Témata
Reklama

Automobilový design je dnes bez softwaru nemyslitelný

09. 10. 2007

Michal Jelínek je povoláním designér, pracuje ve společnosti Autodesk jako senior design consultant ve skupině Global Automotive Accounts jako specialista na koncepční design. Jeho úkolem je pomáhat automobilovým designovým studiím při využívání produktu Autodesk AliasStudio k práci na nejrůznějších projektech.

Michal Jelínek pracoval 7 let v designu Škoda Auto, později se v různých rolích jako svobodný designér či přímo zaměstnanec podílel na nejrůznějších projektech například pro Volkswagen, Citroën, Opel, DaimlerChrysler a další. Mimo odvětví automobilového průmyslu pracoval např. pro Nike, Plzeňský prazdroj a hodinky Prim. Na téma průmyslového designu a odpovídajícího softwaru jsme mu položili několik otázek.

Reklama
Reklama
Reklama
Michal Jelínek při předvádění možností Alias Studia

Co je cílem designérských studií u automobilek?

Vývoj automobilů není záležitostí na několik měsíců, naopak, je to projekt na několik let, a proto je zapotřebí předvídat módu, chování, touhy i chutě cílové zákaznické skupiny řekněme 5 až 6 let dopředu a s výhledem na životnost daného výrobku, která je v dnešní době minimálně 7 až 8 let. Čili musíme myslet na to, jak daný výrobek bude přijímán a jak bude fungovat v různých ohledech v době za nějakých 15 let. K tomu nám slouží studie, které si ověřují myšlenky a nové postupy na základě současných reakcí trhu. Často nám může připadat, že jde o science fiction, nicméně tyto studie skutečně vyjadřují jakousi analýzu toho, co by za těch 15 let mohlo být. Na základě reakcí nejen potenciálních zákazníků, ale i technologů a konstruktérů se pak může daný projekt vyhodnotit jako perspektivní a lze říci ano, stojí za to do této technologie investovat. Proto vznikají takzvané koncepční studie.

Jaký nástroj dnes automobilky nejčastěji používají?

Do jisté míry asi neprestižnějším nástrojem pro designéry vůbec je dnes softwarový nástroj Autodesk AliasStudio. V současné době AliasStudio používá 99 % studií, které připravují konceptuální design pro automobilový průmysl. Jinými slovy, na světě neexistuje téměř žádná automobilka, jejíž design studio by tento nástroj nepoužívalo. Po dobu své existence AliasStudio v tomto oboru vždy dominovalo, má nejdelší historii a dokonce jeden z posledních mohykánů, což byla firma Porsche, která tento nástroj dříve nepoužívala, před 3 lety kompletně přešla v oblasti navrhování designu právě na AliasStudio. Tento produkt jako jediný na trhu pokrývá kompletní proces navrhování, do něhož patří kresba, koncepční modelování, class A surfacing (tj. přenos trojrozměrného modelu do ploch, tzv. reverse engineering a technical surfacing), vizualizace v reálném čase a příprava dat pro výrobu.

Jakým způsobem se vybírají prvky, které se použijí v praxi?

V každém studiu existuje cosi jako interní soutěž. Mnohdy probíhá tím způsobem, že do návrhu jedné koncepce, resp. jednoho typu vozidla nebo jiného výrobku zapojujeme i studia, která leží mimo hlavní design studio a externisty, takže se jednotlivé týmy nemají šanci navzájem ovlivňovat. Na základě této interní soutěže se následně vybírají ty nejúspěšnější, resp. nejživotaschopnější návrhy. To ovšem neznamená, že tým, který přijde s nejlepším návrhem, se ve finále pod daný výrobek podepíše. Znamená to pouze, že ze všech týmů se vyberou ty nejzajímavější nápady, které se zhodnotí ze všech hledisek, samozřejmě i z hlediska realizovatelnosti a nákladů na realizaci. Z nich potom vzniká jakási výsledná koncepce, která je souhrnem těchto nápadů. Organizátorem je hlavní tým složený zpravidla z těch nejúspěšnějších designérů, který je zodpovědný za finální dovedení celého projektu až do fáze výroby.

Jak je možné zapojit širší okruh lidí? Lze např. otestovat, zda se designér ubírá správným směrem?

To, že se designér bude ubírat tím správným směrem, se předpokládá už ve chvíli, kdy je přijat do zaměstnání. Design není svévolná ani samovolná umělecká činnost. Je to disciplína na pomezí umění a techniky čili designér si je plně vědom a vzdělán v těchto oborech do té míry, že chápe příslušné souvislosti, ať už ekonomické, technické, ale také i marketingové. Designér není člověk, který by jenom kreslil obrázky, ale který spíše většinu svého času tráví zejména přemýšlením o tom, jak daný výrobek bude fungovat, jak bude opravitelný, jak bude skladován atd. Nicméně to pochopitelně nedokáže vyřešit sám, a proto pracuje v širším týmu celého vývojového střediska – např. s ergonomy, inženýry mechaniky vozu, inženýry konstrukce karoserie, interiéru a dokonce třeba s chemiky, kteří pracují na volbě a testech materiálů a dalšími.

Designér se plnohodnotně podílí na řešení všech těchto aspektů. Nedá se tedy říci, že by byl design kontrolován jakýmsi superinženýrem, ale stejně tak se nedá říct, že by inženýři byli pod nadvládou designérů. Nicméně by designéři měli inženýry od počátku připravovat na originální řešení, která by jinak nebyli ochotni akceptovat jen z toho důvodu, že je nemohou nalézt v tabulkách. Technická řešení originálních nápadů skutečně existují a jsou proveditelná, a případy, kdy designér vyřeší technický problém, jsou opravdu velmi časté.

Lze tento nástroj použít i v případě jiných produktů než u automobilového průmyslu?

Samozřejmě. S pomocí Alias Studia nemusíte tvořit jen design pro automobily. Nicméně jsou to právě automobilky, které historicky do designu investovaly nejvíc. Mimo jiné proto, že jako jedny z mála firem měly v počátcích dostatek financí na to, aby si designérský software mohly zakoupit. Byly doby, kdy software stál sto tisíc dolarů a pracovní stanice možná dalších dvě stě tisíc. A člověk, který se zabýval třeba navrhováním hodinek, lyžařského vázání nebo brýlí, neměl šanci takové peníze nikdy vydělat. Navíc automobilky si vždy velmi dobře uvědomovaly důležitost těchto nástrojů pro své kreativní designéry, proto vždy byly a budou i ochotny do nich investovat.

-ad-

 

Autodesk

www.autodesk.cz

jana.cenefelsova@myr.cz

Reklama
Vydání #10
Kód článku: 71052
Datum: 09. 10. 2007
Rubrika: Informační technologie / CAD/CAM/CAE
Autor:
Firmy
Související články
Zvyšte potenciál svého 2D CAD softwaru!

Stále příliš mnoho firem přichází o své finanční prostředky tím, že sice využívají nové technologie, ale ty nezvyšují jejich celkový potenciál. V takovém případě pomůže aplikace DraftSight od Dassault Syst?mes. Pomocí tohoto softwaru lze spouštět stávající DWG soubory a vytvářet nové za zlomek nákladů oproti jiným CAD řešením.

Aerospace - vlajkový průmysl s extrémními nároky

Letecký průmysl je ve Francii významným oborem, a tak není divu, že společnost Missler Software získala v této oblasti jedinečné zkušenosti díky spolupráci s většinou subdodavatelů v oboru. To ji spolu s tisíci díly obráběnými pomocí TopSolidCam řadí mezi špičky v leteckých technologiích.

Zlepšení produktivity navrhování a obrábění

O něco málo více než po roce je tu opět nová verze parametrického 3D modeláře Creo. Jak se povedlo vývojářům do již páté verze Creo zakomponovat požadavky trhu a jaké jsou hlavní směry inovací?

Související články
Příprava CAD modelu součásti pro výrobu

NC programátoři se velmi často potýkají s problémy týkajícími se různé kvality trojrozměrných modelů potřebné pro programování obrábění. Úpravy mohou být obtížné, protože 3D modely součástí často pocházejí z různých zdrojů.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Letadlo poháněné sluneční energií vyrazilo na cestu kolem světa

Solar Impulse je projekt mající za cíl vyrobit letadlo poháněné sluneční energií, které dokáže obletět Zemi. Letoun je dílem švýcarského psychiatra a vzduchoplavce Bertranda Piccarda, jednoho z pilotů prvního balonu, který obletěl celý svět bez jediné přestávky, a švýcarského inženýra a podnikatele Andrého Borschberga. Vývoj zastřešuje polytechnika v Lausanne a podílí se na něm několik desítek specialistů.

Setkávání

Setkávání uživatelů konstrukčních a technologických softwarů má již dlouholetou tradici. Informace o novinkách, představení nejrůznějších tipů a triků, někdy i možnost si zasoutěžit a v neposlední řadě rovněž výměna zkušeností v neformální atmosféře patří k hlavním bodům programu takovýchto akcí.

Konstrukce i technologie snadno, rychle a bezpečně

CAD/CAM systém TopSolid verze 7.9 přináší v návaznosti na technologickou část další rozšíření možností v oblasti obecné konstrukce.

Softwarový simulátor stavebního stroje nahrazuje nákladné prototypy

Vývoj stavebních strojů bývá spojen se stavbou fyzických prototypů nových zařízení. Ty však vyžadují vysoké finanční náklady a množství času. Efektivní řešení dnes nabízejí softwarové simulátory. Společnost Volvo Construction Equipment zařadila do vývoje simulátor „human-in-the-loop“, který vyvinula v nástrojích Matlab a Simulink firmy MathWorks.

Od správy nástrojů po simulaci NC programů

V oblasti integrované správy nástrojů u společnosti KHS hraje software pro správu nástrojových dat TDM zásadní úlohu. Tento software zde byl zaveden před čtyřmi lety a v současné době poskytuje 3D modely nástrojů a nástrojová a technologická data pro NC programování, simulaci výroby, seřizování nástrojů, jakož i pro správu skladových zásob.nástrojů, jakož i pro správu skladových zásob.

Softwarové řešení pro přípravu NC programů

Firma FANUC nabízí možnost rozšíření svých CNC řídicích systémů o grafické programovací prostředí nazvané Manual Guide i.

CAM pro CMM

V posledních letech se ve strojírenství stále více dbá na přesnost výroby a tím i na kvalitu a efektivnost měřicího procesu. Měřicí proces dnes zasahuje i do různých stadií výroby, nejen do závěrečného procesu kontroly výrobku.

Racionalizace obráběcích operací s podporou CAD/CAM systému

V roce 2010 společnost Montupet zahájila výrobu na nové obráběcí lince v Laigneville ve Francii s cílem optimalizovat výrobu hlav spalovacích motorů a dalších slévárenských dílců pro automobilový průmysl. Mladý tým zkušebního centra pro podporu a vývoj technologií, který se v průběhu let rozrostl ze dvou na deset lidí, si vybral Missler Software jako ideálního partnera na pomoc při racionalizaci pracovních procesů ve svých závodech. TopSolid CAD a CAM jsou velmi vhodné pro systemizaci procesů obrábění a přesné zdokumentování jednoho každého výrobního postupu.

Komplexní CAM systém s metrologickými nástroji

Je tomu již několik let, kdy se systém Surfcam zařadil do portfolia produktů společnosti Vero Software, která je součástí nadnárodního technologického koncernu Hexagon. Takováto součinnost softwarových gigantů zaručuje optimální kombinaci nejmodernějších technologií v oblasti výroby a špičkových metrologických nástrojů.

Simulace v konstrukci - klíč k inovacím

Dlouho zažitým paradigmatem v průmyslových společnostech je striktní rozdělení konstrukčního a výpočtářského oddělení. To je sice určeno pevnými historicky danými důvody, ale ty v současné době začínají pomíjet. Ve stále více společnostech mají konstruktéři možnost provádět průběžně již během konstrukce jednoduché analýzy a vývojový proces tím zefektivnit. Jak tento trend zachytit a být úspěšní v inovativních řešeních?

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit