Témata

MM Podcast: Glosa - Když se země otřásají v základech

Krize vyvolaná pandemií koronaviru v řadě oborů působí jako urychlovač trendů patrných před jejím vypuknutím. Mnoho odvětví si prochází zásadní strukturální transformací, ale část z nich – které se stát snaží podpůrnými prostředky za každou cenu stále držet nad vodou, zanikne. 

Roman Dvořák

Je absolventem oboru Strojírenská technologie Fakulty strojní ČVUT v Praze, kde nakonec kombinovanou formu doktorského studia po dlouhých letech nedostudoval (...). V roce 1997 nastoupil do vydavatelství Vogel Publishing na post odborného redaktora vznikajícího strojírenského titulu MM Průmyslové spektrum. V roce 1999 přijal nabídku od německého vlastníka outsourcingovat titul do vlastního vydavatelství. 

Reklama


Již ani ten největší konzervativní snílek nemůže pochybovat o tom, že se po odeznění epidemie nevrátíme do původního komfortu a utržené šrámy se nám jen tak nezacelí. Jsme globálně provázaná, vnějšími vlivy destabilizovaná ekonomika, křehká a v podřízené roli nadnárodních korporací intenzivně napojená na dodavatelské řetězce. Jsme v pozici toho, kdo poslouchá, a pokud ne, musí z kola ven. Aktuálně nastala ideální příležitost se pokusit z této zóny povystoupit a začít systematicky posilovat lokální ekonomiku. Chybou by ale bylo s plnou vervou vyvíjet pohyb odvráceným směrem a snažit se za každou cenu s praporem konce levné ekonomiky tříštit globální strukturální vazby. Můžeme snížit poměr extrémní globalizace ku posílení místní produkce, a postupně tím dosáhnout výroby klíčových komodit Made in CZ na našem území. Decentralizované technologie umožňují customizovat výrobu, kde globalizace může hrát důležitou roli vzájemného sdílení poznatků a učení. Prostor by se měl primárně rozvolnit malým českým firmám, jejichž obrovská mobilizace podpory zdravotnického sektoru z kraje pandemie ukázala možné zárodky nové ekonomiky.

Pandemie koronaviru přišla v pravý čas, aby zbrzdila jízdu rozmařilosti západního světa a ukázala, že outsourcing výroby za každou cenu je tanečkem nad propastí. Zafungovala jako urychlovač událostí, které jsme sledovali v předchozích letech. Vidíme exponenciální posilování role Číny, resp. celé jihovýchodní Asie, naopak snaha USA být leaderem v otázce řešení globálních problémů umírá na úbytě. Evropa během pandemické doby ukázala, že jako celek nedokáže řešit nastalé komplikace, možná i proto, že nezvládla ani ty, které si předtím vyvolala sama – dluhová krize eurozóny, migrační krize… Již nikoho ani nepřekvapí, že aktuální situaci využívá k utahování šroubů klimatické neutrality pod záštitou dohody European Green Deal. Klíčové ekonomické subjekty velmi jasně vědí, jak tyto aktivity ohrožují jejich existenci, a v kontextu toho i celou řadu tradičních průmyslových odvětví, které tvoří páteře ekonomiky jednotlivých států, Německo či Francii nevyjímaje. Zelená ekonomika se v posledních letech stala rájem lobbistů. Jenom u nás budeme důsledky solárního boomu „podpory“ obnovitelných zdrojů splácet velmi dlouho.

Je třeba na cestě ke klimatické neutralitě vzít v potaz skutečnost, že Evropa nedisponuje silným sektorem technologických firem jako USA, Čína či Japonsko, které v nově rozdané hře můžou hrát prim. Historicky jsme prohlubovali kompetence v tradičních odvětvích, jako byl dopravní průmysl, především pak automobilový. A právě on se nyní ocitá mezi dvěma kameny – zeleným trendem, na který se snaží svojí produkcí reagovat, ale zároveň tuší, že ztrácí pevnou půdu pod nohama, nemluvě o riziku postupné likvidace celého výrobního řetězce a po generace nabytých znalostí. Nepodřezáváme si pod sebou větev, když všechny schvalované regulace směřujeme primárně právě proti automobilovému průmyslu? Spalovací motor aktuálně představuje nepřítele číslo 1, je nám do hlavy vtloukáno, jak znečišťuje životní prostředí. Kde ale budeme dobíjet baterie, likvidovat použité, vyrábět elektřinu? Pravděpodobně v tepelných elektrárnách, když přístup k jádru přesně vypovídá o akční laxnosti kompetentních orgánů. Někteří zástupci profesních asociací jsou dokonce tak slepí, že sedají na lep elektro propagandě a z neznalosti věci si vůbec (v tom lepším případě) neuvědomují, co tím u svých členských firem způsobují. Stále platí, že klasický průmysl je silnou stránkou Evropy, a nelze jej šmahem kompletně škrtnout a vydat se na „zelenou“ cestu. Automotive je velmi silný sektor tvořící obrovské množství pracovních míst; na výrobu spalovacích motorů a převodovek je navázáno mnoho dodavatelů disponujících štědře státem dotovanými high-tec technologiemi. V alternativních pohonech pro ně nebude příležitost. Elektromobilita není podle mě sázkou na jistotu. I když se na první pohled může zdát, že EU v tomto blackjacku dostane dobré karty, opak je pravdou a při závěrečném zúčtování nakonec hodně ztratí. Prohraná hra bude jak v sociální oblasti, tak i v pokřivení průmyslové páteře jako takové. Stůjme vzpřímeně pevnýma nohama na zemi a používejme selský rozum.

Buďte zdrávi na těle i na duchu.

Vydání #6
Firmy
Související články
MM Podcast: Glosa - Sedmnáctá země spolková na kolečkách

Problémy koncernové automobilky jsou vážnější, než si většina lidí umí představit. Kombinace emisního skandálu DieselGate, změny trhu a návyků spotřebitelů, inflace a neschopnosti na to všechno pružně reagovat je pro VW smrticí koktejl. Může jí dokonce hrozit osud finské Nokie či amerického Kodaku, které před lety nedokázaly zachytit nastupující disruptivní změny a se svým ikonickým byznysem skončily. Jak zásadní problém by podobný osud znamenal pro Německo, potažmo celou subdodavatelskou Evropu, se můžeme jen domýšlet.

Fórum výrobních průmyslníků

Jak máte obsazeny výrobní kapacity pro druhé pololetí roku 2021 (příp. ve srovnání se stejným obdobím roku předešlého), co tento stav nejvíce ovlivňuje a jak odhadujete výhledy ohledně svých zakázek pro rok 2022?

Je nutné stanovit diagnózu a následně zvolit léčbu

Bohdan Wojnar vždy razil zásadu, že je třeba si všechno řádně odpracovat a každý den zkusit udělat něco navíc. Nikdy se nebránil novým věcem, trpělivě se je učil a s potřebnou dávkou štěstí se pak dostával k zajímavým pracovním příležitostem. Během čtyřiceti profesních let ušel cestu od chemického inženýra, přes dlouhou kariérou ve Volkswagenu Slovakia ve financích a controllingu až po člena představenstva za oblast HR ve Škoda Auto. Toto je dle jeho slov výhodou velkého koncernu, kdy nemusíte zůstat na jednom místě, u jednoho oboru a v jedné zemi. Tyto zkušenosti mu poskytly velký profesní přehled, ze kterého vycházejí témata aktuálního otevíracího rozhovoru MM Průmyslového spektra.

Související články
Krize jako cesta k žádoucí změně

Hlavním životním mottem Ing. Vlastislava Břízy, majitele a generálního ředitele společnosti Koh-i-noor, je tvrzení, že kdo je připraven, není zaskočen. Společný rozhovor probíhal v intencích této jeho celoživotní strategie.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Žijeme na dluh dalších generací

Petr Novák aktuálně zastává pozici Director of Automotive Operations ve společnosti JTEKT European Operations. Je zodpovědný za devět výrobních závodů ve Francii, Belgii, ČR, Anglii a Maroku. Obrat této divize čítající 4 000 zaměstnanců představuje 1, 2 miliardy eur.

Chceme svítit

Povědomí o bývalém vojenském prostoru Stříbro v západní části naší republiky přinášejí buď vzpomínky osobního rázu, nebo přicházejí skrze narukované, kteří zde společně, převážně s romskými spoluobčany z tehdejšího východu Československa, v tankových praporech chránili naši republiku proti vpádu západních imperialistů. Doba se naštěstí změnila. Nyní je to rozvíjející se region jak díky blízkosti k Německu a hlavní dálniční tepně, tak i zásluhou generace techniků, kteří se zde kolem plzeňské Škody zrodili a po jejím rozpadu a rozmělnění se vydali na cestu soukromého podnikání ve strojírenském oboru. Do jedné z takových firem, nacházející se v Kladrubech u Stříbra, jsem se vypravil. Důvodem byla ukázka vzniku a růstu dalšího partnerství s dodavatelem technologií obrábění, společností Mazak.

Reformy nestačí. Je nutná transformace

Je současná ekonomická krize příležitostí k progresu národního hospodářství? Bude avizovaná 7% inflace v tomto roce velkou hrozbou? Proč by se čísla měření životní úrovně ČR neměla srovnávat s některými státy EU? Je iniciativa českých podnikatelů k druhé transformaci české ekonomiky oprávněným voláním po změnách? Na tyto a další otázky odpovídala v rozhovoru pro MM Průmyslové spektrum hlavní ekonomka Raiffeisenbank Helena Horská.

Svět zpoza volantu zatraceně rychlého náklaďáku

Sednout za volant, nastartovat, přidat plyn a ten držet na podlaze, pokud to jde. Šílená rychlost, mraky prachu za autem, to jsou atributy závodění, jak jej vidí spousta příznivců Rallye Dakar. V něm drží nepřehlédnutelnou roli klan Lopraisů. Ti starší si budou pamatovat na Karla Lopraise, Monsignora Dakar, který výrazně vstoupil do davu kamionů a dokázal pokořit i firemní flotily.

Automatizace je neskutečný fenomén

Když se na nás František Zimmermann poprvé obrátil jako věrný čtenář, myslela jsem, že jde jen o milou pochvalu a zpětnou vazbu, která vždy potěší a kterých si velmi vážíme. V naší vzájemné komunikaci však byla schovaná také nabídka na pomoc se zpracováním aktuálních témat z naší branže. Poté, co jsem pana Františka vyzpovídala, vyšlo najevo, že má opravdu bohaté zkušenosti nejen v oblasti vývoje, zavádění automatizace a robotizace, ale také s vedením týmů operátorů i vývojových pracovníků. V průběhu roku se s vámi, čtenáři, bude dělit o vlastní zkušenosti formou desetidílného seriálu o různých aspektech zavádění automatizace. Prosím, seznamte se s Františkem Zimmermannem.

Ujíždí nám vlak digitalizace?

Rozhovor s Martinem Peňázem ze společnosti Autodesk, nám dává možnost nahlédnout na současnou digitální transformaci optikou, jejichž rámec a obzory se vytvářely dalece před tím, než nás doba covidová naučila přemýšlet a konat jinak a pružněji, než bylo standardem.

Dělejte to, co chcete vy, a nenechte se řídit blbci!

Paní Markéta Šichtařová je ředitelkou společnosti Next Finance, ve které spolupracuje se svým mužem Vladimírem Pikorou, hlavním ekonomem Next Finance, například na tvorbě ucelených zpráv pro odběratele jejich denního zpravodajství.

Od konstrukce strojů po parkovací věže

Mezi starší generací strojařů pravděpodobně není nikoho, kdo by neznal původem škodováka Josefa Bernarda z Jičína. Tento strojírenský nadšenec příští rok oslaví své sedmdesátiny. Před třiceti lety po odchodu z místního Agrostroje položil základy společnosti Vapos, která dává perspektivní práci patnácti desítkám lidí z Jičína a blízkého okolí.

Velké výzvy pro malé společnosti

Automatizace je fenomén, který je výsledkem přirozené lidské touhy posouvat technologický pokrok kupředu ve snaze ulehčit si vlastní život. Byť je automatizace skloňována v mnoha odvětvích, je stále v počátcích svého vývoje. To, co určuje stupeň technologické evoluce, je náročnost člověka jako uživatele a zákazníka. Automatizovat se dá prakticky jakýkoli proces. Například i koupě chytrého telefonu je ve své podstatě automatizace určitého procesu. Chytrý telefon dokáže nahradit běžný telefon, diář, hudební přehrávač a mnoho dalších aplikací. To vše lze nosit v jedné malé krabičce, která se vejde do kapsy.

Kvalita v automobilovém průmyslu

Co znamená, když se řekne kvalita v automobilovém průmyslu? Proč se na ni tolik dbá zrovna v tomto oboru? To byly otázky, na něž odpovědi zazněly z úst odborníků v rámci webináře Kvalita v automobilovém průmyslu. Ten uspořádala 9. listopadu Česká společnost pro jakost.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit