Témata
Zdroj: OrlenOil

Společnost Orlen Oil je předním výrobcem a distributorem olejů a maziv s 20letou tradicí. Společnost je součástí skupiny PKN Orlen Capital Group, největší společnosti na světě, jednička ve střední a východní Evropě.

Reklama

Systematicky rozvíjené portfolio specializovaných produktů je schopno uspokojit potřeby zákazníků ve všech odvětvích nejen průmyslové výroby. Vlastní výzkumná a výrobní zařízení zaručují možnost vytvářet jedinečná řešení na míru.

Systematicky rozvíjené portfolio specializovaných produktů je schopno uspokojit potřeby zákazníků ve všech odvětvích průmyslové výroby. (Zdroj: Orlen Oil)

Rozsáhlý sortiment výrobků a služeb umožňuje optimalizovat náklady na údržbu průmyslových zařízení.

Orlen Oil, který působí v rámci kapitálové skupiny PKN Orlen, se zabývá komplexní výrobou a distribucí olejů a maziv. S důrazem na vysokou kvalitu průběžně provádí řadu studií a testů, s cílem optimalizovat výrobu, a tím zajistit vysokou a stabilní kvalitu vyráběné produkce.

Orlen Oil úzce spolupracuje s předními výrobci aditiv, výzkumnými a vývojovými centry, výrobci průmyslových strojů a zařízení, a především se svými zákazníky. (Zdroj: Orlen Oil)

Oleje špičkové kvality

Společnost Orlen Oil v souladu s předpisy průběžně monitoruje aktuální trendy na trhu. V poslední době se dynamicky rozvíjí moderní syntetické oleje, přičemž nezapomíná ani na oleje minerální a polosyntetické.

Reklama

Nabízí špičkovou aditivaci pro motorové oleje, moderní průmyslové převodovky,  stacionární a mobilní hydraulické systémy, kompresory, oleje pro oběhové systémy parních, plynových a vodních turbín atd., včetně obráběcích a řezných olejů. Za zmínku bezesporu stojí i široká řada plastických maziv.

Partnerství při vývoji

Orlen Oil úzce spolupracuje s předními výrobci aditiv, výzkumnými a vývojovými centry, výrobci průmyslových strojů a zařízení, a především se svými zákazníky. Tím vznikají oleje a maziva, která mají vysokou kvalitu, jsou jedinečné na trhu a splňují nejvyšší požadavky zákazníků. Zajišťují dlouhodobé a kvalitní mazání, vyšší výkonnost strojů a zařízení, a v neposlední řadě i snížení vlivu na životní prostředí.

Profesionální olejový servis Power Service poskytuje zákazníkům vysoce fundované poradenství. (Zdroj: Orlen Oil)

Vysokou kvalitu olejů a maziv potvrzují získané specifikace a aprobace předních světových výrobců strojů a zařízení, jako jsou například: Flender, Denison Hydraulics, Siemens, Cincinnati a další.

Profesionální olejový servis Power Service poskytuje zákazníkům poradenství v oblasti tribotechniky (výběr adekvátních maziv, efektivní řízení maziv jako součást programu Total Fluid Management, rozbory olejů atd.)

Průmyslové oleje Orlen Oil

– hydraulické oleje a kapaliny;
–  průmyslové převodové oleje;
–  strojní ložiskové oleje;
–  turbínové oleje;
–  oleje pro stacionární plynové motory;
–  obráběcí kapaliny;
–  řezné oleje;
–  kalicí oleje;
–  tvářecí oleje;
–  separační (formové) oleje;
–  konzervační oleje;
–  plastická maziva.

Zjistit více a prozkoumat celou řadu výrobků můžete
na internetových stránkách společnosti Orlen Oil.

Související články
Olej, sprej, nebo pěna?

Klübersynth NH1 4-68 je sprej na pomezí oleje a pěny. Spojuje v sobě vynikající mazací vlastnosti syntetického oleje s výbornými adhezními vlastnostmi pěny. Sprej je určen pro mazání vřeten, otevřených převodů, závěsů, kluzných vedení a řetězů (délky 3 až 5 metrů), ale hodí se pro celé spektrum aplikací, kde nabídne kombinaci nejlepších vlastností oleje a pěny. Produkt je registrovaný u NSF pro kategorii H1, je tedy možné jeho použití i v potravinářském průmyslu.

Automatizace plug and play bez programování

Automatizace má za úkol usnadnit život lidem pracujícím u obráběcích center a samozřejmě zvýšit produktivitu, zajistit stabilní kvalitu výroby a stát se úsporným opatřením v nelehkých časech. Pokud se podíváte správným směrem, nemusí být robotizace frézky nikterak nedosažitelná, i když jste třeba společnost skromnějších poměrů.

Promluvy Štefana Kassaye: Pokrok hledejme v invenci a odvaze

Pokrok je stav vizuální či předmětný. Nebo se na něj můžeme dívat v rozmezí časového průběhu změn určité entity posuzované v daném okamžiku jako výsledný stav. Pokrok je tedy nasměrování, zaznamenávání vývojové cesty, ale dost často výmluvným způsobem.

Související články
Jak ušetřit za energie: 10 kroků k vyšší efektivitě

Ačkoli se zdá, že největší vlna zdražování energií už začíná opadat, potřeba energetických úspor v průmyslu je stále velice naléhavá, a v příštích desetiletích tato naléhavost ještě poroste. Příčinou není jen rostoucí tlak na snižování finančních nákladů na výrobu, ale zejména nutnost omezovat její negativní dopady na životní prostředí, a to při očekávaném zvyšování celkové produkce. Abychom si zajistili udržitelný rozvoj, musíme už nyní hledat možnosti, jak zvýšit energetickou účinnost výroby, a těchto možností využívat.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Zdraví a stroje

Nové technologie prodlužují průměrný i maximální věk člověka a zvyšují jeho schopnosti. Jejich použití je přitom v podstatě oborově neomezené a neexistuje snad oblast výzkumu, která by se nějakým způsobem nepromítla do vývoje pro medicínu – od elektroniky až po strojírenství.

Inovace: Změna úhlu pohledu

Určitě jste to zažili taky. Je večer, jasná obloha a vy vidíte, jak měsíc balancuje přesně na špičce věže kostela. Stačí ale malá změna úhlu pohledu a měsíc je jinde. Jaký je váš úhel pohledu na inovace ve strojírenství?

Průmyslové inženýrství a jednoúčelové stroje

Harmonický výrobní proces není jen iluze. Cest a možností, jak dosáhnout souladu ve výrobě, je i v současné nelehké situaci bezpočet.

VaVaI a průmysl: Aby know-how zůstalo ve firmě

Ryze česká společnost Lavat se sídlem v Chotuticích vyrábí a dodává přesné strojírenské součásti, vakuové zařízení a komponenty a také výrobky z oboru laboratorní techniky. A aby toho nebylo málo, intenzivně se věnuje vlastnímu výzkumu a vývoji, na který vynakládá více než 15 % z celkového obratu. Na zkušenosti s propojením vědy a výzkumu s oblastí průmyslu, tak aby bylo prospěšné oběma stranám, jsme se zeptali Ing. Tomáše Chaloupky, technického ředitele a vedoucího zdejšího výzkumně vývojového oddělení.

Pořádná špona je dnes věda

S obráběním, vrtáním pomocí nástroje začali pravděpodobně jako první už staří Egypťané cca 4 000 let před naším letopočtem, přičemž využívali tětivu luku – základ smyčcového soustruhu. Potom přišel středověk, dále Leonardo da Vinci a návrh prvního soustruhu… Technologie třískového obrábění ale v porovnání s dnešní dynamikou vývoje postupovala jen pomalu.

Aditiva s nanočásticemi a vlastnosti procesních kapalin

Myšlenka, že lze v různých výrobních procesech použít kovoobráběcí kapaliny - Metalworking Fluids (MWF), aby se zajistila kvalita obrobku, snížilo opotřebení nástroje a zvýšila produktivita procesu, je velmi stará. Už Leonardo da Vinci vytvořil několik testovacích sestav umožňujících analýzu tření za různých podmínek.

Cesta k budoucímu růstu vede přes investice

Rok 2020 by se dal přejmenovat na Rok černých labutí. Ekonomové k těmto původem australským ptákům přirovnávají události, které nikdo nečeká a které hluboce zasáhnou samotné základy hospodářství. Tak jako to dokázala pandemie nového typu koronaviru. Ze dne na den donutila vlády, aby vypnuly na několik měsíců nejen českou, ale také další klíčové ekonomiky pro české exportéry.

Marketing v 21. století

Budování značky pomocí moderních marketingových nástrojů je podle Tomáše Keprty, šéfa marketingového oddělení ve společnosti ČKD Blansko, v dnešní době zcela klíčové a nezbytné pro propagaci českého strojírenství a inženýringu ve světě. V následujícím rozhovoru vysvětluje, proč a co může přinést za výhody, obchodní příležitosti i konkrétní zakázky.

Strojírenské fórum 2019: Zaostřeno na inteligentní výrobu

Letošní podzimní, v pořadí již 10. Strojírenské fórum, bylo opět příležitostí pro setkání špičkových odborníků (nejen) z oblasti výroby. Odehrálo se 19. listopadu v prostorách FEKT VUT v Brně.

Strojaři se potkají ve Zlíně

Jsem strojař. Kreslil jsem převodovku na pauzák s tuší, diferenciální rovnice počítal ručně a diplomku psal na psacím stroji. Na počítači se zelenou obrazovkou a děrnými páskami jsem pracoval jako student v posledních dvou ročnících studia. Konstruoval jsem uložení ložisek v ZVL, psal technologické postupy na stroje typu SV18RA, VR4 nebo FA3V.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit