Témata
Reklama

Dopravníkový systém na soustružnických automatech

Vertikální soustružnický automat IVS-200 od společnosti Yamazaki Mazak byl cíleně navržen pro plně automatický provoz za účelem snížení vedlejších časů. Hlavní charakteristikou koncepce stroje je rychlá výměna obrobků. S tím souvisí jejich mezioperační doprava. To je ideální úloha pro řetězový dopravníkový systém VarioFlow společnosti Bosch Rexroth.

Vertikální soustružnické automaty jsou ideální pro obrábění středních a velkých dávek sériových dílů. Svisle uložené vřeteno s odpovídajícími pojezdy v osách XY umožňuje sklíčidlem sejmout odebrat obrobek přímo z paletky (vozíku) nebo dopravníku. Tím se ušetří nákladné zakládací a odebírací zařízení. Vedle nižších investičních nákladů je redukce vedlejších časů a zvýšení produktivity hlavním přínosem této koncepce.

Optimalizace procesních časů
Při vývoji stroje IVS-200 s automatickým zakládáním bylo třeba optimalizovat procesní časy, mimo jiné také díky výkonnému vysokootáčkovému vřetenu. Dalším podstatným cílem vývoje, který přispěl ke snížení vedlejších časů, byl nárůst zrychlení/zpomalení vřetena, jakož i pohonů pojezdových os.

K vynikajícím vlastnostem tohoto stroje patří otáčky vřetena až 7 000 min-1, zrychlení z 0 na 5 000 min-1 za 1,8 sekundy a doba přepnutí jen 0,17 sekundy. Rychloposuv 110 m.min-1 v ose X a zrychlení 0,9 G stanovují nová měřítka pro manipulaci s obrobkem.

Přísun obrobků
Způsob přívodu přísunu obrobku do zakládacího prostoru tohoto vertikálního soustružnického automatu je volitelný podle specifik dané aplikace. Od gravitačních skluzů až po paletkové dopravníkové systémy jsou všechny možnosti otevřené. Jelikož má rychlé přivedenírychlý přísun obrobku zásadní vliv na vedlejší časy výroby, je s ním počítáno jako s důležitou součástí celkového konceptu stroje. Z tohoto důvodu Mazak nabízí standardizované řešení na bázi modulárního destičkového dopravníku VarioFlow jako opci.

Řešení na míru z modulárního systému
Princip dopravníkového systému VarioFlow je založen na plastovém článkovém řetězu s destičkami vedeném v hliníkovém profilu pomocí kluzných lišt. S komponenty, jako jsou zatáčková kola, pohonné jednotky a stopery, nabízí VarioFlow ideální moduly pro zákaznická řešení dopravníkových tras i poměrně složitých uspořádání. Díky kompatibilitě s ostatními dopravníkovými systémy Bosch Rexroth a hliníkovým profilovým systémem mohou být i specifické úlohy řešeny pomocí standardních stavebnicových komponentů namísto konstrukce atypů. Téměř uzavřený povrch řetězu umožňuje transport i malých dílů přímo na řetězu, pokud to jejich geometrie umožňuje. Další možností transportu dílů je použití opracovaných plastových paletek (vozíků), jako je tomu v případě standardního transportu obrobku u soustružnického automatu IVS-200.

Reklama
Reklama
Reklama
Řetězový dopravníkový systém VarioFlow

Ve spolupráci se společností Bosch Rexroth vzniklo speciální uspořádání dopravníku, které má oddělené zakládací a odebírací pozice pro obrobek a které přesně zapadá do zástavby zakládacího prostoru stroje. Po odebrání obrobku pick-up vřetenem je prázdná paletka odvezena pryč ze zakládacího prostoru, pomocí ostré zatáčky otočena o 180° a přivezena protějším dopravníkem zpět do zakládacího prostoru. Zároveň přijíždí nová paletka s obrobkem určeným k opracování. Tímto způsobem je vždy k dispozici prázdná a plná paletka. Zcela tak odpadají prostoje způsobené čekáním na příjezd paletky s obrobkem. Dopravníkový systém VarioFlow tak přispívá k realizaci zkrácení doby výměny obrobku, v ideálním případě za méně než 5 sekund.

Standardní varianty pro samostatné a sdružené stroje
Podle požadavků bývají vertikální soustruhy používány buďto samostatně, v páru nebo je více strojů uspořádaných do série. Pro obrobky, které je třeba opracovávat jak z čelní, tak zadní strany, je obvyklá kombinace dvou nebo více strojů v závislosti na počtu a rozdělení výrobních operací. Mazak nabízí dvě standardní verze pro transport obrobků na paletkách s univerzální upínací přírubou. Tato upínací příruba je stavitelná pro uchycení různých dílů i s poměrně složitou geometrií.

K závádění přísunu obrobků pro samostatný stroj se používá dopravník ve tvaru L s pohonem zatáčkovým kolem. K propojení dvou strojů opracovávajících jak přední, tak zadní část obrobku se dopravníková trať prodlouží od zakládacího prostoru prvního stroje k protějšímu stroji, kde se obrobek zakládá obráceně k opracování z druhé strany.

U této varianty se používá namísto pohonu zatáčkovým kolem tzv. spojovací pohon, který má výhodu větší tahové síly řetězu a automatické kompenzace prodloužení řetězu, ke kterému po delší době provozu dochází. Obě varianty jsou vybaveny okapovými vanami pro zpětný odvod chladicí emulze.

Dopravníkový systém VarioFlow

Řetězy s kalenými nerezovými destičkami
Vedle standardních 90 mm řetězů a robustních, médiím odolných kluzných lišt z PVDF (polyvinylidenfluorid) mohou být pro zvláště nepříznivé podmínky použity řetězy s kalenými, nerezovými destičkami na povrchu řetězu, jakož i ocelové kluzné lišty. Potřebné stopery (zarážky) a držáky koncových spínačů pocházejí ze standardní stavebnice dopravníkových systémů Bosch Rexroth. Díky osvědčené T drážce velikosti 10 mm jsou všechny komponenty systému navzájem kompatibilní. To platí rovněž pro hliníkový profilový systém, což usnadňuje integraci tzv. obracecí stanice. Ta je sestavena převážně z pneumatických komponentů Bosch Rexroth a je integrována do spojovacího dopravníku mezi stroji pro opracování přední a zadní části obrobku. Stanice zajišťuje obrácení obrobků o 180°.

Připravenost pro všechny úkoly
U mnoha aplikací jsou propojovány více než dva stroje navzájem. Zde je modularita VarioFlow rozhodující výhodou při realizaci individuálních uspořádání dopravníkových tras a propojení. Dr. W. Kaestner, vedoucí technického oddělení společnosti Yamazaki Mazak v německém Göppingenu, k tomu říká: „Přivádění Přísun obrobků pro vertikální soustružnické automaty je třeba často navrhovat s ohledem na konkrétní aplikaci. Proto je pro nás zvláště důležité, aby vedle standardních řešení pro samostatné stroje a dvojice strojů byl k dispozici otevřený stavebnicový systém, se kterým půjde realizovat takřka každá úloha. Flexibilita transportního systému VarioFlow nám dává možnosti propojovat stroje v libovolném uspořádání, integrovat další procesy nebo vytvářet propojení s výrobními linkami. Dokonce lze snadno provádět úpravy a rozšíření dopravníků i dodatečně např. o zásobníky (buffery) nebo o identifikační systém. Našim zákazníkům to poskytuje nesmírnou flexibilitu."

Dopravníkové systémy VarioFlow umí pracovat soběstačně s řídicí technikou založenou na PLC řízení Rexroth CL151Indralogic. Vybavené přídavnými I/O moduly může řízení přebrat všechny funkce systému včetně handshake procesu s dialogovým programovatelným řízením Mazaku. Bosch Rexroth tak dodává kompletní řešení od softwaru po hardware k transportu obrobků pro vertikální soustružnický automat od firmy Mazak.

Michaela Vítek Měsíčková

michaela.vitek.mesickova@boschrexroth.cz

Bosch Rexroth 

On-line verzi časopisu MM Průmyslové spektrum si můžete nově zakoupit v digitální trafice PUBLERO

Reklama
Související články
Vyvrtávání hlubokých otvorů

V současné době jsou kladeny stále vyšší nároky na nástroje pro obrábění. Čím dál více se obrábí těžkoobrobitelné a různé nestandardní materiály. K tomu jsou obrobky po konstrukční stránce čím dál složitějšími.

Efektivní likvidace obráběcích kapalin

Obráběcí emulze jsou klíčovým prvkem celé řady obráběcích procesů. Emulze zajišťují chlazení, odvod vznikajících třísek, dočasně pasivují obrobky v průběhu operací a mají spoustu dalších funkcí. Na konci životnosti emulze je nutné zajistit jejich likvidaci. Vyčerpané emulze jsou klasifikovány jako nebezpečný kapalný odpad, takže je nelze jednoduše vylít do kanalizace. Článek pojednává o možnostech likvidace obráběcích kapalin.

Simulací ke zlepšení efektu mazání a chlazení

Optimalizace třískového obrábění moderní metodou simulace strategie mazání a chlazení je dnes podrobena systematickému výzkumu. Použitím simulace procesu třískového obrábění a simulace proudění chladicího média se značně sníží náklady na výzkum a vývoj.

Související články
Syntetické estery a jejich použití nejen při obrábění

Syntetické estery jsou látky, které mohou být vyrobeny v nekonečném množství variací z běžně dostupných mastných kyselin a alkoholů a poskytují nekonečné množství strukturálních i výkonových možností. V současnosti vyráběné estery mohou být speciálně určeny pro specifický druh použití pro různé aplikace a prostředí. Ať již hledáte vynikající hydrolytickou stabilitu, oxidační stabilitu, biodegrabilitu, mazací schopnost, vysoký viskozitní index nebo vlastnosti fungování za nízkých teplot – to vše je možné s tím správným syntetickým esterem.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Kombinace dopravníků třísek a filtrační jednotky

Významné úspory nákladů a ochrana životního prostředí – to jsou hlavní přínosy pro firmy v mnoha průmyslových odvětvích, které využívají kombinaci dopravníků třísek a filtrace Ecofiltro. Sestavu zařízení dodává na český trh strojírenská společnost Hennlich, naposledy do závodu na výrobu kompresorů v Humpolci.

Bezpečnost od specialistů: řešení pro leteckou dopravu

Zazní-li u leteckých společností alarm AOG (Aircraft on Ground), počítá se každá minuta. Jestliže v letecké dopravě vypadne stroj kvůli technické závadě, stojí každá hodina, kdy je supermoderní letadlo mimo provoz, leteckou společnost tisíce eur. A pokud je navíc třeba opatřit náhradní stroj, vznikají dodatečné provozní náklady, letištní poplatky a ztráty. Nároky pasažérů na náhradu nebo smluvní pokuty mohou vyhnat finanční riziko do závratných výšek.

Vysoká výkonnost, přirozená bezpečnost

Ačkoliv jsou chladicí kapaliny na bázi minerálního oleje v průmyslu stále velmi rozšířené, náročné obráběcí operace a zvýšené požadavky na zdraví a bezpečnost tlačí výrobce k pokročilejším technologiím. Nejmodernější obráběcí kapaliny na bázi esterů jsou jedním z nejlepších řešení požadavků současného trhu.

Vývoj obráběcích kapalin pohledem tradičního českého výrobce

Používání procesních kapalin, ovšem ne v té podobě, jako je známe dnes, se začalo objevovat v počátcích 20. století ve Fordových závodech. Dnes používané obráběcí kapaliny mísitelné s vodou, které jsou uvedeny v portfoliu společnosti Paramo, se rodí v jejích vlastních laboratořích. Procházejí neustálým procesem vývoje tak, aby zůstaly nepostradatelným nástrojem pro dynamicky se rozvíjející efektivitu procesů obrábění.

MKU_Maziva pro obrábění ozubených kol

Ještě před několika lety se musela k dosažení optimálního obrobení ozubených kol použít velká paleta různých obráběcích kapalin, situaci navíc komplikovaly různorodé povrchy a tepelné zatížení. Dnes je situace přehlednější. Vhodným výběrem pokročilých obráběcích kapalin lze výrobu ozubených kol významně zefektivnit.

Pomocník pro plánování výroby

Většina lidí dnes ví, že žádná firma, která chce být konkurenceschopná, neobejde bez kvalitního ERP. Díky němu lze především řídit procesy, a to doslova všechny. Ne každý si však uvědomuje, jak velké mohou být rozdíly mezi systémy pro jednotlivé oblasti podnikání. Asi nejsofistikovanější ERP najdeme bezesporu ve výrobních firmách.

Pořádná špona je dnes věda

S obráběním, vrtáním pomocí nástroje začali pravděpodobně jako první už staří Egypťané cca 4 000 let před naším letopočtem, přičemž využívali tětivu luku – základ smyčcového soustruhu. Potom přišel středověk, dále Leonardo da Vinci a návrh prvního soustruhu… Technologie třískového obrábění ale v porovnání s dnešní dynamikou vývoje postupovala jen pomalu.

Přidaná hodnota v technologii obrábění

V tomto příspěvku bych se rád vrátil ke své návštěvě japonské firmy Kyocera. V jednom z mých minulých textů (viz www.mmspektrum.com/170111) jsem představil unikátní systém řízení pomocí takzvaných améb, který vyvinul zakladatel firmy Kyocera Dr. Kazuo Inamori. Díky tomuto systému a japonské píli a umu se firma dostala na světovou špičku v řadě oborů. Na základě osobních zkušeností pak mohu prohlásit, že to platí také pro divizi řezných nástrojů. Například rychloposuvové frézy Kyocera vysoce překračují produktivitu, která je u nás i v Evropě standardní.

Symbióza hydrauliky a pneumatiky

Když vám společnost Hytek, výrobce hydraulických systémů, pošle seznam svých referencí, dočtete se například: hydraulický agregát pro regulaci Kaplanovy turbíny Poechos v Peru, mazací agregát pro ložiska generátoru turbíny MVE Bugoye v Ugandě, mazací agregát pro ložiska generátoru pro Peltonovu turbínu Patikari v Indii, hydraulický agregát pro regulaci chladicí vody v jaderné elektrárně Temelín, hydraulické agregáty pro ovládání turbíny v Keni na řece Sondu Miriu. Jistě byste za výčtem tohoto typu hledali obrovský nadnárodní koncern, opak je však pravdou: jde o malou firmu šikovných lidí, sídlící v obci Lipůvka.

Novinky značky IMAO pro upínání obrobků

V dnešní době je velká poptávka po efektivní produkci různorodých výrobků v malém objemu a klíčem k vyšší produktivitě je použití přípravků, které lze flexibilně přizpůsobit mnoha různým obrobkům. Upínací prvky ONE-TOUCH se vyrábějí v mnoha různých provedeních, snadno z nich lze vybrat prvky vhodné pro upnutí požadované součásti. Upnutí a odepnutí součásti je jednoduché, bez použití dalšího nářadí a rychlé, zkracuje se čas potřebný pro manipulaci s obrobkem a tím i celkové náklady na výrobu.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit