Témata
Reklama

Přesné polohování dílů ve výrobě letadel

Pro přesné opracování dílů jsou pracovní stoly stroje, reverzní přepínače a otočná zařízení velmi důležité. Zvláště jde-li o obor letectví. Ve výrobě letadel pohybují odpovídající otočné stoly díly rychlostmi pouhých sekund s vysokou přesností. Přitom na hmotnosti dílů nezáleží.

Většina kovových dílů vzniká na základě uspořádání přetvářecích postupů nebo třískovým obráběním, jako je např. soustružení, vrtání, frézování, řezání nebo broušení. Dělicí přístroje jsou k těmto operacím nepostradatelné, ať se jedná o vrtačky, frézky, nebo obráběcí centra. Dělicí přístroje zajišťují přesun dílů do správné polohy s nejvyšší přesností. Nastavení do přesné polohy je nyní jednodušší pomocí reverzních přepínačů, otočných stolů, dvojosých otočných zařízení, otočných hlav a nástrojových výměnných stolů od firmy Peiseler. Podle slov Dr. Benedicta Korischema a jeho partnera Lothara Schwarzloseho, vedoucích pracovníků společnosti Peiseler, je rozsah použití zásadních komponentů téměř nekonečný a vhodný pro extrémně malé a lehké součásti, ale také pro díly těžké několik tun.

Firma Premium Aerotec se sídlem v Augsburgu patří do společenství Airbus Group a vyrábí komponenty pro různé letecké programy. Strojový park této společnosti disponuje obráběcími stroji od renomované italské firmy MCM (Machining Centers Manufacturing). Firma osazuje svá obráběcí centra dělicími přístroji pouze od firmy Peiseler. U strojů typu „Jet Five“, které byly konstruovány pro firmu Premium Aerotec Augsburg, jsou zabudované otočné stoly typu ATU 2000. Otočné stoly tohoto typu mohou manipulovat se zátěží až do váhy 50 tun rychlostí vteřin s nejvyšší přesností.

Reklama
Reklama
Reklama

Otočný stůl jako další rotační osa obráběcího stroje

I když je snahou vyrábět díly se stále nižší hmotností, zejména u letadel, musejí obráběcí stroje MCM s otočnými stoly Peiseler být schopny zvládnout i daleko vyšší zátěže. Např. výroba křídel letadla probíhá tak, že na závěsné pojízdné dráze se zavěšují nosníky křídel, které se pevně upínají ve speciálním přípravku na ocelové kostce. Tím je zajištěna vysoká stabilita pro frézování konečného tvaru nosníku. Celková sestava palety společně s upínací kostkou i s upnutými součástkami (nosníky) může vážit až 28 tun. Tuto sestavu je potřeba nastavit do přesné pozice v obráběcím centru v toleranci pěti setin milimetru. Peiseler otočný stůl slouží jako čtvrtá či pátá rotační osa. Firma Premium Aerotec již roky vyrábí závěsná zařízení z titanu, která vydrží takováto zatížení. Do výroby nasadila firma v této oblasti celkem šest obráběcích center MCM.

Otočný stůl ATU 2000 je centrálním komponentem na obráběcím stroji MCM výrobce Premium Aerotec v Augsburgu.

Otočný stůl má na obráběcím stroji zásadní význam

U otočného stolu musí být realizována vysoká nosnost, nejvyšší preciznost, vysoký točivý moment a pokrokový upínací systém. Firma Peiseler spolupracovala již od začátku vývoje konstrukce obráběcího stroje. Přinesla s sebou své mimořádné know-how. Otočný stůl hrál od začátku velkou roli u obráběcího stroje. Na trhu nebyl žádný jiný výrobce otočných stolů, který by nabízel takové dělicí přípravky v této velikosti s vynikajícími vlastnostmi. Obráběcí centra pracují ve výrobě, kde se opracovávají součástky z titanu pro Airbus A350 a A380. Otočné stoly Peiseler však lze najít i v dalších firmách, například v závodě Morbach, ve filiálce Grand Rapids v USA a v mnoha podnicích v několika dalších zemích. Úspěch je především v dosaženém technologickém předstihu – o tom je přesvědčen pan Korischem, obchodní ředitel firmy Peiseler. Vyvinuli dělicí přípravky, které se pohybují dvakrát rychleji než přístroje konkurence. Přitom pracují se zátěží o 30 % až 40 % vyšší. Zejména důsledným vývojem dosáhla firma Peiseler preciznosti svého výrobku. Přesnosti nastavení stolu do pracovní pozice se pohybují v hodnotě tisícin milimetru. Taková hodnota je relevantní např. pro výrobce luxusních hodinek. U některých hodinek se musejí za použití dělicího přístroje firmy Peiseler vyfrézovat otvory s maximální přesností pro osazované diamanty. Při výrobě motorů Formule 1 se používají obráběcí stroje s dělicími přístroji z Remscheidu pro velmi přesnou výrobu hlav válců. Z výše popsaného je vidět, že řešení společnosti Peiseler jsou vhodná v oblastech automobilového průmyslu, energetiky a leteckého průmyslu. Stejně tak i v přesném strojírenství, lékařství, nástrojářském průmyslu a výrobě forem. Pro malé podniky, jež doposud nasazovaly přístroje se třemi lineárními osami, přivedla na trh novou řadu dělicích přístrojů ATC. Tyto dělicí přístroje umožňují využít dalších dvou rotačních os a s tím i používat pětiosé obrábění.

Při frézování dílů pro různá letadla platí, že titanové součástky musejí být velmi přesně a ve vteřinách nastaveny do správné polohy.
Na upínací kostce z oceli se upínají součástky k opracování. Celková váha uskupení může vážit až 28 tun. Otočný stůl Peiseler bezpečně otáčí uskupení do pracovní polohy.

Výrobní technika, inovace a požadavky zákazníků

Koneční zákazníci odběratelé profitují stejně jako výrobci obráběcích strojů ze společného a systematického vývoje výrobní techniky pomocí inovací a požadavků zákazníků. To v součtu odlišuje firmu Peiseler od ostatních konkurentů. Pan Edmund Woldomirski, vedoucí nákupu u firmy Chiron v Tuttlingenu, to potvrzuje. Chiron je jeden z nejvýznamnějších výrobců obráběcích strojů. Peiseler, výrobce dělicích přístrojů, již více než desetiletí dodává své přístroje právě firmě Chiron. Spolehlivost výrobků firmy Peiseler se potvrzuje v praxi a to zaručuje úspěšnost firmy na trhu.

MM Das Industriemagazine č. 1_2, 2017, str. 34–35

Christian Mannigel, zpracoval: J. Zárožeň

info@mmspektrum.com

Reklama
Vydání #3
Firmy
Související články
Nové perspektivy v obrábění titanových draků letounů

Rostoucí využití titanu pro aplikace v leteckém průmyslu je za poslední léta velmi dobře zdokumentováno. Stejně tak se tématem diskuze a zkoumání staly i problémy spojené s efektivním, produktivním a vysoce kvalitním obráběním tohoto oblíbeného materiálu. Každá obrobna chce samozřejmě při frézování titanu optimalizovat výkonnost použité frézy, ale bez vhodných technologií a správného know-how to nemusí být až tak snadné. Díky převratnému objevu se však v současnosti začínají v této oblasti věci měnit.

Vzestup leteckého a vesmírného trhu

Pro sektor třískového obrábění je automobilový průmysl jedním z nejdůležitějších trhů. V trendu stále více se uplatňujícího elektrického pohonu automobilů se výrobci obráběcích strojů a nástrojů snaží objevit nové trhy. Zaměřují se na letecký a vesmírný průmysl.

Společně k dalšímu vývoji

Stěhování společnosti Fylde CNC do nové budovy bylo sice jen na krátkou vzdálenost, ale v historii společnosti zaměřující se na zakázkové obrábění přesných dílů to znamená významný krok kupředu. Rozvoji firmy navíc pozitivně přispívá úzká spolupráce se společností WNT, která spravuje nástroje a poskytuje technickou podporu v oblasti třískového obrábění.

Související články
Digitalizujeme svět obrábění

Digitalizace v oblasti obráběcích strojů je poměrně nový fenomén. Svět digitalizace se stává svébytným ekosystémem a Siemens jako jediný má pro jeho vytvoření a fungování potřebnou škálu nástrojů – od simulačních programů pro plánování a virtuální zprovoznění strojů, výrobků i procesů přes řídicí systémy a další prvky průmyslové automatizace po monitoring a sběr dat, cloudová úložiště i manažerské nadřazené systémy. Jaké výhody digitalizace přináší, ukázal Siemens na letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně mimo jiné také na prototypu multifunkčního obráběcího centra MCU450 společnosti Kovosvit MAS.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Výroba CNC portálových obráběcích center na míru

Český výrobce obráběcích center značky BRAY se zaměřuje na produkci strojů určených pro obrábění zejména hliníkových slitin a  kompozitních materiálů, které se uplatňují především v leteckém a automobilovém průmyslu. Obrábění voštin ať již standardních, či hliníkových není výjimkou.

Jak se vyvíjí a vyrábí proudový motor?

V letošním roce uvedla První brněnská strojírna Velká Bíteš (PBS) na trh nový turbínový motor PBS TJ150. Jedná se o proudový motor, u kterého se výkon, resp. tah motoru uvádí v jednotkách Newton. Maximální tah tohoto motoru činí 1 500 N. Je to již pátý typ proudového motoru, který tato exportně orientovaná firma dodává na zahraniční trhy.

Chceme svítit

Povědomí o bývalém vojenském prostoru Stříbro v západní části naší republiky přinášejí buď vzpomínky osobního rázu, nebo přicházejí skrze narukované, kteří zde společně, převážně s romskými spoluobčany z tehdejšího východu Československa, v tankových praporech chránili naši republiku proti vpádu západních imperialistů. Doba se naštěstí změnila. Nyní je to rozvíjející se region jak díky blízkosti k Německu a hlavní dálniční tepně, tak i zásluhou generace techniků, kteří se zde kolem plzeňské Škody zrodili a po jejím rozpadu a rozmělnění se vydali na cestu soukromého podnikání ve strojírenském oboru. Do jedné z takových firem, nacházející se v Kladrubech u Stříbra, jsem se vypravil. Důvodem byla ukázka vzniku a růstu dalšího partnerství s dodavatelem technologií obrábění, společností Mazak.

Zcela jiné možnosti s aditivními technologiemi

Nadnárodní společnost General Electric napříč všemi svými dceřinými společnostmi neustále prohlubuje obrovské know-how. Vlastní zkušenosti s vývojem aditivně vyráběných částí zejména pro potřeby leteckého průmyslu přesahující již dvě dekády daly podnět ke vzniku zákaznického centra. GE Additive otevřela v roce 2017 zákaznické centrum (Customer experience center – CEC) kousek od Mnichova, kde firmám nabízí pomoc s nelehkými začátky s aditivními technologiemi.

Strojírenské fórum 2018: Zaměřeno na nové technologie a materiály

Příběh pátého ročníku Strojírenského fóra se začal psát 10. května 2018 na půdě Fakulty strojního inženýrství VUT v Brně konferencí na téma moderní výrobní technologie a materiály s důrazem na aditivní výrobu z velké části kovových materiálů a na inovativní aplikace kompozitních materiálů. Na sto účastníků z řad výrobní a akademické sféry vyslechlo na 13 přednášek a následně v pozdních odpoledních hodinách se větší část z nich odebrala na exkurzi po šesti VaV pracovišťích zaměřených na nové technologie. Plný den poznání a nových setkání. Pojďme se k němu vrátit fotoreportáží.

Pavel Sobotka: Příležitost je nutné v pravý čas chytit za pačesy

Píšeme první kapitolu knihy příběhů, v níž chceme představit úspěšné české podnikatele, kteří něco dokázali a kteří se za svou práci rozhodně nemusejí stydět. I když v České republice má slovo „podnikatel“ spíše pejorativní význam – a zasloužili se o to tzv. „rychlí podnikatelé“, kteří ostrými lokty dokázali rychle zbohatnout na úkor ostatních –, tento seriál ukazuje druhou stranu mince. Nápad, záměr, tvrdá práce, stanovení filozofie firmy, vztah k lidem. Pro mnohé to nebylo jednoduché a my chceme představit právě ty, kteří svou usilovnou prací dokázali, že Česká republika má stále na to, aby se pohybovala na špičce nejen v technologiích, ale i v managementu. Nechť vám tento seriál slouží jako příklad toho, jak nelehká cesta na samotný vrchol v určitém oboru mnohdy vede.

Bezpečnost od specialistů: řešení pro leteckou dopravu

Zazní-li u leteckých společností alarm AOG (Aircraft on Ground), počítá se každá minuta. Jestliže v letecké dopravě vypadne stroj kvůli technické závadě, stojí každá hodina, kdy je supermoderní letadlo mimo provoz, leteckou společnost tisíce eur. A pokud je navíc třeba opatřit náhradní stroj, vznikají dodatečné provozní náklady, letištní poplatky a ztráty. Nároky pasažérů na náhradu nebo smluvní pokuty mohou vyhnat finanční riziko do závratných výšek.

Obráběcí stroje pro produkční výrobu

Po sérii článků v minulém vydání se v posledním poohlédnutí po letošním hannoverském veletrhu EMO věnujeme důležité oblasti, a to jednoúčelovým strojům. I v letošním ročníku byla část expozic věnována této komoditě pro produkční výrobu a my se podíváme, co trh zákazníkům nabídl. Proč? Menším dílem proto, že se jim dlouhá léta autor (nejen) profesně věnuje, dílem podstatným proto, že jsou na nich „bytostně“ závislé veškeré obory nejen strojírenské či technické, ale i stavebnictví, telekomunikace, zdravotnictví a další.

Výroba otvorů v GT rozvaděči turbovrtulového motoru

Turbovrtulové motory řady H – konkrétně typ H80 – vyrábí GE Aviation Czech v pražských Letňanech již pět let a nalezneme je například v dopravníkovém letounu L410 či v zemědělském Thrush 510G. Turbovrtulový motor GE série H se skládá přibližně z 3 000 dílů. Od začátku roku se na výrobě částečně podílí také elektroerozivní hloubička Penta 1060 CNC.

Přidaná hodnota v technologii obrábění

V tomto příspěvku bych se rád vrátil ke své návštěvě japonské firmy Kyocera. V jednom z mých minulých textů (viz www.mmspektrum.com/170111) jsem představil unikátní systém řízení pomocí takzvaných améb, který vyvinul zakladatel firmy Kyocera Dr. Kazuo Inamori. Díky tomuto systému a japonské píli a umu se firma dostala na světovou špičku v řadě oborů. Na základě osobních zkušeností pak mohu prohlásit, že to platí také pro divizi řezných nástrojů. Například rychloposuvové frézy Kyocera vysoce překračují produktivitu, která je u nás i v Evropě standardní.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit