Témata
Reklama

Přesné oboustranné broušení rovinných dílců

Brousicí stroj AC 700 HT a stroj s integrovaným odstraňováním otřepů FE 700 R od firmy Wolters umožňují vysoce produktivní a přitom velmi přesné rovinné broušení

Stroj AC 700 HT firmy Peter Wolters je kompaktní automatické brousicí centrum pro opracování rovinných nebo rovnoběžných dílců s takřka libovolně vysokým přídavkem na opracování. Centrum nabízí vysoký výkon, přesnost a flexibilitu při dosažení maximální ekonomické efektivity. Stroj je možno doplnit o zařízení na odstraňování otřepů a tím zkrátit výrobní proces a omezit meziskladování obráběných dílců. Firmu Peter Wolters zastupuje na českém a slovenském trhu společnost SK Technik, spol. s r. o.
Reklama
Reklama
Reklama

Brousicí centrum AC 700 HT

Stroj AC 700 HT byl představen veřejnosti na výstavě EMO 2003 jako nejnovější výrobek ze strojů typu AC firmy Peter Wolters. Jeho předností je revoluční technologie broušení, díky níž toto kompaktní brousicí centrum umožňuje opracování dílce až s několikamilimetrovým přídavkem na přesnou výrobní toleranci, např. na rovinnost a rovnoběžnost < 1 µm a toleranci tloušťky až (1 µm. Přitom může být obráběno více než 100 obrobků současně, a to během několika minut, včetně dobroušení načisto v jednom pracovním cyklu. Zakládání a odebírání dílců ze stroje lze zkrátit použitím patentovaného automatizovaného systému Peter Wolters na necelých 60 sekund. Alternativně také lze do výrobní linky integrovat přídavný přesný odjehlovací stroj Petr Wolters.
Výsledky dosahované na brusce Petr Wolters jsou základem pro další vývoj strojů řady AC 700 F, které jsou používány po celém světě u více než 150 zákazníků při přesném dokončovacím broušení různých materiálů. Zvyšování výkonu broušení proti obvyklým procesům bylo možné realizovat díky optimalizaci konstrukčních a technologických řešení v celém stroji, např. u brusného kotouče, rozvodů, pohonů, systému přitlačování brusného kotouče, chlazení a upevnění obrobku. V tabulce jsou uvedeny některé příklady, jakých výjimečných výsledků lze na tomto stroji dosáhnout.
Pro dosažení těchto výsledků je nutné použit nově vyvinuté chlazení s labyrintovým brusným kotoučem. Mezi dvěma protiběžnými labyrinty umístěnými v brusném kotouči rovnoměrně protéká chladicí kapalina a udržuje celý brusný kotouč na stálé teplotě. Tím je přesně regulováno rozložení teploty při broušení a současně zaručena i vysoká opakovatelnost a přesnost procesu broušení.

Efektivnost a flexibilita

Ekonomická efektivnost broušení na stroji AC 700 HT je založena na úspoře strojů pro předhrubování obráběných dílců. K tomu je nutné zakalkulovat vysoké výkony broušení, protože v jednom pracovním cyklu je současně obrobeno několik dílců. Tato výhoda se projeví zejména u malých dílců. Mimoto, dobré hodnoty geometrických úchylek nejsou jen výsledkem vysoce přesného vedení a lože stroje, ale je to podmíněno také principem brusného procesu a vhodným řízením procesu.
Flexibilita stroje je velmi vysoká. Změna na jiný dílec se provede jenom výměnou upevnění obrobku. U automatického zakládání stroje je třeba pouze vyvolat jiný program a proces může být opět odstartován. To platí pouze za předpokladu, že požadavky na povrch obráběných dílců jsou podobné.
Jak je patrné dle uvedených příkladů opracování, mohou být na stroji AC 700 HT bezproblémově obráběny nejrůznější materiály. Skoro každá rovnoběžná nebo rovinná konstrukční součást z oceli, keramiky, skla, plastu nebo jiné průmyslové látky bývá podle potřeby během své výroby broušena. Zejména lisované sklo nebo slinovaná keramika má velmi často vysoké přídavky na opracování. Některé ocelové dílce jsou rovněž vyráběny slinováním, ale i lisováním nebo řezáním.

Výhody nasazení stroje AC 700 HT

Díky stroji AC 700 HT lze realizovat značné úspory nákladů při výrobě. Níže jsou uvedeny výhody, které poskytuje tento systém proti klasickému postupu broušení:
  • výrobně drahá soustružená součást může být nahrazena ekonomicky výhodnějším výliskem, který je pak dokončen na stroji AC 700 HT na přesný rozměr;
  • broušením hrubých keramických nebo skleněných dílců lze na stroji AC 700 HT zhotovit konečný výrobek;
  • vysoká flexibilita - změna na obrábění jiných dílců během několika sekund;
  • plná automatizace procesu;
  • odstranění otřepů v případě, že je do linky integrován přídavný odjehlovací stroj.
  • Odjehlovací stroj FE 700 R

    V případě opracování kalených dílců mohou při broušení vznikat otřepy. Pro obroušení dílce a zaoblení hran je určen integrovaný systém FE 700 R firmy Wolters. U tohoto stroje, který byl rovněž vystavován na EMO 2003 v Miláně, je u obráběného dílce oboustranně odstraněn otřep pomocí speciálních kartáčů Burr-Ex vyvinutých firmou Peter Wolters. Jako vedlejší efekt při odstraňovaní otřepů dochází k zlepšení jakosti povrchu celého dílce. Z tohoto důvodu je možné použít brusný kotouč s hrubší zrnitostí a zkrátit tak proces broušení a zvýšit hospodárnost celého zařízení.
    -ks-
    Reklama
    Vydání #4
    Kód článku: 40416
    Datum: 14. 04. 2004
    Rubrika: Trendy / Obrábění
    Autor:
    Firmy
    Související články
    Strojírenské podniky v době pandemie

    Pandemie koronaviru uzavřela hranice naší republiky a zahraniční pracovníci se nedostanou do zaměstnání. Řada domácích zaměstnanců musela nastoupit do karantény. Mnoho českých strojírenských podniků se tak dostalo do nemalých problémů. Firma Grumant hledala recept, jak se takovým problémům vyhnout nebo alespoň minimalizovat jejich následky.

    Pohodlné upínání magnetem

    Pokud jde o úsporu času při seřízení a upnutí obrobků bez deformace, je elektricky aktivovaná technologie permanentních magnetů považována za špičkový systém. S trochou konstrukční zručnosti mohou být během sekundy a bez deformace upnuty a z pěti stran obrobeny především velkoformátové díly. Ani v oblasti standardních modulů nezůstává vývoj bez odezvy. Moderní magnetické upínací desky umožňují optické nebo automatizované monitorování upínacího procesu.

    Kloubový robot uvnitř stroje

    V oboru obráběcích strojů není potřeba japonskou společnost Okuma podrobně představovat. Je známá svým širokým sortimentem soustružnických, frézovacích a brousicích číslicově řízených obráběcích strojů. Nyní na trh přináší vlastní automatizační řešení v podobě robota Armroid.

    Související články
    Prediktivní diagnostika přesnosti CNC strojů

    Jak přesný je náš stroj? Můžeme jeho parametry nějak zlepšit? Je stále ještě ve stavu, který předpokládáme? Často je obráběcí stroj pro uživatele černou skříňkou, která v optimálním případě produkuje shodné výrobky. Nemusí to tak zůstat a stav strojů lze i cíleně zlepšovat.

    Reklama
    Reklama
    Reklama
    Reklama
    Související články
    Přesnost zvyšující produktivitu

    Zakoupení obráběcího centra Pama umožnilo společnosti Tajmac-ZPS zvýšit nejen její celkovou produktivitu, ale také geometrickou přesnost při výrobě důležitých komponent pro její vícevřetenové automaty.

    Novinka z varnsdorfské líhně

    Přední evropský výrobce obráběcích strojů, TOS Varnsdorf, letos představil nečekanou novinku, která významně rozšiřuje nabídku výkonných obráběcích strojů z varnsdorfské líhně.

    Pro větší efektivitu ve výrobě

    Spolupráce mezi výrobcem obráběcích strojů Hurco a dodavateli automatizovaných nakládacích systémů má za následek vyšší produktivitu a větší výnosy. Automatizované nakládání umožňuje rozšíření kapacity v kusové a malosériové výrobě bez potřeby dalšího personálu pro obsluhu strojů. Nakládací roboty je možno také využít v bezobslužných směnách nebo o víkendech.

    Československá stopa u nového rekordu

    Nový rekord počtu návštěvníků jsme zaznamenali na letošním technologickém setkání WFL Millturn Technologies.

    Vlajková loď pětiosého obrábění

    Český výrobce obráběcích strojů Kovosvit MAS v letošním roce slaví úspěch se svojí high-tech produkcí, zejména s pětiosými vertikálními obráběcími centry řady MCU. Tyto stroje se daří firmě umísťovat na náročné trhy Evropské unie i jinde ve světě, cenné reference sbírají především v leteckém průmyslu.

    Plnění požadavků na čistotu ve výrobě

    Firma Rosler vyvinula pro výrobce systémů škrticích a výfukových klapek kompletní systém automatizovaného obrábění. Tento systém pokrývá operace od převzetí obrobku po třískovém obrábění přes proces surf finishingu a jemného čištění, nanesení kódu datové matice až po zabalení dílů do KLT obalů a jejich přesun do stohovacích kontejnerů.

    Vyvrtávání hlubokých otvorů

    V současné době jsou kladeny stále vyšší nároky na nástroje pro obrábění. Čím dál více se obrábí těžkoobrobitelné a různé nestandardní materiály. K tomu jsou obrobky po konstrukční stránce čím dál složitějšími.

    Optimalizace soustružení korozivzdorných ocelí

    Použití korozivzdorných ocelí pro inženýrské aplikace vždy do určité míry vedlo k technickému paradoxu. Zatímco konstruktéři jsou nadmíru spokojeni s tím, jaké pevnostní vlastnosti a korozní odolnost tyto běžně používané materiály nabízejí, výrobní inženýři už jsou asi méně okouzleni jejich typickým deformačním zpevňováním a všeobecně špatnou obrobitelností. Avšak průmyslovými odvětvími, jako jsou výroba čerpadel a ventilů, výroba zařízení pro ropný a plynárenský průmysl, automobilový a letecký průmysl, jsou součásti z korozivzdorných ocelí výslovně požadovány i nadále.

    Robot s dvojitým uchopovačem zrychlil obsluhu CNC stroje

    Osvald Jensen A/S je dánská rodinná firma dodávající strojírenské produkty pod vlastní značkou. Ve své továrně v Dánsku firma vyvíjí a vyrábí součástky do převodovek pro široké spektrum využití. Zaměřuje se na produkci vysoce kvalitních šnekových převodovek, převodových ústrojí a ozubených kol nejrůznějších velikostí.

    CNC řízení pro rychlostní a multifunkční obrábění

    Výsledek obráběcího procesu v parametrech přesnost/rychlost/povrch je dán mnoha faktory na straně stroje, nástrojů, způsobu programování a upínání, přičemž může existovat i více cest k jednomu stanovenému cíli. V tomto článku bychom se chtěli zaměřit na CNC řídicí systém, který je dnes bezpochyby podstatnou a nenahraditelnou složkou tohoto procesu. Řídicím systémem přitom většinou rozumíme jak vlastní řídicí počítač, tak i pohony os a vřeten a systémy odměřování polohy.

    Reklama
    Předplatné MM

    Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

    Proč jsme nejlepší?

    • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
    • Vysoký podíl redakčního obsahu
    • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

    a mnoho dalších benefitů.

    ... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

        Předplatit