Témata
Reklama

Hloubkové vrty elektrickou plazmou

Geotermální energie zosobňuje zdroj energie, který má předpoklad definitivně vyřešit lokální energetickou závislost na fosilních palivech.

V následujícím rozhovoru se dočtete o technologii, která hospodárným způsobem umožňuje odkrýt geotermální zdroje ve vysokých hloubkách.

Reklama
Reklama
Reklama

Můžete stručně představit firmu a její cestu k současnému stavu?

V roce 2008 jsem založil společnost GA Drilling společně s mým otcem Ivanem, bratrem Dušanem a dlouholetým kamarádem Tomášem Krištofičem. Naším hlavním motivem pro nastartování vlastního podnikání bylo přinést zásadní změnu do konzervativního energetického sektoru. Tuto prvotní ambici přesně zrcadlí původní název firmy – Geothermal Anywhere. Kladla si za cíl zpřístupnit prostřednictvím nové vrtné technologie Plasmabit zásoby geotermální energie. Podle možnosti všude. Tato vize trvá dodnes, avšak pro naplnění dlouhodobého cíle dobývání geotermální energie se firma musela dočasně přeorientovat na potřeby těžebního průmyslu ropy a zemního plynu. Těžební průmysl je na rozdíl od toho geotermálního několikanásobně větší a disponuje většími kapacitami na financování nových technologických projektů. Tento segment procházel v roce 2010 nevídanou zkouškou kvůli obrovské environmentální katastrofě v Mexickém zálivu, při které vyteklo do moře téměř 800 milionů litrů ropy. Po této katastrofě se zásadně zpřísnily environmentální normy a vznikl obrovský tlak na hledání nových řešení, zejména v oblasti bezpečného uzavírání vrtů. Odfrézování mohutných ocelových trubek - pažnic - patří k nejnáročnějším operacím při uzavírání vrtů. Technologie Plasmabit tyto operace výrazně zlevní a zjednoduší. Proto jsme se spojili s těžebními giganty do společného projektu, abychom urychlili její vývoj. V roce 2017 se plánuje testování technologie na ropných polích a na infrastruktuře našich partnerů. Mezinárodní aktivity naší bratislavské společnosti s více než 70 zaměstnanci pokrývají zahraniční pobočky ve městech Londýn, Houston a Abú Dabí.

Jaký je princip vaší technologie?

Hlavní inovace spočívá ve využívání elektrického plazmatu při rozrušování různých materiálů, hornin či minerálů. Plazma, považované za čtvrté skupenství, je vysoce ionizovaný plyn složený z iontů, elektronů (případně neutrálních atomů a molekul). Průmyslové využití plazmatu je v současnosti nejznámější zejména v oblasti metalurgie, hutnictví a řezání kovových materiálů. Právě vhodné vlastnosti elektrického plazmatu otvírají kompletně nové možnosti při jeho nasazení v mnohých těžebních aplikacích, jakými jsou plazmové frézování či plazmové vrtání. Při frézování dokáže bezkontaktní technologie přetavit ocel obloukovým plazmatem s teplotou několik tisíc stupňů Celsia, přičemž při zahřátí dochází k oxidaci oceli. Uvolněná energie zintenzivní vlastnosti plazmového toku, ocel se dezintegruje na částečky menší než milimetr, které není problém z místa jednoduše vypláchnout. Takto probíhá efektivní odstranění pažnicového trojvrství ocel-beton-ocel, se kterým často zápasí mnohé těžební společnosti při odstávce vrtů, a jsou nuceny investovat do tohoto procesu značné prostředky.

Generální ředitel společnosti GA Drilling Igor Kočiš

Nová metoda tak odstraňuje nejslabší stránku současných frézovacích technologií - používání rotačních mechanických součástek s vysokou mírou opotřebování.
Dlouhodobým cílem naší společnosti je zvládnutí procesu plazmového vrtání do velkých hloubek. Enormní náklady na hluboké vrty, kde stojí každý další kilometr tolik jako všechny předcházející dohromady, činí hodně potenciálních projektů nerentabilními nebo vysoce riskantními. Výhodou technologie Plasmabit je lineární růst nákladů s přibývající hloubkou oproti exponenciálnímu růstu, který je momentálně běžný u mechanických vrtných technologií. To může znamenat dlouho očekávanou skokovou změnu v hloubení vrtů a v budoucnosti by tato technologie mohla pomoci s energetickými problémy, kterým čelíme už dnes.

Co stálo před vznikem této technologie?

Na začátku byl nápad využít opuštěné zkušební vrty k získání geotermální energie. Nechali jsme si vypracovat několik studií a vyšlo nám, jak je to drahé. V milionech eur. Mírně nás to šokovalo. Byli jsme se podívat na Islandu - krajina funguje z geotermie, dostupná energie převyšuje spotřebu. Na takovéto energii ale sedíme všichni - pouze je na většině území v hloubce, která je pro klasické mechanické vrtání vysoce nerentabilní. Oblasti, ve kterých stačí vrtat do hloubky jednoho dvou kilometrů, nepředstavují totiž víc než 5 % povrchu Země. Tato výzva - dostat se ke zdroji energie, který má předpoklady definitivně vyřešit lokální energetickou závislost jednotlivých měst, států či dokonce větších geografických celků na závislosti na fosilních palivech - nás fascinuje dodnes. V kontextu ostatních inovací jde o přelomové řešení, které nejenže vylepšuje zaběhnuté postupy, ale otvírá úplně nové možnosti.

Technologické inovace potřebují dostatek kvalifikovaných pracovníků. Jaké lidi hledáte?

Soustřeďujeme se stejně na odbornou i osobnostní kvalitu. Specifickým znakem práce v GA Drilling je to, že zaměstnanci mohou vlastními technologickými návrhy výrazně ovlivňovat vyvíjené technologie a produkty, mohou se podílet na podávání patentových přihlášek ve více směrech a ovlivňovat tak směřování firmy. Proto je kreativita budoucích zaměstnanců u nás velmi vítaná. O růst zaměstnanců se staráme na naší vlastní GA Drilling univerzitě, která poskytuje našim lidem propracovaný systém odborného vzdělávání i osobnostního rozvoje. Je to v souladu s naší filozofií - v první řadě podporovat růst vlastních osvědčených lidí, až potom se dívat mimo firmu. Dnes u nás pracuje více než 70 zaměstnanců velmi různorodých profesí. Jsou mezi nimi plazmoví fyzici, strojní inženýři, elektrotechnici či projektoví manažeři a obchodníci. Na Slovensku nebývá zvykem, že firma této velikosti rozvíjí vlastní systém vzdělávání.

Jak financujete výzkumně-vývojové projekty?

Financování GA Drilling je postavené na třech pilířích. Jde o soukromé investice, fondy Evropské unie a prostředky těžebních partnerů ze společného průmyslového projektu. Na začátku jsme do společnosti investovali jako zakladatelé vlastní zdroje, později jsme získali důvěru i několika „andělských“ investorů. V roce 2013 jsme uzavřeli technologickou a strategickou investiční dohodu s rakouskou společností Schoeller-Bleckmann Oilfield Equipment (SBO). Tato společnost vyrábí speciálně strojírenské komponenty pro těžbu ropy a zemního plynu.

Ukázka technologie elektrického plazmatu při frézování (nahoře) a vrtání (dole)

Druhým pilířem jsou strukturální fondy EU, kde jsme doposud získali finance v hodnotě několika milionů eur. Díky těmto finančním objemům se podařilo postupně postavit základní výzkumnou infrastrukturu, která vyústila v budování vlastního Technologického centra. Prostředky jsme použili i na budování centra excelence a do projektů výzkumně-vývojových center zaměřených na přenos poznatků do praxe.

Třetí pilíř je postavený na příspěvcích od partnerů, zapojených ve společném průmyslovém projektu Plasmabit Joint Industry Project. Mezi těmito partnery můžeme najít přední ropné operátory a servisní společnosti z USA, západní Evropy a Blízkého východu. Poskytují nám expertizu, poradenství a finanční prostředky. Tento druh partnerství je pro úspěch naší technologie v praxi rozhodující.

Co vás nejvíc omezuje v rozvoji a jaké jsou vaše hlavní výzvy?

Těžební průmysl momentálně prochází jednou z nejhlubších krizí za poslední roky. Nízké ceny ropy na světových trzích nutí těžební společnosti k obrovským škrtům, které mají za následek ztrátu tisíců pracovních míst po celém světě. Na vývoji naší plazmové technologie se finančně podílejí právě tyto společnosti postižené krizí. To znamená, že jejich investice do nových technologií mají značné limity. Avšak potenciál technologických řešení GA Drilling je natolik významný, že investoři s projektem zůstávají. Výzvou pro nás je vysoká efektivita a rychlost vývoje, kterou od nás zahraniční partneři požadují.

Dalším zajímavým specifikem je náš multidisciplinární tým, který je potřebné pravidelně doplňovat. Neustále vyhledáváme specializované techniky, aktuálně jsme tyto aktivity rozšířili i do naší výzkumné pobočky v Brně.

Dlouhodobou výzvou pro nás je nadále vykonávat aktivity doma a přispívat tak k pozitivnímu vnímání země jako moderní a dynamické, se schopností přinášet inovace. Jsme zároveň rádi, že se nám daří koncentrovat vědecké know-how ze širšího okolí na Slovensku a přispívat tak k omezení úniku mozků za lepšími podmínkami do zahraničí.

Michal Plichta

Michal.plichta@gadrilling.com

www.gadrilling.com

Reklama
Vydání #11
Firmy
Související články
Finance pro podnikání - Zaostřeno na úspory energie

„Je lepší dobrý úvěr a podpora úvěru než dotace. Jen tak se prokáže životaschopnost projektu.“ To jsou slova Ing. Vladimíra Fabera, zakladatele a dnes předsedy dozorčí rady české strojírenské společnosti FMP.

Unikátní gravírovací technologie

Gravírování šperků? Skla? Samozřejmě, s tím se člověk setká denně. Ale gravírování v technickém průmyslu? Může mít v obrovských halách dokonalých strojů úspěch něco tak nenápadného? Společnost Mepac CZ dokázala, že ano.

Progres v navyšování podílu na trhu

Skupina Plansee Group dosáhla v hospodářském roce 2017/18 konsolidovaného obratu 1,3 miliardy euro, což znamenalo nárůst o 11 % ve srovnání s předchozím obdobím. V rámci bilanční tiskové konference konané v Reutte o tom informovali členové představenstva Bernhard Schretter a Karlheinz Wex.

Související články
Průmyslové využití nejvýkonnějších laserů

Již několik desetiletí jsme svědky postupného nabývání významu a upevňování pozice laserů nejen v průmyslových provozech, ale i ve zdravotnictví, metrologii a mnoha dalších oblastech. Na stránkách tohoto vydání je uvedeno hned několik možností jejich využití, všechny jsou však velmi vzdálené možnostem laserů vyvíjených v centru HiLASE. V Dolních Břežanech u Prahy totiž vyvíjejí „superlasery“.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Prostor pro laserovou automatizace je stále obrovský

Česká společnost Lascam systems se zabývá zejména dodávkami laserových zařízení pro obrábění kovů a plastů. Byla včas u rozvoje moderních laserových technologií a dnes pomáhá firmám s integrací laserových aplikací do výrobních procesů. Podle slov obchodního ředitele společnosti Karola Flimela se považují spíše za dodavatele řešení než distributora jednotlivých zařízení a za největší výzvu považují složité inovativní projekty, které přinášejí nový způsob výroby.

Aplikovaný vývoj a výzkum 3D technologií

CARDAM (Centre of Applied Research and Development for Additive Manufacturing) je unikátní výzkumně-vývojové pracoviště, které se zaměřuje na realizaci nových technicky a technologicky vyspělých řešení a produktů při využití aditivní výroby kovů. Poskytuje služby aplikovaného výzkumu a vývoje, kompletní inženýrské řešení pro tvorbu nových aplikací a výrobních procesů, pomáhá společnostem vytvořit potřebné vědomosti, znalosti a know-how v nové oblasti aditivního designu a výroby. Aditivní design a výroba patří mezi nejdůležitější technologické směry, celosvětově rozvíjené v rámci „Průmyslové revoluce 4.0“.

Revoluce v měření přišla s analogovým signálem

Když se dnes bavíme o moderních výrobních postupech, máme často na mysli využívání high-tech technologií, které je snahou stále více propojovat, automatizovat a sledovat. Tyto přístupy pomáhají výrobcům transformovat jejich výrobní procesy až do stadia nejvyššího – takzvané cyber factory –, přičemž vysoká jakost vyráběných dílů a úspora nákladů během výrobních procesů hrají nejdůležitější roli. Z tohoto jasně vyplývá nutnost investice také do měřicích systémů.

Špičkové technologie dnes i zítra

Společnost Trumpf je renomovaný výrobce technologií na zpracování plechů a profilů a laserů pro průmysl. Výrobní historie se pomalu blíží celé stovce let a česká pobočka s obratem zhruba sto milionů eur za rok patří k důležitým průmyslovým hráčům nejen na českém trhu. Bylo proto jasnou volbou požádat ředitele společnosti Trumpf Praha Romana Haltufa, aby čtenářům MM Průmyslového spektra prozradil, kam se vývoj v tomto nepostradatelném oboru za minulá léta posunul.

Cyklické zkoušky pro reálnější simulace

Životnost, trvanlivost, odolnost, ale i třeba degradace jsou důležitými pojmy, pokud se bavíme o životním cyklu jakékoliv součásti. Kupující nebo odběratel požaduje záruky, že právě obdržený díl, zařízení či konstrukce bude fungovat předem stanovenou dobu, navíc je-li ve hře také otázka bezpečnosti. Udělení certifikace či určení doby trvanlivosti často předcházejí různé zkoušky. Důležitou skupinou z nich jsou urychlené korozní zkoušky. Nejen jimi se v úzké spolupráci s průmyslem zabývají ve vědecko-technickém parku v Kralupech nad Vltavou.

Projekt snů 2

Významnost roku 2017 pro firmu Okuma – výrobce CNC obráběcích strojů – neznamená pouze oslavy 120. výročí založení společnosti, ale i uvedení do provozu v pořadí druhého nejmodernějšího automatizovaného závodu, firmou označovaného jako Projekt snů (Dream Site 2 – dále PS2) v místě japonské centrály.

Současné ceny energií jsou pro firmy likvidační

Pavel Janeček působí v energetice celý svůj profesní život. S redakcí MM Průmyslového spektra se podělil o své dlouholeté zkušenosti z plynárenského byznysu a o názory na řešení energetické krize v České republice. Navrhuje konkrétní východiska a apeluje na rychlé jednání české vlády.

VaVaI a průmysl:
Znát budoucí potřebu zákazníka

Biochemik Vladimír Velebný je majitelem, generálním ředitelem, a současně i vedoucím výzkumu a vývoje ve společnosti Contipro. Jeho firma se zabývá biotechnologickou výrobou kyseliny hyaluronové, která má širokou škálu potenciálního využití v nejrůznějších oblastech medicíny a kosmetiky. O tom, jak ideálně propojit oblast vědy a výzkumu s oblastí průmyslu ku prospěchu obou, a zejména nás všech, ví rozhodně mnohé.

Synergie: klíč úspěchu

Na to, jak je mladý, už toho ve své profesi dokázal vskutku hodně. Už na začátku vysokoškolského studia začal podnikat v oblasti jachtingu, do čehož spadá například distribuce materiálů pro povrchové úpravy a poradenství. Dnes je Ing. Viktor Brejcha nejen spojován se společností Sea-Line, ale především je specialistou pro kompozitní materiály ve společnosti Siemens Mobility.

Na velikosti záleží

Nanotechnologie. Magické slůvko, které je jedním ze symbolů nejprogresivnějších trendů dneška. Snad každý se s ním již někdy setkal, ať už v médiích, nebo v praxi všedního dne. Ne každý však ví, že ve výzkumu v této oblasti hrají jednu ze světově nejvýznamnějších rolí čeští vědci. Na podrobnosti, a také na možnosti uplatnění nanotechnologií, jsme se zeptali Jiřího Kůse, předsedy výkonné rady Asociace nanotechnologického průmyslu ČR.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit