Témata
Reklama

Pracovní oděvy stále více podléhají módě

U pracovních oděvů pro řemeslné a průmyslové použití je v současnosti trendy „ležérní“ móda. Kalhoty do pasu a kargo kalhoty se těší rostoucí oblibě. Tento módní trend využívá ve svých aktuálních kolekcích také společnost Mewa.

V mnoha zemích hrají u ochranného oděvu v některých odvětvích stále hlavní roli klasické jednodílné oděvy. To potvrzuje Veronika Lipovská, jednatelka společnosti Mewa Textil-Service, s. r. o.: „Německo bylo tradičně zemí kalhot s náprsenkou, stejně jako Rakousko. Ve Francii byly naproti tomu vždy preferovány kalhoty do pasu a v Belgii, stejně jako v České republice, kombinézy.“ Mnohé podniky a provozy, které pro vybavení pracovním oděvem včetně jeho údržby využívají kompletní servis společnosti Mewa, přecházejí z kalhot s náprsenkou na kalhoty do pasu – často v kombinaci s vestou. Důvod této změny spatřuje Veronika Lipovská v rostoucím vlivu volnočasové a vycházkové módy na pracovní oděvy.

Reklama
Reklama
Reklama
Dvoubarevné pracovní oděvy Mewa Twinstar představují kombinaci pohodlí a dokonalého vzhledu díky atraktivním barevným kombinacím, pohodlným střihům a kvalitní odolné tkanině.

Rozmanitost a funkčnost

Ti, kdo nosí raději kalhoty s náprsenkou, se jich však nemusejí ani do budoucna vzdávat. Tato klasika samozřejmě v sortimentu společnosti Mewa zůstává i nadále. Stěžejním heslem pracovních oděvů je rozmanitost. Kolekce s pohodlným střihem splňují různé požadavky jejich nositelů a hodí se pro různé oblasti použití. Ten, kdo například rád nosí ve volném čase vycházkové oblečení, se bude při práci cítit dobře v oděvech Generation Work nebo Generation Core. Ty mají volný střih s mnoha kapsami na smartphon, nářadí a tak dále. Vzhledově vypadají kargo kalhoty jako oděvy pro volný čas – jsou však ušity z prodyšné, odolné tkaniny tak, že bez újmy odolají každodennímu nošení při práci. Tam, kde je třeba přiložit řádně ruku k dílu, musí hodně vydržet rovněž pracovní oděv. Díky vyztužení oblastí loktů a kolen materiálem Cordura jsou kalhoty a bundy obzvláště odolné – jako například oděvy z kolekce Mewa Performance. Kolekce Twinstar je atraktivní díky modernímu dvoubarevnému vzhledu, pohodlnému střihu a použití kvalitních materiálů. V mnoha praktických kapsách najde své optimální místo jakýkoli předmět, od mobilního telefonu až po kuličkové pero.

Ochranná pracovní obuv Mewa se vzhledově vyrovná kvalitním teniskám.

Moderní ochranná obuv

Katalog Mewa obsahuje mnoho moderních a praktických výrobků, od moderní ochranné obuvi přes ochranné rukavice až po obvazy na rány – všechno potřebné pro různá pracoviště. Nejaktuálnější ochranná obuv S3 vypadá na první pohled stejně jako tenisky nebo sportovní obuv. Přitom se používají nová vlákna a techniky, podobně jako u trendů inspirovaných vycházkovou a volnočasovou módou. V současnosti přináší moderní ochranná pracovní obuv s podešví Air-Tech, gelovou vložkou pro tlumení paty, prodyšnou membránou Gore-Tex a textilní ochrannou výztuží v porovnání s dřívější obuví s ocelovou mezipodešví optimální pohodlí. Veronika Lipovská ví, že zákazníci oceňují zvýšený komfort a lepší vzhled: „Díky novým materiálům můžeme dnes nabídnout velký výběr obuvi bezpečnostní třídy S3, které jsou stejně pohodlné a mají stejný vzhled jako dobrá obuv pro volný čas.“

M. Peterka

MEWA Textil-Service

MPeterka@mediatrust.cz
www.mewa.cz

Reklama
Vydání #7,8
Kód článku: 140735
Datum: 25. 06. 2014
Rubrika: Výroba / Údržba
Autor:
Firmy
Související články
Prediktivní údržba zvyšuje efektivitu

Přes nesporné výhody prediktivní údržby je její aplikace do praxe průmyslových podniků zatím spíše sporadická. S přechodem na prediktivní údržbu pomáhá společnost SKF nejen svým zákazníkům, ale vše zavádí i ve svých závodech.

Utěrky v zátěžovém testu

V provozovnách a výrobních zařízeních v průmyslovém a živnostenském odvětví se objevují nečistoty nejrůznějšího druhu. Mnoho firem se při čištění strojů a pracovišť spoléhá na textilní utěrky pro opakované použití.

Jak změnit Big data na Smart data

Sběr dat je jedna věc, avšak dát jim smysl je to, co přidává hodnotu. V moderní průmyslové hantýrce se jedná o změnu dat z „big data“ na „smart data“.

Související články
Digitalizace ve vyhodnocování stavu strojů

Posuzování stavu strojů bez nutnosti odstavení je dnes důležitější než kdy dříve. SKF proto vyvinula systém SKF Enlight založený na sběru dat pomocí mobilních zařízení a jejich ukládání a analýze v cloudové aplikaci, který je vhodný pro potřeby globálního průmyslu. Nové řešení zvyšuje účinnost kontroly a snižuje náklady na údržbu. Provozovatelům také poskytuje v reálném čase rozsáhlá data o výkonnosti a spolehlivosti strojů.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Asset management průmyslových podniků

Velkým tématem průmyslových podniků na celém světě je řízení provozních nákladů, neboť firmy si uvědomují, že účinná správa provozních prostředků v průběhu celého životního cyklu může snížit celkové náklady na vlastnictví a přinést tak velkou hodnotu.

Precizní čištění při nízké teplotě

Výrazný nárůst požadavků na čistotu automobilových součástek, zejména ve výrobě motorů a převodovek, je přisuzován novému trendu – downsizingu. Důraz je kladen nejen na obsah zbytkových nečistot, ale také na stále vyšší univerzálnost motorů.

Na míru českému strojírenství a průmyslu

V dnešním globálním průmyslu je důležité být fyzicky nablízku zákazníkům a usnadnit tak přístup k řešením a službám, které jim pomohou zlepšit provoz a výkonnost jejich strojního vybavení a zařízení bez ohledu na to, ve které části světa se nacházejí.

Nový zdokonalený vizuální IR teploměr

V katalogu výrobků společnosti Fluke Corporation se objevil další přírůstek v kategorii vizuálních IR teploměrů.

Smart technologie pro prediktivní údržbu

V posledních letech se masová produkce stejných výrobků pomalu snižuje, a to díky výrobě upravované na míru potřebám zákazníků. Tyto změny jsou způsobeny narůstajícími schopnostmi dnešních výrobců poskytovat individuální řešení a rozvíjejícími se možnostmi komunikace jejich výrobků. Náročná práce ve složitějších podmínkách je mnohem častěji vykonávána pomocí robotů. Lidé jsou těmi, kdo výrobu sledují, řídí, diagnostikují a analyzují, a to velmi často i na dálku. Právě díky těmto změnám se služby poskytované k průmyslovým výrobkům stávají velmi efektivním způsobem, jak udržet vysokou provozní spolehlivost, snižovat provozní náklady a prodlužovat provozuschopnost výrobních zařízení.

Správné praní pracovních oděvů

Stejně jako jiné oděvy, tak i pracovní kalhoty, bundy nebo trička musejí být pravidelně čištěny. Jednoduchý pracovní oděv mohou sice vyprat zaměstnanci doma v pračce, ale vzhledem k různým druhům znečištění to není vždy vhodné. Optimální výsledky v této oblasti přináší průmyslová péče.

Prediktivní údržba 4.0

Smyslem prediktivní údržby je předpovědět stav výrobních zařízení a odhalit potenciální poruchu. Prediktivní údržba rozšiřuje běžné monitorování stavu o pohled do budoucnosti strojů a nabízí tak možnosti, jak zvýšit efektivitu a snížit celkové provozní náklady. Digitalizace přináší nové možnosti řešení servisní údržby.

Efektivní program čištění pro moderní průmyslovou výrobu

„Rozlila se mi láhev ředidla!“ I v nejlépe organizované dílně se stávají nehody. Jsou dvě řešení: vytáhnete během vteřiny z vhodně umístěného zásobníku jednu netkanou utěrku, ředidlo utřete a utěrku hodíte do koše. Nebo vstanete, jdete do kumbálu, z velkého pytle hadrů vyberete ten nejvhodnější, vrátíte se, zjistíte, že hadr rozlité ředidlo nepojme, jdete pro další, oba dva pak zanesete do druhého kumbálu, kde se ukládají hadry na vyprání... a už je pomalu čas na pauzu po uklízecí anabázi.

Pracovníci s nestandardní velikostí? Žádný problém!

Ochranné oděvy by měly chránit zdraví a život zaměstnanců. Aby mohl být tento účel splněn, musí oděv dobře padnout. Běžné konfekční velikosti však nesedí každému pracovníkovi. Proto společnost Mewa, poskytovatel služeb v oblasti textilu, nabízí smluvně regulované individuální úpravy.

Prediktivní údržba se vždy vyplatí

Náklady spojené s provozem a údržbou zařízení mnohdy několikrát převyšují jeho hodnotu. V souvislosti s digitalizací v průmyslu a internetem věcí (Internet of Things – IoT) vzniká potřeba nových obchodních modelů, z nichž mnohé ještě neznáme, zatímco jiné už dostávají konkrétní podobu. Mezi ně patří prediktivní údržba.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit