Témata
Reklama

Když čištění, tak ultrazvukem

Se zvyšujícími se nároky ekologie rostou požadavky i na způsoby čištění. Efektivním a ekologicky šetrným způsobem čištění je čištění za pomoci ultrazvukové energie - ultrazvukové čištění. Tato metoda se díky účinným čisticím roztokům jeví jako zprávný způsob řešení.

V únoru letošního roku byl podepsán Kjótský protokol. Tento dokument tvoří právní podklad pro snížení emisí skleníkových plynů. Cílem je redukce na úroveň, která by nebyla z hlediska vzájemné interakce s klimatickým systémem Země pro další vývoj "modré planety" nebezpečná.
Kjótský protokol však nepředstavuje pouhý nástroj ke snižování emisí skleníkových plynů. V širších souvislostech povede i k modernizaci ekonomiky, rozvoji obnovitelných zdrojů i dalších čistých technologií a zvýšení konkurenceschopnosti průmyslu - tolik z reakce ministra životního prostředí Libora Ambrozka.
Jinými slovy - jsou nastaveny legislativní mantinely, do kterých se musíme vejít. Na tomto kolbišti však může uspět jen ten, kdo se rozloučí s používáním takových chemických prostředků, jako jsou v současnosti stále ještě ve značné míře používané chlorované uhlovodíky.
V oblasti mezioperačního a finálního čištění je skutečně velký prostor, který vybízí, abychom se začali chovat zodpovědně, tedy ekologicky. Řešení není třeba hledat - je totiž připraveno.
Reklama
Reklama
Reklama

Náhrada perchloru, trichloru a freonu ultrazvukem

Výkonový ultrazvuk se při šíření prostředím vyznačuje vysokými střídavými tlaky, vysokými lokálními teplotami a tepelnými gradienty i dalšími tzv. primárními vlastnostmi, které vyvolávají tzv. sekundární účinky. Projevují se intenzifikací mechanických reakcí a ve většině případů urychluje též chemickou reakci, tzv. sonochemii.
Jestliže se soustředíme na kmitočtové pásmo ultrazvuku a dokážeme vytvořit účinné generátory ultrazvukových kmitů dostatečné intenzity, dokážeme pak v plynném, kapalném a pevném prostředí přenášet mechanicko-akustickou energii, na jejímž základě vznikají účinné, moderní ultrazvukové technologie.
K intenzifikaci procesu ultrazvukové kavitace je důležitá volba vztahů mezi intenzitou ultrazvukových kmitů a statickými tlaky v kapalině. Použití ultrazvuku předpokládá nízkoviskózní a odplyněné čisticí kapaliny. Velmi důležitý je tak výběr čisticího média.

Čisticí médium

Čisticí roztoky lze rozdělit na vodné roztoky a organická rozpouštědla. Vodné roztoky se dělí na neutrální tenzidové čističe, dále kyselé a nejčastěji používané alkalické čističe. Tyto roztoky splňují přísné ekologické požadavky na ochranu životního prostředí. Jedná se o média, která jsou biologicky velmi dobře odbouratelná, a tudíž je lze po separaci nečistot vypouštět přes neutralizační stanice.
Dalším typem jsou rozpouštědla na ropné bázi. Jde o organické uhlovodíky, u nichž v současnosti nejsou známy škodlivé vlivy na člověka a přírodu kolem nás.

Zařízení pro čištění

Technologická zařízení pro čištění je možno rozdělit do dvou hlavních skupin: čisticí zařízení a přídavná zařízení. U čisticích zařízení se podle konkrétních potřeb mění velikost a počet jednotlivých sekcí. Do této skupiny patří čisticí komory (laboratorní stolní ultrazvukové vany, vany průmyslové poloprovozní a velké provozní vany osazené přírubovými nebo ponornýmu zářiči), oplachové sekce (nejméně jednokomorové; lépe však s více komorami zapojenými do protiproudové kaskády), zařízení pro pohyb čištěných předmětů (ruční, poloautomatické, automatické) a sušárny (laminární, vakuové). Mezi čisticí zařízení nejvyšší výkonové třídy se řadí plně automatické linky, které v sobě spojují výše zmíněné části a vytvářejí tak špičková, vysoce výkonná čisticí zařízení.
Přídavná zařízení se podle požadavků liší také počtem a druhem přídavných zařízení. Jsou to usazovací nádrže (vybavené separátorem oleje, mikro- a ultrafiltrací, případně odstředivkou), stanice na úpravu vody a destilační kotel.

Čistěte ultrazvukem

V současné době je čištění ultrazvukem již poměrně propracovaný, i když neustále se vyvíjející způsob čištění. I v naší republice lze najít celou řadu ultrazvukových čisticích zařízení. Navíc na našem trhu již dobře pracují i tuzemské firmy, např. společnost Kraintek, které svým zákazníkům rády zpracují nabídku, vyrobí zařízení a postarají se o kvalifikovaný servis. Nebojte se proto investovat do moderních technologií a neplaťte sankce za nedodržení limitů vypouštěných škodlivin! Vždyť na nás všech záleží budoucí vývoj životního prostředí na naší krásné planetě.
Ing. Lenka Přibylová
Reklama
Vydání #4
Kód článku: 50425
Datum: 13. 04. 2005
Rubrika: Odborná příloha / Povrchové úpravy
Autor:
Firmy
Související články
Perfektní povrchová úprava

Ten, kdo vytváří povlaky, může dosáhnout bezvadných výsledků pouze důkladnou předpřípravou povlakovaného povrchu. Také za tímto účelem investovala firma Bot Oberflächentechnik z Kulmbachu do nového zařízení – a dosáhla tak nakonec fascinujících výsledků.

Šetrné a účinné čištění těžko dostupných míst

Klasické postupy čištění ve vodě se dostávají na hranice svých možností, když jde například o kapilární struktury nebo komplexní geometrie. Za takové situace se nově na scénu dostávají tzv. CNP technologie (Cyclic Nucleation Process). Tato technologie pracuje na principu cyklické nukleace (tvorby krystalových zárodků z přesycených roztoků).

Vakuové odpařování - technologie budoucnosti

Vakuové odpařování je v České republice poměrně málo používaná technologie. Má však velký potenciál pro budoucí rozšíření. Tato technologie nachází využití v povrchových úpravách, chemickém, strojírenském, potravinářském a farmaceutickém průmyslu. Firma Kovofiniš je jednou z prvních českých firem, která nabízí vlastní vakuové odparky.

Související články
Předúprava oceli nízkoteplotním plazmatem pro zvýšení pevnosti lepeného spoje

V příspěvku jsou shrnuty výsledky výzkumu vlivu plazmochemické předúpravy vzorků oceli DC01 na výslednou pevnost lepeného spoje. Pro předúpravu povrchu vzorků oceli byla použita RF štěrbinová tryska generující plazma. Jako pracovní plyn byl použit argon a argon v kombinacích s dusíkem nebo kyslíkem. Vliv plazmové předúpravy na povrch oceli byl vyhodnocen pomocí měření kontaktních úhlů a výpočtu volné povrchové energie. Po slepení vzorků oceli pomocí běžně užívaného lepidla Weicon Flex 310M HT200 byly testovány výsledné vlastnosti lepeného spoje pomocí standardních mechanických odtrhových testů podle ČSN EN 1465.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Kompozitní povlaky jako možná náhrada za povlaky na bázi CrIV

Tento příspěvek se týká oblasti povrchových úprav, zejména elektrolyticky vyloučených kovových povlaků, a to způsobu vytvoření kompozitní povrchové úpravy na bázi niklu s vysokou odolností proti opotřebení. Výsledkem provedeného výzkumu je technologický postup závěsového pokovení pro nový kompozitní povlak NiP-XLS, který by mohl nahradit povlaky na bázi CrIV.

Ako zvýšiť kvalitu povrchových úprav

Dokonale čistý a odmastený povrch dielov je základnou črtou pre všetky povrchové úpravy, ktorý má veľký vplyv na výslednú kvalitu produktu. Predovšetkým rôzne spôsoby nanášania kovov si vyžadujú starostlivú prípravu povrchu, aby sa zabránilo vzniku škvŕn, ktoré vznikajú v dôsledku povrchovej kontaminácie počas tvárnenia kovov.

Zvýšení výkonu u tribo stříkání

Stříkání práškových barev systémem tribo je založeno na fyzikálních principech, které do značné míry určují výsledné parametry stříkacího zařízení. Výrobce stříkacích pistolí je postaven před úkol navrhnout optimální konstrukci, která bude poskytovat nejlepší možný výstup, jakým je dostatečně nabitý prášek, který vystupuje v požadovaném množství a s použitelnou rychlostí z ústí nabíjecí trubice. Jak název napovídá, nabíjení prášku tribo je založeno na principu tření.

Stříkání a lakování - trendy jsou nepochybné

Nutnost zvyšovat technicko-ekonomickou úroveň firmy je na denním pořádku. Inovace zvyšují podnikovou konkurenceschopnost, kterou lze spatřovat zejména ve flexibilitě, tvorbě přidané hodnoty, efektivnosti a kvalitě. Také v oboru povrchových úprav je trendem automatizace a robotizace.

Komplexní způsob kontroly procesu odmaštění

Článek pojednává o možnostech komplexní kontroly procesu odmaštění v průmyslových aplikacích, tj. především o možnostech kontroly stavu povrchu výrobků před procesem odmaštění a po něm a o kontrole stavu odmašťovacích kapalin pomocí UV-VIS spektroskopie.

Kompaktní řešení Zapoj a spusť

Surffinisher je inovační metoda inline omílání vysoce kvalitních, geometricky složitých součástí během výrobního cyklu , která otevírá nové možnosti pro automatizované, vysoce přesné obrábění definovaných ploch jednotlivých součástí. Kompaktní omílací systém Zapoj a spusť lze snadno integrovat do výrobních linek.

Vývoj epoxidových barev na konstrukce

Trendem dnešní doby je snižování nákladů na nátěrové systémy na konstrukce. Tyto systémy jsou ve většině případů složeny ze základní nátěrové hmoty (NH) epoxidového typu a vrchního polyuretanového emailu. V rámci úspory nákladů byla vyvinuta NH, která plní funkci obou těchto nátěrových hmot, to znamená, že má antikorozní vlastnosti, splňuje funkci vrchní NH a je možné ji aplikovat pouze v jedné vrstvě.

Zvýšení odolnosti polymerních nátěrů pomocí nano/mikrogelů

Polymerní nátěrové hmoty aplikované na výrobcích plní různé funkce, nejčastěji estetickou a ochrannou. Moderní typy nátěrových hmot by měly tyto funkce kombinovat a rovněž i vyhovovat stále se zpřísňující chemické legislativě a požadavkům kladeným na ochranu životního prostředí a pracovních potřeb. Přirozeným důsledkem je neustálá potřeba vyvíjet a zavádět nové sofistikované formulace nátěrových hmot, a to jak v oblasti rozpouštědlových, tak i vodouředitelných nátěrových hmot.

Čištění energetických zařízení

Vnitřní povrchy otopných a chladicích systémů jsou během svého provozu postupně pokrývány, vlivem chemických a fyzikálně chemických reakcí, pevnými úsadami nečistot, minerálů a korozních produktů. Vzniklé látky jsou tepelným izolantem a brání přestupu tepla. To má za následek omezení účinnosti systémů, zvýšení energetických a tlakových ztrát ale i omezení možnosti regulace a celkově snížení účinnosti těchto systémů.

Lehké konstrukce automobilů - Specifické povlaky hlubokotažných ocelí

Na konstrukční materiály používané při stavbě automobilové karoserie jsou kladeny mimořádné požadavky. Specifické podmínky musejí splnit zejména vnější povrchové díly karoserie, které jsou nositeli designu vozu a které tím i do značné míry rozhodují o prodejnosti a úspěšnosti daného modelu. Kromě základních mechanických podmínek musejí povrchové díly splnit perfektní lakovatelnost, mimořádnou korozní odolnost, ale také musejí mít schopnost bezproblémového zpracování – ať už lisováním, nebo rozmanitými technologiemi spojování, jako je laserové pájení a lepení.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit