Témata
Reklama

Dny otevřených dveří u DMG Mori v Pfrontenu

Včera začaly dny otevřených dveří u společnosti DMG Mori v bavorském Pfrontenu. Továrna s více než 110letou tradicí ležící na úpatí Alp jen během prvního dne uvítala tisíce návštěvníků, kteří se proplétali mezi desítkami vystavených strojů. Mezi exponáty, jichž bylo celkem 73, vévodila obráběcí centra v novém korporátním designu a s novým řídicím systémem s uživatelským prostředím CELOS, které sází na intuitivní ovládání prostřednictvím dotykové obrazovky, podobně jako u smartphonů. Ve světové premiéře bylo představeno 8 novinek, což je ale jen menší část ze zásadních inovací, které firma na letošní rok plánuje.

Hlavní brána do závodu v Pfrontenu. Se sněhem to letos není slavné ani v Alpách.
Přehledné rozdělení expozic. Pro orientaci mezi sedmi desítkamí exponátů praktická nutnost.
Expozice byla rozdělena podle typů strojů a také oblastí aplikací či vybavení (automatizace, letecký průmysl apod.) a pozvolna přechází do výrobních prostor, které byly také součástí prohlídkové trasy. Přímo na montážní lince byla představena například obří portálová centra, jako jedna z novinek – DMU 270 P – určená pro obrobky s hmotností až do 12 tun, či stroje Sauer pro obrábění laserem, které se s výhodou se využívají pro texturování tvarových dutin forem pro vstřikování plastů. Pozornost budilo také obráběcí centrum doplněné aditivní laserovou technologií, které díky kombinaci těchto technologií umožňuje hospodárnou výrobu složitých nebo jinak nevyrobitelných tvarů.
Novinky bez výjimky v novém korporátním designu a s uživatelským prostředím CELOS
Lasertec 65 – zajímavý stroj kombinující třískové obrábění a aditivní laserovou technologii
Prezident DMG Mori Seiki Company Limited, Dr. Masahiko Mori, a generální ředitel DMG Mori Seiki AG, Dr. Rüdiger Kapitza, na tiskové konferenci osobně představili nejen novinky v oblasti strojů, ale i nový závod v Číně a chystané otevření výrobních prostor v Itálii, Japonsku a Rusku. Rozšiřován je i výrobní areál v Pfrontenu.
Součástí akce je doprovodný program, jenž zahrnuje technologické semináře zaměřené na oblasti automatizace (v úterý), leteckého průmyslu (ve středu), formařinu (ve čtrtek) a všeobecnou výrobu (v pátek). Akce potrvá do soboty 22. února.
-Mk-
Související články
Obrábění ve znamení automatizace

Osm tisíc obráběčů především z různých zemí Evropy zavítalo ve dnech 11. až 15. února do bavorského Pfrontenu, kde společnost DMG Mori ve svém výrobním závodě uspořádala tradiční dny otevřených dveří. K jeho hlavním tématům letos patřila automatizace, digitalizace a aditivní výroba.

Obráběči zamíří do Pfrontenu

Společnost DMG Mori připravuje tradiční den otevřených dveří ve svém závodě Deckel Maho v Pfrontenu, který se bude konat od 11. do 15. února 2020.

Novinky z Open House ve Pfrontenu, část 2. Automatizace, digitalizace a udržitel

Průmyslová výroba prochází v současné době intenzivní transformací, která se snaží reagovat na novou situaci na trhu a také na změny v chování samotných zákazníků. Společnost DMG Mori odpovídá na tyto výzvy optimalizací vlastního produktového portfolia prostřednictvím implementace tzv. strategické triády: automatizace, digitalizace a udržitelnosti. 

Související články
Novinky z Open House ve Pfrontenu část 1. Výrobní technologie

Po vynucené covidové pauze se v největším německém výrobním závodě DMG Mori v Pfrontenu opět sešli zástupci firmy z celého světa, v doprovodu svých zákazníků a novinářů, aby se seznámili s novinkami pro letošní rok a také s aktuálními trendy a prioritami. Akce byla velkolepá, jsme velice rádi, že jsme mohli být u toho.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Nový showroom představuje trendy v obrábění

Ani obrábění už není to, co bývalo... Kdeže jsou ty hromady zašpiněných montérek a všudypřítomný šmír. Obrábění dnes vypadá úplně jinak než ještě před dvaceti lety, zdůrazňuje Ing. Jiří Marek, jednatel společnosti DMG Mori Czech, na tiskové konferenci při příležitosti otevření nového firemního showroomu v Brně. Ne každý to ovšem ví - představa o zašpiněných montérkách u veřejnosti přetrvává. A co se týká obsluhy, dnešní technici si se stroji víceméně hrají, dodává vzápětí.

Na stopě japonským kořenům

Společnost DMG Mori patří k celosvětově nejznámějším vystavovatelům z branže výrobců obráběcích strojů. Zajímavý pohled na technologie a výrobu nabídla návštěva jejího hlavního výrobního závodu a výstavy Jimtof v Tokiu.

Zákaznické dny u DMG Mori v Bielefeldu

V polovině května 2014 se konaly pravidelné zákaznické dny firmy DMG Mori ve výrobním středisku v Bielefeldu. Tyto zákaznické dny tradičně podpořila pobočka DMG Mori Czech, která svým partnerům zorganizovala možnost prohlídky hlavního sídla DMG v Bielefeldu. Této možnosti využilo asi padesát současných i potenciálních zákazníků, kteří byli letecky dopraveni z Brna do Paderbornu, nedaleko od samotného výrobního podniku.

Expanze obráběcích strojů do Afriky

Společnost DMG Mori postaví v Káhiře první africkou továrnu na obráběcí stroje. Oficiálně bylo o tom rozhodnuto na setkání s egyptským prezidentem Abdelem Fattahem El-Sisi. Za přítomnosti předsedy vlády Dr. Mostafy Madboulyho podepsali průkopnickou dohodu o spolupráci předseda výkonné rady Christian Thönes a Abdel Moneam Al Tarras, prezident Arabské organizace pro industrializaci AOI.

CIMT a Čína v roce 2023

Počínaje Velikonočním pondělím se v Pekingu, téměř tradičně v tomto čase, po pět dnů konal další ročník veletrhu výrobních strojů CIMT 2023. Pro cizince byla poslední výstava jednoduše dostupná na jaře roku 2019. Od ledna 2020 se přestalo do Číny létat a události nabraly nečekaný spád. V tomto krátkém textu se podíváme na výstavu i před brány výstaviště.

Zdraví a stroje

Nové technologie prodlužují průměrný i maximální věk člověka a zvyšují jeho schopnosti. Jejich použití je přitom v podstatě oborově neomezené a neexistuje snad oblast výzkumu, která by se nějakým způsobem nepromítla do vývoje pro medicínu – od elektroniky až po strojírenství.

USA: Sázka na stabilní trh

Spojené státy americké se řadí mezi největší vývozce na světě. Pro naše firmy představuje nejúspěšnější exportní destinaci z mimoevropských trhů. Za poslední období dochází k postupnému nárůstu našeho exportu, v roce 2019 poprvé v historii přesáhl 100 mld. Na trh USA vyvážíme zboží s nejvyšší inovační hodnotou, jako jsou např. letecké motory, zdravotnická zařízení či mikroskopy. Tyto komodity by se nyní mohly rozšířit o další sektory, jako například výrobní stroje pro high-tech výrobu.

Inovace: Změna úhlu pohledu

Určitě jste to zažili taky. Je večer, jasná obloha a vy vidíte, jak měsíc balancuje přesně na špičce věže kostela. Stačí ale malá změna úhlu pohledu a měsíc je jinde. Jaký je váš úhel pohledu na inovace ve strojírenství?

Průmyslové inženýrství a jednoúčelové stroje

Harmonický výrobní proces není jen iluze. Cest a možností, jak dosáhnout souladu ve výrobě, je i v současné nelehké situaci bezpočet.

Chceme svítit

Povědomí o bývalém vojenském prostoru Stříbro v západní části naší republiky přinášejí buď vzpomínky osobního rázu, nebo přicházejí skrze narukované, kteří zde společně, převážně s romskými spoluobčany z tehdejšího východu Československa, v tankových praporech chránili naši republiku proti vpádu západních imperialistů. Doba se naštěstí změnila. Nyní je to rozvíjející se region jak díky blízkosti k Německu a hlavní dálniční tepně, tak i zásluhou generace techniků, kteří se zde kolem plzeňské Škody zrodili a po jejím rozpadu a rozmělnění se vydali na cestu soukromého podnikání ve strojírenském oboru. Do jedné z takových firem, nacházející se v Kladrubech u Stříbra, jsem se vypravil. Důvodem byla ukázka vzniku a růstu dalšího partnerství s dodavatelem technologií obrábění, společností Mazak.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit