Témata
Reklama

Investovali do briketovacího lisu

Slévárna hliníku TOP Alulit se rozhodla investovat do zařízení pro snížení výrobních nákladů. A pro jakou investici se rozhodli? Investovali do technologie briketování. Briketovací lis iSwarf 440 vyrobený společností Briklis je podle slov ředitele a jednatele společnosti Ing. Františka Vaicenbauera jejich nejlepší investicí s nejkratší dobou návratnosti. Instalovali jej na konci roku 2013.

Benešovská slévárna TOP Alulit vyrábí výrobky ze slitin hliníku pro elektrotechnický, strojírenský a potravinářský průmysl s cílem prosadit se také na trhu automobilového průmyslu. Specializuje se na výrobu tenkostěnných a tlakotěsných hliníkových odlitků přesných tvarů a rozměrů v úzkých tolerancích, jako jsou odlitky pro hydraulické systémy, čerpadla, klimatizace atd. Gravitačním a nízkotlakým litím do kokil dále vyrábí odlitky pro velmi namáhané součásti – písty a hlavy spalovacích motorů. V porovnání s litím do pískových forem jsou odlitky gravitačně lité kompaktnější, rozměrově stálé, s vyšší kvalitou povrchu a dosahují lepších mechanických vlastností.

Reklama
Reklama
Reklama

Recyklace třísek

Cílem investice do briketovacího zařízení bylo snížení výrobních nákladů na odlitky nahrazením části nakupované suroviny briketami z hliníkových třísek s důrazem na zachování kvality odlitku. Přibližně 80 % objemu třísek, které firma vyprodukuje, jsou krátké třísky z frézování. Tento materiál je pro briketování nejvhodnější. Ve společnosti TOP Alulit lisují slitinu DIN 230, ta tvoří hlavní výrobní program, kterým je výroba víka na motor Jaguar-Range Rover.

Slévárna hliníku TOP Alulit

Ekonomický provoz

Briketovací lis iSwarf 440 má nízký příkon hydraulického agregátu, pouhé 4 kW, a průměr lisovacích nástrojů 55 mm. Jedná se o nejmenší briketovací lis v řadě iSwarf s velmi ekonomickým provozem, což je dáno mj. nízkou spotřebou energie a malými nároky na obsluhu. Kontejnery s třískami se vyklápějí přímo z vysokozdvižného vozíku do speciální násypky lisu, takže čas strávený při obsluze lisu činil za šest měsíců provozu pouhých 94 hodin.

Pískové formy s lisem iSwarf v pozadí

Čistota taveniny zůstává zachována

„Samozřejmě že začátek provozování a použití briket v technologii tavení si vyžádaly zvýšenou pozornost. Již po několika dnech metalografie potvrdila, že při dávkování do 20 % briket ve vsázce je čistota taveniny zachována. Takto natavenou slitinu je možné použít i do náročných tenkostěnných odlitků, např. víka pro motor. Z hlediska provozování jde v případě briketování o nenáročnou technologii, která významně pozitivně snižuje materiálové náklady slévárenského provozu, snižuje náročnost na skladování a manipulaci. Návratnost investice je v řádech měsíců,“ hodnotí investici Ing. Vaicenbauer.

Briketa z hliníkových třísek
Výpad briket z lisu iSwarf

Tavení briket

Samotné třísky se taví se značnými ztrátami, mají větší povrch a tím i vyšší propal než třísky upravené do briket. Jsou lehké a tak částečně víří nahoře v tavicí peci a postupně hoří. Tavení třísek ve formě briket je mnohem výhodnější. Další výhodou je i umístění lisu na provozovně, kde odpad vzniká. Po naplnění kontejneru v obrobně jsou třísky ihned vysypány do násypky lisu, kde jsou zpracovávány. Šetří se tím i prostor pro skladování a náklady na přepravu třísek. Proces recyklace je pak značně úsporný co do vynaložené energie i v nárocích na pracovní síly a výrobní prostory.

Briketovací lis iSwarf 440-4-55

Široká použitelnost

Rozsáhlá konstrukční řada briketovacích lisů iSwarf nabízí mnoho variant výkonů a vybavení. Základní výhodou lisu iSwarf je využití patentově chráněné konstrukce hydraulického systému. Toto řešení umožňuje velmi jednoduché navýšení výkonu nebo změnu násypky v případě nárůstu výroby. Kombinací volby příkonu motoru čerpadla hydraulického agregátu od 4 kW do 15 kW a průměru lisovacích nástrojů od 55 mm do 100 mm se řeší požadavek na kvalitu briket a výkon briketovacího lisu. Díky stavebnicové konstrukci se lisy iSwarf snadno začlení do výrobní technologie a dokážou splnit požadavky na automatizaci provozu a vybavení dalších technologií. Pokud je pro firmy důležité oddělení cenných řezných olejů, mohou být tyto kapaliny vytlačeny, zachyceny a odčerpány pro další použití.

Jana Šmejkalová

jana.smejkalova@briklis.cz

BRIKLIS

www.briklis.cz

Reklama
Související články
Briketování třísek má stále větší význam

Po dlouhé roky bylo zpracování kovových třísek opomíjenou činností kovoobráběcích podniků, které produkují tento specifický odpad. Třískové hospodářství se však stále častěji stává součástí celkové ekonomiky výroby. Potenciál kovových třísek jako suroviny, či jako prostředek k významným úsporám si uvědomují v mnohých společnostech. Takové závěry vyvozuje jeden z nejvýznamnějších výrobců briketovacích lisů v Evropě, česká společnost Briklis. Zajímavostí je i to, že zájem o briketování nemají pouze producenti kovových, ale také plastových třísek z obrábění, či jiných způsobů zpracování různých materiálů.

Ani vývoj briketovacích lisů nespí…

Fakt, že vývoj vlastních výrobků je důležitou činností každého výrobce, a to v jakémkoli oboru, je neoddiskutovatelný. Bez této drahé a náročné činnosti každý výrobce riskuje propad a nečinností dává náskok konkurenci. To jsou obecná pravidla, která každý zná, ale ne každý z řad středních podniků toto dokáže realizovat samostatně a ve vysokém tempu. Společnost Briklis taková je. Na svém stánku na MSV 2017 v Brně svůj vlastní vývoj představí.

Jak na hliník?

Recyklace jedné tuny hliníkového materiálu ušetří přibližně čtyři tuny bauxitu, 95 % energie potřebné pro výrobu primárního hliníku a devět tun emisí CO2. V současné době ušetří více než 80 milionů tun emisí skleníkových plynů ročně. To odpovídá přibližně 15 milionům automobilů.

Související články
Po vylisování prvních briket jsme se rozhodli lisy vyrábět sami

Před 23 lety se dva inženýři pustili do projektu, o němž se v Čechách zatím jen snilo. Brzy se ale Miroslav Medek a Miroslav Šmejkal přesvědčili, že co funguje v zahraničí, má šanci i v zemi s rodící se demokracií. Dnes stroje značky BrikStar od firmy Briklis na výrobu briket ze dřeva, kovu, papíru, polyuretanu a dalších materiálů znají v mnohých zemích světa.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Obrobek, tříska, briketa

Každá obrobna zná ten pohled na kontejnery zaolejovaných třísek, které často zabírají místo, na jejich transport vycházejí relativně vysoké náklady, a ještě mohou řeznými kapalinami znečistit okolí. Třísky z obrábění kovů jsou však cennou surovinou pro výrobu nových polotovarů. Jejich recyklace je proto velmi perspektivní.

Výroba ocelových modelů a forem

V oblasti výroby modelů pro slévárny mají dosud používané materiály vrstvené dřevo, umělá hmota a hliník stále větší konkurenci v oceli. Ocelové modely se vyznačují vynikající přesnosti a odolností proti otěru, avšak vyžadují použití odpovídajících robustních obráběcích strojů. Středně velký výrobce modelů v Sauerlandu je v této oblasti už řadu let aktivní jako průkopník. Zde je zpráva o zkušenostech po zakoupení pětiosého HSC obráběcího centra Röders RXU1200 DSH na podzim roku 2012.

Rotační tryskání nadměrných válcových klikových skříní

Změna výrobního programu a kapacit pro výrobu válcových klikových skříní dieselových a plynových motorů byla rozhodující pro investici slévárny železa Eisengießerei Gienanth GmbH do nového tryskacího systému. Firma Rösler koncipovala pro oblast ručního lití do forem kompaktní, plně automatické tryskací zařízení se speciální manipulační torzní tyčí RMBS 1-842. Zařízení umožňuje otáčení a kývavý pohyb až pět tun těžkých motorových bloků během vytloukání jader, odkujňování a čisticího tryskání, které umožňují dosáhnout krátkých dob taktů. Nové tryskací zařízení současně optimalizuje chod výroby.

Kombinace technologií slévání a 3D tisku

Aditivní technologie přinášejí do oboru slévárenství nový pohled na věc a výrazně ovlivňují nejen proces výroby odlitků, ale i myšlení pracovníků ve slévárnách. Aditivní výroba zásadním způsobem mění zavedené pracovní postupy, systémy práce s výrobní dokumentací, technickou přípravu výroby a technologii výroby odlitků. Mění také možnosti konstrukce odlitků včetně jejich tvarové náročnosti. Proto můžeme bez přehánění tvrdit, že celou slévárnu a její postup výroby odlitků lze vměstnat do jednoho stroje - 3D tiskárny na kovy.

Budoucnost nástrojových materiálů bez kritických kovů

V současné době jsou nejrozšířenějšími nástrojovými materiály slinuté karbidy a nástrojové oceli. Slinuté karbidy, tedy cermety tvořené vysokým podílem karbidů, převážně karbidu wolframu, a dále TiC, TaC a NbC, a kobaltem jako pojivem jsou využívány především pro výrobu výměnných břitových destiček pro strojní obrábění, případně vrtáků do zdiva a betonu. Díky výborné otěruvzdornosti a velmi dobré lomové houževnatosti jsou v poslední době tyto materiály využívány pro různé aplikace, jako je obrábění ocelí, litin i neželezných kovů.

Efektivní obrábění hliníkových tlakových odlitků

Pokud jde o sériovou výrobu složitých tlakových odlitků z hliníkových slitin, je Kovolis Hedvikov preferovaným partnerem automobilových výrobců a dodavatelů. S cílem rozšířit kapacitu i možnosti zpracování investovala společnost do nového omílacího systému, přizpůsobeného široké škále dílů a místním podmínkám.

Odlitek nebo výkovek - vždy perfektně tryskaný

Rozmanitost slévárenských a kovárenských technologií vyrábějících díly nezná mezí. U výkovků a odlitků jsou nepostradatelnými pracovními procesy odstranění okují, písku a jader a tryskání pro sjednocení povrchu. Zvláště pro tyto průmyslové účely byly vyvinuty různé koncepty tryskacích zařízení na míru – včetně automatizace.

Technologie pro zpracování druhotného odpadu

Tváří v tvář současným náročným ekonomickým podmínkám závody na zpracování hliníku napříč celou Evropou hledají lepší a efektivnější způsoby, jak zpracovat druhotný kovový odpad. Z finančního hlediska je to logické, ale přináší to kromě zajímavých možností také komplikace.

Slévárna navýší kapacitu výroby

Uplynulý rok 2015 byl ve slévárně Kovosvitu MAS obdobím řady důležitých změn a rozhodnutí.

Ocelové město a CO2

Co Jules Verne nemohl tušit… Nebo mohl? Zlého profesora nechává umřít na zadušení kysličníkem uhličitým…

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit