Témata
Reklama

Programování a možnosti nasazení robotů

Stroj, který vykonává svou činnost s určitou mírou samostatnosti předem naprogramovaným způsobem s možností interakce - to je asi základní popis toho, čím robot z našeho pohledu vlastně je. Robotická pracoviště jsou známá hlavně z automobilek a hromadných výrob s velkou opakovatelností. Toto klišé dnes už ale neplatí.

V několika dřívějších článcích jsem se pokusil shrnout, co moderní programování robotů v softwaru Robotmaster obnáší a jaké funkce jsou k dispozici. Dnes se pokusím na modelových příkladech přiblížit, kde může být nasazení robotu vhodné, jak jej vybrat a co nepodcenit. Zaměřím se na průmyslové roboty, jelikož popisovat kuchyňský robot z pohledu programování by bylo lepší asi v některém kulinářském časopise. Je však s podivem, kolik toho tyto dva na první pohled rozdílné roboty mají společného - například podobný vývojový a výrobní proces.

Reklama
Reklama
Reklama
1. Frézování formy obráběcím robotem Stäubli

Začněme u CAD systémů, kde se myšlenka dostane do první elektronicky reálné podoby. Zde se vymodeluje a matematicky odzkouší funkčnost, design, pevnost  a vytvoří se dokumentace k jednotlivým dílům celého zařízení. Po konstruktérech nastupují technologové, kteří  musí určit, jakým způsobem budou jednotlivé díly vyrobeny a na jakých zařízeních. Zde se již může uplatnit Robotmaster, jehož tuzemským dodavatelem je společnost Sonetech a v němž lze programovat roboty pro různé profese jako obrábění, odjehlování, broušení, svařování, vypalování, navařování, kalení, tryskání, stříkání, nanášení atd. Velmi často na prezentacích prosím posluchače, aby si popustili uzdu fantazii, jelikož existuje mnoho dalších možností, jak roboty využít. To, co donedávna hodně brzdilo masovější nasazení robotů mimo sériovou výrobu, bylo právě programování. Jelikož jde již o minulost, zkusme uvést některé modelové situace.

2. Srážení hran ozubeného kola

Obrábění

Obrábění robotem poskytuje širokou paletu možností. Do obrábění můžeme zahrnout odfrézovávání přetoků na výliscích, sklolaminátu či ofrézování plexisklových a dalších dílů, kde je třeba dosáhnout přesného tvaru nebo povrchu. Dále je to obrábění samotných dílů, například forem z různých materiálů, jako např. umělého dřeva, hliníku, duralu i tvrdších materiálů. Vrtání se používá například v leteckém průmyslu na předvrtání děr pro nýtování. Stejně tak lze obrobit kámen. Představme si sochu na mostě, kterou můžeme naskenovat, převést do ploch, připravit dráhy a obrobit kopii původní sochy, kterou je třeba restaurovat nebo uschovat do depozitáře, a na veřejnosti tak nechat kopii co nejvěrnější. Nebo obrábění dřeva. Představme si čelo postele, které je opracováno do složitého tvaru robotem, včetně vygravírovaného loga hotelu nebo svatební fotografie manželů. Robotem můžeme zvýšit jak produktivitu, tak možnosti například horizontky, která obrobí dílec ve čtyřech osách a robot dodělá patrie, pro něž je třeba pětiosé obrábění či vrtání. Odjehlování - zde si můžeme představit například ozubená kola i větších velikostí, na nichž jsme schopni také srážet hrany.

3. Broušení hran snowboardu

Přitom můžeme programovat robot nejen tak, že v zápěstí nese obráběcí vřeteno s nástrojem, ale i obráceně. Robot pak nese díl, který je následně odjehlován nebo leštěn na jednotlivých pracovištích v dosahu robotu. Můžeme mít pracoviště, kde robot zakládá díly do stroje a po vyjmutí provede další operace, které by drahý stroj zbytečně zdržovaly.

4. Stříkání obtížně přístupných míst u elektromotoru

Samostatnou kapitolu představuje broušení. Například turbínové lopatky v různých velikostech i tvarech lze brousit a leštit pomocí robotického pracoviště. Nebo formy pro sklo, plast i sklolaminátové díly. Oproti ručnímu broušení dosáhneme přesné geometrie a opakovatelnosti. A co takhle Kaplanova turbína? Zde hodně záleží na tvaru, který ovlivňuje výkon. Tady pomocí robotu můžeme nahradit poměrně těžkou práci člověka v prostředí, ve kterém by drtivá většina z nás nechtěla být ani vteřinu.

5. Řezání vodním paprskem

Svařování a navařování

Opět široké téma - MIG-MAG, TIC, laser, plazma s přídavným materiálem i bez... Jde vždy o to, co s čím chceme svářet a po jakých trajektoriích. Představme si například kostru statoru, velké nerezové nádrže, rozváděčové skříně, skříně pro PC, trezory, mostní konstrukce, autobusové zastávky, výfuky vozidel a mnoho dalšího. Při programování v Robotmasteru využijeme unikátních možností kontroly pohybu i náklonů ve všech osách vůči dílu i možnost kontroly kolize ještě před  prvním pohybem robotu, a to vše za nesrovnatelně nižší čas než při klasickém programování robotu.

6. Optimalizace pracovního prostoru s vyznačenými obálkami dosahu

Navařování je technologický proces, který lze provádět jak pomocí plazmy, tak laseru. Můžeme renovovat opotřebené formy nebo navařovat odolný materiál do míst, která jsou extrémně namáhána, a tím šetřit nemalé investice do drahých materiálů, například u zámků sklářských forem nebo hran střižných nástrojů, namáhaných oblastí ventilů aj.

7. Řezání otvorů plazmou

Tepelné zpracování a povrchové úpravy

Pomocí laseru lze i povrchově kalit. Zde jsou přesné trajektorie a řízení výkonu i zapnutí a vypnutí laseru obzvláště důležité. Při vypalování můžeme pálit materiály různých tlouštěk i tvarů jak ve 2D, tak i plně v prostoru.

Tryskání - uvědomme si, kolik dílů a konstrukcí kolem nás je třeba otryskat a následně znovu natřít či nastříkat, malými díly jako třeba dvířky od kamen počínaje a například celým vagonem konče. Tryskání nebo stříkání takovýchto prostor opět není pro robotické pracoviště nic komplikovaného. Díky naprosto přesnému řízení úhlů při pohybech můžeme stříkat i do úzkých prostor, jako jsou elektromotory či již vzpomínané vagony, do nichž se lze dostat pouze okenními otvory. Stříkat můžeme různé povrchy různými materiály od barev až po například sklolaminát. Po otryskání, vyvaření a nastříkání je při montážích velmi často potřeba nanášet různé tmely či lepidla do přesně definovaných míst a v přesném množství. I zde se opět jedná o programování trajektorií, které vycházejí z modelu a měly by být co nejpřesnější.

8. Ukázka frézování hliníku

Výběr robotu a programovacího softwaru

Výše uvedené příklady představují z hlediska možností využití robotických pracovišť jen špičku ledovce. Jak ale správný robot vybrat a co vše takové rozhodnutí obnáší? Zde bych doporučil obrátit se na zavedeného integrátora robotů, jelikož  je třeba skloubit dohromady více věcí. Na prvním místě bych rád jmenoval bezpečnost, která je dosti důležitá. Setkáváme se s tím, že není dostatečně zabezpečen pracovní prostor robotu, a pak vzniká velké nebezpečí úrazu. Dále jde o typ robotu, který ještě se samotnou technologií nemusí mít nic společného. Pokud půjde třeba o obrábění, existuje již robot speciálně vyvinutý pro obrábění od firmy Stäubli, ale lze využít i robotů jiných výrobců s vyšší nosností. Stejně tak pro stříkání či laser je vhodné více typů robotů.

Bohužel, stejně jako v minulosti u NC strojů, bývá podceňováno programování. Po uvedení Robotmasteru na trh se objevují firmy nabízející také programování robotů, ovšem znalosti některých dodavatelů a jejich možnosti jsou spíše simulační než programovací. Lídrem na trhu programování robotů je v nynější době Robotmaster, který zvládá jak řadu značek různých výrobců robotů, tak i technologií.

Začali jsme srovnáním robotu kuchyňského s robotem průmyslovým. Z uvedených technologií a možností je vidět, že průmyslový robot je schopen vyrobit, nastříkat i smontovat a otestovat náš kuchyňský robot. Jak zpočátku vypadalo, že oba roboty nemají nic společného, opak je pravdou. Stejně tak je třeba zamyslet se ve firmách nad tím, kam až se dnes roboty posunuly, co zvládají a za jaké ceny, a kde je již dnes prostor k jejich nasazení.

Ing. Jiří Netopil

netopil@sonetech.cz

Sonetech

Reklama
Vydání #4
Kód článku: 110453
Datum: 13. 04. 2011
Rubrika: Informační technologie / CAD/CAM/CAE
Autor:
Firmy
Související články
Příprava CAD modelu součásti pro výrobu

NC programátoři se velmi často potýkají s problémy týkajícími se různé kvality trojrozměrných modelů potřebné pro programování obrábění. Úpravy mohou být obtížné, protože 3D modely součástí často pocházejí z různých zdrojů.

Softwarové řešení pro přípravu NC programů

Firma FANUC nabízí možnost rozšíření svých CNC řídicích systémů o grafické programovací prostředí nazvané Manual Guide i.

Budoucnost zkušebnictví

Společnost AV Engineering, a. s., je v ČR známa především ve spojení s produkty PTC - PTC Creo, Windchill nebo Vuforia a Thingworx. Její dceřiná společnost AV R&D, s. r. o., se zabývá zakázkovým vývojem výrobků, technickými výpočty, simulacemi a v neposlední řadě také zkouškami a testováním výrobků.

Související články
Jste připraveni na budoucnost? Zjistěte to...

Každý den se probouzíme do situace, kdy nekonečný boj o nové zákazníky o kousek přitvrdí, je stále náročnější a vyhraje ten, kdo se nejlépe a nejrychleji přizpůsobí. Jak řekl rakouský psychiatr Viktor Frankl, základní lidskou vlastností je svoboda rozhodnout se, i když její uplatnění nemusí být lehké. Člověk není svobodný ve vztahu k podmínkám, v nichž žije, ale má svobodu v tom, jaké k nim zaujme stanovisko. Jak se rozhodnete vy?

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Od konstrukce strojů po parkovací věže

Mezi starší generací strojařů pravděpodobně není nikoho, kdo by neznal původem škodováka Josefa Bernarda z Jičína. Tento strojírenský nadšenec příští rok oslaví své sedmdesátiny. Před třiceti lety po odchodu z místního Agrostroje položil základy společnosti Vapos, která dává perspektivní práci patnácti desítkám lidí z Jičína a blízkého okolí.

MSV představí svět budoucnosti

Mezinárodní strojírenský veletrh vstupuje do svého již 61. ročníku. Během let se z něj stal nejrenomovanější oborový veletrh. Je tedy jasné, že řídit jej tak, aby renomé neztratil, není nic snadného a vyžaduje to člověka nejen schopného, ale i zkušeného. Současný ředitel, Ing. Michalis Busios, bezesporu splňuje obojí. Dokladem je skutečnost, že pro veletrh úspěšně pracuje již od roku 2008.

Praktický výzkum nám dělá svět lepším

Prof. Ing. Milan Gregor, PhD. se narodil v Prievidzi a dětství prožil v Necpaloch. Zde u příležitosti oslav 600. výročí první písemné zmínky byl v roce 2015 oceněn Cenou primátorky Prievidzy za mimořádné zásluhy v rozvoji hospodářství, vědy a techniky a šíření dobrého jména Slovenské republiky v zahraničí.

Harmonizace ve svařování

Mezinárodní harmonizace norem a pravidel pro svařování je důležitá z mnoha důvodů. Primárním důvodem je skutečnost, že svařování je považováno za "zvláštní proces" (EN ISO 9001), při kterém nelze zcela zjistit jakost po skončení procesu inspekcí, ale jakost musí být sledována před i v průběhu celého procesu svařování.

Rodinné podnikání v přesné strojařině

Brněnská firma VKV Horák se zabývá konstrukcí, vývojem a výrobou přístrojové mechaniky, přípravků, jednoúčelových strojů, forem pro vstřikování plastů, lití polyuretanových dílů a vakuovému tváření plastů. S jejím zakladatelem, panem Zdeňkem Horákem, jsme si povídali o aspektech podnikání v českém prostředí, o vzdělávání, kvalitě škol, průmyslu budoucnosti.

Velmi rychlá dvojčata

SolidCAM a InventorCAM jsou jeden a tentýž CAM program integrovaný v různých CADech (SolidWorks a Autodesk Inventor), proto má smysl mluvit o obou najednou. Neliší se funkčně totiž opravdu vůbec, pouze je uživatel ovládá ve svém oblíbeném CADu.

Opřít se o silného partnera

V dnešní době hospodářského růstu mnoho firem přemýšlí o rozšíření výroby. To se však neobejde bez úvah o tom, kde získat prostředky na nové stroje a zařízení. Řešení má jméno SGEF.

V nejisté době je univerzálnost řešením

Automatizace průmyslových procesů řeší problémy s nedostatkem kvalifikované pracovní síly, nahrazuje fyzicky namáhavou či zdravotně škodlivou činnost, snižuje chybovost lidského faktoru, zkracuje výrobní časy a v konečném důsledku přispívá ke zvýšení kvality a zisku. Nejen toto je pro ředitele společnosti Acam Solution Ing. Pavla Bortlíka a jeho tým motivace, ale i zábava. Za relativně krátkou dobu na trhu se firma stala, ať už napřímo, či přes své obchodní partnery, dodavatelem společností jako Volkswagen, Toyota, Olympus, Škoda Auto, Edwards, TE, BOSH, Heinze Gruppe, Woco STV či Fanuc a nyní přichází s řešením vhodným nejen pro velké výrobce, ale také pro malé a střední podniky – s univerzální robotickou buňkou HXG. Důležitým komponentem v této buňce je mimo jiné systém pro upínání nulového bodu VERO-S od společnosti Schunk.

Virtuální stroj pomáhá vyhnout se poškození

Kolize během obrábění jsou vždy nákladnou záležitosti. Tím, jak se výroba vybavuje stále vyšší úrovní automatizace a s rozšiřováním aplikací internetu věcí (IIoT) nabývá prevence chyb na složitosti i časové náročnosti. Japonský výrobce CNC strojů Okuma , který si jako jediný na světě vyrábí veškeré klíčové komponenty obráběcích strojů sám, vyvinul digitální řešení, které slouží k přípravě, simulaci a otestování celého procesu obrábění před jeho zahájením. Během vlastního obrábění provádí systém Collision Avoidance Systém (CAS) velmi přesnou virtuální simulaci s předstihem v řádu milisekund před vlastním řezáním. Jakékoli kolize, které by mohly nastat, jsou tak zablokovány předtím, než mohou způsobit vážná poškození - šetříc čas a peníze provozovatele stroje.

Technologie roku 2018

Další z řady odborných seminářů společnosti Misan v jejím sídle v Lysé nad Labem s názvem Technologie roku 2018 se uskutečnil v únoru ve spolupráci se společností Tungaloy. Hlavními tématy byly automatizace výrobních procesů, monitorování a propojování výrobních strojů a systémů a představení nových výrobních zařízení, nástrojů a technologií, které pak byly následně předvedeny v praktické části semináře při ukázkách obrábění. Bonusem na semináři byla přítomnost chairmana a CEO Okuma Europe a Okuma America Corporation Takeshiho Yamamota a senior manažera z oddělení obchodu Okuma Europe Ralfa Baumanna, kteří poskytli MM Průmyslovému spektru exkluzivní rozhovor.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit