Témata
Zdroj: Geis

Koronavirus ani brexit dopravu nezastaví

Rok 2020 radikálně změnil životy nás všech. Na jaře jsme si ještě mohli dělat naděje, že radikální omezení ekonomiky a dopravy bude trvat jen týdny, od podzimu je jasné, že návrat ke stavu z doby před pandemií bude trvat ještě velmi dlouho. Jisté je, že mnoho činností bude ještě dlouho ovlivněno nejrůznějšími restrikcemi a do budoucna uspějí jen ti, kteří se s tím úspěšně vyrovnají, nebo dokonce novou situaci dokážou proměnit v příležitost prosadit se s něčím zcela novým.

Reklama

Země Evropské unie si zvykly na snadnou dopravu zboží přes hranice, takže v podstatě tou největší komplikací zůstaly rozdílné systémy výběru mýta na dálnicích v jednotlivých zemích. V posledních měsících se ale situace změnila. Státy EU v souvislosti s ochranou svých občanů před pandemií covid-19 zavedly karanténní opatření, která se liší nejen v rámci jednotlivých zemí, ale v některých případech dokonce i v jejich jednotlivých regionech. Zásobování – a tedy ani doprava – se kvůli tomu však nesmí zastavit.

Logistika za ztížených podmínek

V mnoha oblastech, jako je například automobilový průmysl, je i za těchto ztížených podmínek potřeba zajistit přesné načasování dodávek vzhledem k systému zásobování just-in-time. V případě jiného zboží, především potravin, je zase nezbytné zachovat co nejkratší dodací lhůty. Do toho vstupují ještě rostoucí požadavky na zásobování zdravotnickým materiálem vyžadující rychlost a maximální spolehlivost, protože při něm jde o zdraví a životy tisíců lidí.

Na logistické firmy to vše klade mimořádné nároky. V řešení problematiky přeshraniční dopravy, které přinášejí neustále se měnící karanténní opatření v různých zemích, proto mají pro zákazníky velkou výhodu zavedené dopravní společnosti, jež mají pro překonávání nesnází vytvořené patřičné podmínky.

Společnost Geis letos slaví 30 let od svého příchodu na český trh. (Zdroj: Geis)

Služby

Velká společnost, jako je Geis, může zákazníkům nabídnout více než jen samotnou dopravu, což je právě v této době zvlášť důležité. Zabezpečuje pro ně i veškeré celní služby a pojištění či zpětnou přepravu. Geis v případě potřeby zajišťuje i balení přepravovaného zboží ve vlastních areálech a umožňuje jeho uskladnění pro zabezpečení přesného načasování dodávek. Zákazníci společnosti Geis mají k dispozici i online systém sledování zásilky v reálném čase track & trace.

Již 30 let na českém trhu

Tři desetiletí působení na českém trhu je pro klienty společnosti Geis garancí stability – právě letos slaví 30 let od svého příchodu na český trh. K tomu se přidávají rozsáhlé možnosti dopravních řešení a široká nabídka služeb vycházející ze zázemí velké nadnárodní společnosti se 75letou historií. Díky nim může Geis nabízet propojení s celým světem a využití nejrůznějších způsobů dopravy dokonale odpovídajících potřebné přepravní vzdálenosti a umístění výchozí a cílové destinace, včetně námořní a letecké přepravy.

Geis má vlastní distribuční síť a nezbytné zázemí. S využitím přímých denních linek do celé Evropy tak může zajistit kratší čas doručení i vysokou kvalitu s menším rizikem poškození přepravovaného zboží díky menšímu počtu potřebných překládek. Týká se to zejména dopravy do Polska, Německa, Itálie, Rakouska nebo Španělska, kam směřují nejvytíženější linky společnosti.

Doprava zboží do Velké Británie

Specifickým problémem posledních týdnů je doprava zboží do Velké Británie v souvislosti s brexitem. Kritická situace zde nastala v době vánočních svátků, kdy se sešlo několik nepříznivých okolností najednou – výrobní firmy a obchodní organizace se snažily předzásobit před koncem přechodného období, tradičně vzrostl objem přepravy zboží v předvánočním období a do toho se v Anglii objevila nová mutace koronaviru, která vedla k několikadennímu uzavření francouzských hranic.

Od té doby se ale i zde daří dopravu zvládat, i když situace je vzhledem k opět zavedenému celnímu odbavení a k potřebě zdravotního či veterinárního osvědčení u mnoha nově kontrolovaných komodit mnohem složitější a časově náročnější než dosud. V důsledku komplikací s procesem proclení na britské straně tak může docházet u některých typů zboží ke zdržení několika dnů, či dokonce týdnů.

Posílení dopravní kapacity

V důsledku delších doručovacích časů vyplývajících ze změny režimu při přechodu hranic mezi EU a Spojeným královstvím posílila společnost Geis své dopravní kapacity pro dopravy do Velké Británie. Také díky tomu je v současné době jednou z mála, která dokáže dodržovat pravidelné odjezdy do Velké Británie a její kamiony dojíždějí do místa určení na britských ostrovech včas.

Připomeňme, že veškeré zásilky a celní dokumenty musejí být už před odjezdem z EU zaregistrovány u britských orgánů. Situace na britských hranicích se ještě poněkud zkomplikuje v souvislosti se zavedením třetí fáze od 1. července, kdy dojde k rozšíření administrativní zátěže a zvýšení počtu fyzických kontrol u některých komodit. Zákazníci společnosti Geis jsou o aktuální situaci na hranicích se Spojeným královstvím a potřebných dokumentech průběžně informováni.

Související články
Doprava elektrárny v kontejnerech
přes půl světa

Globálně působící logistické společnosti čelí v posledních měsících mnoha problémům spojeným nejen s pandemií covidu-19, ale i s nejistotami v lodní dopravě. Společnost Geis přitom úspěšně zvládla i unikátní logistickou zakázku na dodání elektrárenské technologie z České republiky do daleké Mikronésie.

Logistika musí reagovat pružně

Události loňského roku přinesly dramatické změny v mnoha oblastech. Některé obory se v důsledku protipandemických opatření ocitly na pokraji zániku a přežívají jen díky vládní pomoci, pro jiné se naopak otevřely ojedinělé příležitosti. Logistické služby přitom procházejí velkými výkyvy – buď poklesy, nebo vzestupy –, které odrážejí potřeby různých klientů reagujících na vývoj ve své oblasti podnikání. V této situaci dvojnásob platí, že štěstí přeje připraveným.

Současné změny na trhu a výzvy logistiky

Jaký vliv má aktuální ekonomická situace na trh a logistiku? V rozhovoru s Danielem Knaislem, jednatelem společnosti Geis, se dozvíte, jak se firma vyrovnává s nejistotami současnosti a co nabízí klientům, zejména průmyslovým firmám. Zjistíte také, co přinesla nedávná akvizice Quehenberger pro klienty v České republice. A ti, kteří hledají konkrétní řešení pro svou firmu, se mohou s týmem firmy Geis setkat na nadcházejícím Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně.

Související články
Ideální čas pro námořní přepravu

Přestože mezinárodní přeprava, zejména transport zboží z Asie a dalších dalekých trhů, je sama o sobě poměrně nepružnou oblastí, vnější vlivy ji dokážou významně destabilizovat. Ukázalo se to nejen za covidu, ale i při nehodě v Suezském průplavu, za extrémních povětrnostních podmínek a samozřejmě také po začátku válečného konfliktu na Ukrajině. Díky výrazně nižší poptávce a narovnávání dodavatelských řetězců v loňském roce však bylo velké zdražování konečně vystřídáno zlevňováním. Lze ale předvídat, jak to bude dál?

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Průmysl a jeho lidé: Mít chuť pracovat a učit se

Ruku na srdce, vážení čtenáři – disponuje vaše firma opravdu tolika lidmi, a takových profesí, kolik potřebuje? Pokud ano, pak v době, kdy hlad po kvalifikované pracovní síle (nejen) v průmyslu každým rokem roste, patříte v naší zemi k naprostým výjimkám. Přitom bez šikovných lidí se žádná firma neobejde. Jak je získat a jak udržet? O tom si naše redakce povídala s Jaroslavou Šindelářovou, HR manažerkou Geis CZ.

Život v korporátu: Odkudkoli kamkoli

Daniel Knaisl je jednatelem pro Českou republiku, Slovensko a Polsko v rámci skupiny Geis, která je mezinárodním poskytovatelem logistických služeb. Avšak když do firmy v 90. letech minulého století, ještě při studiu, nastoupil, nazývala se Geistransport a zaměstnávala méně než 30 lidí na tehdy jediné pobočce. Dnes má Daniel Knaisl spoluodpovědnost za 50 poboček s více než 2 000 zaměstnanci.

Síla logistiky v humanitární pomoci

Renáta a Kristýna. Dvě ženy, které pracují srdcem. A je to vidět! Byť by se mohlo zdát, že jejich obory jsou od sebe diametrálně vzdálené, je to právě naopak.

Jak zvýšit efektivitu přepravy zboží

Pro zajištění efektivity přepravy zboží je třeba, aby byla rychlá, spolehlivá, bezpečná a zároveň i co nejméně nákladná. Nezáleží jen na použitém dopravním prostředku a technologii přepravy, ale i na tom, jak je zboží naloženo, zda je správně zajištěno a vhodně rozloženo. V případě nákladních aut jde zejména o maximální využití rozměrové a hmotnostní kapacity vozidla. Zapomínat by se nemělo ani na vhodnou kombinaci dopravních cest a vozidel.

Trojice, která změnila mezinárodní dopravu

Covid, nehoda v Suezském průplavu a počasí. To jsou tři hlavní příčiny současného neutěšeného stavu, který komplikuje a prodražuje dopravu po celém světě.

Bezpečnost: Vysokopevnostní řetězy a údržba

Pro bezpečnost provozu řetězových a vázacích prostředků je třeba myslet na jejich pravidelnou kontrolu. Ta může pohodlně proběhnout u vás ve firmě. Vše s odkazem na EN 818 a EN 1677.

Chytré stroje přivádějí továrny k životu

Bezpečné balicí stroje připojené k Ethernetu zvyšují produktivitu, zlepšují flexibilitu, snižují komplexnost konstrukce a řeší problémy pracovníků v provozu.

Manipulační jednotky v řízeném skladu

Zkušenosti uživatelů informačního systému K2 ze zavádění řízeného skladu ukazují, že na řízený sklad nemůžeme pohlížet pouze jako na prostor s definovaným vstupem, výstupem a řízením procesů uvnitř. Vždy je potřeba vše řešit v kontextu firmy a návazných procesů, především obchodu a výroby. A v neposlední řadě i z pohledu očekávání a motivů, proč řízený sklad chceme zavést.

Prostorově optimalizované skladování

Pro zásobování všech strojů bez prostojů využívá společnost Thomann v Hergatzu bei Lindau buňkový skladovací systém společnosti Remmert. Speciální stanice pro vychystávání zvyšuje rychlost procesu vyskladňování materiálu o více než šedesát procent.

Mostový skladovací systém

Pro skladování materiálu s průměrnou vlastní hmotností jedné součásti 400 kg potřebovala společnost SZST Salzgitter Service und Technik vhodný sklad pro těžké náklady. Cenově výhodným a prostorově úsporným řešením byl mostový skladovací systém Remmert se 183 kazetami pro celkem 915 t materiálu na ploše pouhých 250 m². Kromě omezení skladovací plochy dosáhla SZST vyšší výměny zboží, lepší přehlednosti a vyšší bezpečnosti práce.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit