Témata
Zdroj: TGS

Na konec letošního dubna se mohou těšit všichni ti, kdo se cítí být „strojaři do morku kostí“. Na dny 19. a 20. dubna se totiž v sídle společnosti TGS nástroje-stroje-technologické služby v Mýtě nedaleko Plzně chystá již druhý ročník 5osého veletrhu. Ten letošní nese podtitul Strojírenská inspirace. Na podrobnosti – nejen o veletrhu samotném – jsme se zeptali PhDr. Pavla Diviše, CEO a zakladatele pořádající společnosti TGS nástroje-stroje-technologické služby.

Hana Janišová

Vystudovala Divadelní fakultu AMU. Většinu svého profesního života pracovala jako redaktorka v rozličných periodikách nebo na PR pozicích ve firmách různého zaměření, naposled z oblasti informačních technologií.
Osobně jí jsou blízká nejen témata týkající se techniky a technologií, ale například také z oblasti sociální nebo školství a další.
Pro MM Průmyslové spektrum pracuje od roku 2017. Její stěžejní mimopracovní aktivitou je ochrana zvířat.

Reklama

MM: Pane Diviši, jste zakladatelem úspěšné strojírenské firmy, která je na trhu již přes 30 let. Kdy jste pojal myšlenku založit strojírenskou firmu a co vás k tomu vedlo?

P. Diviš: Když jsme v roce 1991 zakládali malou rodinnou firmu dovážející do Čech špičkové švýcarské závitníky, náš podnikatelský záměr byl dodávat strojírenské technologie na klíč. Tato myšlenka se ukázala jako nadčasová. Devadesátky byly krásné, úspěšné a přepychové období hlavně v tom, že jsme mohli podnikat bez konceptu a větší strategie. Stačilo okouknout, jak to dělají jinde, napumpovat do toho energii a frčelo to. Když se TGS stalo významnějším hráčem na trhu a začali jsme se pohybovat nejen na úrovni technologického detailu, ale celého oboru, začalo být naše podnikání mnohem zodpovědnější.

Chceme, aby nám práce strojaře dělala radost,“ říká Pavel Diviš.
(Zdroj: TGS)

MM: Které milníky v průběhu vývoje vaší společnosti od jejího vzniku dodnes považujete za nejvýznamnější a proč?

P. Diviš: Jeden milník za všechny – týkal se posunu v celém oboru po roce 2008, kdy došlo ke snižování zisků z výrobního procesu. Klasická česká firma, která se živila obráběním, měla v roce 2000 EBITDu 15 %. V roce 2020 to už bylo jen 5 %. Byl vidět velký rozdíl mezi firmami, které při obecném růstu výroby zároveň investovaly do vlastního know-how a byly nějakým způsobem odlišné od firem, které investovaly hlavně do objemu výroby. Mluvím o firmách, které nemají vlastní produkt a jsou součástí výrobního řetězce, což je většina českých strojírenských firem. Z toho se dalo zjednodušeně udělat pravidlo. EBITDA ukazuje, jak je firma zajímavá pro trh, zda je nepostradatelná, nebo naopak nahraditelná. Inspirací byl pro mě také Tchaj-wan, který navštěvuji od roku 1996. To je výrobní velmoc pro celý svět, jež zvládla rok 2008 bez většího zaváhání. Proto chci v TGS investovat hlavně do technologií a rozvíjení vlastních schopností.

Jako nosná témata pořadatelé veletrhu letos zvolili trendy, jako jsou digitální transformace, potřeba dat a informací a možnosti digitalizace ve strojírenství, vývoj v oblasti umělé inteligence a robotiky či modernizace výroby. (Zdroj: TGS)

MM: Po celou dobu od vzniku vaší firmy jistě sledujete trendy v oblasti obrábění i celkově ve strojírenství. V čem se liší ty současné od těch, které převládaly v uplynulých desetiletích?

P. Diviš: Aktuální trendy jsou drsnější, než bychom si v oboru přáli. Přichází např. e-mobilita. Nikdo se nás neptal, zda ji považujeme za dobré řešení a zda jsme na její nástup připraveni. Dokonce je evidentní, že se politici neptali ani např. u energetiků, jaká je reálná situace a zda je výroba připravena efektivně reagovat. Trend prostě diktuje, že nebudeme vyrábět motory ani převodovky, místo ocelí a hliníků máme kompozity. Naše výroba nástrojů pro nekovové materiály za dobu cca pěti let už sebrala ocelím a hliníku přes 10 % v objemu. Za tímto trendem stojí know-how, které sice vychází ze strojírenských postupů, ale technologicky je tak odlišné, že se musíme učit v podstatě od začátku. Na co se naopak hodně těším, je umělá inteligence – až ji budeme umět aplikovat při konstrukci, tak ve výrobě zkolabujeme. Energie jsou dalším silným trendem, který nás posouvá, ale rozhodně ne dopředu. Kvůli politickému rozhodnutí bych si měl půjčit 50 milionů, dát je na střechu a prodávat elektřinu s tím, že se nám to do několika let vrátí. My jsme ale strojírenská firma, která má za svůj cíl vyvíjet technologie a zefektivňovat výrobní procesy. Abychom byli konkurenceschopní, potřebujeme finanční energii na jiném místě než na střeše naší fabriky.

Reklama
Reklama
Reklama

MM: Kterým směrem se podle vás bude pohybovat vývoj strojírenského oboru v následujících desetiletích?

P. Diviš: Strojírenská výroba se orientuje podle toho, co chtějí odběratelé. Za mě osobně je v současné době největší deficit v procesech uvnitř výrobních firem. Tam bych teď viděl nejrychlejší cestu k efektivitě výroby, ale to je hodně košaté téma. V TGS se po technické stránce budeme dál věnovat vylepšování pěti- a víceosého obrábění, obslužné automatizaci, technologiím na kompozity a 3D tisku.

Strojírenská výroba se orientuje podle toho, co chtějí odběratelé. (Zdroj: TGS)

MM: Jste iniciátorem akce s názvem 5osý veletrh. Letos se odehraje již jeho druhý ročník, který má podtitul Strojírenská inspirace. Co je tím konkrétně myšleno?

P. Diviš: Zmiňované obrovské zásahy do průmyslu jej mění tak, že je evidentní, že fabriky teď nepotřebují veletrh, aby nakoupily novou výrobní kapacitu, ale potřebují inspiraci. Ta je klíčová pro strategické i technologické rozhodování. Inspiraci při vší úctě nevysedíte v kanceláři, musíte si pro ni dojít mezi podobně postižené manažery, mluvit s nimi, sdílet své zkušenosti, vize i obavy. Proto jsme vloni uspořádali první ročník 5osého veletrhu, jenž dostal tento podtitul. Je to akce, kterou děláme pro sebe, pro strojaře.

Profil veletrhu je rozdělen do čtyř hlavních tematických celků, které se dále dělí na dílčí témata. (Zdroj: TGS)

MM: Sídlo vaší firmy se na dva dny promění v rušné veletržní mraveniště. To bude jistě pro organizátory i všechny vaše zaměstnance velmi náročné. Jak vaši lidé tuto akci vnímají?

P. Diviš: Samozřejmě, že je to pro nás všechny práce navíc. Musíme firmu na dva dny v podstatě zastavit, přemístit velké těžké stroje. Ale smysl to dává jak z celofiremního pohledu, tak i pro jednotlivce. Jako návštěvník zjistíte, že většinu přítomných strojařů znáte. Máte příležitost prohodit pár slov, vyřešit řadu otázek, kvůli nimž byste neorganizovali samostatnou schůzku. Obrovský benefit také je, že musíme celou firmu pořádně uklidit. Zjistili jsme díky tomu, kolik jsme schopni vyprodukovat za jeden rok odpadků. V tomto je naše výkonnost překvapující.

Reklama

MM: Které problémy – pochopitelně pálící všechny strojírenské firmy – hodláte na veletrhu řešit? A které kapacity z oboru se plánují zúčastnit diskuzí, které budou v rámci 5osého veletrhu probíhat?

P. Diviš: Jako nosná témata jsme letos zvolili trendy jako inflační dopady na české strojírenství, digitální transformace, potřeba dat a informací a možnosti digitalizace ve strojírenství, vývoj v oblasti umělé inteligence a robotiky či modernizace výroby. Profil veletrhu je rozdělen do čtyř hlavních tematických celků, které se dále dělí na dílčí témata. Návštěvníci mohou pro své provozy zvažovat inovaci na úrovni CAD-CAM, TPV, nových strojů a automatizace či sledovat pokroky v kontrole a měření. 

Mezi osobnostmi budou třeba Adam Hrabovský, Team Leader Machining ve společnosti Bosch Diesel Jihlava, Ondřej Vopravil, t-support, Radovan Antalík a Milan Tesař z firmy InfoConsulting, Petr Vrána, Automator, Jiří Bažata, FANUC, Ondřej Bouzek, Schunk, Petr Beneš, 6D Academy, nebo kolegové Jan Kořínek a David Václav z TGS nástroje-stroje-technologické služby. Program moderuje Lukáš Smelík, #vseoprumyslu.

Když se TGS stalo významnějším hráčem na trhu a začalo se pohybovat nejen na úrovni technologického detailu, ale celého oboru, podnikání této společnosti se stalo mnohem zodpovědnějším. (Zdroj: TGS)

MM: Jak by podle vás bylo vhodné podpořit úspěšný vývoj oblasti strojírenství v Česku i v Evropě?

P. Diviš: Pokud někdo zná odpověď na tuto otázku, byl bych rád, kdyby při té podpoře myslel také na Čechy. Na mne je však taková otázka velké sousto, všespásnou radu neznám. S TGS se zatím snažíme pracovat na strojírenském PR. Chceme, aby o nás strojařích bylo více slyšet. Potřebujeme to pro naše vlastní sebevědomí i pro svou motivaci. Chceme, aby nám práce strojaře dělala radost.

Související články
Od konstrukce strojů po parkovací věže

Mezi starší generací strojařů pravděpodobně není nikoho, kdo by neznal původem škodováka Josefa Bernarda z Jičína. Tento strojírenský nadšenec příští rok oslaví své sedmdesátiny. Před třiceti lety po odchodu z místního Agrostroje položil základy společnosti Vapos, která dává perspektivní práci patnácti desítkám lidí z Jičína a blízkého okolí.

Cena MM Award na EMO

Ocenění MM Award od našich německých kolegů z časopisu MM MaschinenMarkt je specialitou veletrhů pořádaných nejen v Evropě, ale po celém světě. Nejinak tomu bylo i na letošním hannoverském EMO, kde proběhlo slavnostní předání exponátům, které odbornou porotu zaujaly. Ceny jsou udělovány ve spolupráci se svazem VDW. Protože se jedná o jediné oficiální ceny udělované na veletrhu EMO a značky MM, VDW a EMO jsou dobře známé v oboru výrobní techniky, věnujeme jim svoji pozornost v retrospektivě veletrhu.

EMO zrcadlem pokroku a inovací

Při příležitosti prezentace veletrhu EMO 2017 Hannover před evropskou novinářskou obcí se uskutečnilo i pražské zastavení. Zastoupení Deutsche Messe pro ČR zorganizovalo tiskovou konferenci, které se vedle generálního ředitele EMO Hannover Christopha Millera účastnil i tiskový mluvčí hannoverského veletržního komplexu Hartwig von Sass spolu s ředitelem českého svazu SST Ing. Paclíkem a předsedou Společnosti pro obráběcí stroje doktorem Smolíkem.

Související články
Další veletržní postřehy z EMO 2019

Z pohledu technika lze veletrh EMO v roce 2019 považovat za zdařilý, protože byl více o invenci, kreativitě, vylepšování stávajícího i hledání nových cest. Na veletrhu bylo možné vysledovat několik řekněme fenoménů, které se objevovaly napříč veletrhem. Přitom bych je přímo nepovažoval za trendy, protože obdobné počiny, technika, software i smýšlení byly (u asijských výrobců) k vidění o šest měsíců dříve na veletrhu obráběcích strojů v Pekingu. Nedávám tímto záminku k mezikontinentální diskusi o tom, kdo trendy určuje. V tomto textu zazní několik dalších veletržních postřehů.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Pod dvou letech opět na EMO do Hannoveru

Od 16. do 21. září 2019 se uskuteční 22. ročník největšího světového veletrhu zpracování kovů EMO. Megaakce se koná opět v Německu, které je po Číně a USA třetím největším trhem obráběcích strojů na světě. Veletrhu se účastní téměř 2 100 vystavovatelů ze 47 zemí světa. Z České republiky se očekává účast 28 firem na ploše necelých 1 700 m2. Na minulý veletrh v roce 2017 přijelo do Hannoveru z České republiky přes 2 200 odborníků.

CIMT Peking, Část 1. Obecný pohled

V předvelikonočním týdnu se v Pekingu uskutečnil veletrh obráběcích strojů CIMT 2019. V asijském regionu se jedná o obdobu veletrhu EMO Hannover. A stejně jako EMO je velkou měrou národní výstava německé výrobní techniky, tak CIMT je převážně čínský. V tomto prvním vstupu se podíváme na letošní ročník trochu s odstupem, aniž bychom se zaměřili na konkrétní exponáty.

Strojírenské fórum 2018: Inteligentní výroba

Další z již tradičních setkání odborníků (nejen) z oblasti výroby – podzimní Strojírenské fórum – se odehrálo 8. listopadu, tentokrát v prostorách Ústavu výrobních strojů a zařízení a RCMT FS ČVUT v Praze.

Perspektivy čínského draka

Již několik let vám pravidelně v tomto čase přinášíme reportáže ze dvou klíčových strojírenských veletrhů celého asijského kontinentu, které jsou určitým barometrem srovnání postupného vývoje čínských výrobců obráběcích strojů a komponent, ale i pohledem na zvolené marketingové strategie nadnárodních společností při jejich penetraci na zdejší čínský trh – největší a nejprogresivněji rostoucí na světě. V lichých letech se v Pekingu v dubnu koná veletrh CIMT (China International Machine Tool Show), v sudých přibližně ve shodné době pak v Šanghaji veletrh CCMT (China CNC Machine Tool Fair). Aktuální postřehy z každého dne veletrhu jsme přinášeli prostřednictvím redakčního portálu mmspekturm.com a sociální sítě facebook, s tradičním komplexnějším pohledem na veletrh a čínský komoditní trh jako takový přicházíme nyní.

Technologie roku 2018

Další z řady odborných seminářů společnosti Misan v jejím sídle v Lysé nad Labem s názvem Technologie roku 2018 se uskutečnil v únoru ve spolupráci se společností Tungaloy. Hlavními tématy byly automatizace výrobních procesů, monitorování a propojování výrobních strojů a systémů a představení nových výrobních zařízení, nástrojů a technologií, které pak byly následně předvedeny v praktické části semináře při ukázkách obrábění. Bonusem na semináři byla přítomnost chairmana a CEO Okuma Europe a Okuma America Corporation Takeshiho Yamamota a senior manažera z oddělení obchodu Okuma Europe Ralfa Baumanna, kteří poskytli MM Průmyslovému spektru exkluzivní rozhovor.

Digitalizujeme svět obrábění

Digitalizace v oblasti obráběcích strojů je poměrně nový fenomén. Svět digitalizace se stává svébytným ekosystémem a Siemens jako jediný má pro jeho vytvoření a fungování potřebnou škálu nástrojů – od simulačních programů pro plánování a virtuální zprovoznění strojů, výrobků i procesů přes řídicí systémy a další prvky průmyslové automatizace po monitoring a sběr dat, cloudová úložiště i manažerské nadřazené systémy. Jaké výhody digitalizace přináší, ukázal Siemens na letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně mimo jiné také na prototypu multifunkčního obráběcího centra MCU450 společnosti Kovosvit MAS.

Transparentní továrna usnadňuje přístup k datům z výroby

Před pěti lety prošel vrchlabský závod Škoda Auto kompletní proměnou z výroby automobilů na výrobu high-tech automatické dvouspojkové převodovky DSG. Samozřejmě musel být vymyšlen zcela nový layout všech jednotlivých výrobních úseků, důkladně byl navržen tok materiálu až do posledního centimetru a myšleno bylo již od počátku také na přicházející digitalizaci a éru Průmyslu 4.0. Postupné zavádění prvků moderní výroby později pomohlo k vyšší efektivitě. Dnes se namísto původního 1 000 převodovek denně vyrábí více než dvojnásobek.

Monitorování obráběcího procesu přináší přidanou hodnotu

Slovy Garyho Kinga z Harvardovy univerzity, zatímco dat je bezpočtu a je snadné je shromáždit, skutečná hodnota spočívá v tom, co s nimi uděláte.

Získané zkušenosti inovacemi pro zákazníky

Průmysl 4.0 je aktuální výzvou pro výrobce obráběcích strojů. Vlastní znalosti této problematiky uživatelů se na jeho implementaci do reálného provozu podílí velkou měrou a přispívají ke snadnějšímu zvládnutí cesty vedoucí k většímu propojení od výrobců strojů, přes jejich provozovatele až po odběrate dílů na strojích vyrobených. Podívejme se na zkušenosti společnosti Mazak v této oblasti.

Inženýrská akademie ČR podporuje mezinárodní výzkum

Inženýrská akademie České republiky, z.s. (IA ČR) je organizace sdružující odborníky, jejichž společným zájmem je podpora a rozvoj technických disciplín odrážející technické, ekonomické, sociální, environmentální a kulturní potřeby společnosti. Byla založena v roce 1995 a jedním z jejích hlavních úkolů je rozvíjet a propagovat technické vědy a sbližovat výzkumnou sféru se sférou průmyslovou. Toho dosahují mimo jiné naplňováním cílů projektů, jejichž jsou řešiteli. Jedním z těchto projektů je projekt „Podpora mezinárodní spolupráce v inženýrském výzkumu“ programu EUPRO Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, který bude ukončen koncem roku 2016.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit