Témata
Reklama

Pásová automatická pila

Firma Kasto GmbH je na českém trhu od roku 2001 prezentována firmou Proka CZ, s.r.o. Je zaměřena na konstrukci a výrobu vysoce produktivních pil určených na dělení obtížně dělitelných materiálů velkých průřezů.

Výrobky firmy Kasto byly navrženy ve spolupráci s německými technickými univerzitami a před zahájením sériové výroby byly zapojeny do několikaměsíčních zkušebních provozů přímo u zákazníků. Vzhledem ke stále rostoucím požadavkům na moderní pily bylo nutné, aby nové stroje splňovaly následující kritéria: vysoký výkon, krátké vedlejší časy, vysokou přesnost, dlouhou životnost stroje i nástroje, jednoduchou obsluhu a rychlost servisních zásahů.
Reklama
Reklama
Reklama

Výkon a přesnost

Na tyto veličiny má zásadní vliv konstrukce vedení pilového ramene a jeho schopnost pohlcovat nežádoucí vibrace. Dnes je již zcela zřejmé, že moderní vysoce produktivní pily se jen stěží mohou obejít bez lineárního vedení pilového ramene. Klasické kruhové vedení není schopno zajistit požadované parametry, a proto na řešení s lineárním vedením přechází i většina dřívějších zastánců tradičního uspořádání.
U pásové automatické pily Kastotec je vedení pilového ramene již lineární. Řešení samotného pilového ramene je poměrně složitý problém. Již řadu let se v odborných kruzích vedou spory, zda je lepší použít svařenou konstrukci, nebo odlitek. Oba tyto způsoby konstrukce jsou použitelné a mají své klady i zápory. Firma Kasto dala přednost osvědčenému řešení, které se používá u pil řad SSB a HBA. Jedná se o výplň pilového ramene minerální slitinou (polymerbetonem), jejíž schopnost pohlcovat vibrace je až 5x vyšší než u odlitků. Na takovouto konstrukci pilového ramene lze bez problémů přenést dostatečný výkon. (Hovoříme-li o výkonu, máme na mysli výkon, který je přenášen na oběžné kolo, a ne výkon, který je dále redukován například variátorem apod.) Tento typ konstrukce spolu s vysoce dimenzovaným vedením pilového pásu je rovněž zárukou přesnosti řezné délky v rozmezí ± 0,1 mm/100 mm.

Vedlejší časy

Podélný a příčný posuv svěráku je realizován lineárním vedením, jehož předností je plynulejší a rychlejší pohyb a zkrácení vedlejších časů na minimum. Konstrukce tohoto typu čili stroj s lineárním vedením a minerální slitinou v provedení HBA dosahuje oproti svým předchůdcům zkrácení řezného cyklu o cca 20 %.

Obsluha

Stroje Kastotec jsou plně hydraulické a plně automatické. Dávat jim ovšem přívlastek typu CNC je problematické. Důvod je ten, že u pil v podstatě neexistuje standard pro to, co je CNC, NC apod. Plně automatické pily Kastotec mají předprogramovány skupiny materiálů, které jsou stále aktualizovány a podrobovány zkouškám, aby hodnoty zanesené v softwaru pily odpovídaly co nejpřesněji hodnotám jednotlivých materiálů. Úlohou obsluhy už potom pouze je zadat, zda se jedná o kruhový materiál nebo o hranol. Všechny ostatní veličiny si pila automaticky zjistí a provede nastavení optimální rychlosti řezu a optimálního posuvu do řezu. Obsluha má pochopitelně rovněž možnost provést určitou korekci v závislosti na povrchové úpravě materiálu apod. Nespornou výhodou je, že ovládací program stroje je vytvořen samotnou firmou Kasto, takže veškeré problémy lze ihned operativně řešit.
Je zřejmé, že optimální těžiště pilového ramene je takové, které je v jedné linii s linií posuvu pilového ramene do řezu, se svislou osou oběžných kol a pilovým pásem. Problémem ovšem je, jak zajistit otočení pilového pásu o 90º a nesnížit tím jeho životnost. Tento úkol se firmě Kasto podařilo úspěšně zvládnout. Stejně tak našla i úspěšné řešení při použití tvrdokovových pilových pásů. Dobu výměny pilového pásu výrobce udává 5 minut pro jednoho pracovníka.
Reklama
Vydání #5
Kód článku: 30511
Datum: 21. 05. 2003
Rubrika: Trendy / Obrábění
Autor:
Firmy
Související články
Pohodlné upínání magnetem

Pokud jde o úsporu času při seřízení a upnutí obrobků bez deformace, je elektricky aktivovaná technologie permanentních magnetů považována za špičkový systém. S trochou konstrukční zručnosti mohou být během sekundy a bez deformace upnuty a z pěti stran obrobeny především velkoformátové díly. Ani v oblasti standardních modulů nezůstává vývoj bez odezvy. Moderní magnetické upínací desky umožňují optické nebo automatizované monitorování upínacího procesu.

Strojírenské podniky v době pandemie

Pandemie koronaviru uzavřela hranice naší republiky a zahraniční pracovníci se nedostanou do zaměstnání. Řada domácích zaměstnanců musela nastoupit do karantény. Mnoho českých strojírenských podniků se tak dostalo do nemalých problémů. Firma Grumant hledala recept, jak se takovým problémům vyhnout nebo alespoň minimalizovat jejich následky.

Prediktivní diagnostika přesnosti CNC strojů

Jak přesný je náš stroj? Můžeme jeho parametry nějak zlepšit? Je stále ještě ve stavu, který předpokládáme? Často je obráběcí stroj pro uživatele černou skříňkou, která v optimálním případě produkuje shodné výrobky. Nemusí to tak zůstat a stav strojů lze i cíleně zlepšovat.

Související články
Přesnost zvyšující produktivitu

Zakoupení obráběcího centra Pama umožnilo společnosti Tajmac-ZPS zvýšit nejen její celkovou produktivitu, ale také geometrickou přesnost při výrobě důležitých komponent pro její vícevřetenové automaty.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Kloubový robot uvnitř stroje

V oboru obráběcích strojů není potřeba japonskou společnost Okuma podrobně představovat. Je známá svým širokým sortimentem soustružnických, frézovacích a brousicích číslicově řízených obráběcích strojů. Nyní na trh přináší vlastní automatizační řešení v podobě robota Armroid.

Novinka z varnsdorfské líhně

Přední evropský výrobce obráběcích strojů, TOS Varnsdorf, letos představil nečekanou novinku, která významně rozšiřuje nabídku výkonných obráběcích strojů z varnsdorfské líhně.

Československá stopa u nového rekordu

Nový rekord počtu návštěvníků jsme zaznamenali na letošním technologickém setkání WFL Millturn Technologies.

Pro větší efektivitu ve výrobě

Spolupráce mezi výrobcem obráběcích strojů Hurco a dodavateli automatizovaných nakládacích systémů má za následek vyšší produktivitu a větší výnosy. Automatizované nakládání umožňuje rozšíření kapacity v kusové a malosériové výrobě bez potřeby dalšího personálu pro obsluhu strojů. Nakládací roboty je možno také využít v bezobslužných směnách nebo o víkendech.

Vlajková loď pětiosého obrábění

Český výrobce obráběcích strojů Kovosvit MAS v letošním roce slaví úspěch se svojí high-tech produkcí, zejména s pětiosými vertikálními obráběcími centry řady MCU. Tyto stroje se daří firmě umísťovat na náročné trhy Evropské unie i jinde ve světě, cenné reference sbírají především v leteckém průmyslu.

Vyvrtávání hlubokých otvorů

V současné době jsou kladeny stále vyšší nároky na nástroje pro obrábění. Čím dál více se obrábí těžkoobrobitelné a různé nestandardní materiály. K tomu jsou obrobky po konstrukční stránce čím dál složitějšími.

Plnění požadavků na čistotu ve výrobě

Firma Rosler vyvinula pro výrobce systémů škrticích a výfukových klapek kompletní systém automatizovaného obrábění. Tento systém pokrývá operace od převzetí obrobku po třískovém obrábění přes proces surf finishingu a jemného čištění, nanesení kódu datové matice až po zabalení dílů do KLT obalů a jejich přesun do stohovacích kontejnerů.

Optimalizace soustružení korozivzdorných ocelí

Použití korozivzdorných ocelí pro inženýrské aplikace vždy do určité míry vedlo k technickému paradoxu. Zatímco konstruktéři jsou nadmíru spokojeni s tím, jaké pevnostní vlastnosti a korozní odolnost tyto běžně používané materiály nabízejí, výrobní inženýři už jsou asi méně okouzleni jejich typickým deformačním zpevňováním a všeobecně špatnou obrobitelností. Avšak průmyslovými odvětvími, jako jsou výroba čerpadel a ventilů, výroba zařízení pro ropný a plynárenský průmysl, automobilový a letecký průmysl, jsou součásti z korozivzdorných ocelí výslovně požadovány i nadále.

Multifunkční obráběcí centra

Tento typ obráběcích center patří do bouřlivě se rozvíjející skupiny CNC obráběcích strojů. Představuje typ obráběcího stroje, který reflektuje rostoucí požadavky uživatelů na obrobení součásti při jednom upnutí. Ve své podstatě jde o CNC stroje sdružující dvě základní operace třískového obrábění, a sice soustružení a frézování, do jednoho stroje. Kromě tohoto atributu mají tyto stroje i jiné vlastnosti, které budeme dále diskutovat.

CNC řízení pro rychlostní a multifunkční obrábění

Výsledek obráběcího procesu v parametrech přesnost/rychlost/povrch je dán mnoha faktory na straně stroje, nástrojů, způsobu programování a upínání, přičemž může existovat i více cest k jednomu stanovenému cíli. V tomto článku bychom se chtěli zaměřit na CNC řídicí systém, který je dnes bezpochyby podstatnou a nenahraditelnou složkou tohoto procesu. Řídicím systémem přitom většinou rozumíme jak vlastní řídicí počítač, tak i pohony os a vřeten a systémy odměřování polohy.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit