Témata
Reklama

Představujeme fóliová vrata - od klasických po speciální pro chladírenské provozy

Fóliová nebo také rychloběžná vrata jsou ideální pro provozy s velmi intenzivní dopravou, a to pro vnitřní i venkovní použití. Rolovací vrata tvoří vratové křídlo z fólie, které se navíjí na hřídel a je po celé výšce vedeno v zipové vložce vodící lišty. Konstrukce vrat je z nerezové nebo pozinkované oceli.

Barevná škála a prvotřídní materiály rychloběžných vrat

Plochu průmyslových vrat tvoří pevný plast nabízený v osmi základních barvách. Fólie se používá do náročných provozů (skladů, výrobních hal), proto dokáže odolat olejům, tukům nebo UV záření. Vratové křídlo může být dodáno z oknem řešený průhlednou fólií nebo síťovinou.

Rozdělení vrat podle účelu

Vrata do exteriéru jsou navržena tak, aby odolala častému používání i nepříznivým venkovním podmínkám počasí. Vrata lze dodat ve třech provedeních se stupňující se odolností proti větru - do 60 km/h, do 100 km/h nebo až do 160 km/h. Maximální rozměry vrat jsou 11000 x 5500 mm.

Interiérová vrata se vyrábí ve dvou modelech, které je možné dodat i v provedení splňující vyšší požadavky na hygienu a častější čištění. To je možné díky krytu a utěsnění motoru a hřídele. Maximální rozměry vrat jsou 4000 x 4000 mm.

Vrata s únikovým východem se používají v interiéru tam, kde je požadavek na udržení vnitřních podmínek a omezení průvanu, prašnosti nebo změny vlhkosti. V nutných případech lze fólii zatlačením rozevřít od středu do stran a projít na druhou stranu. Rychlost otevírání je 1,2 s a zavírání 0,6 s. Maximální rozměry vrat jsou 5500 x 5500 mm.

Vrata do chladírenských a potravinářských provozů odolají teplotám až -30°C. Bezproblémovému chodu vrat v těchto podmínkách napomáhají topné kabely, které zabraňují námraze. Vysoká těsnost a rychlost otevírání minimalizují teplotní ztráty. Na vyžádání je možné rychloběžná vrata vyrobit se speciální termoizolační fólií. Maximální rozměry vrat jsou 4500 x 4500 mm.

Vrata do míst se zvýšeným požadavkem na čistotu kombinují prvky použité na předchozích typech vrat od těsnosti, přes rychlost zavírání, až po odolnost vůči častému používání. Zavírání dveří je řešeno samospádem, aby bylo docíleno co nejvyšších hygienických standardů. Maximální rozměry vrat jsou 4000 x 4000 mm.


Pokud máte zájem o kalkulaci vrat do vašeho provozu, napište si o nabídku zdarma na webu Minirol, značky průmyslových vrat na míru.


Komerční článek

Související články
Praktický výzkum nám dělá svět lepším

Prof. Ing. Milan Gregor, PhD. se narodil v Prievidzi a dětství prožil v Necpaloch. Zde u příležitosti oslav 600. výročí první písemné zmínky byl v roce 2015 oceněn Cenou primátorky Prievidzy za mimořádné zásluhy v rozvoji hospodářství, vědy a techniky a šíření dobrého jména Slovenské republiky v zahraničí.

Průmyslová vrata Minirol se hodí do každého odvětví i prostoru

Pasují téměř kamkoliv - do venkovního vjezdu i pro vnitřní oddělení skladu nebo výrobních hal. Pod hlavičkou značky Minirol najdete hned dva typy průmyslových vrat. Díky tomu tyto produkty dobře poslouží v místech s celou řadou specifik - splní požadavek na odolnost vůči častému otevírání, zvládnout průjezd rozměrných vozidel, vyhoví nárokům na bezpečnost a hygienu.

Proč si vybrat kvalitní rychloběžná vrata pro průmyslové účely?

Jelikož žádné dva provozy nejsou na chlup stejné, je naprosto logické, že mají odlišné požadavky na vratové výplně vjezdů zvlášť v interiéru i exteriéru budov. A přesně těmito parametry byste se měli řídit i při jejich výběru.

Související články
Od konstrukce strojů po parkovací věže

Mezi starší generací strojařů pravděpodobně není nikoho, kdo by neznal původem škodováka Josefa Bernarda z Jičína. Tento strojírenský nadšenec příští rok oslaví své sedmdesátiny. Před třiceti lety po odchodu z místního Agrostroje položil základy společnosti Vapos, která dává perspektivní práci patnácti desítkám lidí z Jičína a blízkého okolí.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Pod dvou letech opět na EMO do Hannoveru

Od 16. do 21. září 2019 se uskuteční 22. ročník největšího světového veletrhu zpracování kovů EMO. Megaakce se koná opět v Německu, které je po Číně a USA třetím největším trhem obráběcích strojů na světě. Veletrhu se účastní téměř 2 100 vystavovatelů ze 47 zemí světa. Z České republiky se očekává účast 28 firem na ploše necelých 1 700 m2. Na minulý veletrh v roce 2017 přijelo do Hannoveru z České republiky přes 2 200 odborníků.

CIMT Peking, Část 1. Obecný pohled

V předvelikonočním týdnu se v Pekingu uskutečnil veletrh obráběcích strojů CIMT 2019. V asijském regionu se jedná o obdobu veletrhu EMO Hannover. A stejně jako EMO je velkou měrou národní výstava německé výrobní techniky, tak CIMT je převážně čínský. V tomto prvním vstupu se podíváme na letošní ročník trochu s odstupem, aniž bychom se zaměřili na konkrétní exponáty.

Kontakt s regionálními firmami je pro mě obrovskou inspirací

V cyklu podnikatelských příběhů jsme tentokrát měli možnost vyzpovídat Ing. Jiřího Holoubka, jehož profesní kariéra byla spojena především se společnosti ELCOM. V současné době se Jiří Holoubek vrcholově věnuje problematice Průmyslu 4.0.

Veletržní válka světů

Redakce MM Průmyslového spektra věnovala šanghajskému veletrhu obráběcích strojů CCMT 2018 nemalou pozornost ve zpravodajství, které bylo uveřejňováno na webových stránkách v rubrice Očima redakce. V tomto článku a na přiložených obrázcích jsou zaznamenány veletržní postřehy, čínský kolorit, veletržní statistiky i holá fakta z oblasti čínského průmyslu. Něco málo o čínské výrobní technice a technologiích, které byly prezentovány na CCMT 2018, i pár dalších postřehů, jsme připravili do tohoto vydání.

Transparentní továrna usnadňuje přístup k datům z výroby

Před pěti lety prošel vrchlabský závod Škoda Auto kompletní proměnou z výroby automobilů na výrobu high-tech automatické dvouspojkové převodovky DSG. Samozřejmě musel být vymyšlen zcela nový layout všech jednotlivých výrobních úseků, důkladně byl navržen tok materiálu až do posledního centimetru a myšleno bylo již od počátku také na přicházející digitalizaci a éru Průmyslu 4.0. Postupné zavádění prvků moderní výroby později pomohlo k vyšší efektivitě. Dnes se namísto původního 1 000 převodovek denně vyrábí více než dvojnásobek.

Autonomní roboty jdou s dobou

Výrobci, i např. v potravinářském sektoru, se stále častěji setkávají s požadavkem na rozšíření možností nabídky, aniž by to negativně ovlivnilo produktivitu. Takové požadavky zvyšují objem, ale i složitost testování. Bruno Adam, ředitel evropských projektů mobilních robotů společnosti Omron, vysvětluje, jak se inteligentní mobilní roboty přizpůsobují, aby splnily požadavky na výrobu potravin v budoucnosti.

Podpora zavádzania LOTO

Po úspešnej fáze implementácie konceptu TPM (Total Productive Maintenance) sa vedenie spoločnosti DS Smith, závod Martin, rozhodlo doplniť systematický prístup starostlivosti o výrobné zariadenia rovnako dôležitou súčasťou, nasmerovanou na starostlivosť o pracovníkov. Všetky aktivity súvisiace s výkonom údržby, obsluhy, nastavovania a dolaďovania výrobných zariadení sú späté s výkonom ľudskej práce a teda fyzického kontaktu človeka so strojom.

Jak vznikají venkovní rolety?

Napadlo vás někdy, jak se takové venkovní stínění vyrábí? Nás ano, a proto jsme vám sepsali, jak vypadá celý postup: od prvního nápadu až po finální montáž u vás doma.

Jaký typ průmyslových vrat se hodí právě pro váš provoz?

Průmyslová vrata jsou hlavním vstupem do výrobních hal, skladů nebo továren. Pendlováním lidí a nákladních aut sem a tam po celý den jsou vystavena velkému náporu.

Ideální řešení operativní manipulace pomocí BT Tyro LHE130

Všestranný a cenově velice dostupný ruční elektrický paletový vozík BT Tyro LHE130 výhodně kombinuje vlastnosti elektrických nízkozdvižných vozíků a ručních paletových vozíků a je optimálním řešením rychlé příležitostné horizontální manipulace s břemeny do 1 300 kg. Li-ionová technologie zajišťuje vysokou operativní a energetickou účinnost elektrického pojezdu i zdvihu.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit