Témata
Reklama

Inovační projekt pro inertizaci potrubí

Při procesech údržby nebo testování vysokotlakého potrubí a produktovodů či při havarijních situacích je potřeba z potrubí vytlačit médium. V případě hořlavých látek se to provádí za pomoci inertní směsi plynů. Díky tomu při opravách, zejména pak při svařování, nehrozí riziko výbuchu či požáru.

Společnost CEPS se zabývá servisem vysokotlakého potrubí a produktovodů a realizovala projekt Technologický řetězec pro přípravu tlakové plynné směsi pro inertizaci potrubí spolufinancovaný z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Tento projekt byl oceněn prvním místem v soutěži Podnikatelský projekt roku 2013 v kategorii Inovace.

Reklama
Reklama
Reklama

Zařízení pro vytlačování média z potrubí

Objemy inertní směsi potřebné k vytlačení média z potrubí jsou skutečně enormní. Zdroj inertizačního plynu je nutno vzhledem k umístění produktovodů uvažovat jako mobilní. Tento problém vyřešila investice ve výši 36 mil. Kč, podpořená operačním programem Evropské unie Podnikání a inovace. Právě díky této investici vzniklo zařízení pro výrobu inertizační směsi plynů pro vytlačování hořlavých kapalin z potrubí. Nasazení technologie je velmi operativní a časově nenáročné. Tím se odlišuje od dříve používané technologie zplyňování kapalného dusíku, která je závislá na výrobě a nebezpečné přepravě kapalného dusíku pomocí kryogenních cisteren v potřebném množství a termínu až na staveniště, což v některých zemích Evropy může být velký a někdy i neřešitelný problém. Odpadá také nutnost technologicky náročného procesu zplynění kapalného dusíku na staveništi.

Pohled do kontejneru se dvěma boostery, které zvyšují tlak inertního plynu na 25 bar.

Princip výroby inertního plynu

Zařízení se skládá ze tří nejdůležitějších částí: vysokotlakých šroubových kompresorů na vstupu, které pomocí tlakových hadic přivádějí vzduch do druhé části zařízení – jednotky vlastní konstrukce na výrobu plynné inertní směsi. Tato jednotka na výrobu plynné inertizační směsi separuje kyslík ze vzduchu metodou membránové separace/ síta ze vzduchu stlačeného kompresorem. Získaná inertní směs má volitelné koncentrace kyslíku (10, 7 nebo 5 procent), respektive koncentrace dusíku (90, 93 nebo 95 procent) a tlak až 14 bar a může být použita k vyprázdnění potrubí. Tento generátor, vyvinutý a vyrobený ve spolupráci se společností Air Products Norway, je zabudován ve standardním kontejneru ISO. Třetí částí je druhý kontejner obsahující dotlačovací kompresory (boostery), kterými lze tlak vyrobené inertní plynné směsi zvýšit na 25 bar.

Zařízení pro výrobu inertního plynu je umístěno v kontejnerech a tím je snadno přemístitelné.

Kontejner s boostery

Na návrhu a dodávce kontejneru s boostery se podílela firma Acstroje. Hlavní částí kontejneru jsou dva dotlačovací pístové tříválcové kompresory Kaeser Kompressoren se jmenovitým výkonem 22 kW, s mazáním nástřikem oleje, poháněné přímo elektromotorem a chlazené vzduchem. Kompresory jsou regulovány pokročilou řídicí jednotkou Sigma Air Manager společnosti Kaeser, která je speciálně odladěna na požadované provozní podmínky, zejména s ohledem na požadovaný nepřetržitý provoz. Instalace dotlačovacích kompresorů a jejich příslušenství do standardního 20stopého kontejneru byla realizována za dozoru pracovníků firmy Acstroje přímo na specializovaném pracovišti Kaeser Kompressoren v rakouském Linci, kde se na přemístitelné kompresorové stanice na rámech nebo v kontejnerech specializují a mají s tímto typem zařízení mnohaleté zkušenosti.

Důležitá mobilita

Kontejner vyhovuje požadavkům na maximální mobilitu celého zařízení – je totiž díky svým rozměrům přemístitelný například nákladními terénními vozidly. To umožňuje i snadnou manipulaci pomocí autojeřábu a následný transport zařízení na značné vzdálenosti kamiony i jeho jednoduché nasazení v polních podmínkách. Právě díky vysoké mobilitě byl projekt oceněn prvním místem v kategorii inovace.

Ondřej Kubík

www.kaeser.cz
www.bighead.cz

Reklama
Vydání #7,8
Kód článku: 150732
Datum: 24. 06. 2015
Rubrika: Monotematická příloha / Fluidní technika
Autor:
Firmy
Související články
Symbióza hydrauliky a pneumatiky

Když vám společnost Hytek, výrobce hydraulických systémů, pošle seznam svých referencí, dočtete se například: hydraulický agregát pro regulaci Kaplanovy turbíny Poechos v Peru, mazací agregát pro ložiska generátoru turbíny MVE Bugoye v Ugandě, mazací agregát pro ložiska generátoru pro Peltonovu turbínu Patikari v Indii, hydraulický agregát pro regulaci chladicí vody v jaderné elektrárně Temelín, hydraulické agregáty pro ovládání turbíny v Keni na řece Sondu Miriu. Jistě byste za výčtem tohoto typu hledali obrovský nadnárodní koncern, opak je však pravdou: jde o malou firmu šikovných lidí, sídlící v obci Lipůvka.

Technologie 3D pletení v robotice

Kdokoliv, kdo si myslí, že pletení je staromódní, se hluboce mýlí. Stále více výrobků se vyrábí z různých materiálů pomocí technologie 3D pletení, a to v nejrůznějších průmyslových odvětvích.

Náklady na vlastnictví zařízení pro montážní procesy

Ve všech průmyslových odvětvích je princip celkových nákladů na vlastnictví (TCO – Total Cost of Ownership) klíčovým faktorem při rozhodování o nákupu nového stroje nebo zařízení. Úvaha založená výlučně na základě pořizovacích nákladů už dávno přestala být dostatečná, pokud se plánuje vyrábět konkurenceschopně v dlouhodobém horizontu. K získání úplného přehledu nákladů zahrnují TCO všechny přímé a nepřímé náklady vzniklé před, během a po zakoupení výrobního zařízení nebo produktu. Kromě skutečných nákladů na pořízení jsou to také položky jako náklady na údržbu a spotřebu energie.

Související články
Nová technologie sušení stlačeného vzduchu

Technologie Adsorbent Media Tube (AMT), patentovaná společností IMI Norgren, využívá to nejlepší ze současných desikačních a membránových sušicích systémů a odstraňuje nedostatky spojené s jejich krátkým životním cyklem i náklady spojené s pravidelnou výměnou.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Hvězdy v pneumatice

Úspěšnost výrobků lze vyjádřit počtem prodaných kusů. Je-li výrobek skutečně úspěšný, roste jeho využití v jakémsi uzavřeném kruhu – čím více zákazníků jej využije, tím je atraktivnější i pro ostatní, protože s počtem vyrobených kusů nejen klesá cena, ale i roste atraktivita.

Proporcionální regulační ventil

V potravinářském a automobilovém průmyslu, v lékařské a diagnostické technice, laboratorních prostředích, průmyslové automatizaci apod. se proporcionální regulační ventily velmi dobře uplatňují při regulaci tlaku, měření netěsností, testování a při využití další regulační a procesní techniky.

Rychlospojky - s plochými čely, bezúkapové, nebo oboustranně uzavíratelné?

Bezúkapové provedení, Clean Break technologie, s plochými čely, oboustranně nebo jednostranně uzavíratelné – to jsou pouze některé z dostupných technologií a možností při výběru rychlospojek. V čem se liší? A jaké výhody pro uživatele jednotlivé technologie přinášejí?

Úspory ve všech směrech

Náš trh v oboru automatizace zaznamenává stále rychlý růst. Z hlediska vybavení, složitosti a komfortu se nejrychleji zvyšuje poptávka v extrémních oblastech – na jedné straně po sofistikovaných výrobcích s mnoha chytrými funkcemi, na straně druhé po nejlevnějších a nejjednodušších prvcích s funkcemi pouze základními.

Pneumatické mechanismy - nezbytná součást moderních strojů

Pneumatické mechanismy patří do kategorie mechanismů, které definujeme jako systém pro přenos a transformaci energie a informace pomocí nositele energie.

Nejvyšší výkon v proporcionální technice

Snadná ovladatelnost, přesné řízení a flexibilita použití – to jsou vlastnosti proporcionálního ventilu VPPX od firmy Festo. Díky připojení externích senzorů lze kontrolovat kompletně celý proces a kompenzovat tření, hysterezi nebo netěsnosti pomocí uzavřené regulační smyčky.

Tlakový vzduch na míru

Plynulá dodávka tlakového vzduchu je ve velké většině případů jednou ze základních podmínek zajištění plynulé výroby. Vyžaduje však vysoce efektivní kompresorovou techniku, což může být investičně nákladné. Společnost Kaeser Kompressoren proto přišla už před téměř 15 lety na český trh s výhodným řešením pod označením Sigma Air Utility, jež přesouvá takovéto investice do kategorie provozních nákladů. Služba Sigma Air Utility se osvědčila ve světě i u nás.

Hydraulické a pneumatické pohony ve strojírenství

Možná by se zdálo, že hydraulické a pneumatické pohony jsou v dnešní době trochu opomíjeny a jejich vývoj se zastavil, ale to ani zdaleka není pravda. Obě tyto skupiny pohonů mají svá pro a proti, ale nepochybné je, že v moderním strojírenství hrají důležitou roli.

Hydraulika & pneumatika

Hydraulika je technická disciplína zaměřená na využití mechanických vlastností tekutin nejen pro technické účely. Pneumatika je technický obor zabývající se přeměnou stlačeného vzduchu na mechanický pohyb.

Hydropneumatické odpružení

Hydropneumatické odpružení je rychlejším a cenově příznivějším řešením díky stavebnicovým/modulárním regulačním systémům. Hydropneumatické systémy odpružení nápravy vozidla nebo kabiny vozidla zvyšují komfort a výkonnost vozidel.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit