Témata
Zdroj: WFL

Příběh malé bavorské společnosti je dokonalou ukázkou toho, jak lze ze záliby vytvořit úspěšné podnikání. Odborník přes obrábění speciálních slitin Waldemar Maul se společně se svojí ženou Anny díky společnosti Edelstahl WM napevno usadil v Německu. S pozoruhodnou precizností a kvalitou zde zpracovávají těžce obrobitelné materiály.

Roman Dvořák

Je absolventem oboru Strojírenská technologie Fakulty strojní ČVUT v Praze, kde nakonec kombinovanou formu doktorského studia po dlouhých letech nedostudoval (...). V roce 1997 nastoupil do vydavatelství Vogel Publishing na post odborného redaktora vznikajícího strojírenského titulu MM Průmyslové spektrum. V roce 1999 přijal nabídku od německého vlastníka outsourcingovat titul do vlastního vydavatelství. 

Reklama

Wiesenfelden je klidnou obcí v Bavorsku, kde od začátku roku 2020 stojí nová výrobní hala firmy Edelstahl WM. Široké spektrum technologického vybavení nabízí rozsáhlé výrobní možnosti od soustružení, frézování, broušení přes svařování až po měření. Nové multifunkční centrum M35 Millturn umožňuje zaměřovat se na obrábění složitých součástí a z vypsaných zakázkových tendrů pravidelně odcházet jako vítěz.

Výrobní hala společnosti Edelstahl WM ve Wiesenfeldenu. Vyjma tepelného zpracování jsou plně soběstační. (Zdroj: WFL)

Obrábění v garáži

Vše začalo v květnu 2011. Pro odreagování od kancelářské práce si Waldemar Maul pořídil soustruh a v garáži začal obrábět. Živnost se stala jeho druhým povoláním. První zákazníci pocházeli z řad klientů jeho předchozího zaměstnavatele, u nějž zastával pozici průmyslového inženýra v sektoru obrábění kovů se specializací na nerezové oceli. V roce 2012 pak společně s manželkou Annou položili základy rodinného podnikání a v následujících dvou letech došlo k rapidnímu nárůstu zakázek. „Díky vysoce kvalitní práci a také dodržování termínů jsme velmi rychle vytvořili pevné partnerství s našimi zákazníky,“ říká Anna.

Rok 2015 byl pro firmu Edelstahl WM velmi významný. Stávající prostory garáže již nebyly kapacitně vyhovující, a tak si v Kelheimu pronajali výrobní halu. Zároveň se Waldemar vzdal hlavního povolání a na plný úvazek se začal věnovat své rodinné firmě Edelstahl WM.

Reklama
Reklama
Reklama

V následujících letech se hala postupně plnila dalšími stroji a speciálními nástroji. Zakoupili první soustružnicko-frézovací centrum s délkou obrábění do 1 500 mm. Hlavním důvodem investice bylo navýšení kvality a přesnosti vyráběných dílů. „Poté jsme měli možnost vyhovět náročným požadavkům zákazníků, a stejně tak i zpracovávat díly větších rozměrů. Vytvoření kontrolního a měřicího pracoviště nám umožnilo nadále zvyšovat přesnosti vyráběných dílů,“ říká Waldemar Maul.

Další stěhování následovalo na konci dubna 2020 do nové výrobní haly ve Wiesenfeldenu, která se tak stala jejich novým domovem. Waldemar je aktuálně odpovědný za celý výrobní proces a nový zaměstnanec mu poskytuje podporu. Manželka Anna Maul zodpovídá za obchodní činnosti, včetně objednávek, účetnictví a lidských zdrojů. V letošním roce plánují prohloubit své znalosti obsluhy elektroerozivního stroje.

Zleva Waldemar Maul, jednatel společnosti Edelstahl WM, jeho žena Anna a manažer prodeje WFL Andreas Lehner před novým multifunkčním centrem M35 Millturn. (Zdroj: WFL)

Zkušenosti jsou klíčové

Firma se od samého začátku specializovala na výrobu kusových prototypových dílů a dílů v malých sériích ze speciálních materiálů. „Díly jsou vyráběny ve vysoké kvalitě a přesnosti. Snažíme se být pro své zákazníky partnery pro řešení jejich interních problémů. Chceme prohlubovat své kompetence nejen ve výrobě dílů, ale i jejich konstrukci a zlepšení funkčních vlastností,“ říká Waldemar Maul a manželka Anna pokračuje: „Naši zákazníci se pohybují v širokém spektru trhu, většinou pocházejí z chemického, strojírenského a lékařského průmyslu. 95 % z nich jsou přímí zákazníci, kteří sestavují systémy sami. “Od roku 2011 vyrábí společnost obrobky ze speciálních slitin, jako jsou nerezové ocele V4A,duplexní ocele či super duplexní nerezové ocele, a to je důvod, proč se rozhodli pro multifunkční obráběcí centrum WFL. „Hledal jsem výkonný a robustní stroj, na kterém bych mohl zpracovat tyto materiály,“ vysvětluje Waldemar.

Na dotaz, jak se dostal ke specializaci zpracování komplexních velmi složitých sestav, odpovídá: „Při školení na svařovacího specialistu se hodně učíme o materiálech, kde a jaké použít a jak je správně zpracovat. Často jsou materiály vybrány pro své ekologické vlastnosti, ale následně všechny během velmi krátké doby zrezaví. Díky mé profesionální zkušenosti v továrně na převodovky a čerpadla také vím, co je důležité během instalace a co bylo důvodem výměny buď celých sestav, nebo komponent. Navíc pokaždé, když přijdu do styku s náročnými výrobními úkoly, tak mě to vždy namotivuje. To je důvod, proč jsme se zaměřili na složité součásti.“

Reklama

Strategické dovednosti krizi navzdory

Celosvětová pandemie koronaviru měla pouze minimální dopad na zakázky společnosti. Několik objednávek z automobilového průmyslu bylo zrušeno, ale naopak oblast zdravotnictví přinesla nové, a tak byly stroje velmi dobře využity.

Často máme zakázky na obrábění speciálních slitin, a ty jsou předurčené pro Millturn,“ říká Waldemar Maul nadšeně. „Mým cílem je na tomto stroji minimalizovat počet upínacích operací, takže mohu zvýšit produktivitu a dosáhnout vyšší kvality dílu ve vyšších tolerancích.“

Vzhledem k rozsáhlému technologickému vybavení je firma ve všech fázích téměř soběstačná. Od dělení materiálu přes hrubé obrábění, obrábění na čisto, měření až po svařování. Pouze chemické zpracování je outsourcováno. Ve firmě Edelstahl WM nejsou zakázky hromadného charakteru, naopak se jedná o série 10 až 20 kusů, výjimečně o několika stovkách. Strategie firmy, soustředit se na malé dávky složitých a přesných dílů, je prozatím úspěšná.

Obráběné díly jsou ze speciálních slitin, jako jsou nerezové ocele V4A či super duplexní nerezové ocele, pro které hledali robustní a tuhý stroj. To bylo důvodem, proč se rozhodli pro multifunkční obráběcí centrum WFL. (Zdroj: WFL)

Pouze 100% díly

V dalším kroku rozvoje firmy hledali obráběcí centrum, které by zlepšilo jejich současné výrobní možnosti a posunulo je strategicky vpřed. Volba nakonec padla na Millturm. V tuto chvíli je tým zaneprázdněn testováním a programováním nového centra M35. Na výpomoc s programováním si zapůjčili SolidCAM pro pětiosé obrábění.

Ve společnosti Edelstahl WM GmbH jsou díly z velké části vyráběny právě jednatelem firmy, Waldemarem Maulem. Nicméně cílem je najmout zkušeného zaměstnance nebo si vyškolit technika obrábění od nuly. Vzhledem ke speciálním požadavkům a složitým obrobkům je velmi těžké najít vhodný personál. „Chceme vyškolit zaměstnance do té fáze, kdy mohou vykonávat práci sami. Bohužel uchazeči jsou často odrazeni složitostí komponentů a vyžadovanou přesností a zodpovědností, “posteskla si Anna Maul. Jejich filozofie odpovídá motu WFL „Every part must be a good part“. Výroba je neuvěřitelně náročná, což je důvodem jejich vysokých nároků a očekávání kladených na zaměstnance.

Zkušenost a odborná znalost je garancí úspěchu

Waldemar Maul ví, co je v jeho podnikání důležité. Jako mistr v dílně s převodovkami a čerpadly je sám rozebíral, opravovala znovu sestavoval. To je pro něj v současné pozici velkou předností. Když vidí výkresy a kde a jak díly budou instalovány, má nespornou výhodu. „Chceme porozumět přesně tomu, co zákazník dělá za účelem dosažení kvality, kterou potřebuje. Proto jsme v nepřetržitém kontaktu. Přicházíme s návrhy na vylepšení a společně nacházíme řešení,“ dodává na závěr našeho setkání Anna Maul. Důvěra je velice důležitá pro vytváření dlouhodobých vztahů se zákazníky. V tomto ohledu budují velmi silná partnerství.

Související články
Cena MM Award na EMO 2019

Také v roce 2019 došlo na udílení cen MM Award. Jedná se o oficiální a jediné ceny udělované na veletrhu EMO. Porota i letos vybírala z mnoha přihlášených exponátů, nejen německých výrobců. Do užšího výběru se jich dostalo jen pár, a nakonec bylo rozdáno pět hlavních cen v pěti kategoriích. S prázdnou neodešly ani firmy, jejichž produkty se ocitly na druhém a třetím místě. I v tomto roce došlo k jistému „posunu“ ve vnímání obsahu jednotlivých kategorií, a tedy i oceněných produktů. Pojďme se podívat na vítězné exponáty podívat jednotlivě. Je to lehký nástin toho, jak EMO vidí němečtí kolegové.

Od konstrukce strojů po parkovací věže

Mezi starší generací strojařů pravděpodobně není nikoho, kdo by neznal původem škodováka Josefa Bernarda z Jičína. Tento strojírenský nadšenec příští rok oslaví své sedmdesátiny. Před třiceti lety po odchodu z místního Agrostroje položil základy společnosti Vapos, která dává perspektivní práci patnácti desítkám lidí z Jičína a blízkého okolí.

Průmysl 4.0 v praxi

Reflexe současného poznání s aplikací prvků Průmyslu 4.0 do praxe byla předmětem odborné konference, kterou společnost Ceratizit společně se svými partnery připravila pro téměř stovku účastníků z řad výrobních společností ve svém Technickém centru. Od původního teoretizování o aspektech Průmyslu 4.0 jsme se nyní dostali již k praktických zkušenostem.

Související články
Jak se stát leaderem ve výrobě důlního zařízení

Moravská společnost Ferrit, s. r. o., se za 25 let působení v těžařském průmyslu stala světovou firmou v projektování a výrobě důlní závěsné dopravy. Zároveň je průkopníkem v oblasti vývoje a výroby důlních akumulátorových lokomotiv a jako jediná na světě vyrábí speciální lokomotivu, tzv. lokobagr, pro údržbu a čištění kolejové tratě a prostoru kolem kolejiště v hlubinných šachtách. Jejich stroje pracují v uhelných a rudných dolech napříč všemi kontinenty.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Veletržní kaleidoskop

Strojírenské veletrhy jsou přehlídkou novinek a inovací v široké paletě oborů. Nejinak tomu bylo i letos v Brně, kdy akce opět poskytla návštěvníkům ucelený pohled na současnou úroveň strojírenství. Přesto, že od konání veletrhu již určitá doba uběhla, na aktuálnosti prezentovaného to bezesporu nemá žádný vliv. Nabízíme výběr zajímavostí z výrobní a měřicí techniky.

V nejisté době je univerzálnost řešením

Automatizace průmyslových procesů řeší problémy s nedostatkem kvalifikované pracovní síly, nahrazuje fyzicky namáhavou či zdravotně škodlivou činnost, snižuje chybovost lidského faktoru, zkracuje výrobní časy a v konečném důsledku přispívá ke zvýšení kvality a zisku. Nejen toto je pro ředitele společnosti Acam Solution Ing. Pavla Bortlíka a jeho tým motivace, ale i zábava. Za relativně krátkou dobu na trhu se firma stala, ať už napřímo, či přes své obchodní partnery, dodavatelem společností jako Volkswagen, Toyota, Olympus, Škoda Auto, Edwards, TE, BOSH, Heinze Gruppe, Woco STV či Fanuc a nyní přichází s řešením vhodným nejen pro velké výrobce, ale také pro malé a střední podniky – s univerzální robotickou buňkou HXG. Důležitým komponentem v této buňce je mimo jiné systém pro upínání nulového bodu VERO-S od společnosti Schunk.

Cena MM Award na EMO

Ocenění MM Award od našich německých kolegů z časopisu MM MaschinenMarkt je specialitou veletrhů pořádaných nejen v Evropě, ale po celém světě. Nejinak tomu bylo i na letošním hannoverském EMO, kde proběhlo slavnostní předání exponátům, které odbornou porotu zaujaly. Ceny jsou udělovány ve spolupráci se svazem VDW. Protože se jedná o jediné oficiální ceny udělované na veletrhu EMO a značky MM, VDW a EMO jsou dobře známé v oboru výrobní techniky, věnujeme jim svoji pozornost v retrospektivě veletrhu.

CIMT je v Číně, Čína je na CIMTu

Při letošním ročníku došlo na CIMT k významné změně. Evropští i američtí vystavovatelé byli přemístěni z hal tzv. západních do východních. Proč, to se mi nepodařilo zjistit. V reportáži před čtyřmi lety jsem umístění evropských a asijských firem popisoval s notnou nadsázkou, a tak si tuto změnu vysvětluji po svém – vystavovatelé si přečetli mé zpravodajství z výstaviště?. Také platí, že není pavilon jako pavilon. Standardy úklidu v halách, stravovacích prostorech, na toaletách byly v pavilonech, kde byla německá a švýcarská expozice, bližší evropským zemím než asijským. A o tom je jedna z čínských mentalit – jaké standardy mají být, ty jim musejí být ukázány, resp. nadiktovány či nařízeny.

Výkon bez kompromisů

Mercedes-Benz má dlouhou a úspěšnou historii v oblasti motoristických soutěží. Od šedesátých let minulého stroletí pocházejí přesně seřízené motory vítězných vozů Mercedes od AMG - kdysi nezávislé firmy, kterou založili dva inženýři ze společnosti Mercedes, dnes už vlastní výkonové divize společnosti.

Prediktivní diagnostika přesnosti CNC strojů

Jak přesný je náš stroj? Můžeme jeho parametry nějak zlepšit? Je stále ještě ve stavu, který předpokládáme? Často je obráběcí stroj pro uživatele černou skříňkou, která v optimálním případě produkuje shodné výrobky. Nemusí to tak zůstat a stav strojů lze i cíleně zlepšovat.

Pod dvou letech opět na EMO do Hannoveru

Od 16. do 21. září 2019 se uskuteční 22. ročník největšího světového veletrhu zpracování kovů EMO. Megaakce se koná opět v Německu, které je po Číně a USA třetím největším trhem obráběcích strojů na světě. Veletrhu se účastní téměř 2 100 vystavovatelů ze 47 zemí světa. Z České republiky se očekává účast 28 firem na ploše necelých 1 700 m2. Na minulý veletrh v roce 2017 přijelo do Hannoveru z České republiky přes 2 200 odborníků.

Facelift pro staré stroje

Opravy a modernizace starých strojů s využitím současných technologií tak, aby jejich užitná hodnota byla posléze srovnatelná s novým strojem. To je náplň práce 35členného týmu společnosti Fermat Pressl, která sídlí v romanticky industriální budově v Rokycanech. Jejich práce by se dala přirovnat k plastické chirurgii u lidí, výsledek je však rozhodně trvanlivější i užitečnější. Na podrobnosti jsme se zeptali Ing. Vojtěcha Vlka, jednatele společnosti.

Rodinné podnikání v přesné strojařině

Brněnská firma VKV Horák se zabývá konstrukcí, vývojem a výrobou přístrojové mechaniky, přípravků, jednoúčelových strojů, forem pro vstřikování plastů, lití polyuretanových dílů a vakuovému tváření plastů. S jejím zakladatelem, panem Zdeňkem Horákem, jsme si povídali o aspektech podnikání v českém prostředí, o vzdělávání, kvalitě škol, průmyslu budoucnosti.

Měřicí technologie pro Průmysl 4.0 v Nitře

Průmysl 4.0 závisí na propojení systémů schopných spolu komunikovat, schopných získávat, vyhodnocovat a sdílet data a na takto zpracované informace reagovat v reálném čase. Údaje z měření jsou nezbytné pro shromažďování informací, které mají být použity při inteligentním rozhodování za účelem zabránit nežádoucím procesním změnám.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit