Témata
Reklama

Přípravy na veletržní duo v nejlepším

Na nejdůležitější veletržní termín pro kovozpracující branži v roce 2015 v Německu zve do Lipska od 24. do 27. února veletržní duo Intec a Zuliefermesse. Středobodem výstavní nabídky obou veletrhů, kde je očekáváno dohromady kolem 1 400 vystavovatelů, budou výrobní technologie pro zpracování kovů a subdodavatelský průmysl.a

Do portfolia vystavovatelů na veletrhu Intec patří v první řadě obráběcí stroje, výrobní automatizace a robotika, laserová a svářecí technika a také přesné nástroje, nástrojařské systémy, měřicí technika a zajištění kvality, jakož i software pro výrobu a obrábění. Na veletrhu Zuliefermesse se představí dodavatelé dílů, komponentů a zástavbových celků, dodavatelé práce, vývojoví a technologičtí partneři a poskytovatelé služeb z Německa i celé střední Evropy.

Reklama
Reklama
Reklama

Zájem narůstá

Veletrh Intec zaznamenal již půl roku před svým samotným zahájením velký zájem, takže pořadatelé počítají s dalším nárůstem počtu vystavovatelů a dali tak k dispozici adekvátně více plochy na výstavišti. „Více než 85 procent plánované výstavní plochy bylo do dnešního dne závazně objednáno. To ukazuje, jak důležitá je pro tuto branži její přítomnost v Lipsku,“ zdůrazňuje Markus Geisenberger, jednatel Lipských veletrhů. „Intec je v roce 2015 jediným veletrhem v Německu, na kterém je pozornost soustředěna především na obráběcí stroje a celou paletu obráběcích technik,“ podtrhuje Markus Geisenberger. „Navíc můžeme ve spojení s veletrhem Zuliefermesse obsáhnout celý výrobní a zpracovatelský řetězec. I to je zásadní faktor pro tak vysokou atraktivitu této veletržní kombinace.“ Veletrh významně profituje ze síly a inovace strojírenství a dobrých hospodářských výsledků německého průmyslu.

Minulý ročník veletrhů Intec a Zuliefermesse znamenal dosud nejlepší výsledky: celkem 1.352 vystavovatelů z 29 zemí a 21 400 návštěvníků z 27 zemí, z toho 98 % tvořili odborní návštěvníci.

Souběžně s veletrhem Intec se koná mezinárodní subdodavatelský veletrh Zuliefermesse, který se s Intecem perfektně doplňuje. I tento veletrh se koncentruje na průmyslová odvětví, která jsou jak v České republice, tak i v Německu silným motorem hospodářství: strojírenství a automobilový průmysl. Doplňujícími průmyslovými obory budou další oblasti s velkým růstovým potenciálem, jako jsou například technika umělých hmot, lékařská technika nebo výstavba energetických zařízení. Podíl zahraničních vystavovatelů na Zuliefermesse činí dlouhodobě kolem 30 %. V roce 2013 měla největší zastoupení mezi zahraničními vystavovateli Česká republika, následovalo Polsko, Itálie a Rumunsko.

Výstava lehkých konstrukcí

Témata obou veletrhů se dále obsahově prohlubují na speciálních výstavách a fórech přímo ve veletržních halách, na kongresech a workshopech. Tématu lehkých konstrukcí, které představuje důležitý zdroj pro inovativní vývoj klíčových oborů průmyslu, se věnuje speciální výstava s integrovaným odborným fórem pod názvem „Kompozitní struktury směřující do série“. Lipským veletrhům se pro toto téma podařilo zajistit účast významných německých specialistů.

Vystavovatelé a návštěvníci veletrhů mají také možnost navázat nové obchodní kontakty prostřednictvím předem organizovaných B2B meetingů v rámci dvoudenní akce s názvem CONTACT. Tyto meetingy jsou organizované s pomocí European Enterprise Network a IHK Leipzig, kteří s tím mají dlouholeté zkušenosti.

Aktuální on-line seznam vystavovatelů na veletrhu Intec 2015 je již nyní na www.messe-intec.de k dispozici. Potenciální vystavovatelé, kteří mají zájem o vystavovatelskou účast, se mohou orientovat na aktuálním interaktivním plánu hal, poptávat cíleně stávající volné plochy a přihlásit se na veletrh Intec.

Ing. Pavel Pelikán

Reklama
Související články
Evropskou veletržní sezónu 2019 opět zahájí Lipsko

Lipské průmyslové veletrhy Intec a Z otevřou brány výstaviště pro svůj další ročník již ve dnech 5. až 8. února 2019. Výhodný termín konání hned na začátku roku znamená pro vystavovatele a návštěvníky z České republiky ty nejlepší předpoklady pro navázání či prohloubení obchodních kontaktů na mezinárodní strojírenské a subdodavatelské scéně.

Intertool 2014 spojen s automatizací procesů

Tradiční vídeňský veletrh Intertool, letos pořádaný od 6. do 9. května, získal spojením se Smart Automation Austria na dynamice a bezesporu i zájmu návštěvníků.

Lipsko letos jenom digitálně

Tradiční dvojice veletrhů pro oblast strojírenství a subdodavatelského průmyslu Intec a Z v Lipsku se letos uskuteční v termínu 2.–3. března 2021 výhradně digitálně pod názvem „Intec/Z connect“. Společnost Leipziger Messe, pořadatel veletrhu, se takto rozhodla, neboť současný vývoj koronavirové pandemie a s tím spojená omezení neumožňují takto velkou akci smysluplně realizovat klasickou ani hybridní formou

Související články
MSV představí svět budoucnosti

Mezinárodní strojírenský veletrh vstupuje do svého již 61. ročníku. Během let se z něj stal nejrenomovanější oborový veletrh. Je tedy jasné, že řídit jej tak, aby renomé neztratil, není nic snadného a vyžaduje to člověka nejen schopného, ale i zkušeného. Současný ředitel, Ing. Michalis Busios, bezesporu splňuje obojí. Dokladem je skutečnost, že pro veletrh úspěšně pracuje již od roku 2008.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Strojírenské veletrhy v Lipsku opět naživo

Přípravy na další ročník lipských strojírenských veletrhů finišují: osvědčená dvojice Intec a Zuliefermesse se na výstavišti v Lipsku bude konat 7.–10. března 2023. Jde o letošní první důležitou událost pro oblast výrobních technologií v kovoobrábění a subdodavatelský průmysl v Evropě. Letos navíc nově doplněnou o veletrh GrindTec, zaměřený na brusné technologie.

Příležitost pro české firmy v Lipsku

Již na začátku února 2019 mají české firmy opět možnost účastnit se za velmi výhodných podmínek na strojírenských veletrzích Intec a Z2019 v Lipsku, které se budou příští rok konat v termínu o měsíc dříve, než bývalo zvykem.

Na evropské trhy s finanční podporou

První celoevropsky významná akce v oblasti strojírenství a subdodavatelské branže se v příštím roce koná na lipském výstavišti v termínu 2. až 5. března: veletrhy Intec a Z 2021. Také a možná právě v současných obtížných časech zde čeští vystavovatelé a návštěvníci mohou navázat důležité obchodní kontakty a informovat se o nejnovějších trendech a vývoji v oboru. Vystavovatelé z Česka navíc se státní podporou.

Pod dvou letech opět na EMO do Hannoveru

Od 16. do 21. září 2019 se uskuteční 22. ročník největšího světového veletrhu zpracování kovů EMO. Megaakce se koná opět v Německu, které je po Číně a USA třetím největším trhem obráběcích strojů na světě. Veletrhu se účastní téměř 2 100 vystavovatelů ze 47 zemí světa. Z České republiky se očekává účast 28 firem na ploše necelých 1 700 m2. Na minulý veletrh v roce 2017 přijelo do Hannoveru z České republiky přes 2 200 odborníků.

První významná evropská strojírenská akce v roce 2017

Od 7. do 10. března 2017 se mezinárodní kovozpracující a subdodavatelská branže opět sejde na výstavišti v Lipsku. Úspěšná kombinace veletrhů Intec a Z (mezinárodní veletrh strojů pro nástrojárny, obráběcích strojů a automati-zační techniky a mezinárodní veletrh subdodávek, komponentů, modulů a technologií) nabízí vystavovatelům a odborným návštěvníkům z České repub-liky prostor pro navázání či další prohloubení dlouhodobých obchodních vztahů s partnery z Německa a dalších evropských zemí.

Startovní výstřel pro kovozpracování a subdodavatele

Veletrhy Intec a Z 2021, které se budou konat v příštím roce od 2. do 5. března, opět promění Lipsko v centrum strojírenství a evropského subdodavatelského průmyslu. V nelehkých dobách nabídnou důležitou pomůcku pro orientaci v zásadních změnách, kterými průmysl prochází. Vystavovatelé z Česka mají na veletrzích Intec a Z ty nejlepší předpoklady navázat, či dále prohloubit obchodní vztahy s významnými společnostmi z Německa a celé Evropy. Ministerstvo průmyslu a obchodu plánuje společnou expozici českých firem v rámci programu na podporu exportu.

Strojírenství v Lipsku v nejlepší formě

Strojírenské veletrhy Intec a Z 2019 se konají o měsíc dříve, než tomu bylo v loňském roce, a to již 5. až 8. února 2019. A očekávání od příštího ročníku jsou opravdu velká. Zhruba 1 300 vystavovatelů bude na moderním výstavišti v Lipsku prezentovat široké spektrum své nabídky a Česko bude mít i v roce 2019 jednu z největších vystavovatel-ských účastí.

Další veletržní postřehy z EMO 2019

Z pohledu technika lze veletrh EMO v roce 2019 považovat za zdařilý, protože byl více o invenci, kreativitě, vylepšování stávajícího i hledání nových cest. Na veletrhu bylo možné vysledovat několik řekněme fenoménů, které se objevovaly napříč veletrhem. Přitom bych je přímo nepovažoval za trendy, protože obdobné počiny, technika, software i smýšlení byly (u asijských výrobců) k vidění o šest měsíců dříve na veletrhu obráběcích strojů v Pekingu. Nedávám tímto záminku k mezikontinentální diskusi o tom, kdo trendy určuje. V tomto textu zazní několik dalších veletržních postřehů.

Cena MM Award na EMO 2019

Také v roce 2019 došlo na udílení cen MM Award. Jedná se o oficiální a jediné ceny udělované na veletrhu EMO. Porota i letos vybírala z mnoha přihlášených exponátů, nejen německých výrobců. Do užšího výběru se jich dostalo jen pár, a nakonec bylo rozdáno pět hlavních cen v pěti kategoriích. S prázdnou neodešly ani firmy, jejichž produkty se ocitly na druhém a třetím místě. I v tomto roce došlo k jistému „posunu“ ve vnímání obsahu jednotlivých kategorií, a tedy i oceněných produktů. Pojďme se podívat na vítězné exponáty podívat jednotlivě. Je to lehký nástin toho, jak EMO vidí němečtí kolegové.

CIMT Peking, Část 1. Obecný pohled

V předvelikonočním týdnu se v Pekingu uskutečnil veletrh obráběcích strojů CIMT 2019. V asijském regionu se jedná o obdobu veletrhu EMO Hannover. A stejně jako EMO je velkou měrou národní výstava německé výrobní techniky, tak CIMT je převážně čínský. V tomto prvním vstupu se podíváme na letošní ročník trochu s odstupem, aniž bychom se zaměřili na konkrétní exponáty.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit