Témata
Reklama

Nový dialog pro řídicí systém

Firma Heidenhain zavedla v řídicích systémech pro frézování iTNC 530 nový dialog, označený jako smarT.NC.

Přibližně před 25 lety byl jako standardní prostředek k programování řídicích systémů Heidenhain řady TNC zaveden jednoduchý dialog v popisné formě. Díky postupnému vývoji se dílenské programování udrželo až do současnosti, aniž by ztratilo na aktuálnosti. Pečlivě zachovávaná dědičnost původních funkcí umožňuje obsluze dnes již historických řídicích systémů z 80. let rychlý přechod na novou technologii. Dnešní prostředí Heidenhain poskytuje současně 3 editory pro programování:
  • DIN/ISO;
  • Dialog Heidenhain;
  • smarT.NC.
  • Reklama
    Reklama
    Reklama

    Tvorba NC programu

    Začátkem roku 2005 byl do sériových řídicích systémů iTNC 530 standardně zaveden nový software pro programování v dialogu s firemním označením smarT.NC. Přitom je pamatováno i na příznivce známého dialogu, který je možno kdykoliv jednoduše aktivovat. Heidenhain i za těchto okolností dodržuje svou původní zásadu: obsluha se s novým prostředím musí sžít, ale nemusí se učit vše od začátku, čímž je zajištěna velmi těsná návaznost na předchozí model TNC.
    Dialog Heidenhain (Klartext) je použit jako základ, přičemž smarT.NC a Dialog-editor přistupují ke stejným údajům. Výsledek je na první pohled patrný v podobě struktury programu. V průběhu zadávání dat dle logiky dialogu smarT.NC se současně vytváří strukturovaný NC program. Operace obrábění se definují v tzv. jednotkách, které jsou přehledně uspořádány do pracovního plánu. I když je NC program vytvořen v prostředí smarT.NC, je možno jej zpracovat v editoru standardního dialogu. Dokonce lze vkládat bloky standardního dialogu mezi bloky smarT.NC. Ale smarT.NC nabízí mnohem více možností především v oblasti práce s generátorem vzorů pro polohu vrtaných děr na roztečných kružnicích a v řadách, jejich kombinace a vrtání v různých úrovních.

    Funkce dialogu smarT.NC

    Samozřejmostí nového softwaru je také možnost ovládání pomocí myši. Mezi klíčové funkce a možnosti smarT.NC patří:
  • přehledné zobrazení struktury programu formou stromu a vytvoření pracovního plánu;
  • jednotlivé operace obrábění jsou uvozeny ikonami, které umožňují rychlou navigaci v pracovním plánu. Kliknutím na ikonu se v pravé části obrazu rozbalí zadání operace v podobě formuláře dle navoleného cyklu obrábění;
  • požadovaná operace se volí z knihovny pevných cyklů na liště softkeys z nabídky ikon. Výsledkem volby je formulář zadání, ve kterém se obsluha pohybuje pomocí kurzoru;
  • pomocná grafika podává vysvětlení k zadávaným údajům formou okótovaných obrázků. Názornost zobrazení omezuje možnou chybu zadání v oblasti rozměrových údajů;
  • globální parametry představují soubor údajů opakovaně využívaných v obrábění, např. bezpečná vzdálenost před najetím do materiálu, posuvy pro napolohování nástroje apod. Tyto parametry je možno uložit defaultně pro další využití při tvorbě nového pracovního plánu. Tím se uspoří únavné opakované zadání stejných hodnot.
  • Generátor vzorů bodů

    Pro grafické programování osových operací je k dispozici generátor vzorů bodů. Generátor pracuje se základními prvky vzorů, jako jsou jednotlivé body, řady, roviny, rámy apod. Prvky vzorů se kombinují v jednom souboru a jejich pomocí se vytváří výsledná matrice středů pro osové operace, event. výchozích bodů obrábění tvarových kapes a čepů v daném místě. Po ukončení zadání je výsledný vzor přiřazen vztažnému bodu. Vzory jsou pak v pracovním plánu kdykoliv přístupny kliknutím na ikonu s příslušným symbolem. Kliknutím myší je případně možné jednotlivé navržené body základního rastru zaclonit a vytvořit tak rastr nepravidelný.
    Vytvořený vzor bodů se ukládá jako samostatný soubor pro další použití v NC programu. Při osových operacích se například rastr opakovaně vyvolává po výměně nástroje, kdy se díry nejdříve předvrtají, pak se vyřízne závit a na závěr se zahloubí sedlo závitu. Pro různé body nebo skupiny bodů lze současně zvolit výšku roviny obrábění.
    Poloha každého bodu vzoru je zobrazena současně v kartézských souřadnicích a umožňuje kontrolu se zadáním na výkrese.

    Konturové programování a obrábění tvarových prvků (kapes)

    Pro tvorbu kontur lze použít již dříve známé FK programování s automatickým výpočtem propojovacích bodů navazujících elementů obrysu. Jednotlivé elementy obrysu jsou strukturovaně uspořádány v pracovním plánu v pořadí jejich aktivace. K snadné navigaci opět slouží ikony se znakem tvarového elementu. Alternativně lze vytvářet plně okótovanou konturu pomocí standardních kláves volby kruhové a lineární interpolace, event. tangenciálního napojení apod.
    V průběhu programování vyvolává grafika průvodní obrázky s vyznačenými rozměry, potřebnými pro zadání. Odladěná kontura se využívá jako samostatný soubor pro operace hrubování a obrábění na čisto. Řezné podmínky včetně potřebných nástrojů a korekcí se definují v samostatném formuláři.

    Nové možnosti

    Jednou z příjemných vlastností smarT.NC je, že volba nástrojů využívá přímého vstupu do tabulky nástrojů, která se po vyvolání objeví v režimu snap on čili překrývá část původního obrazu.
    Software také umožňuje vytvářet protokoly pro cykly měření s dotykovou sondou s využitím funkcí základní natočení (400 až 405), nastavení vztažného bodu (410 až 419), proměření obrobku (420 až 431) a vyrovnání dílce po upnutí.
    Nový provozní režim také přispívá k rychlejší orientaci obsluhy. Tomu napomáhá zejména:
  • zobrazení pracovního plánu (programu) ve formě stromu (Tree-View);
  • zadávání všech údajů do přehledně členěných formulářů;
  • rychlá navigace a strukturované zobrazení;
  • rychlý generátor vzorů výchozích poloh obrábění pomocí tabulek bodů;
  • nápovědné tipy a pomocné obrázky pro každý element;
  • využívání adresáře kontur pro operace hrubování a dokončování zvolené kontury;
  • globální parametry v hlavičce programu redukující množství zadání;
  • volba nástrojů přímo z knihovny nástrojů.
  • DXF import

    Maximální pohodlí poskytuje práce s hotovou konstrukcí dílce ze souboru CAD programu. Import DXF souborů do řídicího systému iTNC 530 se fyzicky načítá po síti přes rozhraní Ethernet 100 mB. Načtený soubor se následně konvertuje do konturového programu. Další úpravy programu již probíhají standardně jako u ostatních NC programů vytvořených přímo v CNC.
    ing. Jan Štědrý
    Reklama
    Související články
    Cesta k perfektní formě

    Jednoduše řečeno, každá forma je ve své podstatě negativní otisk převzatý z pozitivního modelu. Protože základním cílem formy je co nejvěrněji reprodukovat originál, musí ideální forma zachytit každý detail, což znamená jediné: musí být přesná. A to je prvotní zadání pro její výrobu - dokonale přesný a hladký povrch, který jediný je zárukou kvality finálního výrobku. Ruku v ruce s tímto požadavkem přicházejí další: rychlost, minimální náklady a žádné komplikace při výrobě. Splnit všechny tyto podmínky najednou není rozhodně jednoduchý úkol.

    Spolupracujeme rádi s lidmi, které jejich práce baví

    Spolupráce průmyslové sféry s technickými univerzitami ve výuce i ve výzkumu představuje vždy synergickou výhodu pro obě strany. Pro výrobní podniky je nejen cestou k přímému oslovení studentů, ale také jednou z možností, jak se věnovat výzkumu i společnému vývoji produktů.

    Široká nabídka funkcí pro výrobu perfektních forem

    Základním požadavkem na výrobu nástrojů a forem je vždy přesnost. Minimální odchylky tvaru, které jsou v podstatě neměřitelné a pouhým okem neviditelné, jsou dnes dále rozšířeny o požadavky na vyšší produktivitu a co nejnižší výrobní náklady. Splnit obě podmínky najednou není úplně jednoduchý úkol.

    Související články
    Nové cykly pro výrobu ozubení a interpolační soustružení

    TNC řídicí systémy společnosti Heidenhain pokrývají celou škálu aplikací a jsou všestranné: disponují jak dílenským, tak i off-line programováním, a proto jsou ideální nejen pro malou dílnu, ale i pro automatizovanou výrobu.

    Reklama
    Reklama
    Reklama
    Reklama
    Související články
    Simulace blížící se skutečnosti

    Spuštění nového programu obrábění je vždy napínavým okamžikem. Simulace blížící se skutečnosti přitom pomůže uklidnit podrážděné nervy a vyhnout se mrzutým překvapením. Od tohoto okamžiku lze takový náhled obrábění, který má vysokou vypovídací schopnost, realizovat přímo v řízení TNC 640.

    Dynamická účinnost

    S funkcí „Dynamická účinnost“ Heidenhain využívá potenciál obráběcího stroje a nástroje tak, aby operace těžkého obrábění byly co nejefektivnější. Současně brání mechanickému přetěžování a předčasnému opotřebení stroje – zvyšuje tedy jeho životnost. „Dynamická účinnost“ pomáhá při všech procesech obrábění s velkými řeznými silami a velkým úběrem materiálu, jako jsou hrubovací operace nebo zpracování těžko obrobitelných materiálů.

    Nový řídicí systém v české premiéře

    Umístění expozice firmy Heidenhain na MSV 2022: pavilon P, stánek 55TNC7, nový řídicí systém společnosti Heidenhain, zažil světovou premiéru na veletrhu EMO 2021 v Miláně. Situace kolem pandemie pak ovšem bohužel částečně přibrzdila jeho další představení zákazníkům. A tak se na letošním strojírenském veletrhu v Brně konečně dočkají všichni, kteří se chtějí s řídicím systémem nové generace detailně seznámit a tzv. si na něj sáhnout. Pojďte a vstupte s námi do zcela nové úrovně! Přesně tak lze jednoduše a trefně vystihnout základní charakteristiku nového řízení společnosti Heidenhain. I když je TNC7 rozhodně hlavním motivem letošního MSV, představíme našim zákazníkům i celou řadu dalších zajímavých produktů a užitečných řešení. Důraz na výkon, svět digitalizace nebo například výroba produktů s negativní CO2 stopou, i toto jsou témata, která Heidenhain prezentuje.

    Přesné obrábění s CNC a dotykovými sondami

    Heidenhain je evropský výrobce známý technické veřejnosti především v oboru třískového CNC obrábění. Historická orientace na evropský trh vychází z letité tradice německých výrobců obráběcích strojů, kteří byli často i inspirací pro vývoj obráběcích strojů v České republice.

    Funkce řídicího systému chrání nástroj i obrobek a zpřesňují obrábění

    Řídicí systémy Heidenhain disponují mnoha funkcemi, které mohou zabránit škodám či dosahovat vyšších parametrů obrábění. V následujícím článku představíme, jak působí funkce Dynamic Efficiency AFC jako ochrana proti přetížení a jak může funkce Dynamic Precision CTC při interpolačním soustružení zrychlit a zpřesnit výrobu.

    CNC řízení obráběcího stroje v informačním systému řízení výroby

    Hospodárná výroba vyžaduje účinně fungující procesní řetězec. Jedině v takovém případě může hladce probíhat komunikace i výměna znalostí mezi všemi účastníky procesu. Rozhodující je přitom řídicí systém, protože leží v klíčové pozici procesního řetězce. Pro tuto úlohu je systém TNC 640 dobře vybaven.

    Výkonové frézování

    V předešlém čísle časopisu MM Průmyslové spektrum se čtenáři seznámili se základy funkcí pro dynamickou účinnost. Nyní si na příkladech ukážeme efektivitu využití funkcí řídicího systému Heidenhain, kdy jsou prakticky doloženy přednosti trochoidálního frézování ve spojení s adaptivním řízením posuvu, tedy základní funkce technologického paketu Dynamic Efficiency.

    Řídicí systém budoucnosti

    Premiérou nového řídicího systému TNC7 na výstavě EMO v Miláně otevírá společnost Heidenhain novou kapitolu dílensky orientované výroby. Řídicí systém TNC7 nastavuje nová měřítka pro toto odvětví. TNC7 podporuje koncové uživatele od prvního nápadu až k hotovému dílci, ať už jde o zakázkovou nebo sériovou výrobu, o komplexně obráběné dílce nebo ty nejjednodušší drážky. Nová platforma řídicího systému je orientována především na budoucí vývoj a výrobcům strojů umožní pohodlně přizpůsobit uživatelské rozhraní řídicího systému jejich specifickým požadavkům. S tím souvisí i otevřenost nového řídicího systému pro další dynamický vývoj funkcionality.

    Dejme naší ekonomice nový pozitivní impuls

    Německá firma Heidenhain patří mezi nejznámější výrobce řídicích systémů. Své zastoupení má v České republice od roku 1991 a v jeho čele stál téměř tři desítky let Ing. Jan Štědrý. V letošním roce jej na pozici jednatele společnosti Heidenhain vystřídal Ing. Vojtěch Marek.

    Strojírenské podniky v době pandemie

    Pandemie koronaviru uzavřela hranice naší republiky a zahraniční pracovníci se nedostanou do zaměstnání. Řada domácích zaměstnanců musela nastoupit do karantény. Mnoho českých strojírenských podniků se tak dostalo do nemalých problémů. Firma Grumant hledala recept, jak se takovým problémům vyhnout nebo alespoň minimalizovat jejich následky.

    Reklama
    Předplatné MM

    Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

    Proč jsme nejlepší?

    • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
    • Vysoký podíl redakčního obsahu
    • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

    a mnoho dalších benefitů.

    ... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

        Předplatit