Témata
Zdroj: BEST Brno

Šance ukázat světu svůj potenciál

Kreativní myšlenka, plán, realizace, konstrukce, a pak už jen trocha umění prodat svůj nápad. To vše je součástí technické soutěže BSEC (Brno Student Engineering Competition), kterou pořádá studentský spolek BEST Brno. Soutěž se letos bude konat z 22. na 23. února.

Reklama
Kreativní myšlenka, plán, realizace, konstrukce, a pak už jen trocha umění prodat svůj nápad. (Zdroj: BEST Brno)

BSEC je netradiční příležitost pro studenty, kteří si chtějí zkusit vyřešit skutečné problémy, získat nové zkušenosti nebo se dozvědět více o možnostech budoucího povolání. Studenti budou pracovat ve tří- nebo čtyřčlenných týmech po dobu 18 hodin na zadání tvořeném ve spolupráci s firmami, a mají také možnost získat hodnotné ceny. Soutěžit se bude ve třech kategoriích: Wire it, Plan it a Code it. Jako doplňkový program je připravený Speed Dating, což je čas vyhrazený pro studenty, aby mohli obejít stánky firem a zjistit od jejich zástupců více informací o uplatnění ve firmě a případné stáži. Po celou dobu soutěže je k dispozici občerstvení, pitný režim a chill out zóna, kde studenti budou mít prostor k odpočinku.

BSEC je netradiční příležitost pro studenty, kteří si chtějí zkusit vyřešit skutečné problémy, získat nové zkušenosti nebo se dozvědět více o možnostech budoucího povolání. (Zdroj: BEST Brno)

Je to šance ukázat světu svůj potenciál!

Všechny potřebné informace o soutěži naleznete na stránkách (informace budou aktualizovány):

Související články
Studenti a lidé z praxe na jedné lodi

Je za námi další rok technické soutěže BSEC, pořádaná studentským spolkem BEST Brno. I letos měli studenti Vysokého učení technického v Brně příležitost prokázat své znalosti a dovednosti před odborníky z praxe. Soutěž se uskutečnila přes noc z 22. na 23. února na Fakultě elektrotechniky a komunikačních technologií VUT v Brně.

Mladí technici soutěžili v Brně

Kreativní myšlenka, plán, realizace, konstrukce a také umění prodat svůj nápad. To vše se skrývá za výzvou jménem BSEC (Brno Student Engineering Competition). O této soutěži, tehdy ve fázi příprav, jsme psali v prvním vydání letošního roku. I letos měli studenti Vysokého učení technického v Brně příležitost prokázat své znalosti a dovednosti před odborníky z praxe. Nyní se podívejme, jak její letošní ročník, který se uskutečnil přes noc z 23. na 24. února na Podnikatelské fakultě VUT v Brně, probíhal.

Brno bude opět žít technikou!

Kreativní myšlenka, plán, realizace, konstrukce, a už zbývá jen trocha umění – prodat svůj nápad. To vše je součástí technické soutěže BSEC (Brno Student Engineering Competition), kterou pořádá studentská organizace BEST Brno. Soutěž se letos bude konat v noci z 23. na 24. února v prostorách Fakulty podnikatelské VUT v Brně.

Související články
Příklady táhnou: Umět řídit i motivovat

Ačkoli byla Ing. Andrea Urban - tehdy ještě Andrea Kovačiková ze Žiliny- již od střední školy orientována humanitním a ekonomickým směrem, vystudovala posléze v doktorandském programu obor Strojírenská technologie na ostravské VŠB-TUO. A také toto vzdělání ji katapultovalo do prestižních pozic ve špičkových technologických firmách, z nichž zatím poslední, od roku 2014, je Volvo stavební stroje v německém městě Hameln.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Příklady táhnou: Stavět mosty mezi obory

Propojení techniky a medicíny. To je to, co především lákalo Evu Hrbáčkovou, když se rozhodovala, kterou univerzitu bude studovat. Volba proto padla na Fakultu biomedicínského inženýrství ČVUT v Praze. Profesní cesta ji posléze zavedla do britského města Crawley, konkrétně do společnosti Elekta, která se zabývá radioterapií. Zde nyní pracuje na pozici produktového manažera.

Příklady táhnou:
Maximum aerodynamiky pro nejrychlejší vozy

Petra Palizu již od mládí zajímaly automobily a záhy se rozhodl, že se v dospělosti bude podílet na jejich vývoji. V průběhu prvních ročníků studia Wichterlova gymnázia v Ostravě si ujasnil, že jeho profesní dráha povede přes strojírenský obor na univerzitě. Že se za několik let bude podílet na vývoji nejrychlejších automobilů na světě, by jej nejspíš v té době ještě nenapadlo…

Příklady táhnou:
Z Čech až na vrcholky

Ing. Marek Kožnar dnes pracuje na pozici manažera projektů v oblasti forenzních technologií a eDiscovery ve společnosti Deloitte v Mnichově. Za hlavní (ale zdaleka ne jediný) benefit tohoto místa s manželkou a dětmi považují fakt, že bydliště mají přímo v alpském městečku Zillertal. Na počátku jeho profesní dráhy, která jej dovedla až na úpatí evropských velehor, stálo české technické vzdělání, konkrétně pražské ČVUT.

Příklady táhnou:
Krásné, velké, chytré domy

Olympijský stadion v Londýně – London Stadium, West Ham United s kapacitou 45 000 diváků – byl po rozsáhlé transformaci slavnostně otevřen v září 2015. Od té doby se zde odehrály zápasy mistrovství světa v ragby a další sportovní i kulturní události, například koncert Rolling Stones. Zajímavou i nádhernou střechu stadionu navrhl český architekt, absolvent FA ČVUT, Vladimír Mašínský. Jeho životní vášní jsou však nejen sportovní stadiony, ale obecně velké, chytré budovy.

Příklady táhnou - Být součástí něčeho velkého

Začít po gymnáziu studovat na technické univerzitě, to chce velký kus cílevědomosti a odhodlání. Maturita na gymnáziu sice určitě není zadarmo, ale - jak říká Ing. Petr Jániš - třeba strojnické tabulky vidí student gymnázia leda tak z vlaku. I přes tento počáteční handicap se tento maturant z krnovského gymnázia v roce 1998 nejen na první pokus dostal na Fakultu strojní VŠB-TUO, ale také ji o pár let později úspěšně absolvoval, aby s titulem Ing. a se spoustou nabytých znalostí vyrazil dobývat svět.

Technická soutěž EBEC 2020

Již po dvanácté proběhne na VUT v Brně lokální kolo soutěže EBEC (European BEST Engineering Competition). Ta se pyšní statusem největší soutěže pro studenty technických vysokých škol v Evropě. Soutěží se na lokální, regionální a celoevropské úrovni. Letošní finále se uskuteční ve Varšavě.

Elektromobilita pro energetickou nezávislost

Téměř veškeré hlavní fosilní zdroje energie planety – ropa nebo uhlí, se nacházejí v nějak problematických oblastech, ať už místem, nebo politicky, či ekonomicky, a závislost na nich je snadno zneužitelná. Proto je snaha o energetickou samostatnost tak strategicky důležitá pro celou Evropu.

Jak vytvořit draka

Už několikrát jsme v našem časopise představili formule, které jsou dílem studentů českých technických univerzit. Mezi nimi rozhodně nesmí chybět ta, která spatřila světlo světa na VUT v Brně – dravý i elegantní Dragon 9.

Studentská formule pro světové autodromy

Ve středu 22. května letošního roku se mohli příznivci rychlých aut zúčastnit slavnostního odhalení formule Vector 05, kterou sestavili studenti VŠB – Technické univerzity Ostrava. Cílem studentského týmu Formula TU Ostrava bylo postavit již pátý monopost konkurenceschopného závodního vozidla kategorie pro spalovací motory a získat zkušenosti ve využití standardních a nestandardních technologií, a samozřejmě vyhrát na mezinárodních závodech Formula Student.

České a slovenské odborné školství

Přinášíme vám pohled na problematiku školství a jeho vliv na tvorbu vyspělé ekonomiky očima dvou odborníků - slovenského výzkumného pracovníka a podnikatele prof. Milana Gregora a podnikatele a neústupného reformátora českého školství ing. Jiřího Rosenfelda. S oběma dotyčnými jsme v předchozích vydáních realizovali profilové rozhovory mapující jejich dosavadní profesní příběh. Oblast školství jsme z nich vyjmuli pro tento komplexní pohled, který ve společném regionálním kontextu spatřujeme za velmi poučný a inspirující. Názory vycházejí a jsou opřeny o bohaté zkušenosti jejich působení jak na akademické půdě, tak i v byznyse.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit