Témata
Reklama

Barevné koncentráty pro barvení termoplastů

12. 06. 2002

Způsobů barvení termoplastů je více, ale nejčastěji se k němu používají barevné koncentráty.

Barevné koncentráty, někdy také nazývané pigmentové preparáty nebo masterbatche, se významnou měrou podílejí na vlastnostech výrobků z plastů. V článku je popsáno, které faktory je nutno sledovat pro dosažení žádaného vzhledu, aniž by byly dotčeny další vlastnosti plastového dílu. Hlavními parametry u barevných koncentrátů jsou pigmenty a nosiče těchto pigmentů.
Reklama
Reklama
Reklama

Nosiče barevných pigmentů

Nosič se říká plastu, na kterém jsou pigmenty zakomponovány. Ideální je použití nosiče, který odpovídá barvenému plastu. Při barvení se pak mísí odpovídající polymery, barevný koncentrát se dobře promíchá s matricí a nedojde k poklesu mechanických, případně jiných vlastností plastu, jako je ztráta lesku nebo ztráta transparentnosti či nehořlavosti.

Barevné pigmenty

Pro vybarvování plastů se používají pigmenty i barviva, která mohou být původu organického i anorganického. Základní charakteristiky pigmentů a barviv jsou následující:
1. teplotní odolnost - udává se ve stupních Celsia a měří se po dobu 5 minut (DIN 53772), přičemž teplotní odolnost je dána pigmentem s nejnižší hodnotou. Plasty s vyšší zpracovatelskou teplotou samozřejmě vyžadují odpovídající teplotní stabilitu pigmentů;
2. odolnost vůči působení UV záření - další charakteristikou je odolnost vůči působení UV záření, označovaná jako LE. Udává se v hodnotách 0 až 8 (DIN 53387, hodnocení podle DIN 54003);
3. odolnost vůči působení povětrnosti - povětrností se myslí působení deště a kolísání teplot ve spojení s působením UV záření. Odolnost vůči působení povětrnosti se označuje WE a může nabýt maximálně hodnoty 5 (DIN 53231);
4. dispergace - dispergací se rozumí kvalita rozhnětení pigmentů do polymeru. Pigmenty ve své prvotní formě jsou většinou práškové nebo kapalné. Na rozbití shluků (tzv. agregátů nebo aglomerátů) pigmentů používají výrobci barevných koncentrátů vysoce účinných dvoušnekových extruderů;
5. obsah barevných pigmentů v barevném koncentrátu - pro barevní polyolefinů, polystyrenů transparentních i houževnatých lze použít barevné koncentráty s dávkováním 2 %. Pro obtížněji barvitelné materiály typu ABS, PC, POM, PBT nebo blendy ABS/PC je potřebné dávkování 3 % a vyšší;
7. hodnocení barvy a vzhledu - hodnocení může být vizuální nebo instrumentální pomocí spektrofotometru. Hodnocení spektrofotometrické stanoví absolutní odchylku v tzv. barevném prostoru měřeného vzorku od standardu. Tato odchylka se značí ?E. Pro plasty bývá povolená tolerance do hodnoty ?E = 1, ovšem například automobilový průmysl má požadavky přísnější.

Vývoj barevných koncentrátů

Při požadavku na zcela přesný odstín je nutné vyvinout recepturu barevného koncentrátu takzvaně na míru. Pak následuje ověření vzorku barevného koncentrátu u zákazníka, a to nejlépe na výrobku a na technologickém zařízení, pro něž je určen.
Barvením plastů se zabývá například společnost Lifocolor. Jak je naznačeno výše, problematika barvení plastů pomocí barevných koncentrátů je velmi široká a je nutno jí věnovat dostatečnou pozornost. Jedná se sice o složky, které mají dávkování v jednotkách procent, ale vytvářejí konečný vzhled výlisku a podílejí se na celkových vlastnostech vstřikovaného výrobku.
Ing. Zbyněk Veselý
Reklama
Vydání #6
Kód článku: 20638
Datum: 12. 06. 2002
Rubrika: Trendy / Plasty
Autor:
Firmy
Související články
Makroplasty versus mikroplasty

Plasty se staly nenahraditelným materiálem sloužícím téměř všem oblastem lidské činnosti. V poslední době se pozornost odborníků i veřejnosti soustřeďuje na zcela nový ekologický fenomén, zvaný mikroplasty. Ve smyslu ekologické terminologie je pak možné výrobky z plastů označovat jako makroplasty.

Žíhání termoplastů

Moderní nauka o plastech v mnoha směrech vychází z nauky o kovech. Příkladem je žíhání, jeden ze způsobů tepelného zpracování. Společným účelem žíhání kovů i plastů je pomocí řízených teplotních změn dosáhnout rovnovážných stavů struktury a tím i cíleně ovlivňovat vlastnosti.

Plasty a kompozity v inovaci strojírenských výrobků

Plasty a kompozity s polymerní matricí přinesly revoluci v materiálových přístupech ke konstrukci strojírenských výrobků a zařízení. Nepřetržitě probíhající materiálové inovace v oblasti plastů a kompozitů spoluvytvářejí inovativní řešení ve strojírenství. Reagují na potřeby strojírenského průmyslu a stávají se kontinuálním procesem s jasnou perspektivou do budoucna.

Související články
Optimalizace plastových výlisků s obsahem přírodních vláken

V průmyslové výrobě, především v automobilovém průmyslu, se začíná prosazovat trend nasměrovaný k využívání obnovitelných materiálů, ke kterým mj. patří přírodní vlákna. Vývojáři nových výrobků se setkávají s požadavky na aplikační využití plastových materiálů vyztužených přírodními vlákny, jako jsou sisal, konopí, len atd.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Horké trysky jako nový standard

Studené plnicí kanály doprovázejí odvětví vstřikování plastů od prvopočátku. I dnes často vypadá tento způsob plnění dutiny jako ten nejjednodušší a nejelegantnější. Proč má tedy smysl zabývat se aplikací horkých trysek i do malých sérií a malých forem? Srovnejme oba způsoby plnění a porovnejme ekonomické přínosy.

Inteligentní řešení pro vstřikování plastů

Automatizace, výrobní technologie, optimalizace procesů a služby jsou nedílnou součástí filozofie rakouské společnosti Engel. Ta svá systémová řešení v oblasti zpracování plastů představila v říjnu pod mottem „více než stroj“ na veletrhu Fakuma 2015 v německém Friedrichshafenu.

Plasty pomáhají modernizovat strojírenství

S pokračujícím vývojem nových materiálů se mění i materiálová skladba strojírenských výrobků a zařízení. V současné době si již nelze rozvoj téměř všech strojírenských odvětví bez použití plastových materiálů představit. Vývoj pak ukazuje, že plasty budou hrát ve strojírenství stále významnější úlohu.

Jaká tajemství skrývá výroba razítek?

Představte si obyčejné moderní razítko. Připadá vám, že vyrobit je musí být velice jednoduché? Možná byste se divili. Složitá vulkanizace, vstřikolisovna s 21 vstřikolisy, obtížný proces barvení, to vše velmi náročné na stabilitu procesu. Tolik jen stručně o tom, s čím se během výroby razítek musíme u nás, v Colopu v Borovanech, denně potýkat. Chcete se dozvědět víc? Pak vás zvu ke čtení následujících řádků.

Laserové řešení pro plastikářský průmysl

Konvenční technologie opracování plastů již v mnoha případech nevyhovuje požadavkům koncových uživatelů. Moderní lasery posouvají kvalitu výroby plastů na zcela novou úroveň. Lastic představuje implementaci nejmodernějších laserových technologií a ergonomického ovládání do jediného produktu, jenž je navržen tak, aby jeho aplikace do stávajících výrobních linek byla zcela bezproblémová.

Absorbér energie, izolace nebo kreativní materiál?

Vypadá jako polystyren, ale není to polystyren. Rozdíl poznáte nejpozději ve chvíli, kdy jej vezmete do ruky. Řeč je o expandovaném polypropylenu, materiálu, který pod obchodním názvem Arpro vyrábí globálně působící japonská společnost JSP. Vnitřní struktura dílů z něj vyrobených na první pohled připomíná díly z pěnového polystyrenu, ale jejich vlastnosti jsou zcela rozdílné.

Nové vstřikovací jednotky pro vstřikovací stroje

Společnost Engel Austria od základu přepracovala své hydraulické vstřikovací jednotky a na veletrhu K 2016 od 19. do 26. října v Düsseldorfu představila novou generaci úspěšných řad vstřikovacích strojů Engel victory a Engel duo, které díky inovativním funkcím dosahují vyšší přesnosti, ergonomie a účinnosti.

Plasty a robot – jde to dohromady?

Žijeme v době, kdy nás plasty provázejí na každém kroku. Možná si ani neuvědomujeme, kde všude nám pomáhají, kde nás ovlivňují. Od tužky či propisky přes klávesnici, u které sedíme skoro každý den, po stravování a umělohmotné vařečky, které nahradily ty dřevěné, jež používaly naše babičky. Snažíme se usnadnit si život. Těžké díly ze železa vyměnit za lehčí, plastové. Stejně tak i tvůrci softwaru se snaží zjednodušit výrobu.

Problematika dějů při svařování plastů vybranými technologiemi

V současnosti průmyslově využívané technologie svařování plastů mohou do výrobního procesu vnést neočekávané problémy. Cílem článku je seznámit čtenáře s možnými úskalími, která mohou nastat při svařování některých typů plastů vybranými technologiemi.

Příprava pracovníků pro výrobu technologií vstřikování plastů

Následující příspěvek představuje jeden ze způsobů přípravy pracovníků ve firmách, jejichž hlavní pracovní náplní je technologie vstřikování plastů

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit