Témata
Reklama

V obrábění není odhrotování rozhodně považováno za nejdůležitější proces. Naopak je bráno jako nutné zlo. Narozdíl od ostatních obráběcích operací, které jsou optimálně nastaveny, snižují odhrotovací operace ekonomické výhody celého procesu tím, že nebyly do procesu od počátku zařazeny. Emag Group nyní díky společnosti Emag ECM GmbH nabízí jako první firma v oboru kompletní řešení - celou obráběcí technologii včetně odhrotování od jednoho dodavatele.

Na obrobcích složitých tvarů se často objevují těžko obrobitelná místa z důvodu jejich přístupnosti. Podpichy, kapsy a vnitřní průniky otvorů nejsou náročné z hlediska obrábění, ale potíže přicházejí v případě požadavku na odhrotování – a zejména u těch částí obrobků, které jsou těžko přístupné, je požadováno odstranění otřepů bez negativního vlivu na materiál. Mechanické, teplotní a tryskací technologie doposud používané nezaručují očekávanou produktivitu, ekonomické náklady a opakovatelnost procesu. Při výrobě středních a velkých sérií dílů je kladen velký důraz na nejvyšší možnou kvalitu obrobku, přičemž vnitřní otřepy a nečistoty mohou výrazně zhoršit funkčnost komponentu. Praktické zkušenosti ukazují na jiný problem. Jde o tzv. sekundární otřepy nebo “ohnuté” otřepy, které se mohou objevit při standardních obráběcích procesech a vytvořit tak neurčitý obrobený povrch. Z těchto důvodu firma Emag ECM GmbH, dříve Dorner GmbH, nabízí proces elektrochemického odhrotování.

Reklama
Reklama
Reklama

Elektrochemické obrábění

ECM je zkratkou pro elektrochemické obrábění a je – na rozdíl od elektroerozivních technologií – neagresivním, elektrochemickým úběrem materiálu, při kterém nedochází ke vzniku jisker. Elektroda je napojena na zdroj stejnosměrného nebo pulzního napětí a vytváří katodu (nástroj). Obrobek představuje druhou elektrodu a je polarizován jako anoda. Proud prochází mezerou mezi katodou a anodou ve vodním elektrolytickém roztoku – obvykle dusičnanu sodném nebo chloritanu sodném – a rozpouští kovové ionty z povrchu obrobku. Takto odstraněný material je možné z elektrolytického roztoku následně odfiltrovat jako hydroxid kovu. Tvar katody (nástroje) je vyroben podle požadavků na obrábění. Tím je zaručeno, že odhrotování – bez vnášení mechanických nebo teplotních napětí – je zajištěno pouze v místě obrobku, kde je nutné odebrat materiál. A to je hlavní výhoda celého procesu. Díky tomu umožňuje tato přesná obráběcí technologie odhrotování nejsložitějších dílů s vysokou přesností a opakovatelností.

Obr. ECM systém Emag pro odhrotování komponentů vstřikovacích čerpadel

Praktická ukázka

Příkladem náročné odhrotovací operace může být výroba tělesa čerpadla pro vstřikovací system common-rail. Obrábění těles vstřikovacích čerpadel a odhrotovací operace se řadí mezi nejmodernější obráběcí postupy s jednou nezbytnou podmínkou: kompletní kontrola celého procesu. Obrábění, automatizace a odhrotování součástí je součástí jedné nabídky technologií firmy Emag Group. Proto bude existovat pouze jediné rozhraní mezi procesy. To je extrémně důležité všude tam, kde je nutné odhrotovávat obrobky, neboť tato malá počáteční chyba může přerůst v obrovský problém. Zabránit tomu je možné volbou vhodného technologického postupu hned na začátku při tvrobě dispozičního řešení a sledu jednotlivých výrobních operací. Pouze v případě, že je návrh dobře připraven, může být odhrotování ekonomické a účinné. Ve skutečnosti je s ohledem na minulost velkou výzvou skutečnost, že odhrotování bylo vždy zařazováno na konec obráběcího procesu. To vedlo k cenově náročnému mechanickému nebo obdobnému způsobu odhrotování. V případech, kdy bylo použito metody ECM, rostly náklady na přípravky a na katody úměrně podle prováděných změn. Při výrobě těles čerpadel bude v budoucnosti ihned od počátku možné optimálně navrhnout celý proces včetně propojení jednotlivých strojů.

Obr. Metoda ECM je při odhrotování dílů používána pouze v místech, kde je potřeba odebrat nežádoucí materiál, bez jakéhokoli mechanického nebo teplotního vlivu na obrobek.

Metodu je možné také využít pro výrobu válce vstřikovacího systému. Tento díl pracuje při tlaku více než 2 000 bar a obsahuje mnoho různých otvorů, které je nutné odhrotovat nebo opracovat na požadovanou jakost povrchu. Typ pulzu a proudová hustota pak zaručují optimální dokončení povrchu.

Bezkontaktní obrábění a lepší ekonomické parametry

Na rozdíl od přesného odhrotování a dokončování obrobků, při kterém je metoda ECM nezastupitelná, lze tuto technologii představit jako ekonomicky velmi zajímavou. Zkrácením časů cyklů a zvýšením produktivity díky násobení, tj. počtu dílů, které je možné upevnit do jednoho přípravku, lze zkrátit čas cyklu pod 10 sekund. Výše zmiňovaný válec tělesa čerpadla – díky technologii Emag – byl v minulosti vkládán po čtyřech nebo šesti kusech a nyní je podle typu dílu obráběn až po 20 kusech.

Obr. Šest v jedné řadě – odhrotovací systém Emag ECM je možné uzpůsobit podle individuálních požadavků výroby.

Otázku kvality řeší Emag ECM pomocí svého elektronicky nastavitelného zdroje energie, který umožňuje samostatné řízení každé katody pro všechny obrobky. Prakticky to znamená, že lze řídit velikost proudu a množství odebíraného materiálu u každé katody.
Odolnost proti opotřebení, přesnost, bezkontaktní provedení a ekonomické výhody – to vše jsou výhody spojené metodou ECM.

Obr. Pro výrobu jednoduchých i náročných dílů zaručuje odhrotovací systém Emag ECM vyřešení všech požadavků na odhrotování.

Přesné elektrochemické obrábění

Vylepšením technologie ECM se docílilo procesu PECM. “P” znamená “přesný” a vyjadřuje přesnost, které lze docílit pulzním proudem, oscilující katodou a pulzními balíčky. Dosažená jakost povrchu nejvíce závisí na výkonném zdroji energie a tuhosti stroje. Kromě automobilového průmyslu začínají být procesy ECM a PECM používány v leteckém průmyslu a při výrobě medicínských zařízení.

Oliver Hagenlocher

Emag Gruppen

communications@emag.com
www.emag.com

Reklama
Související články
Kompozitní materiály z přírodních zdrojů

Veřejnost se stále více snaží být environmentálně odpovědnou. Ani napříč odvětvími průmyslu tomu není jinak. V oblasti kompozitních materiálů můžeme v posledních letech sledovat stále častější tendence využívat přírodní materiály jako náhradu konvenčních syntetických produktů. Roste poptávka po vláknech na rostlinné bázi (například vláknech ze lnu, konopí nebo sisalu) a tyto materiály získávají významný podíl na celkové produkci kompozitních výrobků.

Pokročilé mazání pro úspornost a spolehlivost

Věda a výzkum přinášejí zcela unikátní řešení i pro procesy zdánlivě zavedené a v oblastech, kde by inovace laik neočekával. Každý pozitivní a použitelný krok ke zlepšení klimatické situace naší planety je přínosem a jednou z nesmírně efektivních, užitečných, a vlastně poměrně snadných a finančně nenáročných záležitostí. Takovými by mohly být aplikace pokročilých tribologických řešení především pro dopravu, průmysl a výrobu energií.

Synergie: klíč úspěchu

Na to, jak je mladý už toho ve své profesi dokázal vskutku hodně. Už na začátku vysokoškolského studia začal podnikat v oblasti jachtingu, do čehož spadá například distribuce materiálů pro povrchové úpravy a poradenství. Dnes je Ing. Viktor Brejcha nejen spojován se společností Sea-Line, ale především je specialistou pro kompozitní materiály ve společnosti Siemens Mobility.

Související články
Síla nápadu, síla vůle

Jaro – a možná nejen jaro – 2020 vejde vinou rozšíření nemoci covid-19 do dějin ekonomiky i společenského dění jako nová, draze vykoupená zkušenost. Na druhé straně už dnes přináší nové výzvy, generuje nápady, motivuje k sounáležitosti. Podívejme se nyní na několik příkladů, zejména z oblasti různých typů výroby, kde firmy ani lidé nerezignovali. Právě naopak..

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Elektromobilita pro energetickou nezávislost

Téměř veškeré hlavní fosilní zdroje energie planety – ropa nebo uhlí, se nacházejí v nějak problematických oblastech, ať už místem, nebo politicky, či ekonomicky, a závislost na nich je snadno zneužitelná. Proto je snaha o energetickou samostatnost tak strategicky důležitá pro celou Evropu.

Progres v navyšování podílu na trhu

Skupina Plansee Group dosáhla v hospodářském roce 2017/18 konsolidovaného obratu 1,3 miliardy euro, což znamenalo nárůst o 11 % ve srovnání s předchozím obdobím. V rámci bilanční tiskové konference konané v Reutte o tom informovali členové představenstva Bernhard Schretter a Karlheinz Wex.

Průmyslové využití nejvýkonnějších laserů

Již několik desetiletí jsme svědky postupného nabývání významu a upevňování pozice laserů nejen v průmyslových provozech, ale i ve zdravotnictví, metrologii a mnoha dalších oblastech. Na stránkách tohoto vydání je uvedeno hned několik možností jejich využití, všechny jsou však velmi vzdálené možnostem laserů vyvíjených v centru HiLASE. V Dolních Břežanech u Prahy totiž vyvíjejí „superlasery“.

Cyklické zkoušky pro reálnější simulace

Životnost, trvanlivost, odolnost, ale i třeba degradace jsou důležitými pojmy, pokud se bavíme o životním cyklu jakékoliv součásti. Kupující nebo odběratel požaduje záruky, že právě obdržený díl, zařízení či konstrukce bude fungovat předem stanovenou dobu, navíc je-li ve hře také otázka bezpečnosti. Udělení certifikace či určení doby trvanlivosti často předcházejí různé zkoušky. Důležitou skupinou z nich jsou urychlené korozní zkoušky. Nejen jimi se v úzké spolupráci s průmyslem zabývají ve vědecko-technickém parku v Kralupech nad Vltavou.

Vakuové odpařování - technologie budoucnosti

Vakuové odpařování je v České republice poměrně málo používaná technologie. Má však velký potenciál pro budoucí rozšíření. Tato technologie nachází využití v povrchových úpravách, chemickém, strojírenském, potravinářském a farmaceutickém průmyslu. Firma Kovofiniš je jednou z prvních českých firem, která nabízí vlastní vakuové odparky.

Nanovlákenná membrána v oknech ochrání stroje i pracovníky

Zatímco o smogu v ulicích se vedou časté debaty, znečištěný vzduch v interiéru patří k opomíjeným tématům. A to i přesto, že podle Světové zdravotnické organizace stojí život 4,3 milionu lidí ročně a v průmyslových objektech ohrožuje jak zdraví pracovníků, tak samotný provoz. Díky rozvoji moderních technologií nyní interiér účinně ochrání nanovlákenná okenní membrána.

Sputtering v oblasti moderního PVD povlakování

V současné době jsou vysoce výkonné povlaky vyráběny celou škálou metod. Proces magnetronového naprašování (sputtering) umožňuje kombinovat různé povlakovací materiály a přitom poskytuje optimální pružnost a tvrdost povlaku. Ukázal se tak velmi efektivním pro mnoho aplikací.

Ohřevné skříně Amarc - skladujte své sudy v teple a bezpečí

Připravili jsme pro Vás přehledný web s ohřevnými prvky společnosti Amarc. www.ohrevneprvky.cz. Naleznete zde kompletní nabídku topných plášťů pro sudy a průmyslové (IBC) kontejnery i podlahové topné desky v klasickém a EX provedení pro výbušné prostředí.

Jak přispívají opakovaně použitelné čisticí utěrky k ochraně životního prostředí

Dne 5. června 1972, v den zahájení první světové konference o ochraně životního prostředí ve Stockholmu, inicioval program ochrany životního prostředí Spojených národů (United Nations Environment Programme, UNEP) oficiální světový den životního prostředí. Od té doby se každo-ročně 5. červen slaví jako mezinárodní den životního prostředí. Opakovaně použitelný systém čisticích utěrek MEWA k tomu každý den v dílnách a výrobních halách přispívá: Čistí stroje a zařízení a podporuje ochranu zdrojů.

Účinné čištění laserem v kompaktním stroji

Řada výrobních procesů vyžaduje, aby obrobek (nebo určitá jeho část) byl před další operací nějakým způsobem očištěn. Rozhodující roli přitom hraje volba způsobu čištění: čisticí proces musí být nastaven tak, aby k dostatečnému odstranění nečistot (nebo usazenin) bylo vynaloženo přesně jen to správné množství energie a času – podle hesla „ne více, než je nutné“. Všechno ostatní by byl zbytečně náročný a drahý proces.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit