Témata
Reklama

Železniční odborník Bohumil Fořt

V letošním roce se dožil životního jubilea význačný železniční odborník a také reprezentant československé konstrukční školy v oboru kolejových vozidel na mezinárodním fóru, inženýr Bohumil Fořt. Je bývalým asistentem profesora Nejepsy – zakladatele specializované výuky oboru u nás – a zároveň bývalým spolupracovníkem Josefa Daňka v kolektivu vývojových pracovníků, zabývajících se od 50. let minulého století vývojem československé vlakové brzdy.

Ing. Fořt se věnoval vysokoškolské pedagogické činnosti – specializaci na vlakové brzdy, ale zároveň se vypracoval na odborníka na mezinárodní úrovni. Více než dvacet let byl československým zástupcem při mezinárodní železniční organizaci UIC (Union Internationale des Chemins de fer) se sídlem v Paříži. Zároveň byl také zástupcem v OSŽD (Organizacija dlja sotrudničestva železnych dorog) se sídlem ve Varšavě.

Reklama
Reklama
Reklama

Doba studií

Bohumil Fořt se narodil se 8. 7. 1922 v Opatovicích nad Labem a žil tu do svých devatenácti let. Absolvoval Reálné gymnázium v Pardubicích v letech 1933 až 1941. Na této škole bylo tehdy samozřejmostí studovat latinu jako základ všech evropských jazyků, ale též osm let němčinu a čtyři roky francouzštinu. Jazykové studium se mělo v budoucnu zúročit. Protože však maturitní zkouška připadla na rok 1941, tedy dobu německé okupace, vysoké školy byly zavřeny, a tak nezbývalo než studovat dál tzv. abiturientský kurz na odborné střední škole. Tou se stala průmyslová škola v Preslově ulici v Praze na Smíchově v letech 1941 až 1943. B. Fořt se ovšem později nevyhnul pracovnímu nasazení ve zbrojní výrobě – jeden rok v Avii v Letňanech pracoval v technické kanceláři. I to mělo opět v budoucnu svůj význam, seznámil se zde velmi dobře s technologií obrábění.

Bohumil Fořt jako asistent katedry kolejových vozidel na ČVUT okolo roku 1950Po skončení války v květnu 1945 došlo k opětovnému otevření českých vysokých škol. B. Fořt byl přijat ke studiu na ČVUT. Doba byla hektická, počet studentů převyšoval možnosti školy, a tak studenti vyšších ročníků se stávali asistenty na katedrách a ústavech. Jedním z nově otevřených ústavů byl v roce 1949 i Ústav kolejových vozidel profesora Roberta Nejepsy. Bohumil Fořt se stal nejprve pomocným asistentem na poloviční úvazek od 1. dubna 1949. Následně pak od července asistentem pana profesora. Studium tehdy nemělo speciální zaměření. Student se tedy stává asistentem a zároveň kolejářem. Dokončení školy, druhá státní zkouška probíhá v prosinci 1949. Od prvního února 1954 je ústav přetvořen na katedru kolejových vozidel. Ta je pak od prvního ledna 1956 převedena na Vysokou školu železniční. O prázdninách v roce 1950 se Bohumil Fořt prvně prakticky setkal se svou budoucí specializací. Byl vyslán jako vedoucí skupiny studentů na praxi do Kovolisu Hedvikov. Tam se tehdy vyvíjela nová československá vlaková brzda, později známá jako brzda DAKO.

Vlaková brzda DAKO

Problematika brzdění vlakových souprav je téma technicky velmi složité, značně odlišné od brzdění vozidel silničních. Velkou roli zde hraje také kompatibilita se systémy používanými v zahraničí. Zavedení nového typu brzdy je tedy náročné jak technicky, tak administrativně, je třeba splnit předpisy a normy mezinárodní organizace UIC a prokázat parametry zkouškami. Z tohoto pohledu je pak i třeba nahlížet na činnost národního zástupce v brzdové subkomisi UIC, je to práce technika – diplomata –, který ovlivňuje přijímání nových norem a vývoj v oblasti mezinárodních železničních předpisů.

Publikace pro pracovníky technické služby, dílen pro opravy vozidel a strojvedoucí se dočkala mnoha vydání, autorem technické části byl právě inženýr Fořt.Využití principu tlakové (pneumaticky ovládané) brzdy můžeme v železniční dopravě datovat do období posledních 150 let. V Československu byla v období první republiky zavedena vlaková brzda takzvané soustavy Božičovy, ve své době jedinečná využitím ventilového rozvodu. Ing. Božič byl v období po první světové válce srbský odborník, který vyvinul pro jugoslávské dráhy na svou dobu moderní vlakovou brzdu. Licenci na ni zakoupily tehdy Škodovy závody v Plzni. Po druhé světové válce již ale brzda Božič zcela nevyhovovala technickým požadavkům železničního provozu.

Zástupcem v UIC a OSŽD

Na vývoji brzdy v Třemošnici pracoval kolektiv pod vedením Josefa Daňka. Inženýru Fořtovi se staly vlakové brzdy oborem, který přednášel na katedře VŠŽ, ale díky tomu, že se stal teoretikem oboru vlakových brzd, bylo mu také poměrně záhy, v roce 1957, nabídnuto místo na ministerstvu dopravy. Náš stát měl a má svého zástupce v brzdové subkomisi mezinárodní železniční organizace UIC a právě pro tuto funkci si vyhlédl Bohumila Fořta pracovník tehdejší Technické ústředny na ministerstvu dopravy Ing. Vošahlík. B. Fořt se o nabídce nejprve radil se svým respektovaným nadřízeným profesorem Nejepsou. Doporučení pana profesora bylo asi takové: „S ohledem na vaši politickou indiferentnost z vás nikdy docenta udělat nedokáži. Toto je příležitost dostat se do zahraničí a na nejvyšší odbornou úroveň.“ Od 16. 9. 1957 nastoupil B. Fořt na ministerstvu dopravy a již v únoru 1958 vycestoval na zasedání brzdové subkomise do norského hlavního města Osla.

V kolektivu nejbližších přátel z bývalé katedry kolejových vozidel. Zleva B. Fořt, I. Pelant, R. Nejepsa, V. Švejnoch, P. Pavlousek, Z. Veber, J. Šíba při oslavě šedesátin Bohumila Fořta v roce 1982

V bipolárně rozdělené Evropě fungovaly dvě mezinárodní železniční organizace, a tak ve Varšavě měla sídlo organizace OSŽD založená v roce 1956 jako mezivládní organizace pro země východní Evropy a Asie. Zakládajícím členem bylo i tehdejší Československo. Tato organizace působí v železniční dopravě i dnes, jejími členy jsou ministerstva dopravy nebo železniční dopravní orgány řídící železniční dopravu ve 25 státech. V současné době je členem OSŽD jak Česká republika, tak Slovensko. Ing. Fořt se díky svým odborným a jazykovým znalostem stal zástupcem naší republiky i v organizaci OSŽD. Byl jediným zástupcem v OSŽD současně působícím též v komisi UIC. Na Technické ústředně ministerstva dopravy byl zaměstnán do konce roku 1959, kdy přešel do Výzkumného ústavu dopravního v Praze.

Přednášková a publikační činnost

Připomeňme také publikační činnost inženýra Fořta, která představuje sérii článků na téma vlakové brzdy, otištěných v odborných časopisech od padesátých do osmdesátých let, a to nejen u nás, ale i v Německu a Maďarsku.

Práce na vysokých školách pokračovala po roce 1957 externě a tak Ing. Fořt přednášel nadále brzdy na katedře prof. Nejepsy, a to i po úplném přesunu katedry kolejových vozidel na Vysokou školu dopravní do Žiliny. Po roce 1971 a obnovení výuky kolejových vozidel v Praze na ČVUT opět Bohumil Fořt vypomáhá přednáškami z oboru vlakových brzd. To pak ještě i v 80. letech jako důchodce, když se vedoucím katedry automobilů, spalovacích motorů a kolejových vozidel stal bývalý kolega, asistent profesora Nejepsy a celoživotní kamarád prof. Ing. Jaroslav Šíba.

Přejeme panu inženýru Bohumilu Fořtovi zdraví a vitalitu do dalších let – nezbývá než obdivovat jeho znalosti, přehled a také paměť.

Vlastislav Smutný

smutny.vlastislav@tmt.cz
Reklama
Vydání #11
Firmy
Související články
25. mezinárodní konference Hydraulika a pneumatika

Novotného lávka v centru Prahy bude ve dnech 8.–9. června 2022 hostit již 25. mezinárodní konferenci Hydraulika a pneumatika, jejímž cílem je výměna odborných zkušeností a nových poznatků ve výzkumu a vývoji hydraulických a pneumatických prvků a systémů.

Více propojujme vysoké školy s praxí

Profesor Jaroslav Kopáček patří zcela bez pochyb mezi nestory oboru hydrauliky a pneumatiky v naší zemi ve druhé polovině 20. století, a proto mu byla na Mezinárodním strojírenském veletrhu 2019 v Brně udělena po zásluze Zlatá medaile za celoživotní tvůrčí technickou práci a inovační činy. Při příležitosti ocenění práce pana profesora jsme připravili malý medailonek tohoto skromného a entuziastického člověka. Pan profesor nám při této příležitosti sdělil i několik svých zajímavých postřehů.

Příklady táhnou aneb Mladí nechť jsou inspirací

Před dvěma lety jsme na stránkách MM Průmyslového spektra přinášeli rozhovory s úspěšnými absolventy technických škol, kteří našli uplatnění v zahraničí na zajímavých postech. Nyní se k této koncepci v rámci kampaně podpory technického vzdělávání vracíme a zaměříme se na tuzemské pozice.

Související články
Inovační projekt pro inertizaci potrubí

Při procesech údržby nebo testování vysokotlakého potrubí a produktovodů či při havarijních situacích je potřeba z potrubí vytlačit médium. V případě hořlavých látek se to provádí za pomoci inertní směsi plynů. Díky tomu při opravách, zejména pak při svařování, nehrozí riziko výbuchu či požáru.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Profesor Přemysl Pokorný 80

V prosinci tohoto roku se prof. Přemysl Pokorný dožívá významného životního jubilea 80 let. V roce 1966 dokončil studia v oboru Strojírenská technologie na VŠST v Liberci. Po krátkém působení v průmyslové praxi zahájil v roce 1968 svoji akademickou kariéru na Fakultě strojní VŠST v Liberci, později TUL.

Stroje v pohybu:
Divoká jízda sondy Pathfinder

Sonda Mars Pathfinder, která 4. července 1997 přistála na rudé planetě, se může pyšnit několika prvenstvími. Třeba tím, že šlo o první mimozemský výsadek masově sledovaný uživateli internetu. Nebo tím, že jako první dopravila na Mars kolové průzkumné vozidlo, rover Sojourner.

Profesor Stanislav Hosnedl 80

V říjnu tohoto roku se prof. Stanislav Hosnedl dožívá významného životního jubilea 80 roků. V roce 1964 dokončil studia v oboru Konstrukce obráběcích strojů na VŠSE FST v Plzni. Roku 1984 získal vědecko-akademický titul CSc., který po revoluci, později v roce 1990, obhájil také na ČSAV Praha. V roce 1992 se habilitoval a konečně v roce 2002 byl jmenován profesorem pro obor Strojní inženýrství.

Stroje v pohybu:
Jak uhasit letadlo

Pozoruhodný stroj, který vám v tomto článku představíme, se pohybuje na šesti kolech a setkáte se s ním nejčastěji v prostoru letiště. Jde o speciální zásahové vozidlo hasičů. Kombinovaný hasicí automobil Rosenbauer Panther 6 x 6 je tři metry široký a téměř 12 metrů dlouhý, váží až 36 tun a ve výbavě má dlouhé teleskopické rameno. Dva tyto vozy slouží na letišti v Praze-Ruzyni.

Profesor Zdeněk Kolíbal 80

V dubnu tohoto roku se prof. Zdeněk Kolíbal dožívá významného životního jubilea 80 roků a zároveň i krásného a úctyhodného 55letého výročí svatby se svou milovanou ženou Aničkou. Tento strojírenský matador však neměl být původně strojním inženýrem, nýbrž elektroinženýrem, ale po maturitě v r. 1959 na jedenáctileté střední škole mu byly zakázány všechny vysoké školy a byl určen pro převýchovu jako dělník do Zetoru – ZKL Brno-Líšeň, kde ho v 17 letech nasadili do třísměnného provozu kalírny tohoto závodu.

Stroje v pohybu:
Webbův teleskop ve vesmíru

Pětadvacátého prosince loňského roku odstartovala z evropského kosmodromu ve Francouzské Guyaně raketa Ariane 5, v jejímž nákladovém prostoru byl na svou misi připraven vesmírný dalekohled Jamese Webba. Právě začala nová etapa poznávání vesmíru. Vědci si od ní slibují nové informace o vzniku vesmíru, černých dírách a temné hmotě.

Stroje v pohybu – Autonomní studentská formule

Prostřednictvím našich článků už jsme vám na stránkách časopisu představili mezinárodní soutěž Formula Student a také několik týmů z českých technických univerzit, jež se do ní každoročně zapojují s vlastnoručně postavenými závodními auty. Tentokrát bude řeč o novince – prvním českém samořiditelném monopostu, s nímž se tým eForce z ČVUT účastní této soutěže v nové kategorii Driverless.

Stroje v pohybu – Sledování zásilek na dálku

Takzvaný internet věcí (IoT) nabízí mnoho možností. Základem této technologie je bezdrátová komunikace velkého počtu autonomních zařízení prostřednictvím datových sítí, jež jsou navrženy tak, aby datový přenos spotřeboval co nejméně energie. Toho využívají i moderní sledovací jednotky (lokátory), které mohou díky energetické úspornosti pracovat i několik let bez dobíjení baterií.

Stroje v pohybu – Vrtulník na Marsu

Vědci a technici z amerického Národního úřadu pro letectví a vesmír (NASA) právě řídí jednu z nejnáročnějších operací v dějinách kosmonautiky. Expedice Mars 2020 hledá známky bývalého života na sousední planetě. Kromě pojízdné laboratoře je na Marsu také první stroj, který létá vlastní silou na jiné planetě, než je Země.

Made in Česko - Vodu nejen pro poušť

S.A.W.E.R. To je název vskutku geniálního zařízení na hranici skutečnosti a sci-fi, které bude ve velmi suchých oblastech generovat ze vzduchu vodu a posléze kultivovat místní půdu v úrodnou zemi. Zařízení již existuje a veřejnosti bude představeno na výstavě Expo 2020 v Dubaji. A stejně jako další neuvěřitelné patenty, které vám představujeme v tomto seriálu, i S.A.W.E.R. je výhradně dílem českých hlav a českých rukou.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit