Témata
Reklama

Registrace a žádost o integrované povolení dle zákona 76/2002 Sb

Na veřejnost se dostala nová vyhláška Ministerstva životního prostředí č. 554/2002 Sb. ze dne 31. prosince 2002, která vyšla v částce 192 - vyhláška, kterou se stanoví vzor žádosti o vydání integrovaného povolení, rozsah a způsob jejího vyplnění. Zákon o integrované prevenci č. 76/2002 Sb. se dotkne velkého počtu podniků ve výrobní sféře, dále pak zařízení, která nakládají s odpady v celé naší vlasti. Do současnosti na toto téma byla uskutečněna celá řada seminářů, školení i osvěty, a to jak na internetovém portále MŽP, MPO, tak i na ČEU. Cílem těchto jednání bylo vyjasnění požadavků a výklad zákona a prováděcí vyhlášky, ze které bude žadatel čerpat podklady pro zpracování žádosti o IP

Žadatel by se před samotným vyplněním žádosti měl seznámit s tím, zdali vůbec jeho podnik či výrobní zařízení spadá do jedné z kategorií, které tvoří příloha č. 1 zákona 76/2002 Sb. Pokud žadatel zjistí, že do jedné z kategorií patří, nastává mu těžký úkol s vyplněním požadovaných informací do žádosti. Žádost se podává jak v písemné podobě, tak i v podobě elektronické na některém z dostupných nosičů (CD, diskety) na příslušný krajský úřad v regionu.
Reklama
Reklama
Reklama

Cesta žádosti

Krajský úřad převezme žádost a domluví se s žadatelem, v kolika kopiích ji bude požadovat. Dnem, kdy žadatel žádost podá, je zahájeno řízení. KÚ do 20 dnů zhodnotí úplnost žádosti. Je-li žádost neúplná, KÚ ji vrátí k doplnění a stanoví lhůtu, do níž musí být doplněna. Ta činí maximálně 4 měsíce a do té doby je řízení přerušeno.
Žadatel doplní v určeném termínu svou žádost a předá ji na KÚ, který provede kontrolu. Pokud nebude ve stanovené lhůtě doplněna, KÚ řízení zastaví. Jestliže je žádost úplná, zašle ji KÚ k vyjádření, a to do 7 dnů po obdržení kompletní žádosti, a na dobu 30 dnů zveřejní stručné shrnutí údajů ze žádosti (kapitola 6 vyhlášky). Veřejnost se může do 30 dnů od zveřejnění k žádosti vyjádřit. Dále v této lhůtě budou mít žádost k dispozici příslušné správní úřady a účastníci řízení - mimo provozovatele. Stejně jako veřejnost, tak i příslušné správní úřady mají 30denní lhůtu na vyjádření k žádosti. Tato vyjádření po uplynutí lhůty zašle KÚ odborně způsobilé osobě (OZO), stejně jako jí zaslal žádost. Pak nastupuje fáze vyjádření OZO.
OZO obdrží tedy od KÚ a veřejnosti, správních úřadů a účastníků řízení jejich vyjádření. V této době uvědomí OZO provozovatele, že může projednat vyjádření, pokud o to bude mít provozovatel zájem, a to do 5 dnů od uvědomění provozovatele. OZO vypracuje finální vyjádření k žádosti a k vyjádření příslušných správních úřadů a účastníků řízení do 75 dnů od doručení žádosti, a toto vyjádření zašle na krajský úřad. Pokud krajský úřad zjistí ze žádosti, že zařízení má přeshraniční vlivy, zašle žádost na MŽP a ministerstvo začne jednat se zahraničními státy dotčenými přeshraničním vlivem.
Krajský úřad do 5 dnů po obdržení vyjádření k žádosti zveřejní vyjádření ve spolupráci s MŽP na veřejném místě, a to po dobu 30 dnů. Následuje ústní jednání, které KÚ nařídí nejpozději do 45 dnů od obdržení vyjádření od OZO. Pokud se bude jednat o složitější případy, může odvolací orgán tuto lhůtu prodloužit o dalších 45 dnů. K ústnímu jednání jsou přizváni účastnící řízení, OZO, příslušné správní orgány. Pokud se jedná o přezhraniční vliv, tuto kapitolu rozjíždí MŽP.
Na základě ústního jednání vypracuje KÚ (MŽP) rozhodnutí o žádosti. Žadatel po obdržení rozhodnutí se může odvolat na MŽP. Pokud rozhodnutí kraje nabude právní moci, zašle kraj rozhodnutí o žádosti do 7 dnů na MŽP a do 5 dnů jej zveřejní na dobu 60 dnů. Celkový povolávací proces od podání žádosti až po její finální zveřejnění trvá 162 dnů, maximálně však se všemi odvoláními a vrácením žádosti 282 dnů.

Žádost: Vyhláška č. 554/2002 Sb.

Jako první krok by si měl žadatel ověřit, do jaké kategorie bude jeho žádost spadat. To zjistí v zákoně č. 76/2002 Sb., v příloze č. 1 k tomuto zákonu. Zde je uvedeno 6 kategorií, z nichž některé obsahují další podkategorie pro snazší identifikaci zařízení. Pokud by si žadatel nevěděl rady, má možnost obrátit se na příslušný krajský úřad (odborně způsobilou osobu), kde by mu měli jeho dotaz zodpovědět.
Žádost má 17 kapitol a další podkapitoly. Jednotlivé kapitoly žádosti jsou vzájemně provázány, takže dochází ke zpětné kontrole již vyplněných dat či k čerpání dalších dat a odkazů do jednotlivých kapitol. Proto je nutné si předem uvědomit, že na správném vyplnění žádosti a příloh závisí také hladký průběh shora popsaného povolovacího procesu.
Mohutnost a šíře požadovaných údajů včetně tzv. choulostivých dat je vedena jediným cílem - zjistit opravdový stav životního prostředí v každé společnosti. Slouží však zároveň jako databanka pro chystané dokumenty BAT a jejich podpůrné dokumenty BREF. V současné době již vzniká jednotný software na evidenci zaznamenaných dat v žádosti. Proto také se žádost podává jak v písemné, tak v elektronické podobě.
Vzhledem k velkému množství kapitol je doporučeno zachovávat jak osnovu samotné žádosti, tak i osnovu příloh, které jsou rozděleny do 18 samostatných částí.
V žádosti je třeba vždy uvádět ke všem číselným údajům jejich zdroj - odkazy na jednotlivé přílohy, informační systém podniku, záznamy z měření a podobně. Žádost se vyplní nejdříve v elektronické podobě, po jejím vyplnění vytvoří žadatel listinnou podobu žádosti. Provozovatel zařízení, které je ve výstavbě nebo před zahájením výstavby, vyplňuje údaje vycházející z projektovaných hodnot, popřípadě z předpokládaných údajů. Jednotlivé tabulky, které žádost obsahuje, je třeba přizpůsobit podle potřeby - přidat řádky, provádět a vpisovat odkazy na přílohy dokumentu. Věcné požadavky jsou pro zpracovatele závazné. Při přípravě jednotlivých kapitol žádosti je třeba postupovat podle uvedených poznámek ke kapitolám v žádosti. Číslování kapitol a podkapitol v žádosti nelze měnit. Pokud má provozovatel zařízení uvést údaje chráněné podle zvláštních právních předpisů (s výjimkou údajů podle § 8 odst. 4, věta druhá zákona), zahrne tyto údaje do zvláštní samostatné přílohy k žádosti, kterou označí jako přílohu obsahující chráněné údaje.
Žádost za provozovatele zařízení může vyplnit i jiná osoba. Rozhodnutí o tom, kdo bude vyplňovat žádost, je na provozovateli zařízení. Kdo bude tuto žádost posuzovat, rozhodne příslušný krajský úřad. Pozor - osoba, která žádost vyplňuje či zpracovává, nesmí provádět její posouzení! V současnosti je možné na internetu nalézt odborníky, kteří se touto činností zabývají, a to jak pro vyplnění žádosti, tak i pro její posouzení.

Dokumenty BAT a BREF

Tam, kde nejsou k dispozici dokumenty BAT a BREF, lze pro povrchové úpravy využít pracovní materiál, který zpracoval SVÚOM, s. r. o., ve spolupráci s Agenturou integrované prevence s názvem "Technologie PÚ a technologie spadající pod kategorie 2.3.c, 2.6 a 6.7 přílohy č.1 zákona 76/2002 Sb. o IPPC a možné nejlepší dostupné techniky BAT".
Pro kategorii 2.3.c byl vydán dokument BREF - Výroba a zpracování železa BREF 10.00 část B, C, D, kde část B je nazvaná Kontinuální linky žárového pokovování, část C Pokovování zinkem po vsázkách (diskontinuální pokovování) a část D Aspekty a techniky společné několika pododvětvím. Tento BREF je k dispozici ke stáhnutí ze stránek serveru www.IPPC.cz. Dále je vypracován souhrn z tohoto BREFu, na němž se podílela výhradně Asociace českých zinkoven a Asociace slovenských zinkoven, který je taktéž k dispozici na již zmiňovaném serveru.
Další pomůckou jsou průřezové dokumenty BREF - Monitorování emisí, Nakládání s odpadními vodami a odpadními plyny.

Užitečné internetové adresy:

www.ceu.cz/IPPC - server Českého ekologického ústavu a AIP
www.ippc.cz - Informační server Ministerstva průmyslu a obchodu o problematice integrované prevence a omezování znečištění.
www.env.cz - server Ministerstva životního prostředí
www.mpo.cz - server Ministerstva průmyslu a obchodu
Použité materiály:
  • sbírka zákonů, částka 34, strana 1658, zákon č. 6/2002 ze dne 5. února 2002 o integrované prevenci a omezování znečištění, o integrovaném registru znečišťování a o změně některých zákonů (zákon o integrované prevenci);
  • sbírka zákonů, částka 179, strana 10158, zákon č. 521/2002 ze dne 14. listopadu 2002, kterým se mění zákon 76/2002 Sb., o integrované prevenci a omezování znečištění, o integrovaném registru znečišťování a o změně některých zákonů (zákon o integrované prevenci), a zákon č. 86/2002 Sb., o ochraně ovzduší a o změně některých dalších zákonů (zákon o ochraně ovzduší);
  • sbírka zákonů, částka 192, strana 11514, vyhláška 554/2002 ze dne 31. prosince 2002, kterou se stanoví vzor žádosti o vydání integrovaného povolení, rozsah a způsob jejího vyplnění;
  • materiály MŽP a MPO.
  • Ing. Marek Thurner
    Agentura integrované prevence, Český ekologický ústav
    Reklama
    Vydání #4
    Kód článku: 30438
    Datum: 23. 04. 2003
    Rubrika: Trendy / Povrchové úpravy
    Autor:
    Firmy
    Související články
    Kompozitní povlaky jako možná náhrada za povlaky na bázi CrIV

    Tento příspěvek se týká oblasti povrchových úprav, zejména elektrolyticky vyloučených kovových povlaků, a to způsobu vytvoření kompozitní povrchové úpravy na bázi niklu s vysokou odolností proti opotřebení. Výsledkem provedeného výzkumu je technologický postup závěsového pokovení pro nový kompozitní povlak NiP-XLS, který by mohl nahradit povlaky na bázi CrIV.

    Předúprava oceli nízkoteplotním plazmatem pro zvýšení pevnosti lepeného spoje

    V příspěvku jsou shrnuty výsledky výzkumu vlivu plazmochemické předúpravy vzorků oceli DC01 na výslednou pevnost lepeného spoje. Pro předúpravu povrchu vzorků oceli byla použita RF štěrbinová tryska generující plazma. Jako pracovní plyn byl použit argon a argon v kombinacích s dusíkem nebo kyslíkem. Vliv plazmové předúpravy na povrch oceli byl vyhodnocen pomocí měření kontaktních úhlů a výpočtu volné povrchové energie. Po slepení vzorků oceli pomocí běžně užívaného lepidla Weicon Flex 310M HT200 byly testovány výsledné vlastnosti lepeného spoje pomocí standardních mechanických odtrhových testů podle ČSN EN 1465.

    Ako zvýšiť kvalitu povrchových úprav

    Dokonale čistý a odmastený povrch dielov je základnou črtou pre všetky povrchové úpravy, ktorý má veľký vplyv na výslednú kvalitu produktu. Predovšetkým rôzne spôsoby nanášania kovov si vyžadujú starostlivú prípravu povrchu, aby sa zabránilo vzniku škvŕn, ktoré vznikajú v dôsledku povrchovej kontaminácie počas tvárnenia kovov.

    Související články
    Vakuové odpařování - technologie budoucnosti

    Vakuové odpařování je v České republice poměrně málo používaná technologie. Má však velký potenciál pro budoucí rozšíření. Tato technologie nachází využití v povrchových úpravách, chemickém, strojírenském, potravinářském a farmaceutickém průmyslu. Firma Kovofiniš je jednou z prvních českých firem, která nabízí vlastní vakuové odparky.

    Reklama
    Reklama
    Reklama
    Reklama
    Související články
    Komplexní způsob kontroly procesu odmaštění

    Článek pojednává o možnostech komplexní kontroly procesu odmaštění v průmyslových aplikacích, tj. především o možnostech kontroly stavu povrchu výrobků před procesem odmaštění a po něm a o kontrole stavu odmašťovacích kapalin pomocí UV-VIS spektroskopie.

    Šetrné a účinné čištění těžko dostupných míst

    Klasické postupy čištění ve vodě se dostávají na hranice svých možností, když jde například o kapilární struktury nebo komplexní geometrie. Za takové situace se nově na scénu dostávají tzv. CNP technologie (Cyclic Nucleation Process). Tato technologie pracuje na principu cyklické nukleace (tvorby krystalových zárodků z přesycených roztoků).

    Zvýšení výkonu u tribo stříkání

    Stříkání práškových barev systémem tribo je založeno na fyzikálních principech, které do značné míry určují výsledné parametry stříkacího zařízení. Výrobce stříkacích pistolí je postaven před úkol navrhnout optimální konstrukci, která bude poskytovat nejlepší možný výstup, jakým je dostatečně nabitý prášek, který vystupuje v požadovaném množství a s použitelnou rychlostí z ústí nabíjecí trubice. Jak název napovídá, nabíjení prášku tribo je založeno na principu tření.

    Stříkání a lakování - trendy jsou nepochybné

    Nutnost zvyšovat technicko-ekonomickou úroveň firmy je na denním pořádku. Inovace zvyšují podnikovou konkurenceschopnost, kterou lze spatřovat zejména ve flexibilitě, tvorbě přidané hodnoty, efektivnosti a kvalitě. Také v oboru povrchových úprav je trendem automatizace a robotizace.

    Vývoj epoxidových barev na konstrukce

    Trendem dnešní doby je snižování nákladů na nátěrové systémy na konstrukce. Tyto systémy jsou ve většině případů složeny ze základní nátěrové hmoty (NH) epoxidového typu a vrchního polyuretanového emailu. V rámci úspory nákladů byla vyvinuta NH, která plní funkci obou těchto nátěrových hmot, to znamená, že má antikorozní vlastnosti, splňuje funkci vrchní NH a je možné ji aplikovat pouze v jedné vrstvě.

    Lehké konstrukce automobilů - Specifické povlaky hlubokotažných ocelí

    Na konstrukční materiály používané při stavbě automobilové karoserie jsou kladeny mimořádné požadavky. Specifické podmínky musejí splnit zejména vnější povrchové díly karoserie, které jsou nositeli designu vozu a které tím i do značné míry rozhodují o prodejnosti a úspěšnosti daného modelu. Kromě základních mechanických podmínek musejí povrchové díly splnit perfektní lakovatelnost, mimořádnou korozní odolnost, ale také musejí mít schopnost bezproblémového zpracování – ať už lisováním, nebo rozmanitými technologiemi spojování, jako je laserové pájení a lepení.

    Maskování pro povrchové úpravy

    Před mnoha lety, než jsem se začal zabývat povrchovými úpravami a maskováním, jsem netušil, jak komplexní obor to je a co všechno zahrnuje. Problematika je natolik obsáhlá a speciální, že by si zasloužila samostatný studijní obor na univerzitě. Zkusím proto v tomto článku popsat alespoň část svých dosavadních zkušeností a poznatků z mojí univerzity života.

    Funkční materiály pomocí depozice atomových vrstev

    Depozice atomových vrstev (ALD – Atomic Layer Deposition) je technologie využívající depozice tenkých vrstev na povrch substrátu s přesností v atomovém měřítku, založená na řadě reakcí výchozí látky v plynném stavu s povrchem substrátu. Většina ALD reakcí používá dvě chemické látky, které se nazývají prekurzory.

    Otěruvzdornost povlaků žárového zinku s přídavkem cínu

    Žárové zinkování ponorem představuje jeden z nejrozšířenějších způsobů ochrany ocelových materiálů kovovými povlaky. Životnost takto zhotovených povlaků je v běžném prostředí více než 50 let, a proto nevyžadují údržbu. Vlastnosti zinkového povlaku lze navíc podle použití částečně ovlivňovat přídavkem některých prvků do oceli nebo zinkové lázně. V rámci výzkumu na Ústavu strojírenské technologie ČVUT v Praze bylo cílem zhodnotit odolnost proti otěru zinkového povlaku v závislosti na obsahu cínu v zinkové tavenině.

    Zvýšení odolnosti polymerních nátěrů pomocí nano/mikrogelů

    Polymerní nátěrové hmoty aplikované na výrobcích plní různé funkce, nejčastěji estetickou a ochrannou. Moderní typy nátěrových hmot by měly tyto funkce kombinovat a rovněž i vyhovovat stále se zpřísňující chemické legislativě a požadavkům kladeným na ochranu životního prostředí a pracovních potřeb. Přirozeným důsledkem je neustálá potřeba vyvíjet a zavádět nové sofistikované formulace nátěrových hmot, a to jak v oblasti rozpouštědlových, tak i vodouředitelných nátěrových hmot.

    Reklama
    Předplatné MM

    Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

    Proč jsme nejlepší?

    • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
    • Vysoký podíl redakčního obsahu
    • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

    a mnoho dalších benefitů.

    ... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

        Předplatit