Témata
Reklama

Vstřikovací stroje Krauss-Maffei v Čechách a na Slovensku

První vstřikovací stroj Krauss-Maffei od nejstaršího výrobce těchto strojů na světě z německého Mnichova byl dodán do České republiky až v roce 1993. Do konce roku 1995 přibyly pouze dva nové stroje. Až od roku 1996, kdy zastoupení převzala firma Kuboušek, se jejich počet začal zvyšovat. Tato skutečnost byla způsobena dlouholetým embargem na dovoz veškerých výrobků s názvem Krauss-Maffei. Firma, která byla od roku 1838 původně jen lokomotivkou, se totiž stala v 60. letech, v období studené války, jedním z největších výrobců tanků (řada Leopard) pro armády NATO. Z toho důvodu byla na černé listině dovozců v celém sovětském bloku. Ale vstřikovací stroje se zde vyráběly sériově od roku 1926 - tehdy ještě pod značkou Eckert a Ziegler. Což znamená první sériovou výrobu vstřikovacích strojů na světě. Od té doby si získaly postavení nejpřesnějších a nejkvalitnějších strojů na světových trzích. V Československu však vzhledem k nedostatku kontaktů se západními trhy a technologiemi patřily, až na výjimky, ke zcela neznámým strojům. Přesto si i v České republice začalo jméno Krauss-Maffei budovat svoji pozici díky rozvoji výroby plastových dílů pro automobilový průmysl a také díky investicím nového zastoupení do zavedeného jména firmy na trh vstřikovacích strojů. První stroje byly nakoupeny zahraničními investory, kteří nasadili osvědčené stroje Krauss-Maffei, používané ve svých závodech po celém světě.

Výroba plastových dílů pro automobilový průmysl

Vstřikovací stroje Krauss-Maffei měly již ve 30. letech minulého století vysokou technickou úroveň a mnoho výrobců po válce svoje první stroje vyrábělo právě v licenci KM. Konstrukce těchto strojů se vždy vyznačovaly pokrokovostí, precizností a vysokou spolehlivostí. Firma vyrobila již v 50. letech jako první na světě stroje nad 5000 kN (500 tun dle starého značení) uzavírací síly pro severoamerický trh; po roce 1961 vyrábí standardně stroje i nad 30 000 kN. Pro své vlastnosti byly tyto stroje stále více používány zejména v rodícím se průmyslu výroby dílů pro automobilový a elektrotechnický průmysl, zejména pro nejnáročnější technické a vzhledové díly. Tomu však odpovídala i vysoká cena strojů, takže okruh zákazníků byl poměrně omezený. Vzhledem k neustále se zvyšujícímu podílu plastů na všech výrobcích došlo vedení firmy v 80. letech k rozhodnutí vyrábět takové stroje, které umožní prodej do daleko širšího segmentu trhu se vstřikovacími stroji. Zároveň zůstalo hlavním požadavkem zachování dosavadní pozice na trhu špičkových strojů pro technické výlisky a speciálních strojů, např. vícekomponentních strojů pro automobilový průmysl, kde již tehdy měla firma pověst renomovaného výrobce, i speciálních strojů pro nově zaváděné technologie vstřikování plastů.
Reklama
Reklama
Reklama

Standardní řady strojů a jejich stavebnicový systém

Tak byla vyvinuta nová řada C (pro stroje od 300 do 6500 kN) a MC (pro stroje od 8000 do 54 000 kN uzavírací síly). Tyto dvoudeskové stroje byly založeny na unikátním uzavíracím systému, integrovaném ve vodicích sloupcích pohyblivé upínací desky. Tento systém, využívající zkušenosti z desítek let vývoje vstřikovacích strojů a samozřejmě know-how z technologií výroby lokomotiv i zbrojních systémů, umožnil zvýšit prodej během 90. let téměř čtyřnásobně. Všechny stroje Krauss-Maffei používají pouze hydraulický nebo hydraulicko-mechanický (velké stroje) uzavírací systém a všechny výrobní řady jsou postaveny na stavebnicovém systému. To znamená, že na základ stroje jsou stavěny mechanické, hydraulické a elektrické prvky, umožňující výrobu od základního jednoduchého stroje pro nenáročnou a lacinou výrobu až po speciální, např. rychloběžný stroj. Uživatel tak může koupit stroj potřebný pro konkrétní technologii a postupně jej dostavět na výkonnější aplikace. To je výhodné zejména pro začínající zákazníky s růstem vlastní technické úrovně, kteří tak mohou snížit prvotní investice a přitom se mohou ucházet o zakázky u velkých dodavatelů, i když musejí začínat s těmi jednoduchými.
Na počátku nového století se ukázal jako správný postup tehdejšího vedení firmy, když tato koncepce umožnila na základě standardní řady strojů stavět i unikátní stroje pro technologie vstřikování plastů, určené pro speciální aplikace. V současné době jsou vyráběny stroje se 2 až 7 vstřikovacími jednotkami na platformě řady C, MC, resp. MX s uzavíracími silami až do 40 000 kN, včetně možnosti kombinace s technikou otočných či kaskádových forem. Plastifikační jednotky přitom umožňují vstřik termoplastů, termosetů, polyesteru (BMC stroje), eleastomeru apod. Samozřejmostí jsou stroje s možností zadního nástřiku včetně samostatné výrobní řady Decoform pro tuto aplikaci, podpora vstřikování plněním plynem či vodou atd. Jednou z největších výhod je, že všechny typy strojů používají vždy stejný řídicí systém, který již od roku 1998 (typ MC4) pracuje na bázi multimediálního průmyslového počítače se všemi výhodami z toho vyplývajícími.

K 2004 - novinky ve výrobním programu

Na K2004 v Düsseldorfu se firma jako vždy zaměřila na novinky a budoucí trendy. Představila nové řízení MC5, které během roku 2005 nahradí osvědčené řízení MC4. Je postaveno na průmyslovém počítači Siemens, avšak oproti staršímu typu je výkonnější a umožňuje spolupracovat s širším okruhem periferií, což je nutné pro stále vyšší a rozsáhlejší komunikaci při automatizaci nových výrobních celků. Filozofie ovládání i grafika vycházejí z typu MC4 tak, aby stávající uživatelé bez problémů mohli přejít na nové řízení. Na první pohled je vidět výrazně větší 12" TFT obrazovku. Dalším viditelným prvkem je přechod od disketových mechanik na USB rozhraní pro vnější paměť, ale i klávesnici a myš. Jako vnější paměť lze kromě USB použít i paměť typu SmartCard. Novinkou pro obsluhu je přechod z magnetických karet na čipové. Čipovou kartu lze ještě doplnit magnetickým proužkem pro přístup do starších řídicích systémů. Hardwarově se celý systém vyznačuje modulární stavbou a propojením všech modulů přes výkonné sběrnice CAN, DVI/CAN a DIAS. Procesor je oproti typu MC4, kdy byl řídicí počítač umístěn pod ovládacím pultem, již umístěn v řídicí skříni. Celý systém umožňuje vyšší výkon, větší přesnost a stabilitu procesu.
Řada C bude postupně nahrazena řadou CX, kde je kromě mnoha konstrukčních vylepšení inovován osvědčený hydraulický uzavírací systém integrovaný do vodicích sloupků. Stroje pracují přímo se systémovým hydraulickým tlakem., což je umožněno novou generací hydraulických čerpadel a ventilů. Na veletrhu byly představeny stroje s uzavírací silou od 350 do 1600 kN, které začnou být dodávány od května roku 2005. Dále byly prezentovány elektrické stroje ELTEC s novým uzavíracím systémem a hybridní stroje s hydraulickým uzavíracím systémem v kombinaci s plně elektrickými vstřikovacími jednotkami.
Pro segment obalové techniky byl představen nejvýkonnější stroj KM na výrobu tenkostěnných kontejnerů na potraviny s uzavírací silou 6000 kN a cyklem 4,5 sekundy. Jednalo se 8+8násobnou etážovou formu s odebíráním robotem, včetně skládání a balení. Celé pracoviště s robotizovanou linkou je výrobkem firmy Krauss-Maffei, která tak vstoupila na trh automatizovaných i robotizovaných pracovišť vlastní výroby. Dále byla představena speciální výroba dvouplášťových izolačních kelímků na potraviny se vzduchovou mezerou o vysokém výkonu na jednom dvoukomponentním stroji typu KM 150-520-55 CZ s cyklem 6 sekund.
Pro výrobky z oblasti medicíny bylo představeno několik aplikací s použitím elektrických i hydraulických strojů v kombinaci s robotizovanými pracovišti v čistém prostředí - např. výroba injekčních stříkaček nebo jejich obalů. V oblasti výroby PET preforem byl představen poslední model linky v kompaktním provedení se 48násobnou formou, pracující v cyklu pod 8,5 sekundy.

Krauss-Maffei stanovuje nové trendy v technologiích

O zpracování polykarbonátu
Krauss-Maffei patří k předním výrobcům na světě s největšími zkušenostmi v oblasti zpracování polykarbonátu (PC), což bylo jedním z hlavních témat K 2004 (zejména problematika výroby plochých PC skel pro automobilový průmysl). Firma již před rokem 1990 začala vyrábět a vyvíjet stroje na jeho zpracování. Krauss-Maffei vzhledem k mnohaleté výrobě strojů na CD a DVD disky má vyvinuté speciální vstřikovací jednotky včetně šneků pro PC. Dnešní linky dosahují cyklů okolo 2,5 sekundy. (Byly vystavovány např. na speciálním veletrhu pro CD a DVD výrobu ve Frankfurtu nad Mohanem v květnu 2004.) V polovině 90. let začala firma Krauss-Maffei spolupracovat na vývoji dnes velmi známého automobilu Smart z koncernu Daimler-Benz a na K-Messe 2001 již vystavovala plně funkční stroje pro zpracování velkoplošných dílů včetně PC skel, která jsou vyráběna na strojích Krauss-Maffei od 10 000 do 40 000 kN. Protože firma Krauss-Maffei má již desetiletou zkušenost s výrobou PC skel a více než 15 let zkušeností se zpracováním PC v mnoha aplikacích, volila pro K 2004, tak jako vždy, představení opravdových novinek a trendů, v nichž je již desítky let průkopníkem.
Integrace technologií zpracování plastů (vstřikování, vypěňování, vytlačování)
Krauss-Maffei je nejen jedním z největších výrobců vstřikovacích strojů, ale i významným výrobcem vytlačovacích linek a linek pro zpracování reaktoplastů (polyuretan - PUR). Je průkopníkem ve vývoji a výrobě přímokompaudujících strojů, které poprvé představil na K 1998. Na K 2004 představil poslední typ KM 950-14000 MX, vyrábějící přední nárazník pro VW Tuareg. Tyto kompaudery jsou spojením dvoušnekového vytlačovacího stroje se vstřikovacím strojem již nové řady MX a s integrovaným gravimetrickým dávkovacím zařízením firmy Colortronic. To umožňuje uživateli nakoupit jednotlivé materiály za minimální ceny, vyrobit si vlastní materiál pro konkrétní aplikaci a nastavit i řídit kvalitu celého procesu. Dávkovat je možno všechny druhy materiálů včetně dlouhých skelných vláken jako na vystavené aplikaci, ale i například kovové či dřevěné piliny pro nové, dnes ještě neznámé aplikace a výrobky dosud vyráběné zcela jinými tradičními výrobními postupy mimo plastikářský průmysl. Výhody tohoto řešení jsou zcela zřejmé. Uživatel nakupuje jen prvotní suroviny, tudíž v ceně nemusí počítat s energetickými náklady, které platí prodejci hotového kompaudovaného materiálu, a samozřejmě i s přidanou hodnotou u výrobce materiálu. Tyto stroje se dnes vyrábějí ve velikostech od 2000 kN do 40 000 kN.
Další převratnou a světovou novinkou je spojení vícekomponentní technologie u vstřikovacích strojů s technologií vypěňování, které bylo představeny na dvou aplikacích. První stroj vyráběl golfové míčky v jednom cyklu, kdy měkký vnitřek z PUR je obstříknut termoplastem, který dotváří konečné vzhledové a mechanické vlastnosti.
Druhá aplikace (KM 160-750 CX s technologií RIM) byla určena pro výrobu vnitřních výplní automobilů (dveře, sloupky apod.), kdy na vystříknutý nosný díl z termoplastu je nanesena konečná povrchová vrstva z PUR.
Obě aplikace nabízejí revoluční řešení - spojují nyní dvě oddělená pracoviště svou technologií, logistikou, mezisklady apod. To znamená obrovskou úsporu investic, výrobních ploch i času a přirozeně razantní zvýšení produktivity práce. Samozřejmě jako u kompauderů dochází ke zpracování materiálu v jednom kroku a tudíž opět k velkým energetickým úsporám.

Zabezpečení servisu a školení pro stroje KM v ČR

Vzhledem k rozsáhlé typové paletě výrobních strojů je základní podmínkou špičkový servis a zajištění dodávek náhradních dílů. Proto byl od vstupu firmy Krauss-Maffei na trh vytvořen projekt na vybudování servisní sítě a školicího střediska. Školicí středisko s výstavními prostory bylo otevřeno v roce 1999 v centrále firmy Kuboušek v Českých Budějovicích, kde je ročně vyškoleno cca 150 -200 uživatelů strojů Krauss-Maffei a robotů Sepro. Servisní síť se z centrály, která zároveň zajišťuje i telefonickou hot-line podporu pro uživatele, postupně rozšiřuje po celém území. Ke konci roku 2004 bylo mimo centrálu v provozu 5 dalších externích pracovišť. Od roku 2005 bude spuštěna služba on-line diagnostiky a sledování strojů přes internet, která byla poprvé představena firmou Kuboušek na MSV 2004 v Brně. Software může používat uživatel i pro potřeby vlastních vzdálených pracovišť, připojených přes internet nebo síť LAN.
Ivan Kuboušek
Kuboušek, s. r. o.
Reklama
Související články
Plasty pomáhají modernizovat strojírenství

S pokračujícím vývojem nových materiálů se mění i materiálová skladba strojírenských výrobků a zařízení. V současné době si již nelze rozvoj téměř všech strojírenských odvětví bez použití plastových materiálů představit. Vývoj pak ukazuje, že plasty budou hrát ve strojírenství stále významnější úlohu.

Makroplasty versus mikroplasty

Plasty se staly nenahraditelným materiálem sloužícím téměř všem oblastem lidské činnosti. V poslední době se pozornost odborníků i veřejnosti soustřeďuje na zcela nový ekologický fenomén, zvaný mikroplasty. Ve smyslu ekologické terminologie je pak možné výrobky z plastů označovat jako makroplasty.

Žíhání termoplastů

Moderní nauka o plastech v mnoha směrech vychází z nauky o kovech. Příkladem je žíhání, jeden ze způsobů tepelného zpracování. Společným účelem žíhání kovů i plastů je pomocí řízených teplotních změn dosáhnout rovnovážných stavů struktury a tím i cíleně ovlivňovat vlastnosti.

Související články
Plasty a kompozity v inovaci strojírenských výrobků

Plasty a kompozity s polymerní matricí přinesly revoluci v materiálových přístupech ke konstrukci strojírenských výrobků a zařízení. Nepřetržitě probíhající materiálové inovace v oblasti plastů a kompozitů spoluvytvářejí inovativní řešení ve strojírenství. Reagují na potřeby strojírenského průmyslu a stávají se kontinuálním procesem s jasnou perspektivou do budoucna.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Horké trysky jako nový standard

Studené plnicí kanály doprovázejí odvětví vstřikování plastů od prvopočátku. I dnes často vypadá tento způsob plnění dutiny jako ten nejjednodušší a nejelegantnější. Proč má tedy smysl zabývat se aplikací horkých trysek i do malých sérií a malých forem? Srovnejme oba způsoby plnění a porovnejme ekonomické přínosy.

Optimalizace plastových výlisků s obsahem přírodních vláken

V průmyslové výrobě, především v automobilovém průmyslu, se začíná prosazovat trend nasměrovaný k využívání obnovitelných materiálů, ke kterým mj. patří přírodní vlákna. Vývojáři nových výrobků se setkávají s požadavky na aplikační využití plastových materiálů vyztužených přírodními vlákny, jako jsou sisal, konopí, len atd.

Laserové řešení pro plastikářský průmysl

Konvenční technologie opracování plastů již v mnoha případech nevyhovuje požadavkům koncových uživatelů. Moderní lasery posouvají kvalitu výroby plastů na zcela novou úroveň. Lastic představuje implementaci nejmodernějších laserových technologií a ergonomického ovládání do jediného produktu, jenž je navržen tak, aby jeho aplikace do stávajících výrobních linek byla zcela bezproblémová.

Absorbér energie, izolace nebo kreativní materiál?

Vypadá jako polystyren, ale není to polystyren. Rozdíl poznáte nejpozději ve chvíli, kdy jej vezmete do ruky. Řeč je o expandovaném polypropylenu, materiálu, který pod obchodním názvem Arpro vyrábí globálně působící japonská společnost JSP. Vnitřní struktura dílů z něj vyrobených na první pohled připomíná díly z pěnového polystyrenu, ale jejich vlastnosti jsou zcela rozdílné.

Nové vstřikovací jednotky pro vstřikovací stroje

Společnost Engel Austria od základu přepracovala své hydraulické vstřikovací jednotky a na veletrhu K 2016 od 19. do 26. října v Düsseldorfu představila novou generaci úspěšných řad vstřikovacích strojů Engel victory a Engel duo, které díky inovativním funkcím dosahují vyšší přesnosti, ergonomie a účinnosti.

Automatizační řešení pro kratší doby cyklů

Díky nové funkci active vibration control rozpoznají lineární roboty Engel viper nejen své vlastní vibrace, ale mohou také reagovat na vibrace, které jsou způsobeny vnějšími vlivy. Aktivní kompenzace kmitání během běžícího procesu zvyšuje rychlost nastavení polohy a zkracuje dobu cyklu.

Uniplast Brno vstoupil do druhé padesátky

V roce 2015 vstoupil Uniplast Brno do druhé padesátky let své činnosti, proto mi dovolte ohlédnout se za jeho pracovní činností v uplynulém roce. V souladu s prací v předešlém období navázal na tradiční konference, konzultace, exkurze, semináře a publikační činnost.

Igráček slaví 40. narozeniny

Generace Husákových dětí si jistě dobře vzpomíná na malou plastovou figurku představující různá povolání. Igráček letos oslaví 40. narozeniny, a tak určitě stojí za to, podívat se důkladněji na jeho osud i na jeho výrobu.

Sledování forem ve výrobě, skladu i údržbě

Jednou z nejdůležitějších věcí, které firmy pracující v oblasti výroby výlisků řeší, je sledování forem a řešení problémů, které při výrobě nastanou. Důležité je problémy řešit tak, aby příště, pokud se stejný problém objeví znovu, bylo možné sáhnout do databáze a problém vyřešit ihned, bez zbytečných časových prodlev. To umožňuje systém MachineLOG IT, jenž maximálně zjednodušuje sledování pohybu forem, jejich oprav i nasazení ve výrobě.

Plazmová povrchová úprava nanovlákených polymerních struktur

Technologie plazmových povrchových úprav spočívá v navázání funkčních skupin na povrch řetězce polymeru v plazmovém výboji. Jedná se převážně o hydroxylové skupiny. Nepolární charakter povrchu materiálu se tímto mění na polární, tedy hydrofobní povrch se stává hydrofilním či naopak. Tato technologie nachází stále širší uplatnění v různých průmyslových, ale i medicínských aplikacích.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit