Témata
Zdroj: B:Power

Doprava elektrárny v kontejnerech
přes půl světa

Globálně působící logistické společnosti čelí v posledních měsících mnoha problémům spojeným nejen s pandemií covidu-19, ale i s nejistotami v lodní dopravě. Společnost Geis přitom úspěšně zvládla i unikátní logistickou zakázku na dodání elektrárenské technologie z České republiky do daleké Mikronésie.

Reklama

Pro malý ostrovní stát Pohnpei, součást federativních států Mikronésie, je zvýšení energetické účinnosti udržitelné výroby energie zásadní pro dlouhodobou životaschopnost. Společnost Pohnpei Utilities Corporation (PUC) proto zadala firmě ElectraTherm a jejímu partnerovi B:Power zakázku na návrh, dodávku, instalaci a zprovoznění elektrárny Nanpohnmal, která pracuje s tzv. organickým Rankinovým cyklem (ORC – Organic Rankine Cycle) a využívá odpadní teplo z dieselových generátorů.

Místo instalace na ostrově Pohnpei. (Zdroj: B:Power)

Elektřina z odpadního tepla

Po uvedení do provozu bude účinnost zařízení PUC na výrobu energie jednou z nejlepších v Tichomoří a přinese významné snížení emisí CO2 a produkci 1 700 MWh čisté energie ročně.

„Firma B:Power zajišťuje komplexní dodávky technologií na výrobu elektřiny z odpadního tepla. Vše funguje na bázi technologie ORC. V Evropě jsme v tomto oboru hlavní dodavatel. V současnosti výrazně expandujeme na zahraniční trhy, kde je pro takovéto využití odpadního tepla velký potenciál. To je jeden z důvodů naší angažovanosti na ostrovech v Tichomoří,“ říká obchodní manažer společnosti B:Power Pavel Žwak.

Reklama
Reklama
Reklama

Složitá zakázka pro logistickou firmu

Po měsících příprav a složitého hledání, jak najít co nejlepší logistickou cestu do mimořádně odlehlé destinace v Mikronésii, převzala zakázku na realizaci elektrárny Nanpohnmal společnost Geis. Zakázka zahrnuje i příslušenství a instalační prvky.

Místo instalace: detailní pohled na výstupní komíny motorů. (Zdroj: B:Power)

Představitel společnosti B:Power Pavel Žwak volbu firmy Geis vysvětluje: „Při výběru přepravce pro nás bylo velmi důležité komplexní pojetí zakázky. Společnost Geis nám jako jediná nabídla kompletní dodání všech kontejnerů do finální destinace, a to včetně překládek. Výběr tak byl relativně rychlý a jednoduchý, a jak se ukázalo, také správný. Velmi si pochvalujeme způsob komunikace, vstřícnost, flexibilitu přepravce a ochotu pomoci s celním odbavováním.“

Nejdříve společnost Geis dovezla ze Spojených států námořní kontejner s generátory. Ty se v České republice zkompletovaly a následně byly odeslány s ostatním zařízením na místo určení. Zásilka se skládala z celkem deseti námořních 40stopých kontejnerů. Tři se nakládaly v Itálii u subdodavatele zákazníka a odpluly z přístavu Janov. Zbývající kontejnery se nakládaly na dvou místech v České republice (tři v Hradci Králové a čtyři v Havlíčkově Brodě), odkud putovaly do Hamburku v Německu.

Reklama

Na moři je vždy všechno jinak

Vše bylo načasováno podle původního plánu tak, aby kontejnery z Itálie i České republiky dorazily do finální destinace Pohnpei současně. Bohužel kvůli aktuální komplikované situaci v evropských přístavech byl termín vyplutí kontejnerové lodě z hamburského přístavu posunut z 19. března na 2. dubna.

Vnitřní uspořádání technologie uvnitř kontejneru. (Zdroj: B:Power)

Ta část zboží, která putovala z České republiky, vyplula z Hamburku na lodi CMA CGM Kerguelen a dorazila do přístavu Busan v Koreji dne 10. května 2021. Navazující spoj do Pohnpeie byl původně naplánován na 22. května 2021, ale opět nešlo vše podle plánu a kontejnery čekaly dalších několik dní. I v této části světa se totiž lodě v posledních měsících potýkají se zpožděním způsobeným omezenými kapacitami v přístavech.

Jednotlivé změny v plánu přepravy si řeší rejdaři sami a logistické společnosti v roli zasílatele nemají žádnou možnost je ovlivnit. V současné době je nejčastější příčinou zpoždění skutečnost, že přístavy nestíhají lodě vykládat podle plánu – nemají totiž dostatek přístavních dělníků nebo některé přístavy jsou uzavírány kvůli karanténě. Rejdaři proto dobu přepravy negarantují a může docházet i ke změnám v rotaci lodí. Logistické společnosti v těchto případech nezbývá nic jiného než situaci sledovat a aktuální informace předávat zákazníkovi.

Nakládání kontejnerů s technologií ORC. (Zdroj: B:Power)

Důležité je, že kontejnery od havlíčkobrodské společnosti B:Power byly do Mikronésie úspěšně doručeny. První tři kontejnery z Itálie dorazily na lodi Kyowa Stork do cíle 11. června a druhá zásilka sedmi kontejnerů, putující z České republiky přes Hamburk a Busan, dorazila na lodi Kyowa Orchi do cílového přístavu 30. června 2021.

Související články
S uranem v podpalubí

V březnovém vydání MM Průmyslového spektra jsme publikovali článek pod názvem Jaderné ledoborce pro Severní cestu. Jelikož tento text vzbudil zájem řady čtenářů, rozhodli jsme se na toto téma připravit další podrobnější příspěvek.

Ideální řešení operativní manipulace pomocí BT Tyro LHE130

Všestranný a cenově velice dostupný ruční elektrický paletový vozík BT Tyro LHE130 výhodně kombinuje vlastnosti elektrických nízkozdvižných vozíků a ručních paletových vozíků a je optimálním řešením rychlé příležitostné horizontální manipulace s břemeny do 1 300 kg. Li-ionová technologie zajišťuje vysokou operativní a energetickou účinnost elektrického pojezdu i zdvihu.

Jak ušetřit za energie: Využijte odpadní teplo

Řada průmyslových provozů využívá různé technologie, při nichž vzniká velké množství odpadního tepla. Tato draze získaná energie často uniká bez užitku, například ve formě odvodu horkých spalin komínem. Na druhé straně teplo potřebujeme na ohřívání vody nebo na vytápění. K tomu, abychom unikající teplo zadrželi a využili je tam, kde je ho potřeba, slouží technologie zpětného získávání neboli rekuperace tepelné energie.

Související články
Energetická náročnost obráběcích strojů, část 2: Vliv výrobních strojů

Globální oteplování se stalo velmi diskutovaným tématem. I když bylo provedeno mnoho vědeckých studií a napsáno neméně vědeckých článků, dosud se odborná komunita nesjednotila v celkovém názoru na globální změny klimatu. Navíc zde hrají roli politika a byznysové zájmy, a tak je velmi obtížné se ve všech, často protichůdných, informacích vyznat.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Jak ušetřit za energie: 10 kroků k vyšší efektivitě

Ačkoli se zdá, že největší vlna zdražování energií už začíná opadat, potřeba energetických úspor v průmyslu je stále velice naléhavá, a v příštích desetiletích tato naléhavost ještě poroste. Příčinou není jen rostoucí tlak na snižování finančních nákladů na výrobu, ale zejména nutnost omezovat její negativní dopady na životní prostředí, a to při očekávaném zvyšování celkové produkce. Abychom si zajistili udržitelný rozvoj, musíme už nyní hledat možnosti, jak zvýšit energetickou účinnost výroby, a těchto možností využívat.

Ocelové město a CO2

Co Jules Verne nemohl tušit… Nebo mohl? Zlého profesora nechává umřít na zadušení kysličníkem uhličitým…

Současné ceny energií jsou pro firmy likvidační

Pavel Janeček působí v energetice celý svůj profesní život. S redakcí MM Průmyslového spektra se podělil o své dlouholeté zkušenosti z plynárenského byznysu a o názory na řešení energetické krize v České republice. Navrhuje konkrétní východiska a apeluje na rychlé jednání české vlády.

MM Podcast: Glosa - Hra o energii o třech dějstvích

Mysleme na to, že Evropa je nyní blíže okamžiku bodu zvratu, protože již několik let trvající trend postupného poklesu konkurenceschopnosti tohoto regionu se dostane do ještě strmější trajektorie. Toto obrovské riziko zde reálně hrozí, a pokud na něj nebudeme reagovat a věnovat se jeho řešení, hrozí nám obrovské sociální problémy, které jsme zde za posledních několik desetiletí neřešili. A válka na Ukrajině, která není jeho prvotní příčinou, tento trend dále eskaluje.

MM Podcast: Glosa - Green Deal je mrtev, ať žije Green Deal!

V rámci tzv. Zelené dohody přijala Evropská komise návrhy na uzpůsobení své politiky v otázkách klimatu, energetiky, dopravy a zdanění, tak aby se státy mohly podílet na snižování emisí skleníkových plynů do roku 2030 alespoň o 55 % ve srovnání s rokem 1990. Komise plánovala do roku 2050 vytvořit z Evropy první klimaticky neutrální kontinent. Vše ale bylo postaveno na dodávkách ruského plynu. S ohledem na eskalaci studené války a nestabilitu dodávek ropy a zemního plynu na Green Deal ve stávající podobě zapomeňme. Vracíme se k pálení uhlí, mazutu a kdoví čeho ještě...

Střídavě stejnosměrné názory na elektromobilitu, 9. a 10. díl: Jak se staví odborníci k e-mobilitě

V minulém díle našeho seriálu jsme dali prostor pověřenci ministra dopravy pro čistou mobilitu Mgr. Janu Bezděkovskému pro vyjádření se k jednotlivým problematickým aspektům, které s sebou přináší deklarovaný úplný přechod na elektromobilitu. V tomto díle jsme s podobnými otázkami oslovili odborné garanty našeho seriálu – prof. Macka a Ing. Morkuse –, již na ně velmi obšírně odpověděli. Zároveň tímto rozhovorem s odborníky, kteří náš seriál dozorovali, připomínkovali jednotlivé díly a motivovali nás k tvorbě dalších, seriál Střídavě stejnosměrné názory na elektromobilitu končí. Snad svůj účel – jímž bylo představit některé problematické stránky úplného přechodu na elektromobilitu a předložit je k další diskuzi – splnil.

Udržitelnost v oblasti procesní výroby

Každý chce mít udržitelné produkty a prodejci stále více tlačí na výrobce, aby dodávali zboží vyhovující novým preferencím zákazníků, kteří žádají ekologičtější a čistší varianty.

Inženýrská akademie ČR - Energie pro udržitelný život

Inženýrská akademie ČR je organizace sdružující lidi se společným zájmem – podporovat výzkum, vzdělávání a inovace. Najdeme zde špičkové odborníky z různých oborů. V našem seriálu dáváme slovo těm z nich, jejichž oblasti působnosti mohou být pro naše čtenáře zvlášť zajímavé.

Střídavě stejnosměrné názory na elektromobilitu, 3. díl: Energetický mix České republiky

V minulém díle jsme upozornili na tu skutečnost, že elektromobily lze za vozidla s nízkými anebo nulovými emisemi skleníkových plynů považovat pouze podmíněně a že jednou z takových podmínek je energetický mix dané země. To jsme ilustrovali na rozdílných emisích bateriových elektrických automobilů mezi Řeckem (155,3 g CO2/km) a Švédskem (4,1 g CO2/km). V tomto díle se zaměříme právě na energetický mix, jak všeobecně, tak v souvislosti s očekávaným postupným přechodem na elektromobilitu.

Úspory naruby - Pravda a lži o vytápění, 2. část

S neustálým zdražováním energií se mnoho obyvatel ptá, čím ekologicky a současně i ekonomicky, tedy levně a s účinností pokud možno přes 100 %, vytápět svůj rodinný dům?

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit