Témata
Reklama

Množství maziva je klíčem k životnosti ložisek

Obecně platí, že ložiska jsou velmi spolehlivé komponenty a často mohou přečkat celkovou životnost stroje. Nicméně ne všechna ložiska dosáhnou své výpočtové životnosti. Předčasné selhání ložisek je častým problémem a může vést k nákladné opravě a nákladným prostojům strojních zařízení.

Společnost SKF provedla rozsáhlý průzkum selhání ložisek, jehož výsledkem je, že většina předčasných poruch je způsobena únavou, špatnou montáží, nevhodným mazáním nebo kontaminací. A právě nevhodné mazání a kontaminace jsou předmětem tohoto článku.

Reklama
Reklama
Reklama

Domazávací program

Přibližně 36 % předčasných poruch ložisek je způsobeno buď přílišným, nebo nedostatečným domazáváním, případně použitím špatného typu maziva. Vzhledem k tomu, že ložiska obvykle patří k nejhůře přístupným součástem strojů, zanedbané domazávání často výrazně zvyšuje problém s následným odstraněním poruchy.

K dalším 14 % selhání dochází z důvodu kontaminace, a to buď v důsledku nedostatečného těsnění, nebo špatného postupu při manipulaci s mazivem. Ložisko, jako přesný komponent, nebude efektivně fungovat, pokud jak ložisko, tak mazivo nejsou chráněny před kontaminací.

Dobrý domazávací program může být definován použitím definice 5S:
• správné mazivo;
• ve správném množství;
• použité na správném místě;
• ve správný čas;
• pomocí správné metody.

Softwarový nástroj SKF LubeSelect pro výběr plastických maziv SKF

Správné mazivo

Funkcí maziva je vytvořit ochranný olejový film, který odděluje ložiskové prvky a zabraňuje kontaktu kov na kov. Mazivo rovněž chrání ložiska a související díly před korozí. Většina ložisek je mazána plastickým mazivem, které má celou řadu výhod ve srovnání s olejem. To umožňuje použít jednodušší a nákladově efektivní uložení a utěsnění, které chrání ložisko proti kontaminaci, například mechanickými nečistotami, prachem nebo vodou. Olej může být zvolen v případě, že rychlost nebo provozní podmínky brání použití plastického maziva, nebo pokud musí být z ložiska odváděno teplo. Volba maziva pro konkrétní ložiska je klíčová, pokud má ložisko splnit očekávání definované výpočtem životnosti. Při výběru maziva je třeba vzít v úvahu provozní podmínky ložiska. Důležitými vlastnostmi maziva jsou: viskozita, schopnost tvořit mazivový film a konzistence (v případě plastického maziva). S cílem usnadnit výběr nejvhodnějšího maziva vyvinula SKF pro své zákazníky softwarový nástroj SKF LubeSelect, který umožňuje výběr plastických maziv SKF na základě znalosti podrobných pracovních podmínek.

Software SKF DialSet pro nastavování automatických maznic SKF System2

Správné množství maziva a frekvence

Existuje mnoho faktorů, které ovlivňují výpočet správného množství maziva. Záleží na provozních podmínkách aplikace, jakož i na konstrukci ložiska. Nejdůležitější faktory ovlivňující výpočet správného množství maziva jsou otáčky ložiska, provozní teplota a zatížení ložiska.

Software SKF DialSet byl navržen tak, aby pomohl zákazníkům při nastavování automatických maznic SKF System24. Je také jednoduchým nástrojem pro stanovení domazávacích intervalů a množství, jež odpovídají typu ložiska, aplikačním podmínkám a vlastnostem vybraných plastických maziv. Výsledky získané prostřednictvím softwaru SKF DialSet mohou být také využity pro ruční pochůzkové domazávání.

Průtokoměr SKF LAGM 1000E

Nadměrné domazávání

Bohužel i nadměrné domazávání je častá chyba, která přináší několik potenciálních problémů. Především je to plýtvání mazivem, což navíc ovlivňuje bezpečnost a životní prostředí v případě úniku maziva do okolí. Nadměrné množství maziva v ložiskovém tělese způsobuje rychlý nárůst provozní teploty. Při domazávání ložiska je důležité nechat v tělese dostatečný prostor tak, aby mazivo mohlo být do tohoto prostoru vytlačeno valivými elementy během uvedení do provozu.

Pokud ložisko pracuje ve vysokých otáčkách a je třeba časté domazávání, nadbytečné mazivo se může akumulovat v tělese a způsobovat teplotní špičky, což bude mít vliv jak na mazivo, tak i na životnost ložiska. Při teplotách vyšších než mezní limit HTPL bude tuk degradovat nekontrolovaným způsobem a jeho životnost již není možné určit. V takových aplikacích je vhodné použít např. přepouštěcí ventil, aby se zabránilo přemazání a bylo umožněno mazivu unikat z tělesa, když je stroj v provozu.
Dalším rizikem při nadměrném mazání je poškození těsnění, což ovlivňuje jeho schopnost udržet mazivo v tělese a zabránit vniknutí nečistot. Při nadměrném mazání dochází k navýšení tlaku a snadno může dojít k poškození těsnění. I to je důvod, proč by měl být v tělese k dispozici dostatečný prostor pro mazivo, nebo by měl existovat způsob, jak umožnit mazivu unikat, například přes odvzdušňovací ventil. Ložisko s poškozeným těsněním může havarovat a přispět tak ke zvýšení provozních nákladů.

Nedostatečné domazávání

Plastické mazivo se mimo jiné používá k odplavení nečistot z ložiska, dále také k zamezení vzniku kontaktu kov na kov, ke snížení tření a ke snížení opotřebení souvisejících dílů. Příliš malé množství maziva umožňuje vnikání nečistot, prachu a vlhkosti skrze těsnění, což může vést k předčasnému selhání ložiska.
K dalším příkladům nedostatečného mazání může dojít, pokud aplikace není mazána v souladu s příslušným plánem nebo ve správném množství. Domazáváním nahrazujeme staré, časem oxidované mazivo, které již ztratilo olejovou složku, novým, čerstvým a kvalitním mazivem.

Jednoduché nástroje umožňující dodávku správného množství maziva

Průtokoměry

Průtokoměry jsou důležitými nástroji, které eliminují nadměrné nebo nedostatečně mazání. Jsou spolehlivější alternativou než počítání stisků ručního mazacího lisu. Jedním z takových nástrojů je SKF LAGM 1000E, který lze použít jak s ručním mazacím lisem, tak i v kombinaci s pneumatickým čerpadlem. Při používání elektrických a pneumatických čerpadel je dokonce nezbytné použít průtokoměr, protože je nemožné jinak počítat jednotlivé pulzy čerpadel. U nových technologií, jako například u akumulátorového mazacího lisu SKF TLGB 20 je již k dispozici integrovaný průtokoměr, který na displeji přesně ukazuje, kolik gramů maziva bylo do tělesa přečerpáno.

Jednobodové automatické maznice

Použití automatických maznic je dalším způsobem, jak pomoci zajistit dodávku správného množství maziva do ložiska. SKF nabízí jednoduché maznice, jako SKF System 24 řad LAGD, TLSD nebo TLMR, které jsou trvale připojeny k mazacímu místu s nastaveným dávkováním maziva po dobu jednoho až 12 měsíců. Mohou také přispět ke zvýšení bezpečnosti pracovníků a umožňují údržbě soustředit se na další úkony.



Jednobodová automatická maznice SKF System 24

Řádné mazání ložisek je nezbytné pro spolehlivost stroje a existuje mnoho faktorů, které je třeba zvážit, aby bylo dosaženo optimálního výsledku. Aplikace správného množství maziva je životně důležitá pro dosažení maximální životnosti ložiska, jelikož minimalizuje neplánované prostoje a nákladné opravy způsobené předčasným selháním ložiska.

SKF CZ

Miloslav Kolář

miloslav.kolar@skf.com

Eliska.Motyckova@skf.com

www.skf.com

Reklama
Související články
Prediktivní údržba 4.0

Smyslem prediktivní údržby je předpovědět stav výrobních zařízení a odhalit potenciální poruchu. Prediktivní údržba rozšiřuje běžné monitorování stavu o pohled do budoucnosti strojů a nabízí tak možnosti, jak zvýšit efektivitu a snížit celkové provozní náklady. Digitalizace přináší nové možnosti řešení servisní údržby.

Efektivní program čištění pro moderní průmyslovou výrobu

„Rozlila se mi láhev ředidla!“ I v nejlépe organizované dílně se stávají nehody. Jsou dvě řešení: vytáhnete během vteřiny z vhodně umístěného zásobníku jednu netkanou utěrku, ředidlo utřete a utěrku hodíte do koše. Nebo vstanete, jdete do kumbálu, z velkého pytle hadrů vyberete ten nejvhodnější, vrátíte se, zjistíte, že hadr rozlité ředidlo nepojme, jdete pro další, oba dva pak zanesete do druhého kumbálu, kde se ukládají hadry na vyprání... a už je pomalu čas na pauzu po uklízecí anabázi.

Čisticí utěrky v systému vícenásobného použití

Vyčistit stroje, pracoviště a materiál použitý k čištění prostě zahodit? Tak jednoduché to v oblasti řemesel a průmyslu není. Kdo začne pracovat se znečišťujícími látkami, jako jsou motorový olej, tuhá maziva nebo nátěry, musí respektovat a dodržovat určité zákonné směrnice pro zacházení s materiálem použitým k čištění.

Související články
Ochranné rukavice pro zaolejovaná prostředí

Na trhu je velké množství rukavic pro přesnou práci, ale ne všechny přinášejí dostatečnou ochranu proti pořezání při bezpečném úchopu a nepropustnosti. Při manipulaci se zamaštěnými nebo znečištěnými díly přicházejí pracovníci do kontaktu například s řeznými kapalinami, které s ohledem na požadavky výroby často obsahují látky s dráždivými účinky.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Na míru českému strojírenství a průmyslu

V dnešním globálním průmyslu je důležité být fyzicky nablízku zákazníkům a usnadnit tak přístup k řešením a službám, které jim pomohou zlepšit provoz a výkonnost jejich strojního vybavení a zařízení bez ohledu na to, ve které části světa se nacházejí.

Nová koncepce dvoupotrubních centrálních mazacích systémů

Oproti jiným typům ztrátových centrálních mazacích systémů, dále jen CMS, mají dvoupotrubní mazací systémy zásadní přednost v tom, že dávkovače jsou plněny novým mazivem přetlakově. To je předpoklad pro spolehlivé mazání strojů a strojních zařízení.

Vlastnosti moderních plastických maziv

Průmyslová odvětví neustále vyhledávají plastická maziva, jež nabízejí nejkvalitnější technické parametry mazání – lepší mechanickou stabilitu, zvýšenou odolnost vůči smyku a vodě, účinnější ochranu proti korozi a stálý výkon jak při vysokých, tak nízkých teplotách.

Výzvy při lisování hliníku

Vzhledem k neustále se zvyšujícím požadavkům na snižování spotřeby paliv automobilovém průmyslu, musí výrobci hledat cesty ke snižování hmotnosti automobilů všech produktových řad. Vedle používání ocelí AHSS a UHSS jsou hliníkové slitiny velmi atraktivní a životaschopnou možností pro výrobce. Novější typy oceli mohou být zpracovány podobným způsobem původně používaným po generace. Hliníkové materiály mají mnoho výhod i nevýhod oproti oceli, které musí být pečlivě zváženy.

Monitorování stavu hydraulického oleje

Na následujících stranách je ukázán příklad aplikace, jak lze prodloužit životnost oleje v hydraulickém zařízení. U sledovaného zařízení byl na začátku stanoven servisní interval a životnost hydraulického oleje na 2 000 hodin. U maximálně vytíženého stroje by to znamenalo tříměsíční interval výměny oleje.

Syntetická maziva šetří energii i přírodní zdroje

Ochrana životního prostředí stejně jako co nejvyšší energetická účinnost jsou již delší čas velmi důležitými pojmy v rámci řízení a údržby každého podniku. Výrobci hledají různé způsoby pro snížení spotřeby surovin a energie, aby zlepšili bilanci oxidu uhličitého. A díky neustálému zvyšování nákladů na energie se tedy pro mnoho firem stávají možnosti jejich úspor stále atraktivnější.

Řešení pro domazávání dopravníkových řetězů

Jedno z tradičních přísloví praví: "Kdo maže, ten jede." V průmyslu, resp. u všech rotačních strojů to platí dvounásob. Ono ale nestačí jenom mazat. Musí se vědět čím, co, jak často a jakým množstvím - teprve pak funguje vše správně a díky mazání jsme schopni zásadně prodloužit životnost zařízení. Není žádným překvapením, že mazaná místa, která jsou napojena na centrální mazací systém, mají delší životnost než zařízení, která jsou domazávána manuálně.

Olej, sprej, nebo pěna?

Klübersynth NH1 4-68 je sprej na pomezí oleje a pěny. Spojuje v sobě vynikající mazací vlastnosti syntetického oleje s výbornými adhezními vlastnostmi pěny. Sprej je určen pro mazání vřeten, otevřených převodů, závěsů, kluzných vedení a řetězů (délky 3 až 5 metrů), ale hodí se pro celé spektrum aplikací, kde nabídne kombinaci nejlepších vlastností oleje a pěny. Produkt je registrovaný u NSF pro kategorii H1, je tedy možné jeho použití i v potravinářském průmyslu.

Koroze a konzervace

Ve strojírenské výrobě, přepravě, při skladování a montáži je v dnešní době kladen veliký důraz na zajištění některých neměnných parametrů součástí. Snahou je zajistit jejich dlouhodobou funkčnost a zamezit působení degradace způsobené převážně klimatickými vlivy prostředí. Nejobávanějším jevem, známým od nepaměti a patrným u řady materiálů, je korozní agresivita.

Prodloužení životnosti olejů a strojů sledováním kondice oleje

Kondice a čistota oleje má zcela zásadní vliv na kondici stroje, resp. jeho spolehlivost, efektivitu a produktivitu a životnost. Problémy mazání, zasekávání ventilů, rychlé opotřebení komponent a tvorba úsad v kritických částech olejových systémů jsou příčinou dlouhých prostojů, snížené produktivity a nejdražších provozních problémů vůbec. Způsob, jak definovat příčiny a předcházet zvýšenému opotřebení komponent, je využití nových metod analýz olejů.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit