Témata
Zdroj: BEST Brno

Šance ukázat světu svůj potenciál

Kreativní myšlenka, plán, realizace, konstrukce, a pak už jen trocha umění prodat svůj nápad. To vše je součástí technické soutěže BSEC (Brno Student Engineering Competition), kterou pořádá studentský spolek BEST Brno. Soutěž se letos bude konat z 22. na 23. února.

Reklama
Kreativní myšlenka, plán, realizace, konstrukce, a pak už jen trocha umění prodat svůj nápad. (Zdroj: BEST Brno)

BSEC je netradiční příležitost pro studenty, kteří si chtějí zkusit vyřešit skutečné problémy, získat nové zkušenosti nebo se dozvědět více o možnostech budoucího povolání. Studenti budou pracovat ve tří- nebo čtyřčlenných týmech po dobu 18 hodin na zadání tvořeném ve spolupráci s firmami, a mají také možnost získat hodnotné ceny. Soutěžit se bude ve třech kategoriích: Wire it, Plan it a Code it. Jako doplňkový program je připravený Speed Dating, což je čas vyhrazený pro studenty, aby mohli obejít stánky firem a zjistit od jejich zástupců více informací o uplatnění ve firmě a případné stáži. Po celou dobu soutěže je k dispozici občerstvení, pitný režim a chill out zóna, kde studenti budou mít prostor k odpočinku.

BSEC je netradiční příležitost pro studenty, kteří si chtějí zkusit vyřešit skutečné problémy, získat nové zkušenosti nebo se dozvědět více o možnostech budoucího povolání. (Zdroj: BEST Brno)

Je to šance ukázat světu svůj potenciál!

Všechny potřebné informace o soutěži naleznete na stránkách (informace budou aktualizovány):

Související články
Studenti a lidé z praxe na jedné lodi

Je za námi další rok technické soutěže BSEC, pořádaná studentským spolkem BEST Brno. I letos měli studenti Vysokého učení technického v Brně příležitost prokázat své znalosti a dovednosti před odborníky z praxe. Soutěž se uskutečnila přes noc z 22. na 23. února na Fakultě elektrotechniky a komunikačních technologií VUT v Brně.

Mladí technici soutěžili v Brně

Kreativní myšlenka, plán, realizace, konstrukce a také umění prodat svůj nápad. To vše se skrývá za výzvou jménem BSEC (Brno Student Engineering Competition). O této soutěži, tehdy ve fázi příprav, jsme psali v prvním vydání letošního roku. I letos měli studenti Vysokého učení technického v Brně příležitost prokázat své znalosti a dovednosti před odborníky z praxe. Nyní se podívejme, jak její letošní ročník, který se uskutečnil přes noc z 23. na 24. února na Podnikatelské fakultě VUT v Brně, probíhal.

Brno bude opět žít technikou!

Kreativní myšlenka, plán, realizace, konstrukce, a už zbývá jen trocha umění – prodat svůj nápad. To vše je součástí technické soutěže BSEC (Brno Student Engineering Competition), kterou pořádá studentská organizace BEST Brno. Soutěž se letos bude konat v noci z 23. na 24. února v prostorách Fakulty podnikatelské VUT v Brně.

Související články
Příklady táhnou: Umět řídit i motivovat

Ačkoli byla Ing. Andrea Urban - tehdy ještě Andrea Kovačiková ze Žiliny- již od střední školy orientována humanitním a ekonomickým směrem, vystudovala posléze v doktorandském programu obor Strojírenská technologie na ostravské VŠB-TUO. A také toto vzdělání ji katapultovalo do prestižních pozic ve špičkových technologických firmách, z nichž zatím poslední, od roku 2014, je Volvo stavební stroje v německém městě Hameln.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Příklady táhnou: Stavět mosty mezi obory

Propojení techniky a medicíny. To je to, co především lákalo Evu Hrbáčkovou, když se rozhodovala, kterou univerzitu bude studovat. Volba proto padla na Fakultu biomedicínského inženýrství ČVUT v Praze. Profesní cesta ji posléze zavedla do britského města Crawley, konkrétně do společnosti Elekta, která se zabývá radioterapií. Zde nyní pracuje na pozici produktového manažera.

Příklady táhnou:
Maximum aerodynamiky pro nejrychlejší vozy

Petra Palizu již od mládí zajímaly automobily a záhy se rozhodl, že se v dospělosti bude podílet na jejich vývoji. V průběhu prvních ročníků studia Wichterlova gymnázia v Ostravě si ujasnil, že jeho profesní dráha povede přes strojírenský obor na univerzitě. Že se za několik let bude podílet na vývoji nejrychlejších automobilů na světě, by jej nejspíš v té době ještě nenapadlo…

Příklady táhnou:
Z Čech až na vrcholky

Ing. Marek Kožnar dnes pracuje na pozici manažera projektů v oblasti forenzních technologií a eDiscovery ve společnosti Deloitte v Mnichově. Za hlavní (ale zdaleka ne jediný) benefit tohoto místa s manželkou a dětmi považují fakt, že bydliště mají přímo v alpském městečku Zillertal. Na počátku jeho profesní dráhy, která jej dovedla až na úpatí evropských velehor, stálo české technické vzdělání, konkrétně pražské ČVUT.

Příklady táhnou:
Krásné, velké, chytré domy

Olympijský stadion v Londýně – London Stadium, West Ham United s kapacitou 45 000 diváků – byl po rozsáhlé transformaci slavnostně otevřen v září 2015. Od té doby se zde odehrály zápasy mistrovství světa v ragby a další sportovní i kulturní události, například koncert Rolling Stones. Zajímavou i nádhernou střechu stadionu navrhl český architekt, absolvent FA ČVUT, Vladimír Mašínský. Jeho životní vášní jsou však nejen sportovní stadiony, ale obecně velké, chytré budovy.

Příklady táhnou - Být součástí něčeho velkého

Začít po gymnáziu studovat na technické univerzitě, to chce velký kus cílevědomosti a odhodlání. Maturita na gymnáziu sice určitě není zadarmo, ale - jak říká Ing. Petr Jániš - třeba strojnické tabulky vidí student gymnázia leda tak z vlaku. I přes tento počáteční handicap se tento maturant z krnovského gymnázia v roce 1998 nejen na první pokus dostal na Fakultu strojní VŠB-TUO, ale také ji o pár let později úspěšně absolvoval, aby s titulem Ing. a se spoustou nabytých znalostí vyrazil dobývat svět.

Technická soutěž EBEC 2020

Již po dvanácté proběhne na VUT v Brně lokální kolo soutěže EBEC (European BEST Engineering Competition). Ta se pyšní statusem největší soutěže pro studenty technických vysokých škol v Evropě. Soutěží se na lokální, regionální a celoevropské úrovni. Letošní finále se uskuteční ve Varšavě.

Elektromobilita pro energetickou nezávislost

Téměř veškeré hlavní fosilní zdroje energie planety – ropa nebo uhlí, se nacházejí v nějak problematických oblastech, ať už místem, nebo politicky, či ekonomicky, a závislost na nich je snadno zneužitelná. Proto je snaha o energetickou samostatnost tak strategicky důležitá pro celou Evropu.

Jak vytvořit draka

Už několikrát jsme v našem časopise představili formule, které jsou dílem studentů českých technických univerzit. Mezi nimi rozhodně nesmí chybět ta, která spatřila světlo světa na VUT v Brně – dravý i elegantní Dragon 9.

Studentská formule pro světové autodromy

Ve středu 22. května letošního roku se mohli příznivci rychlých aut zúčastnit slavnostního odhalení formule Vector 05, kterou sestavili studenti VŠB – Technické univerzity Ostrava. Cílem studentského týmu Formula TU Ostrava bylo postavit již pátý monopost konkurenceschopného závodního vozidla kategorie pro spalovací motory a získat zkušenosti ve využití standardních a nestandardních technologií, a samozřejmě vyhrát na mezinárodních závodech Formula Student.

Firmy oceňují studentskou mezioborovou spolupráci

Už po patnácté se na Západočeské univerzitě v Plzni uskutečnil ojedinělý výukový projekt DESING, v němž studenti z několika zdejších fakult pracují v multioborových týmech na tématech zadaných průmyslovými podniky. Vyvrcholením jeho, již 15. ročníku, byl jubilejní 10. mezinárodní workshop, který proběhl začátkem dubna ve Vědeckotechnickém parku Plzeň. Čtyři nejúspěšnější plzeňské a dva bavorské studentské týmy tu v anglicky vedených prezentacích představily návrhy svých technických produktů.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit