Témata
Reklama

Nové nástroje pro jemné vrtání

Mezi čelní výrobce přesných rotačních nástrojů pro jemné vyvrtávání patří již několik desetiletí firma Wohlhaupter, kterou v České republice zastupuje společnost Unitool Europe, s. r. o. Všechny její nástroje jsou koncipovány pro modulární systém MultiBore, který je používán po celém světě. Firma tento systém nyní rozšiřuje o nové zajímavé nástroje

Vrtáky Top Cut Plus

Po náročných zkouškách u firmy a vybraných zákazníků byl do výroby zařazen nový typ vrtáků s VBD pod obchodním označením Top Cut Plus. Jedná se o zcela nový typ nástroje, vycházející z nejnovějších poznatků v oblasti vrtání do plného materiálu. Vrtáky jsou osazeny břitovými destičkami typu XOMT se čtyřmi řeznými hranami (dvě jsou využity pro lůžko u středu vrtáku a další dvě protilehlé pro vnější lůžko). Důvodem je optimální utváření vrtaného materiálu tak, aby docházelo ke vzniku krátkých třísek, které se snadněji odstraňují z místa řezu. Břitové destičky mají tři základní geometrie:
  • u typu 49 se uplatňuje základní geometrie s hladkým pozitivním utvařečem a zesílenou řeznou hranou pro vrtání konstrukčních ocelí a šedé litiny. Je vhodná pro vysoké posuvy a nestabilní řezné podmínky včetně přerušovaného řezu;
  • typ 42 má geometrii s jemným drážkováním a pozitivním úhlem čela, která je určena pro vrtání hliníku, barevných kovů a vysoce legovaných korozivzdorných ocelí. Hodí se rovněž pro průchozí otvory;
  • u typu 52 byla vyvinuta speciální geometrie s vysoce pozitivním úhlem čela a utvařečem typu "orlího drápu" pro vrtání legovaných materiálů s obtížným utvářením třísky, např. vysokolegované Cr-Ni oceli.
  • Reklama
    Reklama
    Reklama

    Materiál břitových destiček

    Poněvadž břitová destička musí odolat jak vysokým tlakům při nízké řezné rychlosti, tak i tepelnému zatížení při vysoké řezné rychlosti, firma Wohlhaupter používá čtyři druhy destiček, které kompletně pokrývají celou paletu vrtaných materiálů. Prvním jsou destičky z jemnozrnného houževnatého karbidu typu WHC32 (HC-K15) s povlakem vytvořeným metodou MT-CVD/CVD s vrstvami TiN-TiCN-Al2O3, který je určen pro vrtání šedé a temperované litiny. Druhým typem jsou destičky z karbidu typu WHC33 (HC-P15) s modifikovanou břitovou zónou, povlakovaného metodou MT-CVD/CVD vrstvami TiN-TiCN-Al2O3-ZrCN. Vrchní vrstva ZrCN odolává vysokému tlaku při utváření třísky. Destičky z tohoto materiálu jsou ideální pro vrtání vysokou řeznou rychlostí do všech typů ocelí. Dalším typem karbidu používaného k výrobě břitových destiček je WHC 35 (HC-P35, M30), ultra houževnatý typ jemnozrnného karbidu, povlakovaný metodou plazma CVD vrstvou TiN. Doporučuje se pro vrtání při nestabilních podmínkách, kde je řezná hrana extrémně mechanicky namáhána (např. přerušovaný řez). Je vhodný především pro vrtání zejména vysokolegovaných ocelí. Posledním materiálem je WHW 15 (HW-K15), jemnozrnný dvoufázový karbid s vysokou houževnatostí jádra a stabilní řeznou hranou, který je určen pro vrtání do litiny a neželezných materiálů a žáruvzdorných ocelí.
    Vrtáky Top Cut Plus jsou nabízeny v rozsahu průměrů 19 mm až 54 mm v řadě odstupňované po 1 mm. Nejvíce používaná délka vrtáků je 3xD. Varianty 5xD a 8xD budou zařazeny do prodeje během tohoto roku. Stopka nástroje je opatřena spojovacími uzly MVS 50-28 a MVS 63-36 modulárního systému Wohlhaupter MultiBore.

    Dvoubřité hrubovací nástroje v prodlouženém provedení

    Výrobou tohoto typu nástroje firma Wohlhaupter reagovala na požadavky trhu, kde se poměrně často objevovala poptávka po nástrojích s velkým vyložením. Jedná se o modifikaci tělesa hrubovacího nástroje s jemným čelním ozubením, které je oproti standardní variantě prodlouženo na délku cca 5xD. Na čelní ozubení se upínají nožové jednotky ze standardní nabídky s úhlem nastavení 90o nebo 80o. Sestavený nástroj má i v prodlouženém provedení vysokou tuhost a stabilitu. Jako příklad použití lze uvést obrábění v oceli 16MnCr5, kde bylo nutné převrtat v jedné operaci původní D1 = 32 mm na D2 = 44,5 mm, a to v délce 195 mm. Byly použity řezné podmínky vc = 120m/min , ap = 6,25 mm , f = 0,25 mm·ot-1.
    Nové nástroje jsou k dispozici se spojovacím uzlem MVS 50-28 a pro rozsah průměrů 29 mm až 66 mm.

    Novinky řady ALU-Line

    Tato nová řada je tvořena samovyvažovacími přesnými nástroji Balance-ALU v průměrech 100 - 205 mm a univerzálními nosiči pro obrábění v průměrech 200 - 1050 mm, na které jsou připevňovány nožové držáky pro hrubování a srážení hran a přesné mikrometrické nožové jednotky. Novinkou jsou ALU prodloužení a redukce pro velikost spojovacích uzlů MVS 100-56, 80-36 a 63-36. Jejich použitím se nadále snížila hmotnost celé soustavy tvořené základním držákem, prodloužením nebo redukcí a vlastním nástrojem. Výsledkem je dosažení vyšších řezných rychlostí při zachování stability soustavy. Jako příklad můžeme uvést porovnání kritických otáček u prodloužení s délkou x1 = 275 mm a spojovacím uzlem MVS 80-36: ocelové prodloužení s kat. č. 119069 má nmax = 1600 min-1, ALU prodloužení s kat. č. 319006 má nmax = 2500 min-1.
    Reklama
    Vydání #4
    Kód článku: 30458
    Datum: 23. 04. 2003
    Rubrika: Trendy / Obrábění
    Autor:
    Firmy
    Související články
    Strojírenské podniky v době pandemie

    Pandemie koronaviru uzavřela hranice naší republiky a zahraniční pracovníci se nedostanou do zaměstnání. Řada domácích zaměstnanců musela nastoupit do karantény. Mnoho českých strojírenských podniků se tak dostalo do nemalých problémů. Firma Grumant hledala recept, jak se takovým problémům vyhnout nebo alespoň minimalizovat jejich následky.

    Pohodlné upínání magnetem

    Pokud jde o úsporu času při seřízení a upnutí obrobků bez deformace, je elektricky aktivovaná technologie permanentních magnetů považována za špičkový systém. S trochou konstrukční zručnosti mohou být během sekundy a bez deformace upnuty a z pěti stran obrobeny především velkoformátové díly. Ani v oblasti standardních modulů nezůstává vývoj bez odezvy. Moderní magnetické upínací desky umožňují optické nebo automatizované monitorování upínacího procesu.

    Prediktivní diagnostika přesnosti CNC strojů

    Jak přesný je náš stroj? Můžeme jeho parametry nějak zlepšit? Je stále ještě ve stavu, který předpokládáme? Často je obráběcí stroj pro uživatele černou skříňkou, která v optimálním případě produkuje shodné výrobky. Nemusí to tak zůstat a stav strojů lze i cíleně zlepšovat.

    Související články
    Kloubový robot uvnitř stroje

    V oboru obráběcích strojů není potřeba japonskou společnost Okuma podrobně představovat. Je známá svým širokým sortimentem soustružnických, frézovacích a brousicích číslicově řízených obráběcích strojů. Nyní na trh přináší vlastní automatizační řešení v podobě robota Armroid.

    Reklama
    Reklama
    Reklama
    Reklama
    Související články
    Přesnost zvyšující produktivitu

    Zakoupení obráběcího centra Pama umožnilo společnosti Tajmac-ZPS zvýšit nejen její celkovou produktivitu, ale také geometrickou přesnost při výrobě důležitých komponent pro její vícevřetenové automaty.

    Vlajková loď pětiosého obrábění

    Český výrobce obráběcích strojů Kovosvit MAS v letošním roce slaví úspěch se svojí high-tech produkcí, zejména s pětiosými vertikálními obráběcími centry řady MCU. Tyto stroje se daří firmě umísťovat na náročné trhy Evropské unie i jinde ve světě, cenné reference sbírají především v leteckém průmyslu.

    Československá stopa u nového rekordu

    Nový rekord počtu návštěvníků jsme zaznamenali na letošním technologickém setkání WFL Millturn Technologies.

    Pro větší efektivitu ve výrobě

    Spolupráce mezi výrobcem obráběcích strojů Hurco a dodavateli automatizovaných nakládacích systémů má za následek vyšší produktivitu a větší výnosy. Automatizované nakládání umožňuje rozšíření kapacity v kusové a malosériové výrobě bez potřeby dalšího personálu pro obsluhu strojů. Nakládací roboty je možno také využít v bezobslužných směnách nebo o víkendech.

    Novinka z varnsdorfské líhně

    Přední evropský výrobce obráběcích strojů, TOS Varnsdorf, letos představil nečekanou novinku, která významně rozšiřuje nabídku výkonných obráběcích strojů z varnsdorfské líhně.

    Optimalizace soustružení korozivzdorných ocelí

    Použití korozivzdorných ocelí pro inženýrské aplikace vždy do určité míry vedlo k technickému paradoxu. Zatímco konstruktéři jsou nadmíru spokojeni s tím, jaké pevnostní vlastnosti a korozní odolnost tyto běžně používané materiály nabízejí, výrobní inženýři už jsou asi méně okouzleni jejich typickým deformačním zpevňováním a všeobecně špatnou obrobitelností. Avšak průmyslovými odvětvími, jako jsou výroba čerpadel a ventilů, výroba zařízení pro ropný a plynárenský průmysl, automobilový a letecký průmysl, jsou součásti z korozivzdorných ocelí výslovně požadovány i nadále.

    Vyvrtávání hlubokých otvorů

    V současné době jsou kladeny stále vyšší nároky na nástroje pro obrábění. Čím dál více se obrábí těžkoobrobitelné a různé nestandardní materiály. K tomu jsou obrobky po konstrukční stránce čím dál složitějšími.

    Plnění požadavků na čistotu ve výrobě

    Firma Rosler vyvinula pro výrobce systémů škrticích a výfukových klapek kompletní systém automatizovaného obrábění. Tento systém pokrývá operace od převzetí obrobku po třískovém obrábění přes proces surf finishingu a jemného čištění, nanesení kódu datové matice až po zabalení dílů do KLT obalů a jejich přesun do stohovacích kontejnerů.

    Robot s dvojitým uchopovačem zrychlil obsluhu CNC stroje

    Osvald Jensen A/S je dánská rodinná firma dodávající strojírenské produkty pod vlastní značkou. Ve své továrně v Dánsku firma vyvíjí a vyrábí součástky do převodovek pro široké spektrum využití. Zaměřuje se na produkci vysoce kvalitních šnekových převodovek, převodových ústrojí a ozubených kol nejrůznějších velikostí.

    CNC řízení pro rychlostní a multifunkční obrábění

    Výsledek obráběcího procesu v parametrech přesnost/rychlost/povrch je dán mnoha faktory na straně stroje, nástrojů, způsobu programování a upínání, přičemž může existovat i více cest k jednomu stanovenému cíli. V tomto článku bychom se chtěli zaměřit na CNC řídicí systém, který je dnes bezpochyby podstatnou a nenahraditelnou složkou tohoto procesu. Řídicím systémem přitom většinou rozumíme jak vlastní řídicí počítač, tak i pohony os a vřeten a systémy odměřování polohy.

    Reklama
    Předplatné MM

    Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

    Proč jsme nejlepší?

    • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
    • Vysoký podíl redakčního obsahu
    • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

    a mnoho dalších benefitů.

    ... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

        Předplatit