Témata
Reklama

Jít někam dál

26. 04. 2010

V  pražském Clarion Congress Hotelu se 16. března 2010 uskutečnila zákaznická konference Inforum 2010, na níž společnost Infor představila své novinky pro letošní rok.

Cílem konference bylo informovat o nových možnostech v oblasti zvyšování podnikové výkonnosti a snižování celkových nákladů na vlastnictví IT řešení. Konference rovněž nabídla sérii vzdělávacích sekcí, jež prezentovaly klíčové produkty z portfolia firmy Infor a jejích partnerů. Zákazníci měli možnost komunikovat přímo s managementem společnosti, odborníky na daná řešení, distribučními a technologickými partnery, jakož i kolegy ze svých odvětví, a diskutovat s nimi způsoby, jak čelit aktuálním obchodním výzvám. Po úvodní společné části program pokračoval v sekcích zaměřených na oblasti řízení podnikových zdrojů (ERP), řízení výkonnosti (PM), řízení dodavatelského řetězce (SCM), řízení podnikového majetku (EAM) aj.

Reklama
Reklama
Reklama
Jedním z přítomných členů managementu společnosti Infor byl Petr Felkner, nový country manažer pro Českou republiku, kterému jsme při této příležitosti položili několik otázek.

Rozhovor

Jedním z přítomných členů managementu společnosti Infor byl Petr Felkner, nový country manažer pro Českou republiku, kterému jsme při této příležitosti položili několik otázek.

MM: Co vnímáte jako svůj hlavní úkol ve funkci country manažera?

P. Felkner: Samozřejmě dělat business. Tedy pokračovat v růstu naší společnosti, zvýšit náš podíl na trhu a hlavně zvýšit povědomí o společnosti Infor v České republice a na Slovensku na takovou úroveň, jaká je běžná například v Německu nebo ve Francii.

MM: Obecné povědomí o společnosti Infor tedy hodnotíte jako nedostatečné?

P. Felkner: Přesto, že společnost Infor patří mezi nejvýznamnější dodavatele podnikového softwaru ve světě, jsou u nás známy spíše jednotlivé produkty, jako například SSA nebo System21. Naším cílem je, aby veřejnost věděla, že je to Infor, který nabízí široké portfolium podnikových řešení. Cest k tomu je několik. Jednou z nich je dnešní konference Inforum, dále chystáme například odborné semináře nebo prezentace v médiích.

MM: Co je největším trumfem Inforu z hlediska zákazníka?

P. Felkner: Největším trumfem Inforu je právě to, že nabízí široké spektrum různých produktů umožňující velmi dobře zvládnout komplexnost této branže. Tato řešení jsou zaměřena na výrobní a distribuční firmy, které mají tradičně velmi komplikované procesy a kromě pořízení dat a informací potřebují pokročit dále. Právě k tomuto základu Infor přes SOA architekturu, tedy bez nějakých složitých drahých integrací, nabízejí produkty typu performance management, supply management aj., které danému podniku pomohou vytvořit konglomerát řešení důležitých pro vstup do globální ekonomiky. Většina podniků má právě z tohoto kroku obavy z důvodu neblahých zkušeností s různými proprietárními řešeními a hrozí se představy o tom, že by je měly vyměnit za něco jiného, něco k nim dokupovat a zase složitě implementovat. Infor právě toto vše nabízí pod jednou střechou, což pro podniky může být zajímavé z hlediska úspor investic a hlavně snížení počtu dodavatelů.

MM: Většina firem již nějaké řešení má. Jak tedy postupovat?

P. Felkner: Především je třeba sejít se se zákazníkem a udělat analýzu, zjistit, které produkty má, které jsme schopni nahradit či rozšířit, jaké můžeme dát navíc a jak jsme schopni jeho procesy zefektivnit. Jinou cestou je prostřednictvím SOA propojit stávající řešení v podniku s těmi našimi tak, aby zákazník měl dokonalý přehled o podniku přesto, že využívá různá řešení. Díky našemu integračnímu řešení jsme totiž schopni velice efektivně sdílet informace. Nemusí se tedy jednat o velké kroky typu nasazení big ERP, ale naopak je možné postupnými inovačními kroky stávající řešení rozšiřovat.

MM: Jaký je váš pohled na současnou ekonomickou situaci a co byste podnikům doporučoval?

P. Felkner: Krize bude ještě chvíli doznívat, nicméně jsou tu první signály, že ekonomika by měla začít stoupat. Paradoxně právě v dobách krize je ze všeho nejdůležitější nebát se změny, začít něco nového dělat, inovovat, jít někam dál. Řada firem říká, že musí šetřit každou korunu, ale ona ta změna může zdravě nakopnout a ukázat nové možnosti a příležitosti na trhu. Neříkám, že vždy se to podaří, ale určitě je lepší udělat něco než nic. Nejhorší je vyčkávat, co bude nebo co se stane, protože bez vlastního přičinění se to stane málokdy.

Děkuji za rozhovor.

Pavel Marek

Reklama
Vydání #5
Kód článku: 100532
Datum: 26. 04. 2010
Rubrika: Informační technologie / E-business
Autor:
Firmy
Související články
Nejčastější problémy v řízení skladového hospodářství

Ať už se jedná o materiál potřebný pro výrobu, o polotovary nebo o uskladněné hotové výrobky, řízení skladových zásob je ve výrobních podnicích důležitou součástí firemních procesů, která s sebou nese také nemalé náklady.

Mít, či nemít ERP, to je otázka!

Investice do podnikového informačního systému je imperativum současnosti. Skoro se zdá, že firma bez ERP nemůže existovat. Přínosy implementace pro řízení podniku jsou ve většině případů nesporné a zásadní. Zavedení ERP je ale zároveň finančně i časově náročná záležitost. Nejde pouze o nákup univerzálního a samospasitelného softwaru nebo hardwaru, ale o výsledek společné práce dodavatele systému se zákazníkem.

Současná tendence při práci s plechy a kovy? Automatizace procesů

Neúprosný trend dnešních dní velí: preciznost především. Právě přesnost je totiž u odvětví, ve kterých se pracuje s kovy a plechy, hlavním jmenovatelem úspěchu. Navíc je nutné držet krok s trhem, tedy připravit výrobky k prodeji v co nejkratší době a s co nejnižšími náklady. Není proto divu, že společnosti stále častěji automatizují své firemní procesy.

Související články
Sdílená digitální platforma pro společný růst

Cílem sdílené digitální platformy Gogrou je spojit potenciální členy, sdružit je ve správných oblastech, zkrátit čekací doby a nabídnout online digitální místo pro bezpečný obchod a moderní komunikaci.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Úspěšný sběr zakázek pomocí Online - trhu

Internet dnes poskytuje dodavatelům celou řadu způsobů prodeje. Ale ne všechno vede k úspěchu. Nejlépe to ví Daniel Störzner z firmy LCP GmbH. Jeho podnik specializující se na přesné obrábění laserem vzrostl díky internetu téměř dvojnásobně.

Sběr (léčivých bylin) dat z výroby

Ano, sběr bylin sem nepatří a je to špatně (?????). Anebo ne tak docela? No, byliny se obvykle sbírají proto, aby po svém zpracování pomáhaly léčit, hojit a podobně. Co to má se sběrem výrobních dat společného? Na první pohled pramálo - ale je to tak úplně pravda?

Blockchain je veřejný

Česká republika - na rozdíl od většiny světa - má k dispozici veřejný blockchain. Nebo přesněji: veřejný blockchain, který je dostupný celému světu, vznikl v České republice.

Přesolená polévka a podnikové plánování

Už pár let jsme všichni s velkou chutí ujídali z polévky, která se vařila v kotli globální ekonomiky a jejími nejkvalitnějšími ingrediencemi byly nízká nezaměstnanost a hospodářský růst. A každý přitom čekal, kdy do tohoto stále více se přehřívajícího kotle neviditelný šéfkuchař trh přisype něco, po čem nám ta delikatesa začne pomalu opět hořknout na jazyku. Delší dobu se mluvilo o nejistém směřování čínského hospodářského zázraku, který dosud významnou měrou ovlivňoval jakžtakž pozitivní statistiky WTO a vedle toho analytici průběžně strašili odhady, která bublina praskne jako první.

Udržitelnost v oblasti procesní výroby

Každý chce mít udržitelné produkty a prodejci stále více tlačí na výrobce, aby dodávali zboží vyhovující novým preferencím zákazníků, kteří žádají ekologičtější a čistší varianty.

Sběr dat, analýza a predikce pro rychlé děje

Společnost DEL vyvinula a nabízí vlastní systém delMES pro on-line sběr dat, který firmám umožňuje firmám šetřit náklady nejen v údržbě, ale díky predikci omezit i případné ztráty, které by jinak vznikly zastavením výrobní linky. Firma systém postupně rozšiřuje o další moduly týkající se predikce a zpracování rychlých dějů.

Práce s daty umožňuje předvídat budoucnost

Každý byznys potřebuje plánovat. Potravinářský průmysl potřebuje plánovat inteligentně. V tomto odvětví panuje tvrdý konkurenční boj a produkt, který poměrně rychle podléhá zkáze, je jenom dalším důvodem, proč celý systém musí fungovat bezvadně, rychle a efektivně.

Pomocník pro řízení strategické změny

Dobře zvládnuté řízení strategické změny je základem pro přežití firmy v podmínkách dnešního neustále se měnícího trhu. Plánování je dnes extrémně důležité, ale stejně tak je důležité umět plány i upravovat a měnit. V tom vám mohou velice efektivně pomoci moderní podnikové informační systémy, jako jsou Helios Orange a Helios Green.

Jaké otázky si pokládat při volbě ERP systému?

Největší výzvou současnosti je změna. Trh je neustále v pohybu a výrobní podniky stejně jako high-tech společnosti se už neobejdou bez kvalitního podnikového softwaru. ERP systémy se tak stávají nezbytnou platformou, která podporuje efektivní fungování společnosti od výroby, obchodu až po servis.

Zvyšte potenciál svého 2D CAD softwaru!

Stále příliš mnoho firem přichází o své finanční prostředky tím, že sice využívají nové technologie, ale ty nezvyšují jejich celkový potenciál. V takovém případě pomůže aplikace DraftSight od Dassault Syst?mes. Pomocí tohoto softwaru lze spouštět stávající DWG soubory a vytvářet nové za zlomek nákladů oproti jiným CAD řešením.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit