj nových generací kompozitů s vylepšenou funkčností a širokou škálou aplikací. V současnosti nanokompozity představují mnoho aplikací v mnoha průmyslových oborech. Užitné vlastnosti nanomateriálů vyplývají z jejich výjimečných fyzikálních a chemických vlastností, velikosti, tvaru či povrchové morfologii. Velikostní efekt (size efect) umožňuje výrazně zlepšovat užitné vlastnosti konvekčních materiálů. Nanotechnologie díky svému inovačnímu potenciálu již dnes výrazně ovlivňují moderní průmyslové produkty.

Pokročilé slitiny mědi a vysoce odolné mosazi

Společnost FRW Carobronze, která se specializuje na dodávky slitin mědi s pokročilými technickými vlastnostmi výrobcům v různých oborech, doplnila svoji řadu vysoce specializovaných slitin mědi o kované nebo vytlačované polotovary ze slitiny CuNi14Al2 (UN14A2) a kované nebo vytlačované polotovary z vysoce odolných mosazí CuZn19Al6 (UZ19A6) a CuZn23Al4 (UZ23A4).

Odlehčovací optimalizace 3D tištěné frézy

Vývoj v oboru obrábění se tradičně potýká s mimořádným dynamickým zatížením soustavy na straně jedné a požadavky na přesnost a produktivitu obrábění na straně druhé. Nalezení takové konstrukce nástroje, která odolá extrémním provozním podmínkám, a přitom umožní proces obrábění urychlit, může vést k zefektivnění výrobního procesu. Příkladem toho může být vývoj odlehčené frézovací hlavy. Dosavadní konstrukce obráběcích nástrojů vycházely z jednolitých plných tvarů zaručujících vysokou tuhost na úkor dynamických vlastností nástroje. Změnou vnitřní struktury je však možné najít optimum mezi těmito protichůdnými požadavky.

Vliv složek ochranných atmosfér na WAAM

Svařování v současné době není už pouze technologií ke spojování materiálů. S rozvojem aditivní výroby strojních součástí lze tento proces využít také pro výrobu komplexních a geometricky složitých součástí. Technologie WAAM využívá svařování pro vrstvení jednotlivých svarových housenek do tvaru vyráběné strojní součásti a je charakterizována mnoha proměnnými – mimo jiné i účinky ochranné atmosféry. Cílem příspěvku je zhodnotit vliv jednotlivých složek ochranných atmosfér používaných pro MAG svařování.

Jak se vyvíjí a vyrábí proudový motor?

V letošním roce uvedla První brněnská strojírna Velká Bíteš (PBS) na trh nový turbínový motor PBS TJ150. Jedná se o proudový motor, u kterého se výkon, resp. tah motoru uvádí v jednotkách Newton. Maximální tah tohoto motoru činí 1 500 N. Je to již pátý typ proudového motoru, který tato exportně orientovaná firma dodává na zahraniční trhy.

Nové perspektivy v obrábění titanových draků letounů

Rostoucí využití titanu pro aplikace v leteckém průmyslu je za poslední léta velmi dobře zdokumentováno. Stejně tak se tématem diskuze a zkoumání staly i problémy spojené s efektivním, produktivním a vysoce kvalitním obráběním tohoto oblíbeného materiálu. Každá obrobna chce samozřejmě při frézování titanu optimalizovat výkonnost použité frézy, ale bez vhodných technologií a správného know-how to nemusí být až tak snadné. Díky převratnému objevu se však v současnosti začínají v této oblasti věci měnit.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit