Témata
Reklama

Veletrh průmyslových armatur počtvrté v Düsseldorfu

Používají se všude, a přece jsou co do velikosti a použití velice rozdílné. Armatury, které zajišťují bezpečnost v ropném a plynařském průmyslu, vedou kapaliny chemickými zařízeními, regulují přítok a odtok vody, plynů nebo vysoce korozivních médií nebo zabezpečují správný průtok ve výrobě nápojů.

Celé spektrum průmyslových armatur představí veletrh Valve World Expo od 29. listopadu do 1. prosince 2016 ve třech halách. Nabídka zahrnuje armatury, komponenty a díly pro armatury, pohony a regulátory, kompresory, inženýrské služby a software, svazy a nakladatelství. Již nyní je obsazeno více než 19 800 čtverečních metrů výstavní plochy a přihlášeno 671 vystavovatelů ze 40 zemí. Uživatelé armatur přicházejí z ropného, plynařského a petrochemického oboru, z chemického a potravinářského průmyslu, z průmyslu námořní a příbřežní techniky, oboru vodohospodářství a kanalizace, výroby automobilů a strojů, farmaceutické a zdravotní techniky či energetických zařízení.

Doprovodnou odbornou konferenci Valve World Conference Düsseldorf 2016 uspořádá v hale 4 opět KCI. Vedle témat budoucnosti, jako například volby materiálů, nových technologií a postupů ve výrobě a použití ventilů či novinek v oblasti energií a služeb, stojí v popředí intenzivní diskuze o struktuře této branže. Tématům konference budou věnovány přednášky, workshopy a semináře, na něž jsou očekáváni experti z celého světa. Účastníci konference se tak dozvědí o nejnovějších inovacích v dynamicky rostoucím oboru ventilové techniky včetně předcházejících a navazujících technologií.

Reklama
Reklama
Reklama
Ilustrační fotografie. (Foto: Messe Düsseldorf)

Trend míří k ventilům z nerezu

Nejenže jsou nerezové armatury velmi elegantní, ale jsou především obranou proti nejrůznějším poškozením, jako například korozi, a umožňují perfektní hygienu. Proto často zaujímají přední pozici ve farmaceutickém a potravinářském oboru.

Nerezové armatury byly velmi úspěšné už v minulosti a také aktuální poptávka je velmi dobrá. Díky global health trends, rostoucímu počtu obyvatel světa a industrializaci prahových zemí, zůstane tento trend v nejbližší době pravděpodobně zachován.

Rostoucí nároky

V mnoha oborech je o korozivzdornou ocel stále větší zájem. Důvodem jsou vyšší standardy i v zahraničí a rostoucí nároky na kvalitu a čistotu zařízení. V přímém srovnání s běžnou ocelí nabízí nerez zcela jinou kvalitu, pokud jde o odolnost proti korozi, čistotu a životnost. Mnoho výrobců povýšilo nerezové armatury na svůj standard – jejich podíl na produkci činí přibližně 75 procent s narůstající tendencí.

Odolnost proti korozi

Odolnost proti korozi získávají ušlechtilé oceli tím, že na svém povrchu vytvářejí pasivní vrstvu z oxidů bohatých na chrom, která brání přímému styku kovu s agresivními médii. Poškodí-li se tato vrstva, vytváří se většinou nová – dochází k „samoléčbě“. Aby toto bylo zajištěno, mají ušlechtilé oceli obsah chromu minimálně 12 % a obsah uhlíku pokud možno ne vyšší než 0,12 %. Přídavek dalších prvků, např. molybdenu, tuto odolnost dále zvyšuje.

Ušlechtilé oceli však nejsou jen hygienické a odolné proti korozi, nýbrž také odolávají opotřebení, nevyžadují mnoho údržby, mají dlouhou životnost, dají se dobře svařovat a odolávají vysokým teplotám. Povrch nerezových armatur lze velmi dobře obrábět a vzniká tak precizní povrch. Díky tomu je možné nerezový ventil nebo nerezové potrubí velmi dobře čistit a sterilizovat.

Messe Düsseldorf

Zpracováno podle firemních podkladů

www.messe-duesseldorf.de

Reklama
Vydání #10
Kód článku: 161052
Datum: 27. 09. 2016
Rubrika: Servis / Veletrhy a výstavy
Autor:
Firmy
Související články
Dráty, kabely a trubky opět v Düsseldorfu

V globální informační a komunikační platformu pro klíčové hráče z oboru drátů, kabelů a trubek se od 30. března do 3. dubna 2020 opět promění výstaviště v Düsseldorfu.

Valve World Expo 2014 je vyprodaný

Výstavní místa na veletrhu Valve World Expo, který se bude konat letos již potřetí v německém Düsseldorfu od 2. do 4. prosince 2014 jsou již nyní vyprodány. Zájem vystavovatelů je tak veliký, že se organizátoři rozhodli oproti minulým ročníkům rozšířit výstavní prostory o další výstavní halu.

Moskva ve znamení trubek a drátů

Oblíbené příležitosti k setkání lidí z branží trubek a drátů se v roce 2019 uskuteční v Moskvě, ale v rozdílných termínech. Přední ruský veletrh drátů a kabelů – wire Russia – se zde uskuteční od 18. do 20. června 2019, zatímco kombinace veletrhů Tube Russia / Metallurgy Russia / Litmash Russia se bude konat o měsíc dříve. Na rozsáhlé ploše moskevského veletržního areálu Krasnaya Presnya očekávají pořadatelé v obou případech rekordní účast.

Související články
Veletrhy wire 2018 a Tube 2018 ve stabilní atmosféře investic

Ocelářský průmysl v minulých letech jednoznačně ukázal, že patří k odvětvím, která i nadále budou pokračovat na cestě k prosperitě. Konkrétně oblast výroby drátů, kabelů a trubek hledí budoucnosti vstříc s velkým očekáváním. Rostoucí investice na světových trzích znamenají pro ocelářský průmysl v globálním i tuzemském měřítku atmosféru plnou optimismu.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Setkání odborníků třískového obrábění kovů na AMB

Na podzim se významný evropský veletrh AMB opět po dvou letech stane platformou pro prezentaci inovací firem z oblasti kovoobrábění s čelním postavením na světovém trhu. Tak jako v letech předchozích se bude konat v prostorách stuttgartského výstaviště v datech od 13. do 17. září a prý bude zase praskat ve švech.

Průmyslový veletrh Hannover Messe 2015

Významný světový průmyslový veletrh Hannover Messe 2015 letos proběhne od 13. do 17. dubna. Pod hlavičkou Hannover Messe se spojí deset vedoucích veletrhů na jednom místě ‒ v Hannoveru: Industrial Automation, Motion, Drive & Automation (MDA), Energy, Wind, MobiliTec, Digital Factory, ComVac, Industrial Supply, SurfaceTechnology a Research & Technology.

Cena MM Award na EMO 2019

Také v roce 2019 došlo na udílení cen MM Award. Jedná se o oficiální a jediné ceny udělované na veletrhu EMO. Porota i letos vybírala z mnoha přihlášených exponátů, nejen německých výrobců. Do užšího výběru se jich dostalo jen pár, a nakonec bylo rozdáno pět hlavních cen v pěti kategoriích. S prázdnou neodešly ani firmy, jejichž produkty se ocitly na druhém a třetím místě. I v tomto roce došlo k jistému „posunu“ ve vnímání obsahu jednotlivých kategorií, a tedy i oceněných produktů. Pojďme se podívat na vítězné exponáty podívat jednotlivě. Je to lehký nástin toho, jak EMO vidí němečtí kolegové.

Finance pro podnikání - Zaostřeno na úspory energie

„Je lepší dobrý úvěr a podpora úvěru než dotace. Jen tak se prokáže životaschopnost projektu.“ To jsou slova Ing. Vladimíra Fabera, zakladatele a dnes předsedy dozorčí rady české strojírenské společnosti FMP.

České dodávky pro jádro pokračují i letos

Když byl v únoru 2017 zahájen komerční provoz 1. bloku jaderné elektrárny Novovoroněžská II s reaktory VVER-1200 generace III+, šlo v malé míře i o zásluhu českých firem, které do této elektrárny dodaly zboží v hodnotě přesahující 1,4 miliardy korun. Dodávky pro tento typ reaktorů pokračují také v roce 2018.

Veletrh EMO opět v Hannoveru

Mezinárodní kovozpracující veletrh EMO se po čtyřech letech opět vrací do Hannoveru. Konat se bude od 18. do 23. září a podle našich informací je určitě na co se těšit. Letošním heslem veletrhu je „Connecting systems for intelligent production“, volně přeloženo „Propojováním systémů k inteligentní výrobě“. Cílem tohoto článku je představit trendy letošního veletrhu a několik novinek společností, které v průběhu předveletržní tiskové konference prozradily, jaké inovace budou na svých stáncích v Hannoveru prezentovat.

Tvoříme historii vodního paprsku

Každá investice do podniká je spojena s velkým očekáváním. Jistou dávku důvěryhodnosti ve správnou investice může dávat také historie firmy i samotné technologie. Technologie řezání vysokotlakým vodním paprskem Flow slaví v tomto roce již 50 let, resp. 40 let v případě abrazivního vodního paprsku.

Průtokoměr s oválnými koly

Potřeba měřit viskózní látky v průmyslu je velká. Společnost Kobold Messring pro tyto aplikace vyvinula průtokoměr s oválnými koly, model DON.

Přesné měření nejmenších hmotnostních průtoků

Je dobře známou skutečností, že jestliže je vyžadována vysoká přesnost, Coriolisovy průtokoměry jsou bezkonkurenční. Ale je také fakt, že dosud nebyly na trhu žádné přístroje schopné nepřetržitě a spolehlivě měřit > 0 kg.

Realizace energeticky úsporných hydro pohonů

Integrací čerpadel a pohonů s variabilním počtem otáček, známých též jako servočerpadla, usnadňuje společnost Siemens ve spolupráci s českou pobočkou firmy Hydac realizaci energeticky výhodnějších, úspornějších a tišších hydraulických systémů pro široké pole aplikací. Jádrem konceptu je měnič kmitočtu, který zajišťuje, aby hydraulická energie byla produkována jen tehdy, když je jí zapotřebí.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit