Témata
Reklama

Inovace v boji proti stresu

V dnešní době každodenního stresu, formální logiky, razantního rozvoje vnějších technologií a neustálého zapojení vědomí se často stává, že lidé aktivně potlačují své pocity a věnují se spíše neustálému chodu myšlenek. Alespoň tak to většinou bývá ve střední a západní Evropě.

Špatná schopnost moderního západního člověka všímat si svých pocitů, které vznikají v průběhu každodenního stresu, a odreagovat se nejenže omezuje úspěšnou schopnost vnímání kolegů v týmu, ale také má negativní vliv na samotného člověka v psychosomatické rovině. Vyvolává též chronické energetické a svalové napětí a negativní změny v organismu a vznik chronických nemocí. Čím dál více se snižuje možnost úspěšného vnímání dalších lidí a komunikace v týmu.

Reklama
Reklama
Reklama

Zapojit podvědomí

Pokud pochopíme základní principy fungování lidského vědomí a podvědomí a jejich vliv na komunikaci s jinými lidmi, dostáváme do rukou velmi účinný a důležitý nástroj pro vylepšení vztahů a vnímání dalších lidí a můžeme v krátké době docílit trvalých změn v budování týmu a úspěšné intuitivní komunikace mezi jeho členy.

Podívejme se nyní na originální metodiku, která nabízí zajímavé možnosti přes aktivní zapojení podvědomí, včetně zrcadlových neuronů pro budování úspěšného intuitivního týmu.

Budování úspěšného intuitivního týmu představuje využití inovativní techniky podvědomého naladění a rozpoznávání vnitřního duševního stavu pozorováním vnějších tělesných signálů členů týmu. Má vliv na úspěšné řešení úkolů a vytvoření úspěšného týmu na základě technologií interkulturní komunikace pomocí zrcadlových neuronů a prvků terapie pomocí energosystémů.

Vytvoření úspěšného týmu díky technologiím interkulturní komunikace pomocí zrcadlových neuronů

Zrcadlové neurony

Objev zrcadlových neuronů v roce 1992 týmem vědců Parmské univerzity v Itálii byl ústředním tématem událostí v oblasti porozumění výskytu mnoha duševních procesů, včetně oblasti komunikace a spolupráce, do té doby neobjasněných. V dnešní době se koncept zrcadlových neuronů stává stále populárnějším a módním v mnoha různých oblastech. Zejména pokud je důležité pochopit záměry a myšlení jiného subjektu, empatie, napodobování (imitace) a vzdělávání. (Podrobněji o zrcadlových neuronech na https://cs.wikipedia.org/wiki/Zrcadlov%C3%BD_neuron)

Tyto úkoly jsou jedněmi z klíčových pro úspěšné vytvoření a efektivní činnost týmu, a to zejména v prostředích interkulturních a vystavujících se častým změnám a stresu.

Pokud vás tento stručný nástin zaujal, můžete se na stránkách www.cz.export-marketing.eu o seminářích, které vám na toto téma nabízíme, dovědět více. Program, termíny a podmínky semináře budou stanoveny podle vašich konkrétních specifických potřeb.

Schwarz & Partner CZ

Lenka Kotllárová

hana.janisova@mmspektrum.com

Reklama
Související články
Lidé: Nejen je získat, ale i udržet

(Ne)dostatek pracovníků. To je problém, který musí dnes a denně řešit majitelé a manažeři snad všech výrobních firem. Univerzální recept jistě neexistuje, ale inspiraci lze čerpat u lidí s hlubokými zkušenostmi na trhu s lidskými zdroji. Jedním z nich je Jacek Kowalak, ředitel personálně poradenské agentury Randstad.

Manažer je jen člověk, Část 10. Vzdělávání v soft skills

Měkké vzdělávání bývá v technických profesích často takovou popelkou. Technika a věda míří stále kupředu, a proto je právě v této oblasti množství různých školení, kurzů a výukových programů širší než v některých jiných oborech. A protože lidé z technických profesí mají přirozený zájem právě o techniku, bývá oblast měkkých dovedností často zanedbávána. Dá se ale říci, že jsou v technických profesích měkké dovednosti méně důležité?

Digitalizace stravenkových systémů

Zaměstnanecké stravování v současné době legislativně podporují vlády 40 zemí světa, přičemž tento systém funguje již přes 50 let. S přicházejícím vývojem technologií se velká část poskytovatelů zaměstnaneckých benefitů rozhodla své produkty digitalizovat.

Související články
Manažer je jen člověk, Část 9. Vzdělávat se chytře

Současná doba je dobou neustálého růstu a rozvoje. Rostou firmy, sdružení, projekty, plány, a občas rostou i lidé.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Manažer je jen člověk, Část 8. Leadership nebo management?

V dnešní době jsou pojmy management a leadership hojně skloňovány. Ve světě se hovoří o významných inspirativních leaderech, kteří určovali trendy ve svém oboru. Jsou napsány knihy o tom, jaké vlastnosti měli, jak se dívali na svět, jakými zkušenostmi museli projít, aby se dostali na vrchol.

Manažer je jen člověk, Část 7. Bez motivace není akce

Motivace je z dlouhodobého hlediska jedním z nejvíce diskutovaných témat. O motivaci mluvíme v kontextu svého vlastního fungování, v kontextu fungování s druhými lidmi, mluvíme o ní v práci, v rodině, u dětí i u dospělých. Proč tomu tak je?

Manažer je jen člověk, Část 6. Adaptace nového pracovníka

Výběrové řízení máte úspěšně za sebou. Pozici jste obsadili, nová posila vašeho týmu podepsala smlouvu a nastoupila. Může se zdát, že je „ruka v rukávu“ a máte vyhráno… Nenechte se mýlit!

Jak přilákat mladé a talentované

Mladí lidé jsou dnes často nabádáni k tomu, aby pečlivě studovali, při studiu získávali potřebnou praxi a zkrátka dělali vše pro to, aby do budoucna měli uplatnění na pracovním trhu. Tento přístup je pochopitelně správný, nicméně v současné době, kdy se nezaměstnanost u nás pochybuje na minimu, je spíše na firmách, aby mladé a talentované zaměstnance pro svůj byznys ulovily.

Manažer je jen člověk, Část 5. Specifika náboru v dnešní době

Řada představitelů firem žije v přesvědčení, že „chybí lidi“. V důsledku toho personalisté často přijímají i uchazeče, kteří na danou pozici nejsou vhodní, jen aby obsadili prázdné místo.

Výzkum a vývoj: nedostatek lidí

Ačkoli zahraniční firmy s oblibou otvírají svá vývojová centra v České republice, v poslední době narážejí na nedostatek expertů. Počet absolventů českých technických škol totiž stále klesá a situaci komplikuje i rostoucí fluktuace.

Manažer je jen člověk, Část 4. Plánování, které opravdu funguje

Vzpomeňte si na své pracovní dny. Kdy naposledy jste v rámci svého dne dělali něco bez plánu? Kdy naposledy jste se prostě ráno vzbudili a řekli si „uvidíme, co vše se dnes bude dít“? Že už je to opravdu dlouho?

Manažer je jen člověk, Část 2. Základ pro skutečného leadera

Být manažerem je někdy opravdu náročné. Být dobrým manažerem, to už je výzva. A být z manažera leaderem, to už je úkol jen pro ty nejlepší.

Manažer je jen člověk, Část 1. Úvodní

Pamatuji si jako včera, když jsem se poprvé potkal s panem strojařem, velkým praktikem a zároveň odborníkem i znalcem, prof. Jiřím Markem z VUT v Brně. Zadání od tehdejšího ředitele společnosti bylo jasné; potřebujeme psychologicky poznat několik osob (Jiří byl mezi nimi), abychom je mohli rozvíjet.

Průmysl ČR očima analytika pracovního trhu_1.díl

Ani před několika lety, kdy na úřadech práce stály fronty uchazečů o volná místa, nebylo obsazování náročných technických pozic nijak jednoduché. Již od roku 2011 byla česká výroba se strojírenstvím v čele ve velmi dobré kondici, hlad po lidech rychle rostl. Dnes, kdy je kvalifikovaných lidí obecně velmi silný nedostatek, je nabírání nových zaměstnanců v průmyslu ještě mnohem obtížnější.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit