Témata
Reklama

Vyloučení plýtvání – nejefektivnější využití zdrojů

01. 09. 2010

Správné vyhodnocení všech ukazatelů hraje ve výrobním průmyslu čím dál větší roli. Lean manufacturing, kaizen aj. jsou organizační a podnikatelské podněty, které sledují jeden hlavní cíl: eliminaci veškerého plýtvání, dosažení spokojenosti zákazníka a zaručení nejvyšší kvality. Ale na jakém základě má padnout optimalizační rozhodnutí?

Aktuální realizace řady projektů ukazují, že rozhodování na základě nepřesných podkladů může negativně ovlivnit výrobní proces. Tak mohou jednotlivá dobře míněná opatření, jako například snížení počtu zaměstnanců, způsobit i snížení produktivity. Pokud nejsou vzaty v úvahu všechny dílčí oblasti výrobního procesu, není možné fundovaně rozhodovat.

Reklama
Reklama
Reklama
On-line Monitoring informuje aktuálně v reálném čase o procesních stavech ve výrobě, například o tom, které zakázky jsou právě zpracovávány na kterém zařízení.

Optimalizovat - ale jak?

Opatření podporující kvalitu, spolehlivost dodávek a optimální využití zdrojů jsou nezbytná pro zachování aktraktivity výroby v Německu. Podle životní a pracovní filozofie z východní Asie zvané kaizen bychom pak mohli hovořit o tom, že je potřeba eliminovat plývání jakéhokoliv druhu a neustále zlepšovat pracovní postupy či procesy. Tyto skutečnosti ovšem nabývají stále větší důležitosti i v tuzemském výrobním průmyslu.

Je zřejmé, že zmíněnou filozofií se nezabývají pouze globálně působící koncerny, ale že je diskutována nebo dokonce již úspěšně realizována také v tuzemských středně velkých podnicích. Je však nutné konstatovat, že přesná lokalizace tzv. procesních blokád nebo potenciálu plýtvání není vždy jednoduchá a že především při diskrétní produkci malých sérií nebo v kusové výrobě je pro podniky velkou, často nepřekonatelnou překážkou. Často se o optimalizačních opatřeních ve výrobním procesu rozhoduje takříkajíc podle „pocitu v břiše". Lokální pohled vedoucích pracovníků jednotlivých provozů a z něho vyplývající optimalizační opatření ovšem vedou především k tomu, že příslušné nákladové středisko podniku sice vykazuje nižší náklady, avšak výrobní proces jako celek může být ovlivněn negativně.

Pro ilustraci můžeme zmínit jeden z aktuálních projektů v oblasti analýzy procesního řetězce ve výrobě zaměřené na obrábění: V jednom reprezentativním německém středně velkém podniku bylo konstatováno, že takzvaná vícestrojová obsluha sice ušetřila náklady na personál, ale v celkovém pohledu tato lokální úspora negativně působila na hospodářský výsledek podniku. Při příliš nízké disponibilitě personálu totiž nebylo možné plně využít výrobní potenciál. Tento poznatek měl za důsledek dodatečné přijetí dalšího personálu.

Mobile Monitoring zobrazuje aktuální stav procesu vždy a všude a funguje s každým smartphonem s internetovým prohlížečem.

Relevantní informace

Uvedený příklad měl ukázat, že podnikatelský úspěch závisí na mnoha faktorech a že optimalizační opatření je nutné provádět velmi cíleně a se zohledněním všech dopadů. Odpovědné osoby si tedy kladou otázku: Jak získat fundované poznatky z výrobního procesu a jak se uvažovaná opatření projeví v procesu? Aktuální analýzy trhu ukazují, že mnoho výrobních podniků již využívá softwarové podpory v oblasti plánování podnikových zdrojů. Takzvané systémy ERP (Enterprise Resource Planning) systémy dnes často patří ke standardnímu vybavení středně velkých podniků. Tyto systémy dokumentují celý obchodní proces a předávají teoretické hodnoty produkci. Je však otázkou, zda realita určená hodnotami ze systému ERP odpovídá reálné produkci. Pro propojení výrobní roviny s rovinou manažerskou nabízí moderní informační teorie propojené organizační struktury, které jsou obsaženy v systému MES (Manufacturing Execution System). Systém MES je infrastrukturní systém, který spojuje všechny relevantní nosiče informací z produkce (MDE/BDE) a podává nevyvratitelná vyhodnocení, resp. kritéria (KPI`s) zpět k manažerské rovině procesu. Ohodnocení průběhů produkce na základě faktů je zaručeno pouze tímto způsobem a nabízí odpovědným osobám zaručený základ pro stanovení opatření.

Vizualizace procesních poruch pro inicializaci cílených opatření. Stavy strojů a zařízení jsou dokumentovány a mohou být kdykoliv vyvolány.

MES systémy

Progresivní systémy MES nabízejí vedle ohodnocení ukončených výrobních procesů také možnost vizualizace pokroku výrobní zakázky v rámci procesu tvorby hodnot a zobrazení časových ztrát. Tématu vizualizace procesních stavů dominují klíčová slova jako On-line Monitoring a Mobile Monitoring. Díky těmto technologiím se podařilo etablovat v procesu řízení nové metody. Díky časnému rozpoznání nedostatků v rámci procesu je možné na rušivé vlivy reagovat mnohem rychleji a pružněji. Cílem je zaručení spolehlivosti dodávek a kvality navzdory vlivům, které nelze kalkulovat. Takzvané systémy včasného varování nabízejí výrobním podnikům jasné výhody v rámci flexibility produkce. Díky nim je možné velmi produktivně obrábět i menších série při vyšší rozmanitosti produktů. Pro hospodárnost výrobního procesu tak již není typická mnohaletá optimalizace, ale neustálá kontrola! Rychlost, flexibilita a hospodárnost při zaručení nejvyšší kvality, to jsou měřítka, kterými je výroba hodnocena, a proto je systém MES prostředkem pro dlouhodobé zajištění výroby i v naší zemi.

Díky modulu COSCOM KPI je možné dokumentovat a kdykoliv vyvolat stavy strojů a zařízení.

Věrohodné výrobní ukazatele

Softwarová firma COSCOM Computer GmbH sídlící v Ebersbergu se již více než dvě desetiletí zabývá vývojem, distribucí a realizací softwarových řešení pro optimalizaci výrobních procesů. Modulární struktura systému COSCOM MES umožňuje mnohostranné využití. Software detailního plánování COSCOM ProXIA, PEP (plánování nasazení pracovníků), MDE (sběr strojních dat) a BDE (evidování provozních údajů) podává základy pro stanovení věrohodných kritérií (KPI`s). Díky těmto systémům je lokalizace nedostatků a negativních vlivů v postupu výroby hračkou. Tak je možné cíleně realizovat a kontrolovat působení optimalizačních opatření.

Modul COSCOM KPI

Přitom hraje důležitou roli vizualizace ukazatelů. Zatímco vyhodnocení ukazatelů na konci výrobního procesu podává informaci pouze o tom, zda proces proběhl dobře či špatně, on-line vizualizace nabízí časově aktuální informaci o pokroku procesu. Díky tomu je možné optimalizační a organizační opatření realizovat již během probíhajícího procesu. Tímto úkolem se v první řadě zabývá vývoj společnosti COSCOM. Modul COSCOM KPI je koncipován jako webová aplikace, která uživateli nabízí časově neomezený a lokálně nezávislý přístup k podnikovým údajům a vyhodnocením. Jako mobilní aplikace je možné toto software provozovat na každém smartphonu s internetovým prohlížečem. Tak lze vždy fundovaně rozhodovat, a je jedno, zda se odpovědní pracovníci nacházejí v podniku nebo na služební cestě.

Ing. Christian Erlinger

//www.coscom.eu/

osvarovsky@coscom.cz

Reklama
Vydání #9
Kód článku: 100922
Datum: 01. 09. 2010
Rubrika: Informační technologie / Digitální výroba
Autor:
Firmy
Související články
Vznik chytrého průmyslu

Digitalizace a mobilita mají v průmyslu stále větší význam. Počet zařízení připojených k internetu neustále vzrůstá a konektivita roste nejrychlejším tempem právě ve výrobě. V průběhu několika uplynulých let zaujala společnost SKF přední místo v tomto odvětví a téma Průmyslu 4.0 posouvá do oblasti „smartifikace průmyslu“.

Štíhlá a digitální

Štíhlé výrobní procesy představují revoluční způsob, který umožňuje mnoha předním podnikům identifikovat a eliminovat plýtvání ve výrobním řetězci s cílem zefektivnit procesy a zkrátit výrobní cykly.

Digitální transformací za lepšími výsledky

Český průmysl prožívá dobré časy a může se chlubit vzdělanými a kvalitními odborníky. Pro české firmy je to tedy ideální období, kdy investovat do digitalizace a automatizace. V mnoha případech půjde o budoucí klíčovou konkurenční výhodu.

Související články
Úspěch webových aplikací

Průmyslové organizace potřebují silnou digitální strategii, která bude splňovat online očekávání technicky erudovaných zákazníků.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
AI v podnikových procesech

Umělá inteligence nachází uplatnění nejen v komunikaci se zákazníky, ale také při vývoji autonomních aut, řízení elektrických sítí, údržbě strojů a zařízení či medicíně. Je to nástroj, který umí řadu úkonů dělat lépe a efektivněji než člověk. Zvyšuje tak produktivitu práce, ale také umožňuje dělat věci, které by jinak nebyly možné.

Prostředky pro realizaci inteligentní továrny

Typická továrna budoucnosti je důsledně propojena, organizována a optimalizuje se do převážné míry samočinně. Předpokladem k tomuto postupu je, aby stroje, nástroje a systémy poskytovaly potřebná data. A „heslo dne“ zní: Internet of Things (IoT – internet věcí).

Sběr (léčivých bylin) dat z výroby

Ano, sběr bylin sem nepatří a je to špatně (?????). Anebo ne tak docela? No, byliny se obvykle sbírají proto, aby po svém zpracování pomáhaly léčit, hojit a podobně. Co to má se sběrem výrobních dat společného? Na první pohled pramálo - ale je to tak úplně pravda?

Blockchain je veřejný

Česká republika - na rozdíl od většiny světa - má k dispozici veřejný blockchain. Nebo přesněji: veřejný blockchain, který je dostupný celému světu, vznikl v České republice.

Přesolená polévka a podnikové plánování

Už pár let jsme všichni s velkou chutí ujídali z polévky, která se vařila v kotli globální ekonomiky a jejími nejkvalitnějšími ingrediencemi byly nízká nezaměstnanost a hospodářský růst. A každý přitom čekal, kdy do tohoto stále více se přehřívajícího kotle neviditelný šéfkuchař trh přisype něco, po čem nám ta delikatesa začne pomalu opět hořknout na jazyku. Delší dobu se mluvilo o nejistém směřování čínského hospodářského zázraku, který dosud významnou měrou ovlivňoval jakžtakž pozitivní statistiky WTO a vedle toho analytici průběžně strašili odhady, která bublina praskne jako první.

Udržitelnost v oblasti procesní výroby

Každý chce mít udržitelné produkty a prodejci stále více tlačí na výrobce, aby dodávali zboží vyhovující novým preferencím zákazníků, kteří žádají ekologičtější a čistší varianty.

Sběr dat, analýza a predikce pro rychlé děje

Společnost DEL vyvinula a nabízí vlastní systém delMES pro on-line sběr dat, který firmám umožňuje firmám šetřit náklady nejen v údržbě, ale díky predikci omezit i případné ztráty, které by jinak vznikly zastavením výrobní linky. Firma systém postupně rozšiřuje o další moduly týkající se predikce a zpracování rychlých dějů.

Pomocník pro řízení strategické změny

Dobře zvládnuté řízení strategické změny je základem pro přežití firmy v podmínkách dnešního neustále se měnícího trhu. Plánování je dnes extrémně důležité, ale stejně tak je důležité umět plány i upravovat a měnit. V tom vám mohou velice efektivně pomoci moderní podnikové informační systémy, jako jsou Helios Orange a Helios Green.

Práce s daty umožňuje předvídat budoucnost

Každý byznys potřebuje plánovat. Potravinářský průmysl potřebuje plánovat inteligentně. V tomto odvětví panuje tvrdý konkurenční boj a produkt, který poměrně rychle podléhá zkáze, je jenom dalším důvodem, proč celý systém musí fungovat bezvadně, rychle a efektivně.

Jaké otázky si pokládat při volbě ERP systému?

Největší výzvou současnosti je změna. Trh je neustále v pohybu a výrobní podniky stejně jako high-tech společnosti se už neobejdou bez kvalitního podnikového softwaru. ERP systémy se tak stávají nezbytnou platformou, která podporuje efektivní fungování společnosti od výroby, obchodu až po servis.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit