Témata
Reklama

Speciální hrotová bruska na broušení skla

Broušené sklo zná asi každý. Patřívalo (nebo leckdy možná ještě patří) k chloubám nejedné domácnosti. Avšak technologie broušení skla nachází zcela racionální uplatnění i v průmyslu. A bruska, která se zakusuje do rozměrného skleněného válce skoro stejně dravě jako soustruh do kusu železa, to se hned tak nevidí.

Přiznám se, že naživo jsem to neviděl ani já. Seděl jsem v zasedačce s Václavem Chvatlinou, obchodním ředitelem společnosti Fermat Machine Tool a sledoval video, jehož prostřednictvím mi pan Chvatlina unikátní stroj představil. Ve firmě však tento speciální stroj aktuálně nenajdeme, protože již více než rok spolehlivě slouží u zákazníka.

MM: Pane Chvatlino, můžete nejprve krátce představit výrobní program vaší společnosti?

V. Chvatlina: Naše společnost Fermat Machine Tool je českým výrobcem přesných CNC brousicích strojů a patří do skupiny Fermat. Výrobu máme tady v Hostivaři, ale v současnosti se chystáme na stěhování do nového závodu, který se už staví na okraji Prahy. Zaměřujeme se na výrobu univerzálních hrotových brusek s oběžným průměrem 320 až 1 000 mm, se vzdáleností mezi hroty 1 000–6 000 mm a maximální hmotností obrobků až do 5 000 kg. Ale v případě požadavku jsme schopni vyrobit i stroje s oběžným průměrem až 1 200 mm a vzdáleností mezi hroty do 7 000 mm. V nabídce máme několik nových modelů brousicích strojů pro broušení na kulato, které se vyznačují vysokou přesností a vynikající výslednou drsností broušených kusů.

Brusky mohou být vybaveny zařízením na vnitřní broušení, buď ručně sklopným, nebo umístěným na automaticky řízené ose B. Stroje dále mohou být vybaveny různým speciálním příslušenstvím, jako například automatickým vyvažováním brousicího kotouče, sondou axiálního ustavení, lešticím zařízením nebo inprocesním měřidlem, které umožňuje kontrolu rozměrů přímo v průběhu procesu broušení. Další speciální příslušenství a přídavná zařízení jsme vyvinuli a vyrobili na míru pro řadu různých zákazníků. Dá se říct, že co stroj, to originál.

Reklama
Reklama
Reklama
Václav Chvatlina, obchodní ředitel společnosti Fermat Machine Tool. (Foto: autor)

MM: Jak jste se dostali ke stavbě brusky na broušení skla?

V. Chvatlina: Před nedávnem nás oslovil jeden z největších výrobců skleněných trubek na světě, který potřeboval obnovit svůj strojní park a objednal u nás novou hrotovou brusku na broušení skla. Skleněné trubky se používají zvláště v petrochemickém průmyslu, jelikož sklo je inertní a nereaguje s přepravovanými chemikáliemi. K jejich předním odběratelům proto patří zejména arabské země.

MM: Čím se liší technologie broušení skla od běžného obrábění kovů?

V. Chvatlina: Broušení skla, to je speciální technologie neporovnatelná s klasickým broušením oceli. Sklo lze totiž obrábět velice agresivně, s vysokou produktivitou. Zatímco při klasickém broušení bývá úběr materiálu průměrně 0,02 mm, při broušení skla s použitím speciálního brousicího kotouče je úběr průměrně 25x vyšší. Do materiálu se tak dá nástrojem mnohem více „zajet“. Jde tedy o velice specifický proces, kterému je potřeba přizpůsobit nejen samotnou technologii broušení, ale vůbec celou koncepci stroje, na kterém má být sklo broušeno. Dokonce ani nástroje, které se zde používají, nejsou na trhu běžně dostupné – jedná se o speciální brousicí kotouče, které byly vyvinuty přímo pro daného zákazníka.

MM: Jaké jsou tedy parametry vaší nové brusky na sklo?

V. Chvatlina: Bruska má typové označení BUC E 63/3000 CNC. Její maximální oběžný průměr je 630 mm a maximální délka broušených kusů 3 000 mm. Brousicí vřeteník je vybaven speciálně navrženým vřetenem pro zajištění obvodové rychlosti brousicího kotouče v rozsahu 10–60 m.s-1. Také rychloposuv je v technologickém cyklu nastaven na vyšší hodnotu než u jiné běžné technologie broušení.

Pohled na brusku BUC E 63/3000 CNC



MM: Jaká opatření byla provedena v její konstrukci?

V. Chvatlina: Především jde o zcela novou konstrukci stroje, který se vyznačuje vysokou tuhostí. S ohledem na vlastnosti obráběného materiálu bylo potřeba vyvinout řadu nových prvků. Skelný prach vznikající při broušení je velmi agresivní abrazivní materiál, před nímž je třeba chránit konstrukci stroje i obsluhu. Konstrukce je proto kvalitně utěsněna a veškeré převody, unášecí a brousicí vřeteník, koník, lože atd. jsou během provozu nafukovány vzduchem pro zajištění přetlaku. Pro utěsnění ložisek byly použity atypické labyrinty. Dále bylo použito dvojité krytování stroje, jehož vnitřní část sestává z předních přístupových dveří (tj. polokrytování), druhá vnější část pak kompletně uzavírá celý stroj. Protože broušení skla je velmi hlučný proces, který je doprovázen vysokým pištivým zvukem, bylo nutné provést důkladné odhlučnění stroje pomocí pěnových výplní na vnitřních stěnách kapotáže. V neposlední řadě dbáme i na design, protože jak se říká, oko prodává.

Další konstrukční úpravy souvisejí s technologií. Jelikož při broušení skla může být k chlazení použita pouze čistá voda bez jakékoliv emulze, musí být bruska důkladně chráněna proti korozi a v její konstrukci jsou použity součásti z nerezové oceli, například vřetena nebo pinoly. Bruska je také vybavena centrální filtrační jednotkou, kde dochází k oddělování skelného prachu od kapaliny. Vyčištěná voda se pak vrací zpět do stroje, zatímco skelný prach je jímán do speciálního zásobníku a je pak zasílán do skláren k recyklaci.

S ohledem na vysoké úběry bylo vylepšeno vyvažování brusného kotouče. Dalším specifikem je upínání. Protože skleněné trubky není možné upnout klasicky mezi hroty, je stroj na obou stranách vybaven speciálními sklíčidly na sklo s čelistmi opatřenými gumovými vložkami. Bruska je dále vybavena nejlepším řídicím systémem od Siemensu, pro který jsme ve spolupráci se zákazníkem vyvinuli nové brousicí cykly.

Přes veškeré vychytávky jde koncepčně stále o univerzální hrotovou brusku, kterou by bylo možné přestavět na broušení oceli.

Vnitřní krytování brusky


MM: Jakým způsobem broušení skleněného dílu probíhá?

V. Chvatlina: Broušení skla probíhá v několika krocích. První je hrubování, následuje broušení na jemno a pak leštění. Na závěr probíhá tzv. vyjiskřování, což je vlastně odstraňování otřepů – brusný kotouč jezdí volně podél obrobku, přičemž se občas dotkne otřepku a tím jej odstraní.

Obrobek upnutý v pracovním prostoru brusky


MM: Jak dlouho probíhal vývoj a výroba této brusky?

V. Chvatlina: Výroba trvala déle než u klasické brusky, protože zde byla použita řada novinek. Jen příprava zabrala asi rok a půl. Během té doby se upřesňovaly požadavky zákazníka a probíhaly konstrukční práce. Vlastní výroba trvala přibližně 12 měsíců. Po dokončení brusky ještě proběhla důkladná kontrola podle postupu podepsaného zákazníkem a zkušební broušení. Bez toho od nás žádný stroj neodejde.

MM: Komponenty strojů si vyrábíte sami, nebo máte nějaké subdodavatele?

V. Chvatlina: Pracujeme tak, abychom nebyli primárně závislí na subdodavatelích. Většinu dílů proto vyrábíme v rámci skupiny Fermat – například asi 80 % dílů si obrábíme sami. Nakupované díly pocházejí z výroby především českých firem a dalších významných evropských dodavatelů, se kterými udržujeme dobré vztahy a u kterých máme jistotu, že po několik dalších následujících let budou stále dodávat náhradní díly k zakoupeným komponentům. Pozici na trhu brousicích strojů jsme si museli vybudovat od nuly a víme tedy, jak důležité je dodávat našim zákazníkům především kvalitu – a na tom také stavíme každou naši brusku. Díky této filozofii tak nemáme prakticky žádné zásadní reklamace a zákazníci se k nám opětovně vracejí.

Brousicí vřeteník se speciálním vřetenem



MM: Používáte při výrobě nějaké speciální technologie?

V. Chvatlina: S ohledem na požadovanou vysokou přesnost brusek používáme ruční zaškrabávání vodicích ploch. Ale zatímco dříve se ve vedeních používala šedá litina proti šedé litině, dnes používáme na vodicích plochách teflonové lišty, takže kluzné plochy jsou tvořeny šedou litinou proti teflonu – pochopitelně také ručně zaškrábané. Ostatní si už musíme nechat pro sebe...

MM: Jak se bruska na sklo v provozu osvědčila?

V. Chvatlina: Naše bruska ve výrobě kapacitně nahradila asi dva a půl staršího stroje. Povedla se hned v prvním exempláři a zákazník má zájem o další. Když jsme po roce provozu jeli na první servis, otevřeli jsme stroj, všechno jsme zkontrolovali a výsledek byl úžasný. Zákazník k tomu řekl, že takzvaně „není co řešit“ a jeho nákupní oddělení ihned dostalo pokyn připravit podklady k nákupu dalšího, mnohem sofistikovanějšího stroje pro tento druh obrábění. Je to pro naše techniky, konstruktéry a technology velké ocenění a patří jim za to můj obdiv a hlavně dík. Je skvělé pracovat s kolegy, na které se můžete stoprocentně ve všem spolehnout.

Speciální sklíčidlo a pinola z nerezové oceli



MM: Co tento úspěch znamená pro vás osobně?

V. Chvatlina: Dobré obchodní jméno ve strojírenské branži buduje velice dlouho, takže i tento úspěch, který otevřel bránu dalšího využití našich brusek, mě velice potěšil. Většina našich klientů má od nás více strojů a díky dlouholeté spolupráci se k nám pravidelně vrací. Postupem času se z nás stávají přátelé, což je, jak se říká, k nezaplacení. Ale abych nezapomněl, rád bych vás také ještě pozval na EMO do Hannoveru, kde budeme vystavovat naši nejnovější brusku BHM 50/1500 CNC.

MM: Děkuji a přeji řadu dalších podobných obchodních úspěchů.

Pavel Marek

pavel.marek@mmspektrum.com

www.fermatmachinetool.com

Něco navíc....

Video, které představuje tuto unikátní brusku na sklo:

Reklama
Související články
Chorvatská strojařina

Krátce po zotavení Chorvatska z válečných útrap na začátku 90. let 20. století převzal mladý muž s velkolepými návrhy, ale pramalými zkušenostmi rodinnou firmu specializující se na výrobu kování z nerezové oceli pro skleněné produkty. Firma Bertol, založená v roce 1983, od roku 2003 pod vedením Daniela Bertola každoročně rostla o 30 procent, na čemž se podle něj z velké části podílely i investice do moderních CNC obráběcích strojů s cenovou dostupností a výkonností.

České obráběcí stroje stále splňují nejpřísnější parametry pro uplatnění

V červnu tohoto roku byl zvolen prezidentem Svazu strojírenské technologie Jan Rýdl ml. Mezi jeho priority patří návrat duálního vzdělávání do českého školství. Více chce také podpořit spolupráci firem s vysokými školami, prosazovat zájmy českých strojařů v zahraničí a ve státní správě. Rychlé tržní změny vnímá jako největší výzvu pro management všech firem.

MSV představí svět budoucnosti

Mezinárodní strojírenský veletrh vstupuje do svého již 61. ročníku. Během let se z něj stal nejrenomovanější oborový veletrh. Je tedy jasné, že řídit jej tak, aby renomé neztratil, není nic snadného a vyžaduje to člověka nejen schopného, ale i zkušeného. Současný ředitel, Ing. Michalis Busios, bezesporu splňuje obojí. Dokladem je skutečnost, že pro veletrh úspěšně pracuje již od roku 2008.

Související články
Facelift pro staré stroje

Opravy a modernizace starých strojů s využitím současných technologií tak, aby jejich užitná hodnota byla posléze srovnatelná s novým strojem. To je náplň práce 35členného týmu společnosti Fermat Pressl, která sídlí v romanticky industriální budově v Rokycanech. Jejich práce by se dala přirovnat k plastické chirurgii u lidí, výsledek je však rozhodně trvanlivější i užitečnější. Na podrobnosti jsme se zeptali Ing. Vojtěcha Vlka, jednatele společnosti.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Mít vůli i trpělivost

Zaměstnanec v socialistickém strojírenství, poté na vedoucích místech v První brněnské strojírně Velká Bíteš a Ekol Brno. Před odchodem do důchodu se věnoval konzultační činnosti v energetice. To lze stručně říci o Ing. Lubomíru Doležalovi. O tom, že prosazovat inovativní změny za socialismu nebylo nic snadného, by mohl psát romány...

Rodinné podnikání v přesné strojařině

Brněnská firma VKV Horák se zabývá konstrukcí, vývojem a výrobou přístrojové mechaniky, přípravků, jednoúčelových strojů, forem pro vstřikování plastů, lití polyuretanových dílů a vakuovému tváření plastů. S jejím zakladatelem, panem Zdeňkem Horákem, jsme si povídali o aspektech podnikání v českém prostředí, o vzdělávání, kvalitě škol, průmyslu budoucnosti.

Stroje rostou se zákazníkem, říká pamětník českého obrábění Miroslav Otépka

Česká republika si v letošním roce připomíná 100 let od svého vzniku. Mezinárodnímu strojírenskému veletrhu v Brně je 60 let. Redakce MM Průmyslového spektra se rozhodla také zavzpomínat a k rozhovoru pozvala Miroslava Otépku, který stál u zrodu konstrukce a výroby českých obráběcích strojů. Miroslav Otépka se z profese dělníka vypracoval na respektovaného majitele jedné z největších českých strojírenských firem. Aktivita, optimismus a dobrá nálada ho neopouštějí ani ve věku, kdy se jiní věnují odpočinku. Možná je to jeho filozofií a jak sám říká: „Práce mi nikdy nic nevzala, vše, co jsem dělal, dělal jsem rád.“

Nástrojáři sobě

V letošním roce slaví Svaz nástrojáren ČR své 20leté výročí. Při této příležitosti jsme požádali jejího předsedu představenstva doc. Ing. Václava Kličku, CSc., Ph.D., o rozhovor.

Upínače jsou stejně důležité jako stroj nebo nástroj

Výrobní zařízení pro třískové obrábění s nástupem CNC řízení a víceosých technologií významně změnily požadavky na složitost obrobků, řezné nástroje a v konečném důsledku také na automatizaci a robotizaci. Čemu se však často nevěnuje tolik pozornosti, jsou upínací technologie i přesto, že mohou mít zásadní vliv na výslednou kvalitu obráběného dílu, ale i na náklady.

Revoluce v měření přišla s analogovým signálem

Když se dnes bavíme o moderních výrobních postupech, máme často na mysli využívání high-tech technologií, které je snahou stále více propojovat, automatizovat a sledovat. Tyto přístupy pomáhají výrobcům transformovat jejich výrobní procesy až do stadia nejvyššího – takzvané cyber factory –, přičemž vysoká jakost vyráběných dílů a úspora nákladů během výrobních procesů hrají nejdůležitější roli. Z tohoto jasně vyplývá nutnost investice také do měřicích systémů.

Sázejme olivovníky, ať mají naši potomci co sklízet

Profesor Stanislav Hosnedl se celý svůj odborný život věnuje oboru konstruování výrobních strojů a zařízení. Značným podílem přispěl k rozvoji konstrukční vědní disciplíny Engineering Design Science and Methodology, ve které se stal uznávaným odborníkem nejen u nás, ale i v zahraničí. K jeho pedagogické a vědecké činnosti jej přivedly kroky z výrobní praxe. Tak by tomu mělo být. Stanislav Hosnedl je Plzeňák tělem i duší s aktivními kontakty po celém světě. Bylo nám ctí, že jsme mu mohli na letošním MSV v Brně předat Zlatou medaili za celoživotní tvůrčí technickou práci a dosažené inovační činy.

Jak se stát leaderem ve výrobě důlního zařízení

Moravská společnost Ferrit, s. r. o., se za 25 let působení v těžařském průmyslu stala světovou firmou v projektování a výrobě důlní závěsné dopravy. Zároveň je průkopníkem v oblasti vývoje a výroby důlních akumulátorových lokomotiv a jako jediná na světě vyrábí speciální lokomotivu, tzv. lokobagr, pro údržbu a čištění kolejové tratě a prostoru kolem kolejiště v hlubinných šachtách. Jejich stroje pracují v uhelných a rudných dolech napříč všemi kontinenty.

EMO zrcadlem pokroku a inovací

Při příležitosti prezentace veletrhu EMO 2017 Hannover před evropskou novinářskou obcí se uskutečnilo i pražské zastavení. Zastoupení Deutsche Messe pro ČR zorganizovalo tiskovou konferenci, které se vedle generálního ředitele EMO Hannover Christopha Millera účastnil i tiskový mluvčí hannoverského veletržního komplexu Hartwig von Sass spolu s ředitelem českého svazu SST Ing. Paclíkem a předsedou Společnosti pro obráběcí stroje doktorem Smolíkem.

Projekt snů 2

Významnost roku 2017 pro firmu Okuma – výrobce CNC obráběcích strojů – neznamená pouze oslavy 120. výročí založení společnosti, ale i uvedení do provozu v pořadí druhého nejmodernějšího automatizovaného závodu, firmou označovaného jako Projekt snů (Dream Site 2 – dále PS2) v místě japonské centrály.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit