Témata
Reklama

Realizace podnikatelských plánů

Situace na trhu strojů a technologií se již poměrně zklidnila, čehož byl důkazem i letošní Strojírenský veletrh MSV v Brně, který hojnou účastí nejen vystavovatelů, ale také návštěvníků potvrdil sílu českého průmyslu. Již tradičně se mezi vystavovateli objevila i společnost VB Leasing, aby nabídla firmám snadné a zároveň výhodné financování, které pomůže zvýšit jejich konkurenceschopnost a růstový potenciál.

Podnikatelé a firmy v oboru musí vždy zvážit, zda investice do nových strojů a technologií odložit, nebo nalézt efektivní finanční nástroj k pokrytí nákupu. Velké množství firem se již nebojí investovat do nových technologií a roste trend zefektivnění výroby prostřednictvím různé formy automatizace.

Reklama
Reklama
Reklama
Situace na trhu strojů a technologií se již poměrně zklidnila, čehož byl důkazem i letošní strojírenský veletrh MSV v Brně, který hojnou účastí nejen vystavovatelů, ale také návštěvníků potvrdil sílu českého průmyslu.

Financování strojů a zařízení

VB Leasing CZ, spol. s r. o., patří mezi leasingové společnosti, které se na financování strojů a zařízení přímo specializují. V oboru strojírenství se za první pololetí tohoto roku umístila na třetí příčce ve statistice podle výše celkového obratu a dále potvrzuje posilující pozici na trhu financování obráběcích strojů. Pod produktem Machinery Leasing poskytuje leasing i úvěr na pořízení obráběcích a tvářecích strojů, technologických linek, zařízení na zpracování plastů, strojů pro polygrafický průmysl, dřevařské a lesnické technologie a další. V podstatě by bylo kratší vyjmenovat zařízení, které v rámci tohoto produktu profinancovat nelze. Základním parametrem, který musí financované zařízení splňovat je, že se musí jednat o hmotný investiční majetek mobilního charakteru, který sám o sobě tvoří uceleně využitelný technologický celek.

Flexibilita a individuální přístup

Výhodou společnosti VB Leasing je velká flexibilita a individuální přístup ke klientovi. Díky úzké spolupráci s významnými dodavateli obchodní zástupci společnosti VB Leasing pomohou klientům s řešením a pochopením problematiky spojené s importem a instalací technologií, školením i zkušebním provozem. Klienti mají zároveň možnost aktivně se podílet na sestavování splátkového kalendáře s cílem minimalizovat průběžnou finanční zátěž. V rámci splátkového kalendáře je tak možné nastavit i nerovnoměrné a mimořádné splátky. Smlouvy na financování strojů a zařízení lze uzavřít na dobu 60–120 měsíců. Klient si může zvolit i u leasingu kratší délku splácení, a to již od 36 měsíců, s tím, že zbývající splátky jsou pouze v symbolické výši z důvodu splnění zákonem stanovené délky trvání leasingu. Po celou dobu trvání leasingu jsou přitom garantovány fixní splátky, ale na přání klienta je možné poskytnout financování také na bázi plovoucí úrokové sazby.

Zprostředkování servisu při prodeji použitých strojů

K financování nabízí společnost také další služby, jako například pojištění, poskytnutí nebo zprostředkování servisu při prodeji použitých strojů a dopravní techniky, odborné soudní odhady, asistence při dovozu strojů ze zahraničí a poradenství v oblasti účetních problémů spojených s leasingem.

Velkou výhodou je právě úzká spolupráce s největšími poskytovateli pojištění na českém trhu, což umožňuje dohromady s naším pojistným makléřem nabídnout klientům komplexní služby v tomto odvětví, a to jak v pojištění leasingového majetku a majetku, který financujeme prostřednictvím úvěru, tak i v pojištění ostatního nefinancovaného majetku. Klienti zvláště ocení, že v rámci strojního pojištění je pojišťovna schopna proplatit i škody na strojích vzniklé z nahodilých událostí během jejich provozu.

Bezpečné zázemí a rozsáhlé know-how

Společnost VB Leasing garantuje nejen výhodné podmínky financování, ale v současném ekonomicky nestálém prostředí také velmi důležité výhody, jakými jsou bezpečné zázemí, rozsáhlé know-how a stabilita. Jedná se o univerzální leasingovou společnost, která poskytuje financování pro mnoho různých oborů na širokou škálu předmětů, takže kromě strojů a technologických zařízení lze zažádat o finanční a operativní leasing nebo úvěr na osobní, užitkové a nákladní vozy, kancelářskou, zdravotnickou a veterinární, zemědělskou, lesnickou, stavební, manipulační a komunální techniku.

Recese a stagnace jsou součástí hospodářského cyklu. Je třeba se připravit na dobu ekonomického růstu včasným rozvojem podnikání. Podrobnější informace o zvýhodněných podmínkách financování je možné získat na webových stránkách společnosti, kde naleznete také možnost požádat on-line o nezávaznou nabídku leasingu nebo úvěru.

Eliška Vintrová

VB Leasing
info@vbleasing.cz
www.vbleasing.cz

Reklama
Vydání #12
Firmy
Související články
Opřít se o silného partnera

V dnešní době hospodářského růstu mnoho firem přemýšlí o rozšíření výroby. To se však neobejde bez úvah o tom, kde získat prostředky na nové stroje a zařízení. Řešení má jméno SGEF.

České obráběcí stroje stále splňují nejpřísnější parametry pro uplatnění

V červnu tohoto roku byl zvolen prezidentem Svazu strojírenské technologie Jan Rýdl ml. Mezi jeho priority patří návrat duálního vzdělávání do českého školství. Více chce také podpořit spolupráci firem s vysokými školami, prosazovat zájmy českých strojařů v zahraničí a ve státní správě. Rychlé tržní změny vnímá jako největší výzvu pro management všech firem.

Stroje rostou se zákazníkem, říká pamětník českého obrábění Miroslav Otépka

Česká republika si v letošním roce připomíná 100 let od svého vzniku. Mezinárodnímu strojírenskému veletrhu v Brně je 60 let. Redakce MM Průmyslového spektra se rozhodla také zavzpomínat a k rozhovoru pozvala Miroslava Otépku, který stál u zrodu konstrukce a výroby českých obráběcích strojů. Miroslav Otépka se z profese dělníka vypracoval na respektovaného majitele jedné z největších českých strojírenských firem. Aktivita, optimismus a dobrá nálada ho neopouštějí ani ve věku, kdy se jiní věnují odpočinku. Možná je to jeho filozofií a jak sám říká: „Práce mi nikdy nic nevzala, vše, co jsem dělal, dělal jsem rád.“

Související články
Fórum výrobních průmyslníků

Máte ve své výrobě stroje integrovány do sítě, monitorujete jejich provoz? Pokud ano, jaká data z jejich provozu získáváte a jaký mají pro vás význam? V opačném případě, je pro vás otázka monitoringu výrobních zařízení (výrobního procesu) v blízkém horizontu důležitá? Co od něj očekáváte?

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Pavel Sobotka: Příležitost je nutné v pravý čas chytit za pačesy

Píšeme první kapitolu knihy příběhů, v níž chceme představit úspěšné české podnikatele, kteří něco dokázali a kteří se za svou práci rozhodně nemusejí stydět. I když v České republice má slovo „podnikatel“ spíše pejorativní význam – a zasloužili se o to tzv. „rychlí podnikatelé“, kteří ostrými lokty dokázali rychle zbohatnout na úkor ostatních –, tento seriál ukazuje druhou stranu mince. Nápad, záměr, tvrdá práce, stanovení filozofie firmy, vztah k lidem. Pro mnohé to nebylo jednoduché a my chceme představit právě ty, kteří svou usilovnou prací dokázali, že Česká republika má stále na to, aby se pohybovala na špičce nejen v technologiích, ale i v managementu. Nechť vám tento seriál slouží jako příklad toho, jak nelehká cesta na samotný vrchol v určitém oboru mnohdy vede.

EMO zrcadlem pokroku a inovací

Při příležitosti prezentace veletrhu EMO 2017 Hannover před evropskou novinářskou obcí se uskutečnilo i pražské zastavení. Zastoupení Deutsche Messe pro ČR zorganizovalo tiskovou konferenci, které se vedle generálního ředitele EMO Hannover Christopha Millera účastnil i tiskový mluvčí hannoverského veletržního komplexu Hartwig von Sass spolu s ředitelem českého svazu SST Ing. Paclíkem a předsedou Společnosti pro obráběcí stroje doktorem Smolíkem.

Češi v říši středu a snů

Česká expozice společné účasti na veletrhu CIMT je stejně jako v předchozích ročnících realizovaná specializovaným úsekem a. s. Veletrhy Brno a organizovaná pod patronací Ministerstva průmyslu a obchodu ČR. Nutno podotknout, že letošní expozice, i když po dlouhé době beze strojů, byla po designové stránce s ohledem na její kompaktnost velmi povedená. Možná právě proto, že ji netříštily volné otevřené plochy kolem stroje.

Výrobce & zákazník = spolupráce2

Více než tři roky uplynuly od naší poslední návštěvy strojírenské firmy STT Servis v Dlouhé Loučce u Uničova. V rodinném podniku vedeném sourozenci Šárkou a Tomášem Ticháčkovými, jehož specializací je zakázkové CNC obrábění, se čas rozhodně nezastavil a my jsme s překvapením stanuli před výrobními prostorami, které za uplynulá léta prošly velkou změnou.

Těžká váha z Plzně v první třetině zápasu

Historie strojírenské výroby na Plzeňsku se datuje do poloviny 18. století, kdy byly položeny základy společnosti Škoda. Výroba prvních unikátních obráběcích strojů pro vlastní potřebu byla zahájena v roce 1911. Po první světové válce se pak začaly obráběcí stroje vyrábět pro tuzemské zákazníky i do zahraničí. V novodobé historii prošla firma celou řadou změn ve vlastnické struktuře, které bezesporu ovlivnily její současnou podobu. Škoda Machine Tool patří k lídrům trhu v oblasti výroby horizontek a horizontálních vyvrtávaček, aktuálně prochází významnými změnami k udržení si této pozice.

Chorvatská strojařina

Krátce po zotavení Chorvatska z válečných útrap na začátku 90. let 20. století převzal mladý muž s velkolepými návrhy, ale pramalými zkušenostmi rodinnou firmu specializující se na výrobu kování z nerezové oceli pro skleněné produkty. Firma Bertol, založená v roce 1983, od roku 2003 pod vedením Daniela Bertola každoročně rostla o 30 procent, na čemž se podle něj z velké části podílely i investice do moderních CNC obráběcích strojů s cenovou dostupností a výkonností.

Made in Asia

Třináctý ročník výstavy China International Machine Tool Show se opět nesl v duchu změn, které v Číně delší dobu probíhají. Čeští škarohlídi se ve zprávách „radují“, že růst Číny v minulém kvartále zpomalil. A hned udávají čísla ze 7,4 na 7 procent. Zajisté katastrofální – sarkasmus. V tomto textu se dostaneme k některým aspektům i konkrétním objektům vystavované výrobní techniky, kterých si letos stálo za to všimnout.

Z Aše do celého světa

Podkrušnohorský výběžek má nejen své kouzlo turisticko-lázeňského charakteru, ale i z historického hlediska, kdy se zde nacházela celá řada výrobních firem, odkud do světa putovalo zboží rozmanitého charakteru. Bohužel odsunem sudetských němců se tradice textilní, porcelánové a sklářské výroby zásadně přerušila a následný komunistický režim krizi nadále prohluboval. Nyní se zde však nachází několik zdravých prosperujících firem, které vám čas od času na stránkách MM Průmyslového spektra představujeme. Nyní jsme se vydali až na nejzápadnější cíp naší země, do ašské společnosti ASTOS Machinery.

Přerod z evropského na globálního hráče

Způsob privatizace v devadesátých letech nebyl bohužel vhodně nastaven. Bezesporu stál za likvidací celé řady velkých firem, v případě cukrovarnického či chemického průmyslu byl viníkem doslova zániku celých oborů, které u nás měly historické kořeny. Toto konstatování, až na kladenskou Poldovku či ČKD, naštěstí neplatí ve strojírenství. Zde se podařilo v celé řadě případech výrobu nejen udržet, ale následně ji dostat na světovou konkurenceschopnou úroveň. Pokud vlastníci firem mají pokračování ve svých rodinných příslušnících, potomcích, jedná se o učebnicový případ úspěšného podnikání.

Novodobí Baťové

Majitel Kovosvitu MAS Ing. Komárek poskytl MM Průmyslovému spektru exkluzivní rozhovor

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit