Témata
Reklama

Orientace na výzvy

Už je to celý rok, kdy se společnost OK Technical Group zúčastnila oficiálního vyhlášení „Národní iniciativy Průmysl 4.0“ na veletrhu MSV v Brně, kterou prezentoval na konferenci ARVe ministr průmyslu a obchodu Ing. Jan Mládek, CSc.

Přestože pojmy 4. průmyslová revoluce, Industrie 4.0, Průmysl 4.0 se objevují stále častěji, jsou současně i stále častěji zneužívány jako líbivé heslo a samotný obsah někdy uniká. Jednou z menších až středně velkých společností, které vzaly tento nový trend velmi vážně, je společnost OK Technical Group (OKTG), jež zastřešuje obchodní firmy OK Strojservis, FineTec Systems a AK Technik.

Dosavadní systém práce ve skupině spočíval ve využívání synergického efektu. Jednotlivé společnosti informovaly zákazníka o možnosti využití technologie z portfolia sesterské společnosti s cílem uplatnit další technologie a stroje a zvýšit tak úspěšnost proaktivního prodeje. Přesto se ve většině případů jednalo jen o rozšíření nabídky o samostatné stroje nebo komponenty.

Reklama
Reklama
Reklama
Obsluha CNC strojů robotem je vhodnou aplikací robotů Universal Robots.


Nová skupina – nové cíle

Cílem nově organizované skupiny OKTG je kromě koncentrace sil také rozšířit nabízené technologicky specifické stroje o další přidanou hodnotu, a to možnost maximálního využití robotizace a automatizace. Znamená to přizpůsobit současné technologické portfolio na řešení úkolů vyplývajících z nových i budoucích trendů Průmyslu 4.0.

Jako cesta spojující nabízený sortiment bylo proto zvoleno rozšíření portfolia OKTG o takové produkty, které umožní technicky, technologicky a logicky propojovat stávající sortiment strojů do vyšších celků a umožní tak koncovým zákazníkům nebo stavitelům jednoúčelových strojů vytvářet robotická pracoviště nebo výrobní linky s různým stupněm automatizace. Jde o následující techniku a technologie:

  • Kooperativní a bezpečná robotika – umožňuje práci bez ochranných bariér přímo se stávajícími pracovníky. Jako optimální se nabízí využití kolaborativních robotů firmy Universal Robots, která umožňuje vytváření hybridnich týmů pracovníků na bázi Robot/Human nebo Human/Robot/Human.

  • Komplexní systémy podávání a manipulace pro automatizované systémy – zde byl zvolen ucelený sortiment firmy AFAG, která je osvědčeným dodavatelem různých druhů podavačů a manipulační techniky, a to na pneumatické nebo elektrické bázi. Jedná se o moduly a jejich sestavy, které spolu s dopravníkovými systémy vyřeší komplexně celou oblast mezioperační logistiky v automatizovaných linkách či u bezobslužných provozů.

  • Zaměření na robotizaci, která je dostupná i pro malé a střední podniky – i toto hledisko splňuje výborně zvolená technika firmy Universal Robots (UR): poskytuje výhody pokročilé robotické automatizace, ale bez obvyklých dodatečných nákladů souvisejících s programováním a nastavováním nebo vytvářením chráněných manipulačních zón. Konečně je robotizace dostupná i pro malé a střední podniky. Průměrná doba návratnosti bývá kratší než 200 dnů a touto ekonomickou efektivností jsou roboti UR v současnosti nejvýhodnější na trhu.

„Uvedená výzva Industry 4.0 byla u naší společnosti impulzem, který nás vedl ke změnám stávající organizační struktury tak, abychom si nejen udrželi či zvýšili naši konkurenceschopnost, ale hlavně se dále připravili na novou roli kooperujícího partnera, schopného absorbovat nové technologie, integrovat je do vyšších celků cestou automatizace a robotizace a tak adekvátně přispívat inovacím ve výrobních postupech našim zákazníkům,“ uvádí jednatel společnosti OKTG Ing. Jiří Antonín.

Jinak řečeno, do budoucna nelze vystačit pouze s obchodní činností a dodávkami špičkových technologických strojů a zařízení, ale je potřeba nabízet celky nebo komplexní stanice pro automatizované výrobní postupy a s maximálním podílem robotizace. Ideálním stavem je, když již během projektu či k poptávce na stroj nebo zařízení pro danou technologii je v kooperaci se zákazníkem navržen a optimalizován současně také účelný a ekonomicky dostupný stupeň automatizace či robotizace. Výrobní procesy je potřeba hodnotit též z pohledu optimalizace zdrojů, rychlosti flexibilní reakce na změny a také z hlediska bezpečnosti práce a ochrany prostředí.

Již v dosavadním portfoliu jednotlivých společností dnešní skupiny OK Technical Group byla nabízena robotika, a to sortiment lehkých stacionárních robotů Denso od japonského výrobce. Nicméně pro robotiku ve „výrobě zítřka“ se nastavují nové standardy a stále více bude uplatňována mobilní robotika a flexibilní kooperativní roboty, tzn. že se budou stále zvyšovat požadavky na flexibilitu a schopnost spolupráce robota s člověkem (Human-Robot Collaboration).

Jde o velmi atraktivní a zajímavé oblasti mobilní robotiky a práce hybridních týmů, kde členy týmů jsou roboty spolu s lidmi.

Seznamte se s novým kolegou – robotem

Integrace robota značky UR je velmi vhodnou alternativou lidské obsluhy. Odpadne tak stereotypní úkon. Nevýhodou obsluhy pracoviště operátorem je i zvýšená pravděpodobnost chyb. Vhodnější je obsluhu využít pro kvalifikovanější a prospěšnější činnosti s vyšší přidanou hodnotou. Robot dokáže samostatně obsluhovat pracoviště dlouhý čas a je možné ho použít jak pro denní, tak noční směny. To umožňuje navýšit produktivitu pracoviště až na několikanásobek, čímž se redukují náklady na nákup dalších CNC pracovišť a zároveň se snižují prostorové požadavky výroby.

Robot může ve většině případů pracovat bez složitých bezpečnostních opatření, jako jsou zakrytování, světelné závory a další. Díky tomu je velmi mobilní a snadno využitelný i pro další stanice a pracoviště, kde může provádět i  odlišné operace.

Aplikace pick and place

Velmi častou aplikací je operace typu pick and place. Zpravidla se používá pro mezioperace ve výrobním procesu. Robotická ramena UR vynikají v tomto směru velkou flexibilitou především díky jednoduchému programování. Oživení robota a jeho nastavení pro konkrétní aplikaci pak trvá v řádu hodin. Případné změny nebo samotné programování v převážné většině případů zajišťuje díky jednoduchosti pouze proškolený personál. Tím odpadají dodatečné náklady na externí specialisty, kteří jsou schopni program upravit. Samozřejmě se tím zvyšuje i flexibilita výroby.

Často se roboty používají pro aplikaci pick and place v mezioperacích výrobních procesů.

Montáž

Kolaborativní roboty jsou velmi dobrou volbou i pro montáž. Díky certifikaci asociací TÜV (Technické kontrolní sdružení; německá asociace pro provádění technických inspekcí). Mohou po provedení analýzy rizik pracovat v bezprostřední blízkosti člověka. Společně pak má tento pracovní tým velmi dobré výsledky. Například robot provádí náročné aplikace, kde je nutná vysoká přesnost pro zajištění kvality (až ±0,1 mm), což je pro člověka během pracovní směny nedosažitelný cíl.


Kolaborativní roboty jsou vhodnou volbou také pro montáž.


OK Technical Group

Jiří ANTONÍN

jiri.antonin@ok-tg.cz

www.ok-tg.cz

Reklama
Vydání #10
Kód článku: 161020
Datum: 27. 09. 2016
Rubrika: Trendy / MSV 2016
Autor:
Firmy
Související články
V pohybu

Výrobci výrobních zařízení pro lehké kompozitní materiály jsou pod tlakem. Čím rychleji dostanou své stroje k zákazníkům a uvedou je do provozu, tím větší je jejich konkurenceschopnost. To ovšem vyžaduje přesné postupy pro efektivní a ekologicky příznivé využití surovin, čehož lze dosáhnout pomocí inovativních systémových komponent a kvalitního poradenství jak pro výrobce, tak pro zákazníky. Firma Technicon takto díky novému řešení od společnosti Festo zvyšuje svůj inovační náskok s velkoplošnými adhezivními systémy.

Kolaborativní roboty - potenciál automatizace v automobilovém průmyslu

Kolaborativní roboty, neboli koboty, vytvářejí další příležitosti pro automatizaci automobilového průmyslu. Jsou charakteristické svou schopností pracovat ve specifické výrobní oblasti, po boku pracovníků. Dále pak rychlou implementací a snadným přesunem na nové úkoly. V neposlední řadě i intuitivním programováním a obsluhou. Mohou pomoci v procesech jako je vstřikování, při obsluze strojů nebo při balení a paletizaci ve velkých i malých podnicích.

Platforma pro edgecomputing a průmyslový internet věcí

Systém FIELD (FANUC Intelligent Edge Link and Drive) je platforma určená pro propojení provozních zařízení, která umožňuje rychlý a spolehlivý přístup k výrobním datům s cílem využít je k naplnění koncepce chytré, propojené výroby. Dovoluje realizovat edge computing, tedy shromažďovat a zpracovávat data přímo v provozu, nikoliv až v cloudu, a umožňuje tak činit rozhodnutí, která se týkají jednotlivých strojů a zařízení, mnohem rychleji než u cloudových aplikací. Přitom zůstává zachována možnost, nikoliv povinnost, předem zpracovaná data přenášet k centralizovanému zpracování v informačním systému podniku nebo v cloudu. Účelem je nejen monitorovat, ale i aktivně zasahovat do výrobního procesu ve smyslu regulační smyčky se zpětnou vazbou.

Související články
Strojírenské podniky v době pandemie

Pandemie koronaviru uzavřela hranice naší republiky a zahraniční pracovníci se nedostanou do zaměstnání. Řada domácích zaměstnanců musela nastoupit do karantény. Mnoho českých strojírenských podniků se tak dostalo do nemalých problémů. Firma Grumant hledala recept, jak se takovým problémům vyhnout nebo alespoň minimalizovat jejich následky.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Školní robot pro výuku automatizace

Vzdělávání žáků pro život v první polovině 21. století, v naší tzv. industriální civilizaci.

Strojové učení pro senzory

Dnes je možné nalézt mikrokontroléry (jednočipové počítače) v prakticky jakémkoli technickém zařízení počínaje pračkami až k měřičům tlaku a nositelné elektronice. Výzkumní pracovníci Fraunhoferova institutu mikroelektronických obvodů a integrovaných systémů řízení (IMS, ISŘ) vyvinuli AIfES, koncept umělé inteligence (AI) pro mikrokontroléry a senzory, který obsahuje plně nastavitelnou umělou neuronovou síť. AIfES je na platformě nezávislá knihovna pro strojové učení, kterou lze využít k realizaci samostudijní mikroelektroniky, která nevyžaduje spojení s cloudem nebo vysoce výkonným počítačem. Systém umělé inteligence určený pro senzory je schopen rozeznat rukopis a gesto, což umožňuje například zadávání vstupních dat gestem, běží-li knihovna na nositelné elektronice.

Kloubový robot uvnitř stroje

V oboru obráběcích strojů není potřeba japonskou společnost Okuma podrobně představovat. Je známá svým širokým sortimentem soustružnických, frézovacích a brousicích číslicově řízených obráběcích strojů. Nyní na trh přináší vlastní automatizační řešení v podobě robota Armroid.

Inovované poloautomatické ohýbací centrum

Již před třemi lety uvedla společnost Prima Power na trh nové poloautomatické servo-elektrické ohýbací centrum BCe Smart 2220. Tlak na výrobce strojů je jednoznačný - stroje dnes musejí být stále inteligentnější a produktivnější. Je kladen důraz na ergonomii a flexibilitu i jednoduché ovládání stroje. Aktivní bezpečnost a spolehlivost představují klíčové požadavky na řešení nových úkolů. Společnost Prima Power požadavkům trhu naslouchá a v letošním roce uvádí na trh inovovanou verzi celé řady panelbenderů, včetně právě BCe Smart 2200.

Dokonale přilnavý povrch v kontinuálním provozu

Polský výrobce brzdového obložení Lumag se obrátil na firmu Rösler s požadavkem na vytvoření povrchu, který zajistí optimální přilnavost pro navazující proces lepení. Výsledkem je komplexní řešení pro odmašťování a omílání nosičů brzdového obložení propojené s vysekávacím lisem.

V Brně se představí nová generace průmyslových robotů

Hlavním tématem letošního 61. mezinárodního strojírenského veletrhu je Digital Factory. Návštěvníci zde budou mít možnost se seznámit s posledními novinkami a trendy v oblasti průmyslových technologií. Pohled do budoucnosti inovací a automatizace jim představí expozice společnosti KUKA, která v Brně uvede novou generaci nejúspěšnějších robotů produktové řady KR Quantec-2 či vyhledávanou atrakci Robocoaster.

Bílá kniha - zónová bezpečnost

Výrobci jsou povinni předcházet pracovním úrazům prevencí bezpečnostních rizik. Dosažení požadované úrovně bezpečnosti může být náročné, jelikož může dojít ke zvýšení složitosti a snížení produktivity. Tato bílá kniha představuje unikátní řešení zónové bezpečnosti, která snižuje složitost konstrukce redundantních pneumatických bezpečnostních okruhů a zvyšuje produktivitu stroje. Jsou zde vysvětleny výhody tohoto konceptu oproti tradičním metodám pneumatických bezpečnostních okruhů, využívajících vypouštěcí ventily a zároveň jsou zmíněny jeho přínosy jak pro výrobce strojů a zařízení (OEM), tak pro koncové uživatele.

Přichází doba zmenšování

Stále menší jsou nejen naše mobilní telefony, počítače a všechna elektronika obecně. I výrobky pro automatizaci se viditelně zmenšují. Však také tato dvě témata spolu silně souvisejí. Výroba elektroniky je dnes tahounem automatizace. Technologie se odehrává na malém prostoru, velmi často ve formě tzv. stolních aplikací. Koncentrace do malých rozměrů se objevuje u v jiných oblastech - představte si moderní světlomet do automobilu. Jeho výroba vyžaduje značně komplikované přípravky a prostoru také není nazbyt.

Plnění požadavků na čistotu ve výrobě

Firma Rosler vyvinula pro výrobce systémů škrticích a výfukových klapek kompletní systém automatizovaného obrábění. Tento systém pokrývá operace od převzetí obrobku po třískovém obrábění přes proces surf finishingu a jemného čištění, nanesení kódu datové matice až po zabalení dílů do KLT obalů a jejich přesun do stohovacích kontejnerů.

Efektivní identifikace nástrojů a přenos dat

Systémový dodavatel Kelch GmbH uvádí na trh řešení Kelch QR pro kompletní, procesně spolehlivou identifikaci nástrojů, která zároveň přenáší data nástrojů do obráběcího stroje. Kelch QR je koncipováno jako jednoduché ekonomické řešení, které umožňuje podnikům zavést bez velkých dodatečných nákladů standardy Smart Factory a Průmyslu 4.0. Následující text představuje běžné metody, jako jsou tištěné etikety, postprocesor a moderní systémy, například RFID čipy a systémy pro správu nástrojů, a porovnává je s Kelch QR jako s jednoduchou a ekonomickou alternativou.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit