Témata
Reklama

Finančně dostupná metoda pro povrchovou úpravu CNC výrobků

Až dosud musely mnohé firmy, které působí v oboru obrábění a využívají počítačem řízené obráběcí stroje (CNC stroje), zajišťovat povrchovou úpravu svých obrobků ručně nebo zadávat odstraňování otřepů jiným firmám.

V zásadě byly investiční náklady na interní automatizovanou povrchovou úpravu tak vysoké, že si to firmy nemohly dovolit. Kromě nákladů na lešticí stroj zde ještě byly také náklady na úpravu odpadních vod a na jejich odvod.

Reklama
Reklama
Reklama
Stroj ECO 18 s nádobou o objemu 18 litrů byl navržen podle další největší řady OTEC a je k dostání také ve verzi se dvěma nádobami na opracování (ECO 2x18).

Odstranění otřepů řádově za minuty

Společnost OTEC Präzisionfinish GmbH nyní v podobě kompaktních strojů ECO-Maxi a ECO 18 pro konečnou diskovou povrchovou úpravu zavedla úsporný systém opracování. Oba stroje jsou vhodné k odstraňování otřepů a k zajištění povrchové úpravy dílů obrobených soustruhem, frézou či razidlem. Výraznou výhodou je zkrácení doby opracování až o 90 %. Zatímco v případě bubnových nebo vibračních strojů ve stejné cenové kategorii je zapotřebí počítat se třemi až čtyřmi hodinami na opracování, v případě dílů CNC opracovaných na strojích ECO stačí na vytvoření dokonalé povrchové úpravy obvykle doba v rozpětí od jedné do dvaceti minut.

Pro většinu uživatelů bude pravděpodobně stejně důležitým prvkem skutečnost, že stroj Eco Maxi a stroj ECO 18 nepotřebuje ani vodovodní přípojku ani samostatný kanalizační systém.

Oba stroje nepracují s obvykle používanou směsí vody a určité sloučeniny, nýbrž se stejnou emulzí vody a oleje, jaká se používá na samotné stroje CNC. Protože nejsou závislé na přípojkách a nejsou veliké, stroje OTEC lze nainstalovat kdekoli na výrobním pracovišti.

Společnost OTEC Präzisionfinish GmbH nyní v podobě kompaktních strojů ECO-Maxi a ECO 18 pro konečnou diskovou povrchovou úpravu zavedla úsporný systém opracování. Oba stroje jsou vhodné k odstraňování otřepů a k zajištění povrchové úpravy dílů obrobených soustruhem, frézou či razidlem.

Stroj ECO Maxi má nádobu o objemu 6 litrů. Po jednoduché výměně těchto nádob lze tento stroj použít také pro suché nebo magnetické leštění (například pro odstranění lesku z umělohmotných částí). Stroj byl navržen firmou OTEC speciálně pro velkovýrobu, což nejen umožňuje nabízet samotný tento stroj za nepřekonatelnou cenu, ale také díly, které se opotřebovávají, například lešticí nádoby, jsou k dostání za zlomek obvyklé ceny.

Stroj ECO 18 s nádobou o objemu 18 litrů byl navržen podle další největší řady OTEC a je k dostání také ve verzi se dvěma nádobami na opracování (ECO 2x18).

Vzhledem k tomu, že ceny nejsou vysoké, návratnost prostředků investovaných do strojů řady ECO je velmi rychlá v jakékoli výrobní společnosti – díky jak ušetřenému času, tak zvýšení flexibility.

Další stroje pro povrchovou úpravu

Společnost OTEC Präzisionfinish GmbH dodává kompletní sortiment strojů pro konečnou diskovou povrchovou úpravu, které jsou speciálně zkonstruovány pro povrchovou úpravu malých a velmi malých dílů. Je používán patentovaný bezmezerový systém firmy OTEC (mezera mezi diskem a nádobou činí 0 – 0,5 mm a umožňuje použít nejjemnější brusné médium a opracovat bez problémů i ty nejjemnější díly).

Zatímco v případě bubnových nebo vibračních strojů ve stejné cenové kategorii je zapotřebí počítat se třemi až čtyřmi hodinami na opracování, v případě dílů CNC opracovaných na strojích ECO stačí na vytvoření dokonalé povrchové úpravy obvykle doba v rozpětí od jedné do dvaceti minut.

Pro závěrečnou povrchovou úpravu větších a těžších dílů nabízí OTEC širokou škálu strojů pro provedení povrchové úpravy protažením skrze brusné médium.

Filip Lukeš

Advantage

Reklama
Vydání #12
Kód článku: 71205
Datum: 18. 12. 2007
Rubrika: Inovace / Povrchové úpravy
Autor:
Firmy
Související články
Perfektní povrchová úprava

Ten, kdo vytváří povlaky, může dosáhnout bezvadných výsledků pouze důkladnou předpřípravou povlakovaného povrchu. Také za tímto účelem investovala firma Bot Oberflächentechnik z Kulmbachu do nového zařízení – a dosáhla tak nakonec fascinujících výsledků.

Komplexní způsob kontroly procesu odmaštění

Článek pojednává o možnostech komplexní kontroly procesu odmaštění v průmyslových aplikacích, tj. především o možnostech kontroly stavu povrchu výrobků před procesem odmaštění a po něm a o kontrole stavu odmašťovacích kapalin pomocí UV-VIS spektroskopie.

Zvýšení výkonu u tribo stříkání

Stříkání práškových barev systémem tribo je založeno na fyzikálních principech, které do značné míry určují výsledné parametry stříkacího zařízení. Výrobce stříkacích pistolí je postaven před úkol navrhnout optimální konstrukci, která bude poskytovat nejlepší možný výstup, jakým je dostatečně nabitý prášek, který vystupuje v požadovaném množství a s použitelnou rychlostí z ústí nabíjecí trubice. Jak název napovídá, nabíjení prášku tribo je založeno na principu tření.

Související články
Ako zvýšiť kvalitu povrchových úprav

Dokonale čistý a odmastený povrch dielov je základnou črtou pre všetky povrchové úpravy, ktorý má veľký vplyv na výslednú kvalitu produktu. Predovšetkým rôzne spôsoby nanášania kovov si vyžadujú starostlivú prípravu povrchu, aby sa zabránilo vzniku škvŕn, ktoré vznikajú v dôsledku povrchovej kontaminácie počas tvárnenia kovov.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Stříkání a lakování - trendy jsou nepochybné

Nutnost zvyšovat technicko-ekonomickou úroveň firmy je na denním pořádku. Inovace zvyšují podnikovou konkurenceschopnost, kterou lze spatřovat zejména ve flexibilitě, tvorbě přidané hodnoty, efektivnosti a kvalitě. Také v oboru povrchových úprav je trendem automatizace a robotizace.

Předúprava oceli nízkoteplotním plazmatem pro zvýšení pevnosti lepeného spoje

V příspěvku jsou shrnuty výsledky výzkumu vlivu plazmochemické předúpravy vzorků oceli DC01 na výslednou pevnost lepeného spoje. Pro předúpravu povrchu vzorků oceli byla použita RF štěrbinová tryska generující plazma. Jako pracovní plyn byl použit argon a argon v kombinacích s dusíkem nebo kyslíkem. Vliv plazmové předúpravy na povrch oceli byl vyhodnocen pomocí měření kontaktních úhlů a výpočtu volné povrchové energie. Po slepení vzorků oceli pomocí běžně užívaného lepidla Weicon Flex 310M HT200 byly testovány výsledné vlastnosti lepeného spoje pomocí standardních mechanických odtrhových testů podle ČSN EN 1465.

Vakuové odpařování - technologie budoucnosti

Vakuové odpařování je v České republice poměrně málo používaná technologie. Má však velký potenciál pro budoucí rozšíření. Tato technologie nachází využití v povrchových úpravách, chemickém, strojírenském, potravinářském a farmaceutickém průmyslu. Firma Kovofiniš je jednou z prvních českých firem, která nabízí vlastní vakuové odparky.

Šetrné a účinné čištění těžko dostupných míst

Klasické postupy čištění ve vodě se dostávají na hranice svých možností, když jde například o kapilární struktury nebo komplexní geometrie. Za takové situace se nově na scénu dostávají tzv. CNP technologie (Cyclic Nucleation Process). Tato technologie pracuje na principu cyklické nukleace (tvorby krystalových zárodků z přesycených roztoků).

Kompozitní povlaky jako možná náhrada za povlaky na bázi CrIV

Tento příspěvek se týká oblasti povrchových úprav, zejména elektrolyticky vyloučených kovových povlaků, a to způsobu vytvoření kompozitní povrchové úpravy na bázi niklu s vysokou odolností proti opotřebení. Výsledkem provedeného výzkumu je technologický postup závěsového pokovení pro nový kompozitní povlak NiP-XLS, který by mohl nahradit povlaky na bázi CrIV.

Kompaktní řešení Zapoj a spusť

Surffinisher je inovační metoda inline omílání vysoce kvalitních, geometricky složitých součástí během výrobního cyklu , která otevírá nové možnosti pro automatizované, vysoce přesné obrábění definovaných ploch jednotlivých součástí. Kompaktní omílací systém Zapoj a spusť lze snadno integrovat do výrobních linek.

Vývoj epoxidových barev na konstrukce

Trendem dnešní doby je snižování nákladů na nátěrové systémy na konstrukce. Tyto systémy jsou ve většině případů složeny ze základní nátěrové hmoty (NH) epoxidového typu a vrchního polyuretanového emailu. V rámci úspory nákladů byla vyvinuta NH, která plní funkci obou těchto nátěrových hmot, to znamená, že má antikorozní vlastnosti, splňuje funkci vrchní NH a je možné ji aplikovat pouze v jedné vrstvě.

Tryskání a hlavní příčiny, které snižují životnost ocelových konstrukcí

Nové metody abrazivního tlakovzdušného tryskání, které oproti tradičním technologiím staví na přesném nastavení a elektronické kontrole procesu, jsou určeny pro dokonalou a včasnou přípravu povrchu ocelových konstrukcí před nanášením povrchových úprav. Jsou spolehlivější, rychlejší, tím i výrazně úspornější v provozních nákladech a také v celkové ekonomice technologie.

Lehké konstrukce automobilů - Specifické povlaky hlubokotažných ocelí

Na konstrukční materiály používané při stavbě automobilové karoserie jsou kladeny mimořádné požadavky. Specifické podmínky musejí splnit zejména vnější povrchové díly karoserie, které jsou nositeli designu vozu a které tím i do značné míry rozhodují o prodejnosti a úspěšnosti daného modelu. Kromě základních mechanických podmínek musejí povrchové díly splnit perfektní lakovatelnost, mimořádnou korozní odolnost, ale také musejí mít schopnost bezproblémového zpracování – ať už lisováním, nebo rozmanitými technologiemi spojování, jako je laserové pájení a lepení.

Plazmová předúprava povrchu - povrchová energie versus adheze

V oblasti úprav povrchů materiálů je obecně přijímáno, že povrchová energie je jedno z rozhodujících kritérií pro adhezi nátěrových hmot, barev, lepidel nebo speciálních povlaků. Čím vyšší je povrchová energie, tím lepší by měla být přilnavost. Na základě získaných výsledků z oblasti předúpravy povrchu plazmatem nebo ionizací však nebyla prokázána přímá korelace mezi volnou povrchovou energií materiálů povrchově upravených různými technologiemi a výslednou adhezí nátěrové hmoty nebo lepidla.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit